Ο Δούκας «έκοψε» την Καρυστιανού από εκδήλωση για τα Τέμπη!

Με εισήγηση του προέδρου της Τεχνόπολης Κωστή Παπαϊωάννου και του πρώην υπουργού και συμβούλου του Χρήστου Πρωτόπαπα και με τον ισχυρισμό ότι θα του στερήσει κονδύλια η κυβέρνηση

Του Μανώλη Κοττάκη

Μία διπλή πρωτοφανής αθλιότητα εις βάρος των συγγενών των νεκρών του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών αλλά και της μνήμης των 57 θυμάτων βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη στις αρχές της Μεγάλης Εβδομάδας. Κυβερνητικοί φορείς υποδεικνύονται από τον Δήμο Αθηναίων ως ηθικοί αυτουργοί της απαράδεκτης απόφασης που έλαβε ο επίδοξος ηγέτης της Κεντροαριστεράς δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας να αφαιρέσει από το πρόγραμμα του εορτασμού της Πρωτομαγιάς στην Τεχνόπολη εκδήλωση για τα Τέμπη, στην οποία επρόκειτο να είναι κεντρική ομιλήτρια η πρόεδρος του σωματείου των συγγενών Μαρία Καρυστιανού.

Παράλληλα, όπως αποκαλύπτεται, η επιτροπή LIBE του Ευρωκοινοβουλίου παρεμβαίνει εκ νέου στην υπόθεση καταγγέλλοντας την κυβέρνηση ότι με τροπολογία επιχειρεί να αφαιρέσει από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία την αρμοδιότητα διερεύνησης της υπόθεσης κοινοτικής απάτης μετά την απολογία των κατηγορουμένων. Διαπιστώνει επίσης, γεγονός εξαιρετικά προβληματικό, ότι «το ελληνικό σύστημα Δικαιοσύνης είναι εξαιρετικά αργό και αναποτελεσματικό και οδηγεί σε κουλτούρα ατιμωρησίας», ότι «η διαφθορά διαβρώνει τις δημόσιες υπηρεσίες και τα δημόσια αγαθά» και ότι «η ιδιοκτησία των μέσων ενημέρωσης κατανέμεται μεταξύ ενός μικρού αριθμού ολιγαρχών, με αποτέλεσμα τη δραματική απόκρυψη θεμάτων, όπως οι συνθήκες που οδήγησαν στο δυστύχημα στα Τέμπη».

Αναλυτικά: Όπως πληροφορούμαστε, ο Δήμος Αθηναίων προγραμματίζει για την Πρωτομαγιά στην Τεχνόπολη μία μεγάλη εκδήλωση, η οποία είχε στον αρχικό σχεδιασμό της τρεις θεματικές: τις γυναικοκτονίες, τα ανθρώπινα δικαιώματα και το δυστύχημα στα Τέμπη, στο οποίο κεντρική ομιλήτρια επρόκειτο να είναι η Μαρία Καρυστιανού. Είχε τυπωθεί και η σχετική αφίσα. Ωστόσο, όπως πληροφορούμαστε, η οργάνωση Κοινωνία των Πολιτών, που είναι ο διοργανωτής της εκδήλωσης, ενημέρωσε τη μητέρα της άτυχης Μάρθης ότι έπειτα από εισήγηση του συμβούλου πολιτικού σχεδιασμού του κ. Δούκα και πρώην υπουργού Χρήστου Πρωτόπαπα καθώς και του γνωστού δικαιωματιστή προέδρου της Τεχνόπολης Κώστα Παπαϊωάννου η εκδήλωση για τα Τέμπη ακυρώνεται, επειδή υπήρξε πρόβλημα με το πρόσωπό της. Κάτι που της ελέχθη ΕΥΘΕΩΣ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δήμαρχος Αθηναίων και επίδοξος ηγέτης της Κεντροαριστεράς κ. Δούκας, επειδή τα ταμεία του δήμου είναι σε κακή κατάσταση, υπέκυψε σε τελεσίγραφο κυβερνητικών παραγόντων να αφαιρεθεί από το πρόγραμμα των εκδηλώσεων η ομιλία της ενοχλητικής κυρίας Καρυστιανού επί ποινή, σε αντίθετη περίπτωση, του δραματικού περιορισμού των κοινοτικών κονδυλίων στον Δήμο της Αθήνας από την Περιφέρεια Αττικής! Εφόσον είναι έτσι, ω καιροί, ω ήθη. Πρόκειται για μεγάλη ντροπή! Και για τους ηθικούς και για τους φυσικούς αυτουργούς.

