Στείλτε του τον λογαριασμό και όχι μήνυμα

Του Κώστα Πρώιμου

Σε πρόσφατη κουβέντα με σημαίνοντα στελέχη της λαϊκής δεξιάς αντιληφθήκαμε έναν από τους κύριους λόγους για τους οποίους το σύστημα Μητσοτάκη βρίσκεται τα τελευταία χρόνια 100 βήματα μπροστά και φαντάζει άτρωτο.

Το ζητούμενο είναι να στείλουμε μήνυμα στις προσεχείς ευρωεκλογές απεφάνθησαν οι συνομιλητές μου. Για καθίστε ρε παιδιά, τους αποκρίθηκα. Εκτίμηση δική μου είναι πως το μήνυμα στο καθεστώς έπρεπε να φροντίσετε ώστε να σταλεί στις προηγούμενες εθνικές εκλογές. Αντιθέτως, επειδή στα πολιτικά σας σωθικά παρέμενε άσβεστο το αντισύριζα μένος, βάλατε με τον τρόπο σας πλάτη ώστε να ισχυροποιήσετε τον εθνικό μας καταστροφέα. Αναλογιστείτε όσα έχουν συμβεί στην χώρα μας έκτοτε. Με κοίταξαν σαστισμένοι. Και τι να κάνουμε τώρα; Μου αποκρίθηκε ο πιο έμπειρος της ομάδας. Μα, να του στείλετε τον λογαριασμό και όχι μήνυμα στις επικείμενες ευρωεκλογές. Για όσα επαίσχυντα έχει διαπράξει κατά της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων πολιτών.

Δυστυχώς δεν ελέγχουμε τη λαϊκή βάση της Νέας Δημοκρατίας, συνέχισε με απολογητικό ύφος ένας εκ των συνδαιτυμόνων μου. Άσε που πολλοί αν και δεν τον αντέχουν τον Κυριάκο θα οδηγηθούν στην παγίδα να τον κρατήσουν πολιτικά ζωντανό απέχοντας από τις κάλπες. Και συνέχισε: Το χειρότερο είναι πως αν καταγράψει πάνω από 29,99 θα εξαφανίσει από την επόμενη μέρα και ό,τι έχει απομείνει στο κόμμα απ’ το σύστημα Σαμαρά με άμεσες επιπτώσεις για όλους μας. Ηθελέστα και παθέστα τους απάντησα χαριτολογώντας…

  1. Θυμηθείτε το μύθο του λαγού και της χελώνας, η υπερβολική αλαζονεία του λαγού τον οδήγησε να χάσει προφανή επιτυχία του στον αγώνα δρόμου που είχε με τη χελώνα.
    Το σύστημα Μητσοτάκη, ως υπέρ αισιόδοξο κάνει το ένα λάθος μετά το άλλο. Δεν πρόκειται να του βγει σε καλό, θύμωσαν πολλοί Έλληνες με τα καμώματα τους.

  2. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο εμμένω στην ενεργή συμμετοχή όλων στις εκλογές Η των πιο πολλών απο εμάς Οντας κουραστικό όν «Άσε που πολλοί αν και δεν τον αντέχουν τον Κυριάκο θα οδηγηθούν στην παγίδα να τον κρατήσουν πολιτικά ζωντανό απέχοντας από τις κάλπες. » Και για να μην μας περάσουν οι πολλοί μέσω της αποχής εμείς να γίνουμε περισσότεροι Μα πολύ περισσότεροι

