Το ΣΕΑ της Τουρκίας σηκώνει απειλητικό «μπαϊράκι» κατά της Ελλάδας 

(Ανανεωμένο) Έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας της Τουρκίας πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη με κύριο μενού την Ελλάδα. Πληροφορίες αναφέρουν πως το συμβούλιο συζήτησε επί 4,5 ώρες και οι πρώτες πληροφορίες που διαρρέουν αναφορικά με όσα ανακοινωθούν από τον εκπρόσωπο του ΣΕΑ είναι οι εξής: 

– Οι κύκλοι που ενθάρρυναν και ενθαρρύνουν την Ελλάδα να εξοπλίζει τα νησιά για τα οποία προβλέπεται η μη στρατιωτικοποίησή τους από τη Συνθήκη της Λωζάννης προσβάλουν την κοινή λογική πως δε θα υπάρξει αντίδραση της Τουρκίας.  

– Η απόφαση των ΗΠΑ να άρουν το εμπάργκο όπλων κατά της «ελληνοκυπριακής διοίκησης» (σ.σ. Κυπριακής Δημοκρατίας) θεωρείται μη φίλια ενέργεια και κάνουμε έκκληση να ανατραπεί αυτή η απόφαση, η οποία είναι αντίθετη στο πνεύμα της συμμαχίας.  

– Τονίστηκε ότι δε θα αποφύγουμε να χρησιμοποιήσουμε κάθε είδους νόμιμες μεθόδους και μέσα (όπως αυτά προβλέπονται από το διεθνές δίκαιο και το τουρκικό Σύνταγμα) για την προστασία των συμφερόντων του έθνους μας απέναντι στις επιθετικές αλλά μάταιες προσπάθειες της Ελλάδας.  

– Καλούμε όλες τις χώρες να αναγνωρίσουν την ανεξαρτησία της ΤΔΒΚ (σ.σ. Κυπριακό Ψευδοκράτος), τονίζοντας ότι οι προσπάθειες της υπεράσπισης των δικαιωμάτων των Τουρκοκυπρίων θα συνεχιστούν με αποφασιστικότητα και τόλμη.  

– Τα βήματα για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία πρέπει να εντατικοποιηθούν χωρίς καθυστέρηση και η Τουρκία θα συνεχίσει τις προσπάθειές της για την ειρηνική εξεύρεση λύσης ανάμεσα στις δύο χώρες, όπως αποδεδειγμένα κάνει ακατάπαυστα από την πρώτη ημέρα της έναρξης των συγκρούσεων.

ΥΠΕΞ: Η Τουρκία δεν έχει κανένα δικαίωμα να παραβιάζει κατάφωρα το Διεθνές Δίκαιο και να απειλεί την Ελλάδα με πόλεμο

Η Ελλάδα θα υπερασπιστεί, τα νόμιμα συμφέροντα και δικαιώματα της εφόσον παραστεί η ανάγκη, αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών αναφορικά με τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας της Τουρκίας.

«Η Τουρκία έχει κάθε δικαίωμα να υπερασπίζεται με κάθε νόμιμο μέσο τα συμφέροντα της, υπό την βασική αίρεση ότι αποδέχεται τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου. Δεν έχει, όμως, κανένα δικαίωμα να παραβιάζει κατάφωρα το Διεθνές Δίκαιο και να απειλεί την Ελλάδα με πόλεμο (casus belli)», τονίζεται στην ανακοίνωση και υπογραμμίζεται πως «η Ελλάδα δεν προβάλει καμία διεκδίκηση έναντι της Τουρκίας. Τάσσεται υπέρ του διαλόγου στη βάση του Διεθνούς Δικαίου. Θα υπερασπιστεί, όμως, τα νόμιμα συμφέροντα και δικαιώματα της εφόσον παραστεί η ανάγκη».

Με νέα Navtex η Τουρκία στέλνει στην καρδιά του Αιγαίου το ερευνητικό Γιουνούς

Νavtex εξέδωσε ο υδρογραφικός σταθμός της Σμύρνης, σύμφωνα με την οποία δεσμεύεται περιοχή στο Αιγαίο για έρευνες.

H Navtex δεσμεύει μία περιοχή ανάμεσα  στον Αη Στράτη, τη Λήμνο, τη Λέσβο και τη Χίο. 

Για τις έρευνες αποστέλλεται το ερευνητικό πλοίο Γιουνούς και αυτές σύμφωνα με την οδηγία προς ναυτιλωμένους θα διαρκέσουν από 29 Σεπτεμβρίου μέχρι 5 Οκτωβρίου.

Χαρακτηριστικό είναι ότι στις 24 Μαΐου, η Τουρκία είχε αποστείλει το ίδιο πλοίο, στις ίδιες ακριβώς συντεταγμένες.

