Ο Σαμαράς τώρα θυμήθηκε τα Ελληνοτουρκικά

Αν ο Αντώνης Σαμαράς έχει επιφυλάξει ρόλο… σχολιαστή για την πολιτική ζωή της χώρας και τα τεκταινόμενα εντός της Νέας Δημοκρατίας, τότε δεδομένα οι παρατηρήσεις του έχουν ενδιαφέρον.

Αν πάλι επιμένει πως είναι πολιτικός και μάλιστα πρώην πρωθυπουργός που παραμένει συνεπής στην ιδεολογία του, τότε το αφήγημα του πρώην πρωθυπουργού κάπου χωλαίνει.

Τον τελευταίο χρόνο, άλλωστε, ο Αντώνης Σαμαράς έχει εντείνει τις δημόσιες παρουσίες του, στέλνοντας μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση για τις πολιτικές επιλογές του πρωθυπουργού. Ωστόσο σε καμία περίπτωση (Ελληνοτουρκικά, γάμος ομόφυλων ζευγαριών, νομιμοποίηση μεταναστών) ο Αντώνης Σαμαράς δεν κατάφερε να επηρεάσει αποφάσεις και καταστάσεις.

Αντίθετα, σημείωσε μεγάλες ήττες σε όλες τις μεγάλες μάχες που έδωσε, ενώ ο ίδιος ξέχασε τελείως τη σιωπηρή αποδοχή από πλευράς της κυβέρνησης της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Στην τελευταία του παρέμβαση, λοιπόν, και ενώ ο πρωθυπουργός ετοιμάζεται για την επικείμενη επίσκεψη στην Τουρκία, ο Αντώνης Σαμαράς άφησε σαφείς αιχμές για τη διαχείριση του κυπριακού ζητήματος, χρησιμοποιώντας πολύ σκληρή γλώσσα και κάνοντας λόγο για επαγγελματίες κατευναστές που υπάρχουν στην Αθήνα.

«Υπάρχουν στην Αθήνα επαγγελματίες κατευναστές, που ισχυρίζονται ότι τα ελληνοτουρκικά ζητήματα που εγείρει η Τουρκία δεν διευθετούνται λόγω Κυπριακού. Κι ότι επομένως πρέπει να προχωρήσουμε χωρίς την Κύπρο» είπε χαρακτηριστικά.

«Καμιά λύση στα Ελληνοτουρκικά δεν μπορεί να εξευρεθεί χωρίς πρώτα τη δημοκρατική και βιώσιμη λύση του Κυπριακού επί τη βάσει των αρχών και αξιών της Ε.Ε. και του Διεθνούς Δικαίου» υπογράμμισε ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στην παρουσίαση του βιβλίου του Γιάννου Χαραλαμπίδη «Εμφύλιος Πόλεμος. ΕΟΚΑ Β. Παρακράτος και Χούντα», στο Σπίτι της Κύπρου.

Ο κ. Σαμαράς επισήμανε δε: «Τα Ελληνοτουρκικά και το Κυπριακό έχουν τον ίδιο λόγο που δεν επιλύονται. Λόγω της τουρκικής επιθετικής κι επεκτατικής πολιτικής, που αξιώνει τη διχοτόμηση του Αιγαίου και της Κύπρου».

Από τα βέλη του πρώην πρωθυπουργού δεν ξέφυγε το ψήφισμα για το Κόσοβο: «Και κάτι ακόμα, όσα ανήκουστα συνέβησαν πρόσφατα με το ψήφισμα για το Κόσοβο δεν εκφράζουν την Ελλάδα και τον Ελληνισμό».

  1. Δεν ξεχνώ:
    Ότι ήταν αυτός που τον βοήθησε να εκλεγεί πρόεδρος της ΝΔ, ενώ ήξερε τις απόψεις του.

    Δεν ξεχνώ:
    Ότι αυτός τον βοήθησε να εκλεγεί πρωθυπουργός της χώρας.

    Για ότι κάνει ο Μητσοτάκης είναι συνένοχος. Για να γίνει πιστευτός πρέπει να ζητήσει συγνώμη από τον Ελληνικό λαό που τον στήριξε. Όσο δεν το κάνει, κανείς δεν του δίνει σημασία.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

«Απίστευτα πράγματα, χωρίς έλεγχο και χωρίς αντίδραση»

Δύο εβδομάδες πέρασαν από την εκλογική αναμέτρηση της 9ης Ιουνίου και όλα μοιάζουν να παραμένουν ίδια κι όμοια, σαν...

Χθεσινά συγχωρεμένα, σημερινά ασυγχώρητα

Η πολιτική είναι ένα περίεργο σπορ. Υπάρχουν μεγάλα λάθη που διαπράττεις στους καιρούς της ισχύος σου και οι πολίτες...

Γιατί το «πρόβλημα VMRO» δεν λύνεται στις 11 Ιουλίου

Οι κυβερνήσεις, διαχρονικά, είναι σύνηθες έπειτα από μια βαριά ήττα -σαν των ευρωεκλογών- να ανεβάζουν τους τόνους στα θέματα...

Σκάνδαλο! Το μεγάλο ξέπλυμα της Τουρκίας

Θολωμένη από τα ήρεμα νερά του Αιγαίου και τυφλωμένη από το δόγμα του κατευνασμού, η ελληνική διπλωματία φαίνεται πως...