  3. Υπάρχουν κίνητρα ώστε να μετακινηθούν οι ψηφοφόροι σε περιοχές παραμεθόριες, ακριτικά νησιά, προορισμούς που απαιτούν μεγάλο κόστος.
    Τα έχουν υπολογίσει όλα για το αποτέλεσμα πριν αυτό γίνει αντιληπτό στον απλό πολίτη.
    Η βαρύτητα των Ευρωεκλογών δεν αποτιμάται ισάξια με τις βουλευτικές εκλογές.
    Έχουν φροντίσει έτσι ώστε να βρίσκονται μερικά βήματα πολύ εμπρός από τα γεγονότα που προκύπτουν κάθε φορά.
    Σχετικά με τον λογαριασμό, σημαίνει αμέσως μετά τις εκλογές να τεθεί θέμα ηγεσίας.
    Σχετικά με τα όσα επαίσχυντα έχει διαπράξει κατά της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων πολιτών,
    ουδόλως τους ενδιαφέρει, ούτε που το εξετάζουν έστω για να γίνεται λόγος.
    Έχουν σχέδιο, έχουν σκοπό, μεθοδεύουν επόμενες κινήσεις και μόνο αυτό μετράει από όλη την διαδικασία.
    Εάν ποτέ ο Ελληνικός λαός πλειοψηφικά, αντιληφθεί όλο αυτό το σκηνικό που παίζεται στις δικές του πλάτες, υπάρχει ελπίδα να ζήσουμε σε μια διαφορετική Ελλάδα.
    Το ζητούμενο σε αυτές τις εκλογές παραμένει η παράταση της παρούσης κυβέρνησης και όσο γίνεται περισσότερο μακριά στο χρόνο.
    Ευρωεκλογές Ελλάδα
    2004, που είχαν γίνει μόνες τους, οι πιο μαζικές έως τώρα, 6.283.637 ψηφοφόροι.
    2009, που διεξήχθησαν κι αυτές μόνες τους, πήραν μέρος 5.261.749 ψηφοφόροι.
    2014, που έγιναν μαζί με τις αυτό-διοικητικές, συμμετείχαν 5.941.636 ψηφοφόροι.
    2019, που διεξήχθησαν συν αυτό-διοικητικές, προσήλθαν 5.920.355 ψηφοφόροι.
    2023, βουλευτικές ψήφισαν (Ν.Δ. 2.155.322),προσήλθαν 5.266.032 ψηφοφόροι.
    2024, που διεξήχθησαν και αυτές μόνες τους ————— ψηφοφόροι.
    Τέλος όταν λέγεται αυτό από στόματος Γ. Καρατζαφέρη ας το μετρήσει αναλόγως ο κάθε αναγνώστης.
    …………………………ο κ. Καρατζαφέρης υποστήριξε -μιλώντας στο Πρώτο Θέμα, ότι τα εκλογικά αποτελέσματα «επηρεάζονται από ξένα μαγειρεία και εδώ κάποιοι τα μεθοδεύουν. Δηλαδή μπορεί να επηρεάσει η Αμερική τις εκλογές της Ελλάδος ανετότατα». Ενδεικτικά ανέφερε τι συνέβη το 2009, «όταν ήταν ο Γιώργος Παπανδρέου, είχαν έρθει οι Αμερικανοί σύμβουλοι, είχαν εγκατασταθεί στον 10ο όροφο του Hilton και επέλεγαν ποιοι θα γίνουν υπουργοί».
    Σύμφωνα με τον κ. Καρατζαφέρη «εάν δεν είσαι πουλέν των Αμερικανών, δεν προχωράς. Ακου να σου πω ένα σκηνικό. Μόλις πας στην Ουάσινγκτον, σε γυρίζουνε, πας στη Βιβλιοθήκη, στο Κογκρέσο, σε πάνε στον πρέσβη και το βραδάκι σού λένε “έλα να πιούμε ένα ουισκάκι”. Μόλις απολαύσεις ένα ουισκάκι, δεύτερο ουισκάκι, στο τρίτο σε χτυπάν στον ώμο και σου λένε “η Αμερική προσβλέπει πολύ σε σένα”. 
    Εσύ το παίρνεις πάνω σου και δεν ρωτάς τι μπορείς να κάνεις.
    Σκέφτεσαι τι τους ικανοποιεί, κι αυτό κάνεις». ………………………………………..

  4. Ο Μητσοτακης θα πεσει οπως επεσε και ο αντιστοιχος αριστερος “καταλληλοτερος” ο Τσιπρας.
    Είναι copy paste το σεναριο “καταλληλοτερου” που εφαρμοζουν αριστοτεχνικά οι ξενοι. Ετσι εφεραν τον Τσιπρα και τον “πουλησαν” στους νεοελληνες, ετσι μετα εφεραν και πουλησαν το Μητσοτακη ως αυτον που θα βαλει το νερο στ αυλακι. Και εβαλε το νερο στ αυλακι ο Κυριακος, αλλα οχι για οφελος της Ελλαδος ή του λαου της, αλλα για τους ξενους. Εγινε πρωθυπουργος στο τελειο timing για τους αμερικανους. Λιγο πριν αρχισουν τον μακρυ πολεμο με τη Ρωσια. Τυχαιο…(δεν νομιζω).

    Απο το 2010 στηνουν αυτον τον πολεμο οι ΗΠΑ. Γι αυτο και χτιστηκε σιγα σιγα η αναβαθμισμενη Σουδα 2.0, αγορασαν το λιμανι της Αλεξανδρουπολης που θα τους χρησιμευε τα μεγιστα το 2024 για να στλενουν οπλα στην Ουκρανια, ηρθαν πολυ “βαρια οπλα” απο το Ιντσιρλικ στη Λαρισα επειδη ο Ερντο ηταν ασταθμητος παραγοντας και δεν επεσε με τα πραξικοπηματα που του εστησαν, δοθηκε Ανδραβιδα στο ΝΑΤΟ, φτιαχτηκε το ενεργειακο terminal της Αλεξανδρουπολης που ηθελαν για να μονοπωλησουν το πανακριβο αμερικανικο σχιστολιθικο στην Ευρωπη και μετα τιναχτηκε στον αερα ο Nordstream για να πιεσουν το αμερικανικο σχιστολιθικο στην Ευρωπη. Ολα στο σωστο (για τους αμερικανους) timing.

