Τι θα ψηφίσεις ρε συ Λάκη;

Του Strange Attractor

Είχα μια ενδιαφέρουσα, διαφωτιστική θα έλεγα, συζήτηση χθες βράδυ στο καφενείο με τον φίλο μου τον Λάκη.

Θυμόσοφος, χιουμορίστας, οξύνους και δεινός ταβλαδόρος ο Λάκης, που συνήθως δε λέει πολλά για τους πολιτικούς, αλλά όταν ανοίξει το στόμα του βγαίνουν αλήθειες.

-Άντε και έγιναν εκλογές αύριο το πρωί ρε συ Λάκη. Τι θα ψηφίσεις; Κυριάκο;

-Τρελός είσαι; Την πάτησα μια φορά και δεν την ξαναπατάω.

-Γιατί ρε; Τι σου ‘κανε;

-Εμένα; Τίποτα. Ούτε επιδόματα περιμένω, ούτε διορισμό, ούτε θέλω να αλλάξω καταψύκτη. Τη χώρα όμως τη διαλύει για χάρη κάποιων κολλητών του κρατικοδίαιτων επιχειρηματιών. Βιτρίνα τους είναι. Front man, που λένε και οι Γάλλοι… Βλέποντας τι κάνει αυτά τα 3 χρόνια άρχισα να πιστεύω πως πρέπει να καταργήσουμε τις εκλογές. Δε χρειαζόμαστε μεσάζοντες που μας κοστίζουν κιόλας. Ας αφήσουμε τους επιχειρηματίες να μας κυβερνούν απ ‘ευθείας.

-Και που θα ρίξεις το κουκί σου; Στον ΣΥΡΙΖΑ;

-Δεν πας καλά… εγώ από τότε τα έλεγα για τον Τσίπρα και τα ιδεοληπτικά του σούργελα, αλλά ποιος με άκουγε; Που έκλεισαν τις τράπεζες και άνοιξαν τα σύνορα; Που μας κάνανε κουμάντο οι επαγγελματίες αλληλέγγυοι ΜΚΟτζήδες; Στο μόνο που έπεσα έξω με δαύτους είναι ότι τα έκαναν πολύ χειρότερα απ’ ότι περίμενα. Πάλι καλά που γλιτώσαμε τα συσσίτια…

-Άρα θα το ρίξεις στο ΠΑΣΟΚ;

-Κοίτα να δεις, μπορεί να τρέφω σεβασμό για το ΠΑΣΟΚ, ειδικά επειδή δεν παρασύρθηκε από τους λαϊκιστές και στήριξε τη χώρα στα δύσκολα, άσχετα αν τα περισσότερα στελέχη του συντάχθηκαν με τους κατσαπλιάδες του Τσίπρα για μια καρέκλα, αλλά δυστυχώς δε θα πάρω. Μπορεί να το έχει ρετουσάρει κάπως ο Ανδρουλάκης, αλλά όσο βλέπω κάτι φαντάσματα του παρελθόντος του στυλ Καστανίδη, Λαλιώτη, Σκανδαλίδη και σία να ράβουν κοστούμια… χώρια την άλλη τη μπίμπο από την ερωτική συμπρωτεύουσα που ράβει ταγέρ αρχηγίας… ούτε από αυτό θα πάρω. Άσε που αν μυρίσει καρέκλα μπορεί να επιστρέψει κι ο Κουλούρης.

-Τι μένει ρε συ Λάκη; Ο Βελόπουλος;

-Με τσάκωσες… χα χα χα. Αυτόν που έβριζε τους «γερμανοί τοκογλύφοι», αλλά έβγαλε όλα του τα χρήματα στη Γερμανία; Και δεν ψηφίζω τη Βαλαβάνη καλύτερα; Χα χα… Που το παίζει ευλαβής, αλλά πουλούσε χειρόγραφες επιστολές του Ιησού; Που δηλώνει ιστορικός, αλλά μας δήλωσε πως η Γερμανία δεν είχε ποτέ πολεμικό ναυτικό και έτριζαν μια βδομάδα τα κόκαλα του Ντένιτζ; Άσε μας ρε συ…

-ΚΚΕ τότε;