Οι ολιγάρχες κρύβουν τις ειδήσεις για τα Τέμπη

Αλλά η ντροπή δεν σταματά εδώ. Όπως πληροφορούμαστε, η επιτροπή LIBE του Ευρωκοινοβουλίου με νέα γνωμοδότησή της εκφράζει τη δυσαρέσκειά της για την επιδείνωση του κράτους δικαίου στην Ελλάδα με αφορμή τα εμπόδια που θέτει η κυβέρνηση στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία να διερευνήσει την υπόθεση των Τεμπών, με τελευταίο μία τροπολογία με την οποία επιχειρείται να νομιμοποιηθεί εκ των υστέρων αμφίβολης νομιμότητας βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, με το οποίο αφαιρέθηκε από την κυρία Κοβέσι η αρμοδιότητα να κρατήσει τη δικογραφία μετά τις απολογίες των αξιωματούχων του ΟΣΕ. Αποφασίστηκε να δοθεί στις εθνικές Αρχές, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η γνωμοδότηση αναφέρει τα εξής:

«Με τη νέα γνωμοδότησή της η επιτροπή LIBE γνωστοποίησε ότι παρακολουθεί την κατάσταση του κράτους δικαίου στην Ελλάδα. Ο έλεγχος της κατάστασης του κράτους δικαίου ενισχύεται από την Ομάδα Παρακολούθησης της Δημοκρατίας, του Κράτους Δικαίου και των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων (DRFMG). Με πρωτοβουλία της DRFMG, η LIBE διοργάνωσε στις 6-8 Μαρτίου 2023 μια αποστολή στην Ελλάδα. Στην έκθεση της αποστολής εκφράζονται σοβαρές ανησυχίες για πολύ σοβαρές απειλές κατά του κράτους δικαίου και των θεμελιωδών δικαιωμάτων, τονίζεται ότι οι έλεγχοι και οι ισορροπίες είναι ουσιώδεις για μια ισχυρή δημοκρατία και σημειώνεται με ανησυχία ότι έχουν δεχθεί ισχυρές πιέσεις στην Ελλάδα. Η έκθεση σημειώνει επίσης ότι το σύστημα Δικαιοσύνης είναι εξαιρετικά αργό και αναποτελεσματικό, γεγονός που οδηγεί σε μια κουλτούρα ατιμωρησίας και ότι η διαφθορά διαβρώνει τις δημόσιες υπηρεσίες και τα δημόσια αγαθά.

Τονίζει επίσης ότι ο πλουραλισμός των μέσων ενημέρωσης απειλείται, καθώς η ιδιοκτησία των μέσων ενημέρωσης στη χώρα κατανέμεται κυρίως μεταξύ ενός μικρού αριθμού ολιγαρχών, με αποτέλεσμα τη δραματική υποδημοσιοποίηση ορισμένων θεμάτων, όπως οι συνθήκες που οδήγησαν στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. Με το ψήφισμά του στις 7 Φεβρουαρίου 2024 σχετικά με το κράτος δικαίου και την ελευθερία των μέσων ενημέρωσης στην Ελλάδα, το Ευρωκοινοβούλιο αναγνωρίζει τον σημαντικό ρόλο της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας (EPPO) στη διασφάλιση του κράτους δικαίου και στην καταπολέμηση της διαφθοράς στην Ένωση, και ενθαρρύνει την επιτροπή να παρακολουθεί στενά το επίπεδο συνεργασίας των κρατών-μελών με την EPPO σε επόμενες εκθέσεις. Αυτό είναι επείγον, υπό το πρίσμα των αναφορών ότι το έργο της EPPO αμφισβητείται από την έλλειψη συνεργασίας των ελληνικών Αρχών, όπως ανέφερε η Ευρωπαία Εισαγγελέας κυρία Κοβέσι δημοσίως με δηλώσεις, και η οποία (έλλειψη συνεργασίας) κινδυνεύει να επιδεινωθεί από τις πρόσφατα προτεινόμενες νομοθετικές αλλαγές που περιορίζουν τη δυνατότητα της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας να καλύπτει ορισμένα πλημμελήματα.

