Ο Σαμαράς τώρα θυμήθηκε τα Ελληνοτουρκικά

Αν ο Αντώνης Σαμαράς έχει επιφυλάξει ρόλο… σχολιαστή για την πολιτική ζωή της χώρας και τα τεκταινόμενα εντός της Νέας Δημοκρατίας, τότε δεδομένα οι παρατηρήσεις του έχουν ενδιαφέρον.

Αν πάλι επιμένει πως είναι πολιτικός και μάλιστα πρώην πρωθυπουργός που παραμένει συνεπής στην ιδεολογία του, τότε το αφήγημα του πρώην πρωθυπουργού κάπου χωλαίνει.

Τον τελευταίο χρόνο, άλλωστε, ο Αντώνης Σαμαράς έχει εντείνει τις δημόσιες παρουσίες του, στέλνοντας μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση για τις πολιτικές επιλογές του πρωθυπουργού. Ωστόσο σε καμία περίπτωση (Ελληνοτουρκικά, γάμος ομόφυλων ζευγαριών, νομιμοποίηση μεταναστών) ο Αντώνης Σαμαράς δεν κατάφερε να επηρεάσει αποφάσεις και καταστάσεις.

Αντίθετα, σημείωσε μεγάλες ήττες σε όλες τις μεγάλες μάχες που έδωσε, ενώ ο ίδιος ξέχασε τελείως τη σιωπηρή αποδοχή από πλευράς της κυβέρνησης της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Στην τελευταία του παρέμβαση, λοιπόν, και ενώ ο πρωθυπουργός ετοιμάζεται για την επικείμενη επίσκεψη στην Τουρκία, ο Αντώνης Σαμαράς άφησε σαφείς αιχμές για τη διαχείριση του κυπριακού ζητήματος, χρησιμοποιώντας πολύ σκληρή γλώσσα και κάνοντας λόγο για επαγγελματίες κατευναστές που υπάρχουν στην Αθήνα.

«Υπάρχουν στην Αθήνα επαγγελματίες κατευναστές, που ισχυρίζονται ότι τα ελληνοτουρκικά ζητήματα που εγείρει η Τουρκία δεν διευθετούνται λόγω Κυπριακού. Κι ότι επομένως πρέπει να προχωρήσουμε χωρίς την Κύπρο» είπε χαρακτηριστικά.

«Καμιά λύση στα Ελληνοτουρκικά δεν μπορεί να εξευρεθεί χωρίς πρώτα τη δημοκρατική και βιώσιμη λύση του Κυπριακού επί τη βάσει των αρχών και αξιών της Ε.Ε. και του Διεθνούς Δικαίου» υπογράμμισε ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στην παρουσίαση του βιβλίου του Γιάννου Χαραλαμπίδη «Εμφύλιος Πόλεμος. ΕΟΚΑ Β. Παρακράτος και Χούντα», στο Σπίτι της Κύπρου.

Ο κ. Σαμαράς επισήμανε δε: «Τα Ελληνοτουρκικά και το Κυπριακό έχουν τον ίδιο λόγο που δεν επιλύονται. Λόγω της τουρκικής επιθετικής κι επεκτατικής πολιτικής, που αξιώνει τη διχοτόμηση του Αιγαίου και της Κύπρου».

Από τα βέλη του πρώην πρωθυπουργού δεν ξέφυγε το ψήφισμα για το Κόσοβο: «Και κάτι ακόμα, όσα ανήκουστα συνέβησαν πρόσφατα με το ψήφισμα για το Κόσοβο δεν εκφράζουν την Ελλάδα και τον Ελληνισμό».

  1. Δεν ξεχνώ:
    Ότι ήταν αυτός που τον βοήθησε να εκλεγεί πρόεδρος της ΝΔ, ενώ ήξερε τις απόψεις του.

    Δεν ξεχνώ:
    Ότι αυτός τον βοήθησε να εκλεγεί πρωθυπουργός της χώρας.

    Για ότι κάνει ο Μητσοτάκης είναι συνένοχος. Για να γίνει πιστευτός πρέπει να ζητήσει συγνώμη από τον Ελληνικό λαό που τον στήριξε. Όσο δεν το κάνει, κανείς δεν του δίνει σημασία.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Τέμπη: Έρχονται εξελίξεις για την ασυλία των πολιτικών

Η ερχόμενη εβδομάδα, η τελευταία πριν από τις εκλογές, αναμένεται να είναι ιδιαίτερα σημαντική και για ένα μείζον, από...

Στα 30.000 πόδια με την Ωραιοζήλη

Πτήση Α116 της Aegean Airlines από Αθήνα για Θεσσαλονίκη. Δευτέρα 27 Μαΐου, 1.05 μετά το μεσημέρι. Θέση 20 C....

Μητσοτάκης και Αδειλίνη στο ίδιο σεμινάριο «ρίψης μπαλακίων»;

Μα συνεννοημένοι ήταν; Όλοι οι πάμφτωχοι του ντουνιά τελικά χωράνε στον Οίκο του Θεού; Να σας θυμίσουμε πως την...

Αντί να παραιτηθεί, ζητάει και τα… ρέστα

Το κόστος της «βοήθειας» του υπουργείου Εσωτερικών σε στελέχη της Ν.Δ. να καταχραστούν παρανόμως τα προσωπικά δεδομένα πολιτών για...