-Μπα… ήμουν παιδί και γέρασα, κι ακόμη την ίδια κασέτα ακούω. Βαρέθηκα…

-Λοιπόν τι; Βαρουφάκη;

-Και δεν ψηφίζω καλύτερα τον Αρτέμη τον Σόρρα; Όχι και Μπαρουφάκη ρε φίλε. Αυτός πάσχει από ψευδαίσθηση μεγαλείου, και κακοήθη ναρκισσισμό. Χώρια που είναι ψεύτης με περικεφαλαία. Ακόμη τον θυμάμαι επί ΓΑΠ μέσω ΣΚΑΙΠ στα κανάλια να μας δίνει συμβουλές πως να αποφύγουμε τη χρεοκοπία πηγαίνοντας στη δραχμή ή στο μπιτκόιν, και ορκιζόταν πως δεν πρόκειται ποτέ να πολιτευθεί!!!!

-Άρα θα ρίξεις άκυρο; Θα απέχεις; Τι;

-Μπα, θα πάω με μισή καρδιά, αλλά άκυρο ή αποχή δεν παίζει διότι έτσι θα πριμοδοτήσω τα λαμόγια…

-Τι θα ψηφίσεις τότε; Λέγε… με γάνιασες.

-Μπορεί Εμφιετζόγλου… ακόμη δεν κατέληξα.

-Ποιος είναι αυτός πάλι;

-Ψάξ’ το, και ξαναέλα να τα πούμε…

Εκεί τελείωσε η συζήτηση με τον ψαγμένο Λάκη, κι άρχισε μια άλλη με τον εξίσου ψαγμένο Θανασάκη, που όλη μέρα διαβάζει Χίο, περιμένει να επιστρέψει η Τατιάνα διότι έπαθε σύνδρομο στέρησης για την Πισπιρίγκου, και χθες επέμενε με στόμφο πως «όσο πέθανε ο Μάγκας, άλλο τόσο πέθανε κι ο… Τράγκας… μπεεεεε»!

Αυτά ζω.

  1. Κάπως έτσι εχουν τα πράγματα, με τη διαφορά ότι στο τέλος κάτι θα ψηφίσουμε…και δε θα ναι ο Πρόδρομος άλλος θα ειχαν κυβερνησει εδώ και καιρό άλλοι Πρόδρομοι πριν από αυτον

  2. Οι κακοί μάγειροι έσπειραν την αμφιβολία στον κόσμο μηδενίζοντας τα πλην Κυριάκου κόμματα. Ρε βάλτε το καλά στο μυαλό σας, θα ψηφίσουμε όποιον γουστάρουμε, ακόμη και αν δεν βγει, θα έχουμε ρίξει έναν σπόρο απέναντι στην παγκοσμιοποίηση.

  3. γιατί δημοσιεύτηκε αυτό το πράγμα; τι νόημα έχει; μας κοροϊδεύετε;

  4. Κάλπικο το δίλημμα, το φρόνημα και το αυτεξούσιο του ανθρώπου δεν εγκλωβίζεται και δεν χαρίζεται, οι άνθρωποι γεννήθηκαν ελεύθεροι. Ο φόβος δεν μπορεί να τους κάνει να αγαπήσουν το δυνάστη τους, ο δυνάστης τώρα έχει ονοματεπώνυμο και δοτή εξουσία από εμάς, τους ψηφοφόρους. Άρα, πρώτη μας κίνηση, η αναθεώρηση της στήριξης του, έτσι θα καταρρεύσει με κρότο. Το ποιον θα ψηφίσουμε είναι ο δεύτερος στόχος. Εκεί ας αποφασίσουμε ως ελεύθεροι άνθρωποι και Έλληνες. Η δημοκρατία όντως είναι ο δύσκολος τρόπος διακυβέρνησης, εκεί θα βρούμε την Κίρκη ( Κυριάκος Μητσοτάκης) έτοιμη να μας μετατρέψει σε γουρούνια, ευτυχώς όμως, υπάρχει το Μώλυ του Θεού Ερμή, οπότε δεν υπάρχουν αδιέξοδα.

