Φαρισαϊσμός και αληθινή πίστη

Ο Ερντογάν αποφάσισε να μετατρέψει σε τζαμί και τη Μονή της Χώρας στην Κωνσταντινούπολη, κι εδώ η κυβέρνηση Μητσοτάκη ουδέν έπραξε. Το σκηνικό έχει επαναληφθεί και με τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί και, καθώς φαίνεται, θα επεκταθεί και σε μια σειρά χριστιανικών τόπων λατρείας που βρίσκονται στην τουρκική επικράτεια.

Η τουρκική κυβέρνηση έχει πάρει θάρρος από την αφωνία και την απραξία της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη και εφαρμόζει ανενόχλητη την πρακτική τής εθνοκάθαρσης στα εδάφη της, αλλάζοντας χρήση και αλλοιώνοντας τον χαρακτήρα και τη μορφή διαφόρων ορθόδοξων χριστιανικών τοποσήμων.

Μάλιστα, όχι μόνο δεν έχει γίνει κάποια ουσιαστική και έμπρακτη καταδίκη των τουρκικών αθλιοτήτων από την ελληνική κυβέρνηση, αλλά έχει ανακοινωθεί και η έναρξη συζητήσεων για μια σειρά από ζητήματα που θέτει η γειτονική χώρα. Κι αυτό γίνεται επειδή ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης διαπιστώνουν εδώ και μήνες την ύπαρξη «καλού κλίματος» στις διμερείς σχέσεις!

Η κυβέρνηση και συνολικά το πολιτικό σύστημα δεν έχουν την πρόθεση -αλλά ούτε, δυστυχώς, και την ικανότητα- να υπερασπιστούν τον χριστιανισμό, τις αρχές και τις αξίες του, τα μνημεία και τις εκκλησίες που βρίσκονται στην καρδιά και στον νου των πιστών. Η πολιτική ελίτ είθισται να επαίρεται όποτε πλήττει την πίστη των Ελλήνων και υπονομεύει τη σχέση του λαού με τον Θεό. Ένα πρόσφατο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η ψήφιση του νομοσχεδίου για την αναγνώριση από το κράτος του «γάμου» των ομοφυλοφίλων.

Κι όλα αυτά τα ατοπήματα νομίζουν ότι μπορούν να τα αντισταθμίσουν με φτηνούς θεατρινισμούς• με φωτογραφίσεις εντός ιερών ναών την ώρα που φιλούν εικόνες, ανάβουν κεριά, προσποιούνται ότι προσεύχονται ή φορούν μεγαλόσταυρους, όπως η πρωθυπουργική σύζυγος Μαρέβα Μητσοτάκη.

Στις συνειδήσεις της άρχουσας τάξης ο φαρισαϊσμός έχει αντικαταστήσει την ευσέβεια και η εικόνα την ουσία. Κι ενώ εδώ επικρατεί αυτή η νοοτροπία, ο εφιάλτης του τουρκισμού επεκτείνεται, εντείνεται και επελαύνει.

Δημοσιεύεται στη «δημοκρατία»

  1. Εκλογονοθευτής είναι, όχι πιστός χριστιανός. Παίζει με το θρησκευτικό αίσθημα των πολιτών, προσπαθεί έτσι να φανεί αρεστός στους ψηφοφόρους για προσπορισμό εκλογικών ανταλλαγμάτων.
    Αν οι πολίτες τον ψηφίσουν, μαύρο φίδι που τους έφαγε, θα το πληρώσουν με φόρους και αφαίρεση των ατομικών τους ελευθεριών.
    Μαυρίστε τον, πρέπει να τελειώνουμε με αυτόν, έφερε τη χώρα στην πείνα, την αδιαφάνεια και την υπανάπτυξη. Οι πολίτες πάσχουν, ευημερούν μόνο οι κολλητοί κομματικοί του ολιγάρχες.
    Το κουβάρι πρέπει να αρχίσει να ξετυλίγεται, νέες υγιείς πολιτικές δυνάμεις πρέπει να ανέλθουν στο προσκήνιο.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Ευθύνες ανώτατων δικαστών για τη Θράκη

Ήρθε νομίζω η ώρα κάποιοι από τους ανώτατους δικαστές της χώρας να κοιταχθούν στον καθρέφτη. Και να λογοδοτήσουν, αν...

Πολλά τα μποφόρια στα κόμματα

Στις ευρωεκλογές της περασμένης Κυριακής, οι μισοί σχεδόν ψηφοφόροι τιμώρησαν με την αποχή τους το σύνολο του πολιτικού συστήματος....

Ανασχηματισμός αντί για εθνικές εκλογές

Στις πολιτικές αποτυχίες πάντα υπάρχει η λύση του ανασχηματισμού της κυβέρνησης. Μόνο που ο ανασχηματισμός  αποτελεί έναν καθρέφτη δίχως...

Στο «κενό» το μήνυμα των εκλογών

Ως φαίνεται, το μήνυμα των εκλογών δεν το έλαβαν αυτοί που έπρεπε. Η κυβέρνηση δηλαδή και ο πρωθυπουργός. Η...