Παρέμβαση εισαγγελίας Εφετών για Λιγνάδη: Εξετάζει έφεση κατά της απόφασης να βγει από τη φυλακή

Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Εφετών με επείγουσα παραγγελία ζητάει να διαβιβαστούν άμεσα τα πρακτικά και η απόφαση του δικαστηρίου για τον καταδικασμένο για δυο βιασμούς Δημήτρη Λιγνάδη, ώστε να μελετηθεί το ενδεχόμενο άσκησης έφεσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Μαρία Γκανέ ζήτησε από από τον εισαγγελέα της έδρας Κωνσταντίνο Κούντρια να της διαβιβάσει άμεσα την αναφορά του, στην οποία θα περιλαμβάνονται οι προτάσεις του επί της ενοχής, των ποινών και της αναστολής εκτέλεσης της ποινής του, οι αποφάσεις και οι μειοψηφίες τους.

Η Εισαγγελία θα εξετάσει όλα τα στάδια της διαδικασίας που ακολουθήθηκε μέχρι και την έκδοση της απόφασης προκειμένου να αποφανθεί εάν σωστά αξιολογήθηκε το αποδεικτικό υλικό και εάν είναι επαρκώς αιτιολογημένες οι αποφάσεις της πλειοψηφίας των δικαστών, τόσο για την αθώωση του σκηνοθέτη για τον ένα από τους 2 βιασμούς που απηλλάγει, για τις ποινές που επιβλήθηκαν για τους 2 βιασμούς που καταδικάστηκε και για την αποφυλάκιση του μετά την καταδίκη, με την χορήγηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής του μέχρι να δικαστεί από το Εφετείο.

Αποφυλακίστηκε – “Η ελληνική δικαιοσύνη δεν παρασύρθηκε”

O Δημήτρης Λιγνάδης αποφυλακίστηκε το μεσημέρι της Πέμπτης καταβάλλοντας χρηματική εγγύηση των 30.000 ευρώ που είχε οριστεί για την αποφυλάκισή του.

Ο καταδικασμένος σε κάθειρξη 12 ετών για δύο βιασμούς ανηλίκων σκηνοθέτης, δήλωσε αμέσως μετά την αποφυλάκισή του πως η “ελληνική δικαιοσύνη δεν παρασύρθηκε και δεν θα παρασυρθεί, όπως έγινε με μέρος της κοινωνίας”.

“Έχω να μιλήσω ενάμιση χρόνο. Δικαιούμαι πλέον να το κάνω. Τόσο καιρό άλλοι έπαιζαν μπάλα. Νιώθω ότι στο τέλος θα δικαιωθώ τελείως και η αλήθεια θα αποκατασταθεί”, είπε ο καταδικασμένος για βιασμούς σκηνοθέτης, ενώ ευχαρίστησε τον Αλέξη Κούγια.

Κούγιας: Ο Λιγνάδης από την πρώτη στιγμή είχε συνειδητοποιήσει ότι είναι στόχος

Για πολιτικοποίηση της υπόθεσης του Δημήτρη Λιγνάδη έκανε λόγο ο συνήγορός του, Αλέξης Κούγιας, μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 “Καλοκαίρι Μαζί”, μετά την απόφαση του δικαστηρίου.

Ο κ. Κούγιας έκανε λόγο για κατασκευασμένη υπόθεση και μάλιστα είπε ότι συγκεκριμένοι δημοσιογράφοι κατασκεύασαν την υπόθεση με αρχικό στόχο τον κ. Λιγνάδη. Τόνισε ακόμα, ότι η απόφαση από πλευράς τακτικής δικαιοσύνης είναι αθωωτική για τον κ. Λιγνάδη και ότι μόνο οι ένορκοι τον έκριναν ένοχο.

“Δυστυχώς οι πολιτικοί ανεξαρτήτως χρώματος χρησιμοποιούν την Δικαιοσύνη. Δυστυχώς στην Ελλάδα δεν αντιλαμβάνονται οι πολιτικοί την έννοια της Δικαιοσύνης”, είπε ο κ. Κούγιας.

Αναφερόμενος στον Δημήτρη Λιγνάδη, είπε ότι από την πρώτη στιγμή είχε συνειδητοποιήσει ότι είναι στόχος και ότι είναι μια περίεργη υπόθεση, ενώ σημείωσε ότι “έμεινε ελεύθερος με διάταξη η οποία προστέθηκε την 1η Ιουλίου του 2019”.

Πηγή: TheTOC.gr, capital.gr

  1. Όταν η κοινωνία δεν υπερβαίνει τις κόκκινες γραμμές.
    Μια τέτοιου είδους απόφαση λαμβάνεται με απόλυτη πλειοψηφία.
    Οι σκιές παραμένουν τουλάχιστον για μια κατηγορία σκεπτόμενων πολιτών.
    Η δικαιοσύνη επιβάλλεται να διατηρήσει ύφος και ύψος περιστάσεων
    ανεξαρτήτων άλλων παρεμβολών.
    ………..Η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία (4-3), μειοψηφουσών 2 ενόρκων
    και μια συνέδρου που είχαν τη γνώμη να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη………
    Εκεί έξω κυκλοφορούν τα δικά μας παιδιά, θέλουμε να αισθάνονται ασφαλής
    και πόσο ασφαλής.
    Το τίμημα δεν θα το αποφύγουμε όσες προσπάθειες όσες μεθοδεύσεις, όσες ευρέσεις
    χρησιμοποιηθούν κατά περίπτωση.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Καλή… αποτυχία, Μαρίνα

Θα μπορούσε, άραγε, ποτέ μία αποτυχημένη προσπάθεια να θεωρηθεί ως μία καλή εξέλιξη; Να επιφέρει, δηλαδή, μεγαλύτερο καλό από...

Στο καλό, Αντώνη Τουρκογιώργη

«Ο Γιώργος δεν πήρε άδεια, είναι μέσα στη μονάδα!» Το τηλεφώνημα από τον κιθαρίστα μας, Γιάννη Μπερμπεριάν, εκείνο το...

Η «Μαντάμ Σουσού» δεν μένει πια εδώ…

Υπήρξε μια τηλεοπτική σταρ, αλλά λειτουργούσε με κανόνες αντιστάρ. Ο κόσμος την έμαθε και την αγάπησε μόνο μέσα από...

Τότε που το Πάσχα βλέπαμε μπάλα!

«Πάμε στο γήπεδο, τελειώνετε με το φαγητό!» Ο θείος Μήτσος, άρρωστος «γαύρος», έδινε το σύνθημα για το γήπεδο. Μεγάλο...