Αναλυτικά η Navtex:

TURNHOS N/W : 0930/22 (İzmir NAVTEX Station) (Published Date: 28-09-2022 19:28)
TURNHOS N/W : 0930/22
AEGEAN SEA
1. SCIENTIFIC RESEARCHS, BY R/V YUNUS S BETWEEN 29 SEP-05 OCT 22 AT THE FOLLOWING POINTS.
38 52.41 N – 025 47.79 E
39 17.81 N – 025 22.79 E
38 51.56 N – 025 24.46 E
39 13.46 N – 025 17.68 E
WIDE BERTH REQUESTED.
2. CANCEL THIS MESSAGE 052059Z OCT 22.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, capital.gr

  1. Γρήγορα καλέ κουμπάρε, έχουμε διασωληνώσει ανθρώπους που πέθαναν στους διαδρόμους του ΕΣΥ ξεφτιλίζοντας κάθε έννοια περίθαλψης, έχουμε αθωώσει εγκληματίες ολκής ξεφτιλίζοντας κάθε έννοια δικαιοσύνης, έχουμε εξαγοράσει τα ΜΜΕ ξεφτιλίζοντας κάθε έννοια δημοσιογραφίας, έχουμε φάει τα πόμολα με απευθείας αναθέσεις ξεφτιλίζοντας κάθε έννοια διαφάνειας, έχουμε διορίσει μετακλητούς σε όλα τα πόστα ξεφτιλίζοντας κάθε έννοια αξιοκρατίας, έχουμε ταράξει τον κόσμο στα ηλεκτροσόκ στους λογαριασμούς του ρεύματος ξεφτιλίζοντας κάθε έννοια εμπορίου, έχουμε αφήσει καράβια & αεροπλάνα σας να κόβουν βόλτες στο Αιγαίο ξεφτιλίζοντας κάθε έννοια άμυνας, κάνε κι εσύ κάτι για μας καρντάσι.

  2. Η πορεία ήταν προδεδιεγραμένη από τις αρχές του αιώνα.
    Δεν είχε κανείς παρά να κοιτάξει τους Τουρκικούς εξοπλισμούς.
    Θα βοηθούσε έναν παρατηρητή και η προσοχή στη ρητορική του Ερντογάν.
    Ο οποίος είναι ιδεολόγος. Μισεί θανάσιμα τη Δύση ενώ απλά περιφρονεί την Ελλάδα.
    Προσχοχή ήθελε και η πορεία του. Από το τίποτα στο θρόνο του σουλτάνου. Ηταν επόμενο ο ίδιος να αποδώσει αυτή τη ανέλιξη στον Αλλάχ, όργανο του οποίου πιστεύει ότι είναι.
    Και η χρονολογία της εμπλοκής ήταν γνωστή. Είτε το 2022, είτε το 2023. Λόγω του συμβολικού τρόπου σκέψης στη γείτονα. 100 χρόνια κτλ

    Απέναντι σε αυτά η Ελλάδα του ΚΚ Β’, ΓΑΠ, Σαμαρά και Τσίπρα αποφάσισε να αφοπλιστεί!
    Οπως λέγανε οι Ρωμαίοι αν θες ειρήνη προετοιμάσου για πόλεμο. Αν δεν τότε…
    Οπότε ο πόλεμος ήρθε το 2020 και μας χτύπησε τη πόρτα. Εδώ είχαμε την έκπληξη του σουλτάνου γιατί δεν κάναμε πίσω όπως ανέμενε.
    Ο Μητσοτάκης ξεκίνησε κάποιον επανεξοπλισμό αλλά αυτός θέλει χρόνια για να ωριμάσει.
    Το λογικό είναι ο σουλτάνος αν είναι να κάνει τη κίνησή του να την κάνει πριν.
    Δηλαδή κάπου τώρα!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Οι ταραχές στα αμερικανικά πανεπιστήμια

Την αποκάλεσαν «Ματωμένη Πέμπτη» («Bloody Thursday»), όμως, στην πραγματικότητα, την 15η Μαΐου 1969, από τις συγκρούσεις μεταξύ αστυνομίας και...

«Γεωπολιτική σκακιέρα υπό εξέλιξη» στη Μέση Ανατολή

Και τώρα αναμένεται να υπάρξει πλήρη ρήξη στο καθεστώς ασφαλείας εντός του 2024. Τα γεγονότα αυτό μαρτυρούν. Γιατί απλά...

Ο άνθρωπος πίσω από το (επίφοβο) εμβόλιο

Τον Σεπτέμβριο του 2020 διέρρευσε στα ΜΜΕ ότι μια κλινική δοκιμή εμβολίου για τον Covid είχε διακοπεί ξαφνικά, λόγω...

Πολιτική δύσπνοια

Ο κόσμος βουλιάζει μέσα στην αδιαφορία του ή, καλύτερα, μέσα στον μεταμοντέρνο κυνισμό του. Βλέπει τα μικρά παιδιά της...