Σκοτώστε το κακό γυρνώντας του την πλάτη

Αντί να βλέπουμε τα αρχέκακα περιττώματα της Eurovision, καλύτερα να ασχολούμαστε με ό,τι θεωρούμε υψηλό, ενάρετο και όμορφο

Του Παναγιώτη Λιάκου

Βγήκε μια δαιμονισμένη που υποδυόταν την τραγουδίστρια και έψαλε μια γλυκανάλατη μπουρδίτσα μέσα σε μια πεντάλφα. Προσπαθώντας να πείσει για τη δαιμονοφροσύνη της πού και πού πάταγε μια τσιρίδα, η οποία περισσότερο μειδίαμα προκαλούσε, με τη φαλτσαδούρα της, παρά τρόμο. Οι υπόλοιποι της ομάδας της, σαν απολυμένα «τέρατα» από τσίρκο που βάρεσε φαλιμέντο, κουνιούνταν σαν τις μαούνες στον λιμένα Πειραιώς αναμένοντας τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας. Και τα λοιπά της διοργάνωσης μια από τα ίδια (χωρίς τα ιρλανδικά κέρατα και τις πεντάλφες). Λίγο μπούτι, λίγο κούνημα, μπόλικοι μαϊμουδισμοί… αμερικανιών (στον ενικό αριθμό είναι η αμερικανιά), πάμπολλες δικαιωματιστικές γονυκλισίες στον χάλκινο μόσχο της ομοφυλοφιλομανίας, σημαιούλες κρατών που δεν εκπροσωπούν πλέον τα έθνη τους, πριμάτες κραυγούλες των οπαδών, τελετή λήξης κι έξω από την πόρτα. Του χρόνου πάλι με πρωτογενές πλεόνασμα παρακμής και ηθική βοθρίλα που δεν μπορούν να καθαρίσουν ούτε οι εγκαταστάσεις στην Ψυττάλεια. Ε, τι τα θέλουμε… Τούτη η στρούγκα τέτοιο τυρί βγάζει. Το πρόβλημα δεν το έχει η στρούγκα, αλλά εμείς που ψωνίζουμε από δαύτην.

Το κοινό που θέλει να αντιδράσει στην παρακμή έχει μια ιδιαίτατα απλή λύση και θανατηφόρα (για τους φορείς της παρακμής) στη διάθεσή του. Να μη συμμετέχει στις πτωτικές αηδίες. Αντί να βλέπουμε τα αρχέκακα περιττώματα τύπου Eurovision, καλύτερα να ασχολούμαστε με ό,τι θεωρούμε υψηλό, ενάρετο και όμορφο.

Ο πολίτης έχει την επιλογή να μην παρακολουθεί σαβούρες. Να μη χάσκει μπροστά στις τηλεοπτικές οθόνες παρακολουθώντας άθλια θεάματα. Ας ανοίξει κάνα βιβλίο να διαβάσει Αισχύλο, Ηρόδοτο, Σολωμό, Μακρυγιάννη, Καβάφη, Σικελιανό, Καρκαβίτσα και χιλιάδες άλλους Έλληνες δημιουργούς. Να συζητήσει με την οικογένεια, να προσευχηθεί, να δει μια παράσταση αρχαίου δράματος στο YouTube (υπάρχουν πάμπολλες), να λύσει εξισώσεις, να ποτίσει τα λουλούδια του, να πάει μια βόλτα, να ασκηθεί – αναρίθμητες είναι οι ποιοτικές επιλογές. Ουδείς -πλην του κακού εαυτού μας- μας υποχρεώνει να ασχοληθούμε με αηδίες. Σκοτώστε το κακό γυρνώντας του την πλάτη.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Προσχηματικά εξώδικα…

Κάποιοι θεωρούν πως με ένα εξώδικο τέλεσαν το χρέος τους απέναντι σε όσους τους εμπιστεύτηκαν. Ότι καλυπτόμενοι πίσω από...

Τεχνητή νοημοσύνη στη Δικαιοσύνη

Στην Ελλάδα δεν υπάρχει Δικαιοσύνη. Το ξέρουμε κι εμείς, το έχουν καταλάβει για τα καλά, πλέον, και οι Ευρωπαίοι....

O «γνωστός ποινικολόγος» και άλλες ιστορίες υπαρκτού σουρεαλισμού…

Είπαμε, μπορεί η ΝΔ του Κυριάκου να πήρε λιγότερες ψήφους με το 28% απ’ όσες η ΝΔ του Σαμαρά...

Ξέρει τι τον περιμένει;

Ενώ εδώ στην Ελλάδα ασχολούμαστε με τον εάν ο Δούκας θα είναι υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και  γιατί ο...