Μόλις 50 λέξεις από τον Μητσοτάκη για τα Τέμπη

Όσα (δεν) είπε ο πρωθυπουργός στη συνέντευξή του σε ιστότοπο για τις συνθήκες του δυστυχήματος και η ομολογία συναλλαγής με τον Ιερώνυμο

Του Μανώλη Κοττάκη

Η συνέντευξη ρουτίνας που έδωσε προχθές ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στον διαδικτυακό τόπο που μετέδωσε το μονταρισμένο υλικό των Τεμπών (μαζί με έναν ακόμη ταυτοχρόνως) προσφέρεται για σχολιασμό.

Όχι βεβαίως για όσα είπε σχετικά με την επανεκλογή της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, η οποία, κατά τον κύριο Μητσοτάκη, ασκεί άψογα τα καθήκοντά της. Ακόμη και με υπερωρίες, προσθέτουμε εμείς.

Θα έρθει ο καιρός που η ανώτατη άρχων θα καταλάβει ότι η δήθεν διαβεβαίωση Μητσοτάκη στο πρόσωπό της ήταν σάλπισμα συσσιτίου προκειμένου αυτή να εκπληρώσει αγόγγυστα τα «υπεσχημένα» της στον πρωθυπουργό και μετά μην τον είδατε! («Γιεμ Μπουρουσού» σάλπιζαν οι αξιωματικοί του Οθωμανικού Στρατού όταν τα άλογα πεινούσαν και διψούσαν, με στόχο να τα ηρεμήσουν, να τα παραπλανήσουν).

Ούτε βεβαίως προσφέρεται για σχολιασμό για όσα απέφυγε να πει για την τρίτη θητεία με τη δολιχοδρομία ότι «Η Νέα Δημοκρατία θα διεκδικήσει την εξουσία», όχι ο ίδιος. Ο πρωθυπουργός εργάζεται αυτήν την εποχή με βάση το αισιόδοξο σενάριο του 34% που θεωρεί ότι θα τον οδηγήσει σε ευρωπαϊκό αξίωμα, γι’ αυτό και το προσεχές διάστημα θα βαρεθούμε να διαβάζουμε και να παρακολουθούμε συνεντεύξεις του σε διεθνή μέσα που θα τονώνουν το ευρωπαϊκό του προφίλ. Τα ξένα μέσα ανακάλυψαν και αυτά πόσο νόστιμη είναι η… πέτσα στο αρνάκι του Πάσχα και κόπιασαν για μεζέ.

Οι αληθινές ειδήσεις βρίσκονται σε όλα όσα παραλείπει να αναφέρει ο κύριος Μητσοτάκης ή προσπερνά στη συνέντευξή του. Στα εξής δύο: στα Τέμπη και στον γάμο των ομοφύλων. Η απάντησή του για τα Τέμπη διήρκεσε ολίγα δευτερόλεπτα. Μόλις ο δημοσιογράφος τού επισήμανε ότι 4 στους 10 ψηφοφόρους της Ν.Δ. πιστεύουν ότι έγινε συγκάλυψη. ο πρωθυπουργός έκανε κάτι εκπληκτικό. Ζήτησε περίπου από τον συνάδελφο του ιστότοπου που μετέδωσε το μονταρισμένο ηχογραφημένο υλικό να… αλλάξει συζήτηση!

Είπε συγκεκριμένα: «Δεν θέλω να μιλήσω περισσότερο για το ζήτημα αυτό γιατί έχω εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη, η οποία στο ζήτημα των Τεμπών έχει κινηθεί με μεγάλη ταχύτητα». Συνολικά αφαιρουμένης μιας εξαγγελίας ο κύριος πρωθυπουργός αφιέρωσε μόλις 50 λέξεις για τις συνθήκες του δυστυχήματος.

Αν δε παρατηρήσει κανείς τι συμβαίνει το τελευταίο διάστημα, θα διαπιστώσει πως έχει πέσει γενικό απαγορευτικό στα ΜΜΕ επί ποινή αποκλεισμού τους από τη διαφημιστική καμπάνια του 1.500.000 ευρώ για την επιστολική ψήφο να μην φιλοξενούν συγγενείς θυμάτων, με πρώτη και καλύτερη τη Μαρία Καρυστιανού.

Η οποία, όπως φάνηκε και από το επεισόδιο με τον Δήμο Αθηναίων, θεωρείται persona non grata. ….Τόσο πολύ «non», που πραγματικά όσοι είμαστε μυημένοι στον τρόπο λειτουργίας των ΜΜΕ να ξεκαρδιζόμαστε στα γέλια ακούγοντας τα επιχειρήματα του κυρίου πρωθυπουργού για την ελευθερία του Τύπου στη συγκεκριμένη συνέντευξη. Αν έλεγε «ελευθερία του γύψου» θα ήταν πιο κοντά στην πραγματικότητα.

Άκρως ενδιαφέρουσα ήταν όμως και η απάντηση του κυρίου πρωθυπουργού στην ερώτηση για τις σχέσεις του με την Εκκλησία. Πρώτον, διότι δεν ανέφερε τη λέξη «ομοφυλόφιλος» ή και τη λέξη «γάμος» ούτε για αστείο. Χαρακτήρισε τη νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης «επιλογή». Αορίστως. Λες και ασχολείτο με τις «Ρυθμίσεις» του κινητού του. «Επιλογή»! Όποιος λέει άλλη λέξη, πιπέρι στο στόμα. Είναι εκτός γραμμής.

