Η βαρβαρότητα της λογικής και τα παιχνίδια της παγκόσμιας εξουσίας

Του Απόστολου Αποστόλου*

Ξεκίνησαν και πάλι τα ακατάληπτα σ’ αυτή τη χώρα. Θα έρθει ο Έντι Ράμα στην Αθήνα  να μιλήσει στους ομοεθνείς του  για τις εκλογές στην Αλβανία οι οποίες θα  πραγματοποιηθούν μετά από 18 μήνες, αλλά ο Αλβανός πρόεδρος έρχεται να διαλαλήσει την αίσθηση των ελπίδων για την ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας.  Το βέβαιο είναι ότι θα έρθει για να παρουσιάσει ένα πολιτικό-φουτουριστικό θέαμα στους ομοεθνείς του (καθότι καλλιτέχνης της αβασάνιστης σύλληψης) καλύπτοντας έτσι το αντιδημοκρατικό σύστημα που έχει εγκαταστήσει στη χώρα του.  Θα δηλώσει μάλιστα: «Η επικείμενη επίσκεψή μου στην Αθήνα την Κυριακή, 12/5, δεν σχετίζεται με τα εσωτερικά θέματα της Ελλάδας, τις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στην Ελλάδα ή οποιεσδήποτε συγκεκριμένες αφηγήσεις που μπορεί να κεντρίσουν το ενδιαφέρον των Ελλήνων πολιτικών αλλά δεν περιλαμβάνονται στην κυβερνητική ατζέντα της Αλβανίας».

Αλλά όταν ο κ. Ράμα άκουσε τις δηλώσεις της αντιπολίτευσης στην Ελλάδα γιατί  η επίσκεψή του αποτελεί προμελετημένη θρασύτητα μετά και τη φυλάκιση του Μπελέρη παραβιάζοντας τις αρχές του κράτους δικαίου, εκείνος με απύθμενο  θράσος  και υπερβαίνοντας την προσήκουσα ευγένεια που όφειλε να έχει ως φιλοξενούμενος  θα δηλώσει: «Είναι πολύ περίεργο να ακούω τις δηλώσεις της ελληνικής αντιπολίτευσης, ενώ μπορώ να κατανοήσω πλήρως την προοπτική που μεταφέρει ο Έλληνας πρωθυπουργός. Η έντονη αντίθεση στις απόψεις για το ίδιο θέμα ρίχνει φως στο γιατί κάποιοι είναι στην αντιπολίτευση ενώ σε άλλους ανατίθεται η διακυβέρνηση από τον λαό». Αν αυτό δεν είναι παρέμβαση στα εσωτερικά της χώρας και ευθεία υποστήριξη του κυβερνώντος κόμματος,  εν όψει και των ευρωεκλογών τότε τι είναι; Βέβαια η αντιπολίτευση εδώ και χρόνια ρίχνει νερό στον μύλο της απάθειας και ως εκ τούτου δεν περιμέναμε καμιά αντίδρασή της, στα μαθήματα πολιτικής διαχείρισης που έκανε ο κ. Ράμα.

Πώς όμως ο επηρμένος και ύπουλος κ. Ράμα αντλεί τέτοια αλαζονεία;  Από το γεγονός ότι η πολιτική της ΕΕ στα Βαλκάνια δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα της Ελλάδας. Γνωρίζοντας ο κ. Ράμα  ότι  κάποιες  από τις βαλκανικές χώρες, μεταξύ αυτών και η χώρα του,  αποτελούν ζωτικό χώρο της Γερμανίας και επίσης κρίνονται προτεκτοράτα των ΗΠΑ, με μόνιμη αμερικανική παρουσία και ως εκ τούτου προστατεύονται δεόντως από τα αφεντικά τους, μπορεί να δείχνει υπεροψία και να εκφράζεται με λύματα αυθάδειας. Εξάλλου ως αυλοσιτιζόμενος του Σόρος είναι ευλογημένος και παράκλητος του διεθνούς παρακμιακού συστήματος.

