Χρήσιμος ηλίθιος

Του Lycinos

Απετράπη λέει ο Ζελένσκι, δολοφονική απόπειρα εναντίον του οργανωμένη από τη Ρωσία με τη συμμετοχή Ουκρανών αξιωματούχων.

Θυμίζει την αποτυχημένη, δυστυχώς, απόπειρα εναντίον του Χίτλερ από αξιωματικούς της Γερμανίας που έβλεπαν το τέλος στην εξέλιξη των πραγμάτων στον Β΄ΠΠ.

Οι παίκτες.

Αμερική, Ρωσσία, Ουκρανία, Ευρώπη, Γερμανία, Γαλλία, Μεγάλη Βρετανία, Ιταλία, Βαλκάνιοι μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, Ιαπωνία, Ινδία.

Κουίζ. Ποιος θέλει τον Ζελένσκι νεκρό;

Μην κουράζεστε… Απάντηση… Όλοι…

Και πρώτοι πρώτοι Αμερικανοί, Βρετανοί, Γερμανοί, Ουκρανοί.

Δεν θέλει ο Ζελένσκι να καταλάβει ότι πρέπει τάχιστα να πάει σε συνομιλίες και συμβιβασμό με τους Ρώσους.

Η κοινή γνώμη είναι σε όλες τις χώρες εναντίον του.

Και δικαίως…

Στις ΗΠΑ επίκεινται εκλογές, ο Τραμπ με τον νηπιακό λαϊκισμό του επελαύνει.

Έχουν ήδη αρκετές σκοτούρες με το Ισραήλ, τους Παλαιστίνιους, το Ιράν, τον Λίβανο και τη Χεζμπολάχ, την Τουρκία, την Ταΐβάν, τη Ρωσία και την Κίνα στην Αφρική.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο θα έχουν επίσης εκλογές.

Η Γερμανία και η Ευρώπη γενικότερα, βλέπουν την ανάπτυξη να καθηλώνεται, πολλές χώρες μάλιστα φτωχοποιήθηκαν εξαιτίας του πολέμου.

Ρωσία με την Κίνα αγκαλιά.

Κέρδος για το ΝΑΤΟ Σουηδία και Φινλανδία… Αρκετά για την ώρα.

Οι μόνοι που επωφελούνται πλέον από την όλη κατάσταση είναι… Οι Κινέζοι…

Αυτό που παραξενεύει είναι πώς οι Αμερικανοί δεν τον έχουν «καθαρίσει» ακόμα…

Με κάποιο κομψό τρόπο, που θα σώνει και τα προσχήματα βεβαίως βεβαίως…

  1. Το βαθύ κράτος στις ΗΠΑ (όχι το ανδρείκελο Μπάιντεν) θέλει τον Γ’ ΠΠ. Αλλιώς δεν θα έστελνε τόσα δις σε Ουκρανία, Ταϊβάν και Ισραήλ, ούτε θα έβαζε την Ουκρανία, Σουηδία και Φινλανδία στο ΝΑΤΟ.

  2. οι ΗΠΑ πρεπει εξαιρετικα σύντομα να αποφασισουν τι θελουν.
    Θα πάνε με αυτα που οριζει το βαθυ κρατος πολεμου των ΗΠΑ (που θέλει Γ’ ΠΠ) και θα καταστραφουν μεσα σε 5 χρονια ολοκληρωτικα, πεφτοντας στο νο4 της παγκοσμιας καταταξης ή θα γυρισουν 180 μοιρες το τιμονι απο τα βραχια, θα σταματησουν ολους τους πολεμους (που τους χρεωκοπουν και αυτους και το παγκοσμιο συστημα) και θα βαλουν μπροστα τη διπλωματια να κανουν εναν ειλικρινή διαλογο την επομενη 2ετια με ρωσια, κινα ευρωπη, αραβια για το πως θα προχωρησει ο πλανητης σε μια πολυ-πολική διεθνή ταξη χωρις πολεμους και χωρις τις ΗΠΑ να νομιζουν οτι ειναι ακομα νο1. Αν κανουν το 2ο υπαρχουν μεγαλες πιθανότητες να μην πεσουν στο νο 4 και να βγουν σχετικα “αλωβητοι” απο την ολη ιστορια. Ζημια θα παθουν και μεγαλη, αλλά συγκριτικα με τη ζημια που θα παθουν αν πανε σε αυτα που τους επιτασει το βαθυ κρατος, τοτε μιλαμε για ολοκληρωτικη καταστροφη των ΗΠΑ αλλα και Αγγλιας και ευρωπης. Κατι τετοιο θα εδινε ολη τη δυναμη στην Κινα να γινει το νο1 του πλανητη και αυτο προκαλει το φοβο παγκοσμιως.

