Ιταλία: H κεντροδεξιά και η άκρα δεξιά διατηρούν μεγάλο προβάδισμα στην πρόθεση ψήφου, ενόψει των εκλογών

Σύμφωνα με γκάλοπ της δημοσκοπικής εταιρίας Swg, το οποίο πραγματοποιήθηκε για το ιδιωτικό τηλεοπτικό κανάλι La7, η ιταλική συντηρητική παράταξη διατηρεί μεγάλο προβάδισμα επί της κεντροαριστεράς, ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 25ης Σεπτεμβρίου. 

Η άκρα δεξιά των Αδελφών της Ιταλίας «πείθει» το 24,8% των ερωτηθέντων, η Λέγκα βρίσκεται στο 12,5% ενώ την Φόρτσα Ιτάλια του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, προτίθεται να ψηφίσει το 7% του στατιστικού δείγματος. Το μικρό κόμμα «Εμείς οι μετριοπαθείς», που ανήκει, πάντα, στην κεντροδεξιά, βρίσκεται στο 1,6%. 

Σε ό,τι αφορά την κεντροαριστερά, το Δημοκρατικό Κόμμα, στην φάση αυτή αγγίζει το 22,3% της πρόθεσης ψήφου, οι πράσινοι και οι Ιταλική Αριστερά το 4% και το κόμμα «Περισσότερη Ευρώπη» το 1,5%. Η πολιτική δύναμη που ίδρυσε πρόσφατα ο υπουργός Εξωτερικών, Λουίτζι Ντι Μάιο, η “Προσπάθεια Πολιτών”, δεν ξεπερνά το 1,2%. 

Τα Πέντε Αστέρια, παράλληλα, με επικεφαλής τον Τζουζέπε Κόντε, βρίσκονται στο 11,6% και η κεντρώα συμμαχία των Ρέντσι και Καλέντα, με τον λεγόμενο «Τρίτο Πόλο», στο 6,8%.

Συνολικά, δηλαδή, σύμφωνα με την εταιρία Swg, η συντηρητική συμμαχία εξασφαλίζει το 45,9% της πρόθεσης ψήφου και η κεντροαριστερή το 29%.  

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Οι ταραχές στα αμερικανικά πανεπιστήμια

Την αποκάλεσαν «Ματωμένη Πέμπτη» («Bloody Thursday»), όμως, στην πραγματικότητα, την 15η Μαΐου 1969, από τις συγκρούσεις μεταξύ αστυνομίας και...

«Γεωπολιτική σκακιέρα υπό εξέλιξη» στη Μέση Ανατολή

Και τώρα αναμένεται να υπάρξει πλήρη ρήξη στο καθεστώς ασφαλείας εντός του 2024. Τα γεγονότα αυτό μαρτυρούν. Γιατί απλά...

Ο άνθρωπος πίσω από το (επίφοβο) εμβόλιο

Τον Σεπτέμβριο του 2020 διέρρευσε στα ΜΜΕ ότι μια κλινική δοκιμή εμβολίου για τον Covid είχε διακοπεί ξαφνικά, λόγω...

Πολιτική δύσπνοια

Ο κόσμος βουλιάζει μέσα στην αδιαφορία του ή, καλύτερα, μέσα στον μεταμοντέρνο κυνισμό του. Βλέπει τα μικρά παιδιά της...