Να γιατί  δεν  αποθρασύνεται ο κ. Ράμα. Δεδομένου μάλιστα ότι σε ερώτηση που ετέθη στην ενημέρωση των ανταποκριτών στις Βρυξέλλες, για τα επόμενα βήματα στην ενταξιακή πορεία των Σκοπίων και της Αλβανίας και εάν θεωρεί η Κομισιόν ότι το θέμα μεταξύ Αλβανίας και Ελλάδας είναι διεθνές (όπως υποστηρίζει η Ελλάδα) ή διμερές (χωρίς να κατονομάζεται η υπόθεση Μπελέρη), η εκπρόσωπος της Κομισιόν Ανα Πισονέρο τόνισε ότι «το ζήτημα των δύο χωρών είναι διμερές και  διμερή θέματα δεν θα πρέπει να αποτελούν εμπόδιο στη διαδικασία της διεύρυνσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Βλέπετε η βαρβαρότητα της λογικής στην ΕΕ κάνει καλή πορεία με τα παιχνίδια σκιών της εξουσίας. Η Ελλάδα υποχωρητική πρόθυμη πάντα να κάνει βήματα πίσω, χωρίς κόκκινες γραμμές αντιδρά πάντα κατά τα νατοϊκά και ευρωπαϊκά παραγγέλματα. Έτσι και αλλιώς αδέσμευτη εξωτερική πολιτική με βάση τα συμφέροντα της χώρας δεν υπάρχει. Ας μην ξεχνάμε όμως  ότι ο δυτικός κόσμος ενσωμάτωσε ναζιστικές αρχές. Το είδαμε με την ΕΕ όπου ο αρχιτέκτονας της, ήταν ο ναζιστής  Βάλτερ Χολστάϊν, όπως επίσης οι αρχιτέκτονες του ΝΑΤΟ ήταν οι ναζιστές Άντολφ Χοϊζινγκερ, Χανς Σπάϊντελ, Dr. Eberhard Taubert, όλοι ορκισμένοι θριαμβευτές των ναζιστικών στερεότυπων που τα άφησαν κληρονομιά στους νεότερους. Ας θυμηθούμε τι έλεγε ο Μπέρτολτ Μπρέχτ: «Μπορεί το τέρας να πέθανε, (εννοώντας τον ναζισμό) αλλά η μάνα που το γέννησε είναι και πάλι σε οίστρο».  Ποια λοιπόν μπορεί να είναι η τύχη των ελληνικών συμφερόντων με τους ιδεομανείς και εξοντωτικούς μετα-ναζιστές της ευρωπαϊκής και νατοϊκής  δύναμης;

Και μέσα στο γενικό κλίμα της περικύκλωσης της χώρας μας από τους γείτονες μας, με υβριστική αλαζονεία και  αλυτρωτισμούς που σβήνουν ό,τι έχει σφραγίδα ελληνικής κουλτούρας, έρχεται και πάλι ο Ερντογάν να  διαγράψει προκλητικά τα ίχνη του βυζαντινού πολιτισμού στην Τουρκία μετατρέποντας τη Μονή της Χώρας, στην Κωνσταντινούπολη απαράμιλλης πολιτιστικής αξίας  σε τζαμί.  Και οι  Έλληνες  πολιτικοί, κυβέρνηση και αντιπολίτευση έχοντας μπει στην ανεργία της δράσης και στη συνταξιοδότηση της εθνικής βούλησης, μαθητεύσαντες  από καιρό στη γνωσιολογία της υποκρισίας και μελετούντες τα πρακτικά της στασιμότητας και  με ασύγκριτη  υποχωρητικότητα αποδέχονται   την  ερντογανική, ραμαϊκή και σκοπιανή  απάλειψη  των ελληνικών πολιτισμικών στοιχείων.   Με άνεση ο κ. Μητσοτάκης θα επισκεφτεί τον κ. Ερντογάν και μάλιστα όπως δήλωσε σε συνέντευξη του ο υπουργός Εξωτερικών κ. Γεραπετρίτης πάμε για συνυποσχετικό. Θα πει στη συνέντευξη του:  «..Εάν δεν καταφέρουμε να συνεννοηθούμε, να συμφωνήσουμε σε ό,τι αφορά την οριοθέτηση Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης και υφαλοκρηπίδας, τότε τουλάχιστον να μπορέσουμε να φτιάξουμε ένα συνυποσχετικό και να πάμε σε μία διεθνή δικαιοδοσία. …» Και το ερώτημα, τα αιτήματα της τουρκικής πλευράς του συνυποσχετικού τα ξέρουμε; Θα πάει η Τουρκία σε ένα συνυποσχετικό  μόνο για την οριοθέτηση Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης και υφαλοκρηπίδας;

Μήπως η πολιτική λογική έχει προσχωρήσει στην αφασία ή στην ταχεία προσαρμογή της ολιγοφρένειας;