    Βεβαια ειχαν υπολογισει (και ηθελαν διακαως) να μεινει για αρκετες 4ετιες ο Μητσοτακης, αλλά και δυο 4ετιες που θα κατσει πολυ του ειναι. Τα κατεστρεψε ολα χειροτερα και απο τους ΤσιπροΚαμμενους. Και πρεπει να εισαι πραγματικά γκαντεμης για να τα καταστρεψεις χειροτερα και απο τους Τσιπροκραμμενους.

    Στη βιασυνη τους πανω να φερουν τον αντικαταστατη του (την επομενη λεμονοκουπα) εφεραν τον Κασσελακη. Ειναι η χαρα των Δημοκρατικων. Αμερικανοτραφης και με LGBTQ agenda. Με ενα σμπαρο δυο τρυγωνια.
    Ομως οι Ελληνες δεν ειναι για τοσο “προχώ” καταστασεις. Δεν ειμαστε Eurovision.

    Βεβαια για αλλη μια φορα, οι αμερικανοι τιναζουν τις ισοροπιες στον αερα (οχι μονο στην Ελλαδα αλλα και στην Ευρωπη και παγκοσμιως), χωρις να υπολογισουν τις συνεπειες. Τα ιδια εκαναν και με τους πολεμους σε Ιρακ, Αφγανισταν και παει λεγοντας. Ειναι της νοοτροπιας shoot first ask question later. Η Ουκρανια ηταν το κερασακι στην τουρτα που ξυπνησε την Κινα και πρεπει να δρασουν γιατι απειλειται το παγκοσμιο βενζιναδικο που λεγεται Ρωσια.

    Βεβαια για αλλη μια φορα θα τους σκασει στα μουτρα στους αμερικανους η παντελως παρανοικη και (ως συνηθως) μονοπλευρη γεωπολιτικη τους. Αυτη τη φορα ομως η παγκοσμια κοινοτητα δεν εχει σκοπο να ξανα αφησει τις υπο καταρευση ΗΠΑ να διαλυσουν τον πλανητη. Αυτη τη φορα οι ΗΠΑ θα το πληρωσουν πολυ ακριβα και μακροχρονια.

    Το θεμα βεβαια ειναι να αλλαξει πολιτικους ευρωπη στις εκλογες των επομενων 5 χρονων, να φυγουν οι καθε λογοις αμερικανικοι δουριοι ιπποι (μητσοτακης, μακρον, σολτς, φον ντερ λαιν, κλπ) για να γυρισει το ευρωπαικο τιμονι πριν σκασει το πλοιο στα βραχια.

    Καμια αποχη στις εκλογες των επομενων 10 χρονων. Καμια. Πρεπει να γινουν κυβερνησεις μικρων κομματων και αντισυστεμικων κομματων. Θα ειναι δυσκολο, αλλα πρεπει να γινει το συντομοτερο δυνατο. Διαφορετικα θα εμπλεξουν την Ελλαδα χοντρα και στον πολεμο ΗΠΑ Ρωσιας και στον πολεμο του ΙΣραηλ.

    Τον Δενδια δεν τον εβαλαν τυχαια υπουργο αμυνας του Μητσοτακη.

  5. Όταν οι μακροχρονιοι σχεδιασμοί ξεφεύγουν στα ΜΜΕ : fuck Europe (Victoria Nuland).

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Απορίες που -δυστυχώς- θα μείνουν απορίες

Η καθημερινότητά μας είναι γεμάτη απορίες και ερωτήματα. Προσωπικώς, δύο είναι αυτά που με βασανίζουν τις μέρες αυτές: Ο...

… Προτάσεις για τα μπάνια του λαού

«Μπάνια του λαού δεν μπορεί να γίνονται μόνο από τις 15 Ιουλίου μέχρι τις 30 Αυγούστου. Έτσι όπως πάμε,...

Τα κουμπιά του Βορίδη…

Μάρθα Βούρτση και Νίκο Ξανθόπουλο θύμισε η συνέντευξη του Μάκη Βορίδη στο Action 24. «Κουμπί που να το πατάμε...

«Δεν με χτύπησε» 2

Στις 13 Ιουλίου, δηλαδή μόλις πριν από εννέα ημέρες, γράφαμε την κατά την άποψή μας πορεία που θα είχε...