Αγωνία για το σκοπιανό αρνί

Νισάφι πια με τα ρεπορτάζ μπροστά από τα σφαχτά και τις συζητήσεις για την εθνικότητα των αμνοεριφίων

Του Παναγιώτη Λιάκου

Πόσο θα κάνει το κατσίκι. Πόσο θα κάνει το αρνί, τα πατσοπόδαρα, οι συκωταριές, τα αβγά, τα τυριά και τα κρασιά. Πόση κίνηση θα έχει η έξοδος. Πόσα αυτοκίνητα θα περάσουν τα διόδια. Πόσοι εκδρομείς θα επιβιβαστούν σε αεροπλάνα και βαπόρια. Πού θα τσουγκρίσουν αβγά οι πολιτικοί.

Όλα τα παραπάνω μια κούραση ψυχής, μια περιπλάνηση στο ανούσιο, το τίποτα. Ούτε ένα θέμα από τα προαναφερθέντα εντοπίζεται στην Καινή Διαθήκη. Ούτε μια «αγωνία» από τις παραπάνω δεν περιλαμβάνεται, έστω ακροθιγώς, σε όσα είπαν ο Χριστός, οι απόστολοι, οι πατέρες της Εκκλησίας.

Παίρνουμε αφορμή το θαύμα των θαυμάτων και την επανάσταση των επαναστάσεων, τη νίκη κόντρα στον θάνατο, και ασχολούμαστε μόνο με ζητήματα που βρομοκοπάνε θάνατο.

Με τόση «ενημέρωση» μας βομβαρδίζουν τα ΜΜΕ και δεν ακούμε λέξη για το πνευματικό περιεχόμενο των ημερών, για την ιστορία των Θείων Παθών, για την υμνολογία και τα Ευαγγέλια που ακούγονται στους ιερούς ναούς.

Μια σούβλα με αρνί κι άλλη μια με κοκορέτσι έχουν θρονιαστεί στη συνείδηση των ψιττακών της παρακμής, που υμνολογούν την υπερκατανάλωση που καταλήγει στα πάθη της κοιλιάς, στα ζορίσματα της γαστέρας. Λες και μερικά εκατομμύρια χριστιανοί περίμεναν ολόκληρο έτος πεινασμένοι και νηστεύοντες για να φάνε λίγο κρέας. Και, μα τω Θεώ, κι αν δεν είναι αρνί κι είναι κοτόπουλο ή γαλοπούλα, παραβιάζεται η ουσία της αναστάσιμης ημέρας; Ο Χριστός δεν σταυρώθηκε, πέθανε και αναστήθηκε για να σκάσουμε στο φαΐ και να μπεκροπιούμε τον Βόσπορο.

Το πρόβλημα δεν το έχουν οι πολλοί. Το αποκτούν στήνοντας αυτί για ν’ ακούσουν τους λίγους και στρέφοντας το βλέμμα για να δουν τους ολίγιστους.

Είναι, στ’ αλήθεια, ύβρις και βλασφημία ο δημοσιογραφικός κόσμος να αρχίζει και να τελειώνει την αποστολή του στα… στομάχια των ανθρώπων και όχι στον νου και στις καρδιές τους, με την ελπίδα ο λόγος τους να φωτίσει τις ψυχές τους.

Νισάφι πια με τα ρεπορτάζ μπροστά από τα σφαχτά και τις συζητήσεις για την εθνικότητα των αμνοεριφίων. Εδώ η κυβέρνηση Μητσοτάκη νομιμοποίησε λαθρομετανάστες. Αν ο αμνός ήτο… Σκοπιανός μάς μάρανε;

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Εκλογικός απολογισμός

Αρκετές μέρες πλέον μετά τις εκλογές θα γίνει μια προσπάθεια για έναν σύντομο εκλογικό απολογισμό. Όσον αφορά τις προβλέψεις...

Σταυρόλεξα που σταυρώνουν…

Είναι γεγονός ότι οι συνταξιούχοι δεν έχουν και πολλά πράγματα να κάνουν. Αυτό βέβαια αν παραδοθούν στη μοίρα τους...

Προσχηματικά εξώδικα…

Κάποιοι θεωρούν πως με ένα εξώδικο τέλεσαν το χρέος τους απέναντι σε όσους τους εμπιστεύτηκαν. Ότι καλυπτόμενοι πίσω από...

Τεχνητή νοημοσύνη στη Δικαιοσύνη

Στην Ελλάδα δεν υπάρχει Δικαιοσύνη. Το ξέρουμε κι εμείς, το έχουν καταλάβει για τα καλά, πλέον, και οι Ευρωπαίοι....