  5. Ετσι κανετε παντα. Βλεποντας οτι η νδ χανει προσπαθειτε να δημιουργεισετε στεγανα για να μην πανε οι ψηφοι εκει που πρεπει(ποταμι,λεβεντης κα). Αυτος ο μυαλομενος ο Λακης δεν την ηξερε την ΝΔ μεχρι το 2015; Γιατι την ξαναψηφισε το 2019; Αλλα δεν μας λετε οτι ο Κουλης ηταν υπουργος το 2014. Πες μας ρε Λακη τι βρηκε οτσιπρας οταν βγηκε; Εναν λαο που του ειχαν αφαιρεσει το μισο εισοδημα.Γεια σου ρε Λακη φωστηρα . Η δευτερη φορα θα ειναι αλλιως.

  6. Αυτη η κασετα του ΚΚΕ λεει τιποτα που δεν ειναι για τη φτωχεια; Γεια ρε Λακη που θελεις να αποπροσανατολησεις τον λαο. Ηξερες τι εκανε η ΝΔ μεχρι το 2015 . Γιατι την ξαναψηφισες το 2019;

  7. “-Κοίτα να δεις, μπορεί να τρέφω σεβασμό για το ΠΑΣΟΚ, ειδικά επειδή δεν παρασύρθηκε από τους λαϊκιστές και στήριξε τη χώρα στα δύσκολα”

    Κρίμα ρε παιδί μου να μην καταφέρει να βγει πρόεδρος ο Λοβέρδος να ξέρει τι θα ψηφίσει ο άνθρωπος.

    Θυμοσοφος, οξύνους και δεινός ταβλαδορος είπαμε ε?

  8. ΦΥΣΙΚΑ ΤΟΝ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ ΔΕΝ ΤΟΛΜΑΤΕ ΝΑ ΤΟΝ ΒΑΛΕΤΕ ΣΑΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ. ΘΑ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ

  9. Στον πρώτο γύρο πιστεύω θα πρέπει να δοθεί μια ευκαιρία στον Ανδρουλάκη, και πριν τον δεύτερο θα πρέπει να αποκαλύψει τις προθέσεις του αλλιώς θα εξαϋλωθεί το κόμμα αυτό. Κατά τη γνώμη μου πρέπει να συνεργαστεί με το Σύριζα ώστε να ξεφουσκώσει σιγά σιγά αυτό το μόρφωμα της αριστεράς και να πάρει τη θέση του

  10. Ο Λάκης είναι βολεμένος και αυτά που λέει ως απόψεις είναι μα… την ωρα που παίζει τάβλι να εκνευρίσει τον αντίπαλο και να τον αποπροσανατολίσει.

  11. Θα κυβερνήσει τεχνοκράτης πρωθυπουργός, ο Λάκης είναι απλά κρέας για τα κανόνια ότι και αν ρίξει στην κάλπη. Το σύστημα εξουσίας όπως έχει διαμορφωθεί στην Ελλάδα δεν θα αλλάξει ποτέ! Πάντα θα έχουμε αυτούς τούς mainstream πολιτικάντηδες που θα δημιουργούν mainstream μικρά εισοδήματα για όλους μας

  12. Θα ψηφίσει ανανέωση ο Λάκης….Τη νέα γενιά, το μέλλον του τόπου…
    Έχει χιούμορ ο Λάκης.
    Πόσους αιώνες είναι ο επίδοξος σωτήρας μας?

  13. @ορεσειβιος
    Παρολο που δεν εχω καμια μα καμια επιθυμια ν´ανοιγω κουβεντες μαζι σου
    Αλλα δεν αντεχω τον πειρασμο
    Εσυ υπογραψες γραμματια χωρις να στο ζητησει κανεις
    Πρωτο γραμματιο…Θυμασαι μια φορα που απροκλητα απευθυνομενος σε μενα μου ειπες… ´´τσου ρε´´…Εγω το θυμαμαι…
    Δευτερο γραμματιο…Θυμασαι το καιρο που επεμενε ο Κυριακος στο διορισμο του Κοντολεοντα σα διοικητη της ΕΥΠ κανοντας λαστιχο τους νομους και σε συζητηση που ελεγα οτι αυτος ο αμορφωτος στουρνος Κοντολεων δεν κανει για τετοια κρισιμη θεση, πεταχτηκες με μια απο κεινες τις γνωστες ορεσειβιομ@@@@ς σου και μου ειπες …´´’της κοντης τσουτσους της φταινε οι τριχες´´ ?
    Εγω το θυμαμαι…
    Ξερεις σε ποιανου ψιλο αναπαυεται η κοντη τσουτσου τωρα κα δε λεει να βγει με τιποτα
    Γιαυτο, τσου και τσουτσου ρε, που θελεις να κανεις και δημοσια σχολια
    Αιντε ορνιο, ε ορνιο…