Δεύτερον, και σημαντικότερον, διότι ο πρωθυπουργός εν τη ρύμη του λόγου του αποκάλυψε τη συναλλαγή του με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο προκειμένου να κερδίσει την πρόσκληση στο Δήλεσι (το οποίο έχει μείνει στην ιστορία από τις μεγάλες ληστείες που γίνονταν εκεί) και στη Μητρόπολη των Αθηνών τη Μεγάλη Πέμπτη.

Είπε συγκεκριμένα: «Έχω πάντα πολύ καλές σχέσεις, προσωπικές, με τον Αρχιεπίσκοπο. Υπάρχουν θεσμικά ζητήματα τα οποία αφορούν τις σχέσεις Εκκλησίας – Πολιτείας, τα οποία πρέπει και να ρυθμίσουμε». Πράγματι. Οι ιερές μπίζνες για τις οποίες είχαν διαρρηχθεί «οι άριστες προσωπικές σχέσεις» πρωθυπουργού – Αρχιεπισκόπου είναι σοβαρά «θεσμικά ζητήματα».

Μα, δεν κοκκινίζετε και οι δύο σας όταν τα λέτε αυτά; Τα πλέον ενδιαφέροντα επί αυτών τα λένε, πάντως, οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές της Ν.Δ. μετά την επαφή τους με το εκλογικό σώμα και ιδιαιτέρως με τη βάση της Ν.Δ. Εις εξ αυτών έλεγε σε βραδινή ομήγυρη προχθές:

«Το νούμερο ένα θέμα που βρίσκουμε μπροστά μας καθημερινά είναι ο γάμος των ομοφυλοφίλων. Ο κόσμος μας είναι προσωπικά εξοργισμένος με τον Μητσοτάκη. Όχι με τη Ν.Δ. Με τον Μητσοτάκη».

Μην πλανάσθε. Και ο κόσμος δεν χρειάζεται παραπάνω από 50 λέξεις για να εκφράσει τη δυσφορία του. Μπορεί και λιγότερες. Αρκούν.

  1. Πενήντα λέξεις, για πενήντα επτά φέρετρα ελληνόπουλων.
    Δεν λειτουργούσε κανένα σύγχρονο σύστημα προστασίας, τεχνολογία μεσαίωνα για ταχύτητες 160 χιλ.
    Οι Έλληνες πλήρωσαν πολλά, όμως ηλεκτρονικά συστήματα δεν μπήκαν, τα λεφτά φαγώθηκαν.
    Εκτός των θανάτων, το χειρότερο που έκανε είναι ήταν η τεράστια προσπάθεια συγκάλυψης.
    Όμως, γιατί να μας αξίζει τέτοιος ηγετίσκος.

  2. …ΜΕΓΑΛΕ Νανωλη Κοττακη…-
    -Αν δεν ειχαμε κι εσενα και 4-5-6 αλλους ΑΠΡΟΣΚΥΝΗΤΟΥΣ θα ειχαμε μεινει ερμαιο στους..πορτοσαλτες, υπονομους, τατιανες, ευαγγελατους, πρετεντερηδες..!
    -Εχω μιαν υποψια οτι…ειστε ακομη “εδω” λογω που μετα τον Καραιβαζ, θα ηταν -τλχστον- “περιεργο” να “χασουμε” κι αλλους …ενοχλητικους δημοσιογραφους, και θα ζητουνταν απαντησεις απο το..γκουβερνο..!
    (..υπαρχει ΚΑΙ το -φυσικα- ανεξιχνιαστο..”συμβολαιο” κατα ΒΑΞΕΒΑΝΗ, -ΚΑΙ η ΑΠΟΠΕΙΡΑ κατα Χιου..εεε, ποσα να αντεξει η καυμενη η…ελευθερια Τυπου..?)

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Για τους σκληρούς του Γκάρισον (ξέρουν αυτοί)

Ήμασταν μεθυσμένοι και αποσυνάγωγοι πλάνητες από τότε που ανακαλύφθηκε στον κόσμο η ανδρική φιλία. Θέλαμε στη γειτονιά να μοιάζουμε...

Πώς ο μητσοτακισμός εξοντώνει το έθνος

Στο προηγούμενο άρθρο αναλύθηκε η οικονομική διάσταση του πολιτικού όρου μητσοτακισμός, ως η πολιτική θεωρία και πράξη που αποσκοπεί...

Μονή της Χώρας: Ακόμα ένα εσφαγμένον αρνίον;

Ἕνα μνημεῖο κομβικῆς σημασίας. Ὁ ἀρχικὸς ναὸς ἴσως κτίστηκε τὸν 5ο αἰώνα ἔξω ἀπὸ τὴν ὀχυρωμένη ἔκταση ἐπὶ Μεγάλου...

Συνθετική ενότητα σώματος και νου

Οι γραμμές που πρωτοχαράσσει ένα νήπιο φαίνονται στα μάτια μας σαν μουτζούρες. Για το παιδί όμως το αποτύπωμα αυτό...