Η επιτροπή LIBE επιμένει στην επείγουσα ανάγκη λήψης όλων των απαραίτητων μέτρων για τη διεξαγωγή μιας εμπεριστατωμένης και αποτελεσματικής έρευνας για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, χωρίς καμία παρέμβαση από την κυβέρνηση, και την άμεση προσαγωγή των εμπλεκομένων, συμπεριλαμβανομένων των υπεύθυνων κυβερνητικών αξιωματούχων, στη Δικαιοσύνη. Η επιτροπή LIBE χαιρετίζει την έρευνα που άρχισε από την EPPO σχετικά με το κατά πόσον η χρήση των κονδυλίων της Ε.Ε. από τις ελληνικές Αρχές έχει προκαλέσει πιθανή ζημία στα οικονομικά συμφέροντα της Ε.Ε. και αναμένει τα τελικά της αποτελέσματα. Η επιτροπή LIBE θα συνεχίσει τη συνεχή παρακολούθηση της κατάστασης του κράτους δικαίου σε όλα τα κράτη-μέλη της Ε.Ε., συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, κατά την επόμενη νομοθετική περίοδο. Με αυτόν τον τρόπο η υπόθεση των Τεμπών παραμένει στο επίκεντρο του ενωσιακού ενδιαφέροντος. Το Ευρωκοινοβούλιο παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και η υπόθεση παραμένει σε απόλυτη προτεραιότητα κατά τις διαδικασίες αξιολόγησης της Ελλάδας από τα ενωσιακά θεσμικά όργανα» .

Η νομιμοποίηση του αμφιλεγόμενου βουλεύματος

Μετά ταύτα, η κυβέρνηση είναι ήδη έκθετη και ιδίως ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Γιάννης Μπούγας, ο οποίος εισηγείται στη Βουλή τον δικαστικό χάρτη. Πρέπει άμεσα να αποσύρει την τροποποίηση που προωθεί με το νομοσχέδιο για την αλλαγή του δικαστικού χάρτη (άρθρο 39) και που αφορά την περιστολή των αρμοδιοτήτων της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας (άρθρο 16Β του ν. 4786/2021). Το ανωτέρω κείμενο κάνει σαφή αναφορά σε επιδείνωση των σχέσεων συνεργασίας της Ελλάδας με την EPPO λόγω των προτεινόμενων νομοθετικών ρυθμίσεων στα πλημμελήματα αρμοδιότητάς της.

Τελευταίο, αλλά όχι έλασσον. Πρόσφατα εκδόθηκε παρεμπίπτον βούλευμα επί διαφωνίας της ανακρίτριας (18η τακτική, αρμόδια για όσα αδικήματα έρχονται από Ευρωπαϊκή Εισαγγελίας) με τον Ευρωπαίο Έλληνα εντεταλμένο εισαγγελέα για το πού θα παραμείνει η δικογραφία μετά την απολογία των κατηγορουμένων. Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών απεφάνθη με μειοψηφία 2 προς 1 (διαφώνησε ο πρόεδρος του συμβουλίου) ότι παραμένει στην ανακρίτρια, δηλαδή στις εθνικές Αρχές. Αυτό το βούλευμα προκάλεσε μεγάλη έκπληξη, γιατί αντίκειται στον κανονισμό. Όπως φαίνεται όμως, ουσιαστικά έρχεται τώρα η νομοθετική ρύθμιση να επικυρώσει το βούλευμα αυτό ex tunc.