  14. Φυσικά Εμφιετζόγλου! Με ήθος, με πρόταση, με ουσία, με ανιδιοτέλεια

  15. Απο τόσα κόμματα και κομματίδια, αρχηγούς και σωτήρες της δεξιάς παράταξης κατ’ αρχάς και μετέπειτα του έθνους, αυτόν βρήκατε σήμερα?
    Κάθε εβδομάδα καινούργιος αρχηγός, κάθε μήνα νέος ηγέτης…Αυτό είναι το σύνθημα της παλαβοδεξιάς.
    Τόσα χρόνια το ίδιο βιολί..
    Μόλις ξεκινήσει ο κάθε καψερός το ένδοξο κίνημα και ελπίζει στην στήριξη των ιδεολόγων της παράταξης τον παρατάτε στα κρύα του λουτρού και ψάχνετε νέο σωτήρα.
    Τι να πώ….Η επιτομή της πολιτικής σοφίας και σκέψης.

    Η δεξιά αυτή, των διαμαρτυρόμενων για έλλειψη δεξιοσίνης απο τον Σαμαρά, μας τελείωσε μαζί με το δίδυμο αλέκσι-μπάνου. Ο κόσμος είδε και έμαθε πολλά. Παραγνωριστήκαμε όλοι μας που έλεγε και ο βουλιμικός μπένυ που κάνει βιαστικές κινήσεις.
    Η δεξιά αυτή κάηκε , είτε σαν χρυσή αυγή , είτε σαν σκληρή βασιλοχουντικιά όταν προτίμησαν την…δεξιά του αλέκσι…Δεν μπορείς να κατηγορείς τον Σαμαρά για ολίγον δεξιό και οτι συνεργάστηκε με πασόκους και να τρέχεις να υπηρετήσεις την παλαβοαριστερά του λαφαζάνη της ρόζας και του ρούντυ.

    Οι υπόλοιποι γραφικοί του περιβάλλοντος του κωστάκη με τις βλακώδεις κινήσεις τους και την ξεκάρφωτη στήριξη της αυγής απλά καταφέρνουν να περνάνε στον κόσμο ότι όσα λάθη και να κάνει ο κούλης είναι η μόνη υπαρκτή και σοβαρή πρόταση για πρωθυπουργός.

    Αν θέλετε και θέλουμε ένα σοβαρό δεξιό κόμμα πρέπει να ξεκινήσει σοβαρά…Και ο εχθρός δεν είναι η κεντροδεξιά νέα δημοκρατία, με αυτή αναγκαστικά θα συνυπάρξει και θα κυβερνήσει ένα δεξιό κόμμα μετά απο εκλογές αλλά η αριστερά, σε όλες τις μορφές της.
    Ο κούλης είναι ικανότατος και όσοι τον υποτιμούν αυτοί χάνουν. Κανείς νεοδημοκράτης βουλευτής δεν θα κάνει το χατήρι όσων θέλουν άλλον στη θέση του. Και όσο βγαίνει μπροστά ο ερδογάνης να δίνει το σύνθημα τόσο αποδυναμώνονται οι κινήσεις αυτες.
    Τυχαία ή σκόπιμη η ταύτιση των απόψεων ερδογάνη με την παλαβοαριστερά και παλαβοδεξιά ακυρώνει τις κινήσεις αυτες εύκολα. Ούτε με βρισιές θα σας φοβηθεί ο κούλης.