    Οι ΗΠΑ πρεπει να παρουν το κρατος στα χερια τους, γιατι απο το 1990 το διοικει η ΝΤΠ. Το βαθυ κρατος πολεμων που στραγγιζει απο πορους το κρατος και δινει τρισεκατομυρια στην καθε blackrock. Τα corporations καταστρεφουν τις ΗΠΑ. Τα corporations τα οποια εχουν τους πολιτικους στο payroll. Απο εκει αρχιζει το προβλημα. Πρεπει να κοπει ο καρκινος του ομφαλιου λωρου μεταξυ βαθεως κρατους και πολιτικης. Παγκοσμιως.

    Η αμερικη αν κανει το 2ο, τοτε μπορει να διατηρηθει εντος του παγκοσμιου top3 για καποια χρονια, οσο η παγκοσμια ταξη εργαζεται προς την πολυπολικη ισοροποια. Φαινομενικα μπορει κανεις να πει οτι “για τα ματια” μπορει να την αφησουν να φαινεται οτι ειναι και στο νο1. Στην ουσια ομως δεν θα ειναι.

    αν ομως συνεχισει τους πολεμους προς πασα κατευθυνση, τοτε και η παγκοσμια κοινοτητα θα συνεχισει τον πολεμο προς τις ΗΠΑ (δραση – αντιδραση). Και ειναι δεδομενο οτι θα νικησει η παγκοσμια κοινοτητα. Θα ειναι βαναυση οικονομικη “προσγειωση” για τις ΗΠΑ αυτο που θα συμβει τα επομενα 10 χρονια. Βαναυση είναι understatement.

    Κατ εμε οι ΗΠΑ δεν εχουν επιλογη. Ή θα σταματησουν αμεσα καθε πολεμο και θα κατσουν στο τραπεζι με Ευρωπη, Κινα, Ρωσια τα επομενα χρονια για να δουν πως μπορουν να μοιρασουν την παγκοσμια πιτα ειρηνικα, με αναπτυξη και προοδο ή απλά θα τους διαλυσουν οι υπολοιποι. Οικονομικα, στρατιωτικά, πολιτικα.

  3. Κατέστρεψε μια όμορφη χώρα, δεν αξίζει περαιτέρω σχολιασμό.

  4. ενας αυτός και ενας άλλος πολύ γνωστός σε εμας κάνουν 2

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Ο Πούτιν ως άλλοθι

Ο τρόμος που επικρατεί στις τάξεις του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και της ηγεσίας του εν όψει των επερχόμενων ευρωεκλογών...

Έτοιμοι να τα «βρουν» ήταν Ρώσοι και Ουκρανοί

Ένα 17σέλιδο μυστικό έγγραφο, που θα μπορούσε να είχε τερματίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία πριν καλά καλά ξεκινήσει, δημοσιεύεται...

Ένας οικονομολόγος στο τιμόνι του ρωσικού υπουργείου Άμυνας

Η αλλαγή-έκπληξη στην ηγεσία του ρωσικού υπουργείου Άμυνας στη Ρωσία ερμηνεύεται από δύο απλά νούμερα. Ο συνδυασμένος προϋπολογισμός του...

Οι ταραχές στα αμερικανικά πανεπιστήμια

Την αποκάλεσαν «Ματωμένη Πέμπτη» («Bloody Thursday»), όμως, στην πραγματικότητα, την 15η Μαΐου 1969, από τις συγκρούσεις μεταξύ αστυνομίας και...