*Καθηγητής Πολιτικής και Κοινωνικής Φιλοσοφίας

 1. Εάν μιλάμε για πολιτική λογική που εκφράζει πλειοψηφικά τον λαό της χώρας έχουμε φύγει πολύ μακριά και από την αφασία και από την ολιγοφρενία.
  Ας παραμένουμε εγκρατής πως δεν συμβαίνει ακριβώς αυτό.
  Σχετικά με το ότι κάποιες από τις βαλκανικές χώρες, μεταξύ αυτών και η χώρα του, αποτελούν ζωτικό χώρο της Γερμανίας και επίσης κρίνονται προτεκτοράτα των ΗΠΑ παραμένει η ελπίδα πως έχει ο καιρός γυρίσματα για το λόγο και μόνο πως πλειοψηφικά δεν υπάρχει συμπόρευση.
  Μας παλεύουν διαρκώς ως προς αυτό το σκοπό και μόνο ως χώρα και ως προσανατολισμό, θαρρώ προβάλουμε αντίσταση έστω και εάν καθυστερεί να ωριμάσει καταλλήλως πριν αφήσει πολύ βαθιές αγιάτρευτες πληγές.
  Αν θυμηθούμε κάπως και τις παραμέτρους συμπεριφοράς και απαξίωσης η βαρβαρότητα στην λογική περισσεύει η άλλως πολύ θα το ήθελαν αλλά.
  Η πολιτική μας ηγεσία αν αλόγου εκτιμήσεως.
  Αντί για Κρεμλίνο στο Σότσι επίσκεψη Ρωσία
  Απαξιώθηκε από τον πρωθυπουργό της Αγγλίας, ούτε απλή συνάντηση.
  Ακυρώθηκε το ταξίδι του στις Η.Π.Α. και πληρώνουμε αδρά τον Αμερικανό επικοινωνιολόγου Γκρίνμπεργκ οι πολύ φτωχοί Έλληνες φορολογούμενοι πολίτες.
  Η επεισοδιακή του επίσκεψη στην Οδησσό, τυχαία έπεσαν οι πύραυλοι.
  Ο Σι Τσιπίνγ -Κίνα έφθασε στην πόρτα μας αλλά δεν πέρασε μέσα.
  Οι γειτονιά μας ανοιχτές αγκαλιές Ερντογάν-γαλάζια πατρίδα και ο Ράμα μεγάλη Αλβανία επιβάλλεται όπως προβληματίζουν όλους αυτούς που θέλουν να παραμένουν ονειροπόλοι, αφελής, αδιάφοροι.
  Βάλλονται με κάθε δυνατό τρόπο να περάσουν μέσα στα σπίτια μας, 400 χρόνια σκλαβιά, το ξέρουν το μάθημα, αλλά παραμένει στο χέρι μας η αφύπνιση , η αλλαγή πολιτικής όπως και ο παραμερισμός όλων αυτών που κυκλοφορούν ανάμεσά μας και εργάζονται προς αυτά τα συμφέροντα.
  Κάποιος να θυμίσει στον Γεραπετρίτης πως πάμε για συνυποσχετικό με δημοψήφισμα από το λαό.
  Χωρίς λαϊκή βούληση μιλάμε για εθνική προδοσία, ας την χρεωθούν λοιπόν με όλες όσες διαθέτουν δυνάμεις.
  Κάθε μέρα που περνάει ο χρόνος μετράει αντίστροφα και όσο προσπαθούν μέσα στη χώρα τα ελεγχόμενα ΜΜΕ να προκαλούν φίμωση , οι εξωγενείς αναδυόμενες νέες συγκυρίες ούτε πρόκειται να κάνουν χάρη στην χώρα μας, αλλά ούτε και οι άλλοτε ισχυροί πλέον διαθέτουν την πολυτέλεια να επιβάλλουν κανόνες.
  ότι έχει αρχή, έχει και τέλος, αυτό που μένει στη χώρα μας, χρονική προθεσμία, πότε θα γράψουμε το τέλος.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

«Μικροχαρές και μικροκέρδη συμψηφίζοντας…»*

Ο γκουρού του ποδοσφαιρικού στοιχήματος στην Ελλάδα ήταν ο πρόωρα προδομένος από την καρδιά του Γιώργος Παρασκευάς. Ένα οξυδερκές...

Εκλογικός απολογισμός

Αρκετές μέρες πλέον μετά τις εκλογές θα γίνει μια προσπάθεια για έναν σύντομο εκλογικό απολογισμό. Όσον αφορά τις προβλέψεις...

Σταυρόλεξα που σταυρώνουν…

Είναι γεγονός ότι οι συνταξιούχοι δεν έχουν και πολλά πράγματα να κάνουν. Αυτό βέβαια αν παραδοθούν στη μοίρα τους...

Προσχηματικά εξώδικα…

Κάποιοι θεωρούν πως με ένα εξώδικο τέλεσαν το χρέος τους απέναντι σε όσους τους εμπιστεύτηκαν. Ότι καλυπτόμενοι πίσω από...