  1. -Προς τι η έκπληξη; “Κόρακας, κοράκου μάτι δεν βγάζει!”.
    -Επειδή, δηλαδή, είναι ο Δούκας; Και λοιπόν;
    -Επειδή έβαλε μια ‘ταμπέλα’ που γράφει ‘αριστερός’, ‘προοδευτικός’ κτλ, σημαίνει ότι είναι και σωστός;
    -Τα κονδύλια που θα ‘στερηθούν’ είναι το ζήτημα; Φυσικά, αυτό είναι το μείζον …
    -Και το δίκαιο, η ηθική, τα παιδιά που έχασαν τη ζωή τους; Αυτά είναι για να τα λέμε όταν χρειάζεται να ‘τσιμπάμε’ ψήφους.
    Υ.Γ. Κονδύλια: Έτσι λοιπόν δίνονται τα κονδύλια; Αν είσαι ευπειθής, στα δίνουν. Αν δεν είσαι, τα χάνεις. Ο “σοφός” ελληνικός λαός τα βλέπει; Μπα….

  2. Η καμπάνα χτύπησε σήμερα εκκωφαντικά για την Καρυστιανού και τα ΤΕΜΠΗ με την αθωωτική (πρωτόδικα) ετυμηγορία για το έγκλημα του ΜΑΤΙΟΥ.

    Οπότε καλά θα κάνει να πλαισιώσει αύριο τους πυρόπληκτους του ΜΑΤΙΟΥ στην συνέντευξη τύπου που θα δώσουν στην ΕΣΗΕΑ για να ενώσουν τις δυνάμεις τους και για να μην δει τον εαυτό της μετά από 6 χρόνια και βάλε στην ίδια απελπιστική κατάσταση με αυτούς που υπέμεναν 6 χρόνια με αξιοπρέπεια, οδυνηρή σιωπή και ανείπωτη υπομονή.

    Η αναισχυντία και η ασέβεια δεν ηττώνται με την αξιοπρέπεια. Δυστυχώς.

  3. Εάν ο σοφός Ελληνικός λαός αρχίζει να βλέπει πολλοί θα παραμείνουν οι άγνωστοι-ασήμαντοι η αόρατοι.
    Ο Δούκας «έκοψε» την Καρυστιανού από εκδήλωση για τα Τέμπη! Παρακαλώ είδηση 29.04.2024
    Αθώοι για την πυρκαγιά στο Μάτι με ποινές χάδι κάποιοι , παρακαλώ είδηση 29.04.2024.
    Μην το θεωρείτε καθόλου σύγχυση η σύμπτωση.
    Με μειοψηφία 2 προς 1, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών αποφάνθηκε (διαφώνησε ο πρόεδρος του συμβουλίου). Το 2 προς ένα ανοίγει παράθυρο και επόμενο βήμα.
    Η υπόθεση Παππά 13-0 κανένα παράθυρο, κανένα επόμενο βήμα. Το έκανε σημαία ο ΣΚΑΙ.
    Η ειρωνεία η δικαιοσύνη ανεξάρτητη, τυφλή , κουφή, εξετάζει με απόλυτη προσοχή κάθε στοιχείο ώστε να αποδοθεί, να λάμψη η αλήθεια.
    Και που δεν έχουμε γνώσεις και πτυχίο Νομικής για μερικώς αντίληψη.
    Μεθοδεύονται όλα έτσι ώστε η κοινή γνώμη, δηλαδή ο λαός να μην αντιδρά αφού δεν γίνεται να προλαμβάνει την καθημερινότητα.
    Από την άλλη όψη ο πολίτης με τον ιδρώτα του απευθύνεται στην δικαιοσύνη, ώστε να βρει το δίκιο του.
    Αυτό σημαίνει Γολγοθάς από χρόνο, μεροκάματα, γραφειοκρατία, αλλά και ξανά το υστέρημά του, χωρίς αυτό δεν γίνεται δίκη.
    Έχουν όνομα-ταυτότητα οι ολιγαρχίες που κρύβουν τις ειδήσεις για τα Τέμπη. Την ολιγαρχία τους την έκαναν από αυτή την χώρα από αυτό τον λαό.
    Όσο λοιπόν ο λαός τους χαρίζεται πολύ καλώς και συμπεριφέρονται όπως τους συμφέρει-βολεύει και αδιαφορούν πλήρως για τον ιδρώτα του εργάτη, του άνεργου, του χρεωμένου, του καταφρονημένου.