    Ξεκινήστε απο τα βασικά…Τι θέλουμε ως χώρα? Να φύγουμε απο ΝΑΤΟ και ΕΕ που ζητά και το ΚΚΕ? Γιαυτό και είναι μονίμως στο 5%.
    Όσο τα κομματίδια και οι αρχηγοί ονειρεύονται ξανθά γέννη και ρώσικες καμπάνες θα παραμείνουν στο πλαίσιο της αποκριάς.
    Απο την άλλη όσοι επίδοξοι αρχηγοί διάλεξαν νατο και εε, πατώνουν και μένουν μόνοι και έρημοι με τον τζήμερο αντάμα. Ο οποίος είναι ακόμη πιό φιλελέ απο τον κούλη που δεν άρεσε στους δεξιούς.

    Αδιέξοδο για τη Δεξιά παράταξη? Αν υπάρχει δεξιά παράταξη, που δεν υπάρχει, ναι αδιέξοδο,γιατί οι πιθανοί πελάτες της είναι στη νέαδημοκρατία και διάλεξαν το χώρο αυτό επειδή δεν υπάρχει άλλος με τις ίδιες προοπτικές.
    Γιατί αν ακούγαμε τις σοφές κεφαλές και ψήφιζαν όλοι οι δεξιοί τα 45 κόμματα του 0,001% θα είχαμε 45 κόμματα απο 0,5% και τον αλέκσι στην κυβέρνηση. εκτός και αν αυτό θέλαν οι σοφές “δεξιές” κεφαλές.

  16. Προσωπικώς, εκεί πού’χουν φτάσει τα πράγματα θα ψηφίσω αυτούς που δεν είναι διεφθαρμένοι παρότι δε συμφωνώ μαζί τους πολιτικώς. Σε αυτή τη φάση της ιστορίας το να υπάρχουν άνθρωποι στη βουλή που είναι αδιάφθοροι και δεν πιστεύουν στο θεό του χρήματος είναι αναγκαίο.
    Το αστείο είναι πως όλοι μας γνωρίζουμε το ποιοι είναι αυτοί αλλά δεν τολμούμε (λόγω παρελθοντικών ιδεοληψιών) να το πούμε.

  17. @Μιχάλης Μασεράκης
    Πέστο ρε Μιχάλη, μη ντρέπεσε…Τουλάχιστον βοήθησε αυτούς που θέλουν αλλά δεν μπορούν να βρούν τους αδιάφθορους…

  18. Το ρευμα το πληρωσες ρε ορεσειβιε; Μην ξεχνας οτι και ο αλαφουζος με τον μαρινακη δεξιοι ειναι. Το ιδιο κομμα με αυτους ψηφιζεις τυχερουλη.

  19. @ Τσε
    Δεν το πλήρωσα.. Θα περιμένω να έρθει ο κομαντάτες αλέκσις και να καταργήσει τις πληρωμές για το ρεύμα με ένα νόμο και ένα άρθρο.

  20. Όλοι όσοι αποφασίσουν να συμμετάσχουν στις επόμενες εκλογές στο τέλος κάποιον θα βρουν να ψηφίσουν. Και όσο περισσότεροι αποφασίσουν τελικά να πάνε τόσο μεγαλύτερη θα είναι η πίκρα για κάποιους άλλους. Μέχρι τότε ψυχραιμία!
    Υ.Γ. Τη στροφή για το Ζάλογγο να την πάρετε ανοιχτά 🙂

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Λαμπρή, η πιο μεγάλη γιορτή των Ελλήνων

Στον στρατό, στο Ποτάμι (ένα είναι το Ποτάμι κι αυτό είναι ο Έβρος!) όπου με τιμή και περηφάνια υπηρέτησα,...

Σκοτώστε το κακό γυρνώντας του την πλάτη

Βγήκε μια δαιμονισμένη που υποδυόταν την τραγουδίστρια και έψαλε μια γλυκανάλατη μπουρδίτσα μέσα σε μια πεντάλφα. Προσπαθώντας να πείσει...

Κυβέρνηση υποτελής, αντιπολίτευση ιδιοτελής

Ο ενδοτισμός και η υποτέλεια της κυβέρνησης είναι τόσο πασιφανείς που δεν χρειάζεται καν ανάλυση. Και ενώ ο πρωθυπουργός...

Παραδοσιακά νεοταξίτης Μητσοτάκης

Η γυναίκα του ντύθηκε μητροπολίτης και ο ίδιος ανέλαβε να παίξει τον ρόλο του πιστού, θεοσεβούμενου πατριώτη. Γι' αυτόν...