Στις φωτογραφίες απολαμβάνουμε το πολιτισμικό προφίλ της κυβερνήσεως Μητσοτάκη
Του Παναγιώτη Λιάκου
Όταν ένας πρωθυπουργός αντιμετωπίζει -είτε στα σοβαρά είτε υποκρινόμενος- μια σπασμένη καρέκλα καφενείου σαν έργο τέχνης, τότε η περί αισθητικής αντίληψή του και το κραυγαλέο έλλειμμα κρίσης που τον τυραννά θα διαποτίσει, σαν μούχλα ένα πράμα, ολόκληρη τη δημόσια σφαίρα. Και τότε θα δούμε κι άλλες, εξίσου θλιβερές αλλά και γελοίες εικόνες. Ενδεικτικά αναφέρεται η αποκρουστική κιτσαρία του βιντεοκλίπ της Σάττι, που επελέγη από το μητσοτακικό κράτος για να μας… εκπροσωπήσει στη Γιουροβιζιόνα, και το τσίρκουλο που είδαμε στην Ακρόπολη με τους μπογιατισμένους ανθρώπους και τους «αρχαιοέλληνες» που το ’σκασαν από βιντεοκωμωδία.
Και ακριβώς απέξω από τον αρχαιολογικό χώρο της Ακροπόλεως, όταν ήντουνε εντός του οι «αρχαιοέλληνες» του τσίρκουλου, βρισκόταν, καθώς λένε, και μπάντα του Λιμενικού και παιάνιζε. Τι να παιάνιζε άραγε; Τον ύμνο της Ν.Δ., το τραγούδι της Σάττι ή κάτι άλλο, αρμόζον στην περίσταση;
Να γελάσεις ή να κλάψεις; Τίποτε από τα δύο. Να αγωνιστείς στην καθημερινότητά σου για να επανέλθει η Ελλάδα στον τόπο της και να πας οπωσδήποτε να ψηφίσεις, γιατί σε μερικούς και μερικές το μαύρο τούς πάει πολύ…
Οι ‘αρχαιοέλληνες’ και οι ‘αλευρωμένοι’ κούροι που μαρξιστικά λοιδωρείτε ως ‘τσίρκουλο’, όποιοι και να ήταν οι συντελεστές του όμορφου δρώμενου που ξάφνιασε, έκαναν αυτό που έπρεπε να κάνουμε και δεν κάνουμε όλοι οι υπόλοιποι. Δρώμενα όπως αυτό είναι καθημερινότητα βιωματικά ενταγμένη με απόλυτη φυσικότητα στην Μεγάλη Ελλάδα που αγνοείτε.
Ο Παρθενώνας πρέπει να πλαισιώνεται από αρχαιοελληνικές τελετές ώστε να δείχνουν στους επισκέπτες πως ασκούσαν οι αρχαίοι Έλληνες τα λατρευτικά τους καθήκοντα προς τους 12 θεούς που κοσμούν τις ζωφόρους.
Μια χούφτα ινδοί τουρίστες ζήτησαν ίσως κάτι (όπως ελέχθη), διότι αυτό γνωρίζουν πως ΕΙΝΑΙ η Αρχαία Ελλάδα και ο Παρθενώνας και μας έβαλαν τα γυαλιά.
Δεν είδα να ασκήσετε κριτική στα τσεμπέρια και στις ποδιές της ‘παράδοσης’ που πλαισίωσαν την Τελετή της Ολυμπιακής Φλόγας στο Καλλιμάρμαρο.
Η Σάττι δεν είναι ακριβώς ‘κιτσαρία’.
Η Σάττι έχει επιλεγεί με πολιτικό κριτήριο για να προωθήσει την εικόνα και την ‘αισθητική’ της πολυφυλετικής Ελλάδας και το κάνει πολύ καλά!!! Δυστυχώς.
Καλό και αναπτηράτο άγιο φως!
Και σε άλλες πρόσφατες εποχές των καραβανάδων με τα γυαλιά ηλίου, η αισθητική ήταν παρόμοια. Εγώ ξέρω και το άλλο: Το ντέφι κι’η αποκριά είν’του (εισάγετε λέξη της επιλογής σας) η χαρά.
Αισθητική καθεστώτος Μητσοτάκη σαν να λέμε Φιλοσημιτισμος των Ναζί ένα πράγμα…