  4. Τα άτομα που είναι δίπλα από το δήμαρχο κράζουν τις προβλεπόμενες αντιδράσεις τους, το φανερώνει η πολιτική τους προϊστορία. Από συνδικαλιστές μετατράπηκαν σε υπουργούς και μάλιστα με αντικείμενο τις εργασιακές σχέσεις. Μια ζωή υποταγμένοι στην εξουσία και μισθοδοτούμενοι ως εργαζόμενοι από το δημόσιο ταμείο.
    Ντροπή και αποτροπιασμό αισθάνεται ο Έλληνας με τους ανθρώπους που καθορίζουν πολιτικά την τύχη του.
    Δεν χρειάζεται να γίνει εκεί η εκδήλωση, ας γίνει μίσθωση μιας άλλης αίθουσας .
    Δεν πρέπει να τους αφήσετε σε χλωρό κλαρί, δεν μπορούν να παρακάμπτουν το νομικό μας σύστημα.
    Δεν συζητάω για το αξιακό και ηθικό σύστημα του έλληνα, αυτό το καταρράκωσαν, ο κ. Μητσοτάκης μας γύρισε στον φεουδαρχικό Μεσαίωνα.

  5. Δεν είναι ελεγχόμενη από το σύστημα και την φοβούνται. Ο κόσμος την ακούει με σεβασμό γιατί λέει μεγάλες αλήθειες, που δεν θέλουν να ακουσθούν. Το επόμενο βήμα θα είναι να βάλουν πληρωμένους κονδηλοφόρους του συστήματος να της επιτεθούν, να την δυσφημίσουν.

    Πρέπει να οργανωθεί μια μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο σύνταγμα με κεντρική ομιλήτρια την Μαρία Καρυστιανού, την μάνα όλης της Ελλάδας. Να γίνει η μεγαλύτερη συγκέντρωση που έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα, που σίγουρα το σύστημα Μητσοτάκη θα προσπαθήσει να την διαλύσει με δακρυγόνα για να φοβίσουν τον κόσμο.

    Είναι προφανές ότι το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα την φοβάται.

    Ιδού ANTINEWS πεδίο λαμπρό! Πρωτοβουλία για την οργάνωση μιας εκδήλωσης στο σύνταγμα με κεντρική ομιλήτρια την Μαρία Καρυστιανού.

  6. Καλά ρε για την τεχνόπολη πρόκειται, τί περιμένατε; Για γιορτές χάμπουργκερ, γιορτές τσίπουρου και τέτοια είναι. Δεν είναι για παραπάνω. Άσε που είναι και όλοι βύσματα. Ζωάρα περνάνε, τί τους το χαλάτε;
    Ο δε Δούκας δεν είναι ο μπρέιβχαρτ, μη φανταζόμαστε πράγματα. Ούτε καν περίμενε ότι θα τον βγάζαμε δήμαρχο για να γλυτώσουμε από το γόνο.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Ο Ερντογάν ζητεί αποχώρηση του ΝΑΤΟ από το Αιγαίο!

Η Τουρκία πρόκειται να υποβάλει, σύντομα, στις πολιτικές και στρατιωτικές Αρχές της Ατλαντικής Συμμαχίας επίσημο αίτημα αναστολής ή και...

Οι μεταφράσεις λένε ψέματα

Αν είχαμε μια ελπίδα να μάθουμε από τους διερμηνείς τι ακριβώς συζήτησαν, έστω στο «περίπου», οι ηγέτες της Ελλάδος...

Ντροπή κουνελάκι!

Μετά τη γνωστή αηδιαστική φωτογραφία του ασπόνδυλου Γεραπετρίτη με τον Ερντογάν… Η γλώσσα του σώματος του κ. Μητσοτάκη όπως...

Ο Ζούλας ανταποδίδει

Αναρωτιούνται οι δημοσιογράφοι, ευγενικά θα έλεγα, με ποια ιδιότητα πήγε ο Ζούλας στη Σουηδία, να παρακολουθήσει τη Eurovision -...