H I.X. διπλωματία του Κυριάκου έχει αποθρασύνει τους γείτονες: Oι Τούρκοι έκαναν «σουρωτήρι» το Αιγαίο!

Του Θάνου Κάλλη

Με την αναρρίχηση στην εξουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη, έχουμε κλιμάκωση της επιθετικής συμπεριφοράς της Τουρκίας έναντι της πατρίδα μας, τόσο με την εμπρηστική ρητορική υψηλόβαθμων αξιωματούχων όσο και μέσω της έμπρακτης αμφισβήτησης της εθνικής κυριαρχίας της Ελλάδας σε αέρα και θάλασσα, όπως καταδεικνύουν τα στοιχεία των παραβατικών ενεργειών τουρκικών αεροσκαφών, καθώς και του πολεμικού ναυτικού και της ακτοφυλακής της γείτονος.

Στο κλείσιμο του 2022, τα στοιχεία από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας δείχνουν ένα τρομακτικό ρεκόρ παραβιάσεων του Εθνικού Εναέριου Χώρου από τη Μεταπολίτευση και μετά. Οι μαζικές παραβιάσεις ξεπέρασαν τις 11.000 από μαχητικά αεροσκάφη και UAV των γειτόνων, αριθμός πέρα από κάθε προηγούμενο.

Είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι η Τουρκία επιδιώκει τη δημιουργία «θερμού επεισοδίου», ειδικά από τη στιγμή που απέναντί της, έχει μια κυβέρνηση που είναι ανίκανη και ακατάλληλη να υπερασπισθεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας και με όλη τη στάση της έχει αποθρασύνει τον Ταγίπ Ερντογάν.

Χαρακτηριστικό της εκτίναξης της τουρκικής προκλητικότητας τα τελευταία χρόνια, είναι οι ανέξοδες εκατοντάδες παραβιάσεις από τα μη επανδρωμένα UAV Bayraktar και Anka, τα οποία πετούν για πολλές ώρες πάνω από το Αιγαίο είτε ανάμεσα είτε ακόμα και πάνω από ελληνικά νησιά, πραγματοποιώντας υπερπτήσεις.

Την ίδια ώρα, η ελληνική Πολεμική Αεροπορία υποχρεώνεται να στείλει F-16 και Mirage 2000-5 για να τα αναχαιτίσει, εκτινάσσοντας την «οικονομική αιμορραγία» του αμυντικού προϋπολογισμού, καθώς το κόστος για μια ώρα πτήσης ενός μαχητικού αεροσκάφος είναι άνω των 10.000 ευρώ και όσο διαρκεί η ενεργειακή κρίση, αυξάνεται συνεχώς.

Για κατάρριψη τουρκικού UAV, δε γίνεται καν λόγος από την ελληνική πολιτική ηγεσία, ενώ δε θα υπήρχαν ανθρώπινες απώλειες και επομένως δε θα είχε δικαιολογητική βάση μια ασύμμετρη τουρκική αντίδραση.

Η χρονιά του 2020, πάντως φαίνεται να αποτελεί «ορόσημο» στην τουρκική παραβατική συμπεριφορά, διότι εκτός από τους αιθέρες, ρεκόρ προκλητικών ενεργειών από την Άγκυρα είχαμε και στα νερά του Αιγαίου, με πλοία του τουρκικού πολεμικού ναυτικού και της ακτοφυλακής να παραβιάζουν πολλαπλώς τα εθνικά χωρικά ύδατα της χώρας.

Να σημειωθεί ότι τη χρονιά εκείνη, για μήνες διεξήγαγε ανενόχλητο τουρκικό ερευνητικό πλοίο, έρευνες για υδρογονάνθρακες σε ελληνική ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα, ενώ ταυτοχρόνως η κυβέρνηση Μητσοτάκη επικαλούνταν γελοίες δικαιολογίες ώστε να μην αντιδράσει στην κατάφωρη παραβίαση ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων, όπως λόγω των κυμάτων δε μπορούσαν να πραγματοποιηθούν έρευνες και ότι η κόκκινη γραμμή της χώρας μας είναι τα 6 ναυτικά μίλια!

Είναι γεγονός ότι ο πρωθυπουργός δε διασφάλισε ποτέ κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας σε απανωτά Συμβούλια Κορυφής της Ε.Ε., ενώ παράλληλα άφηνε χώρο στον Τούρκο πρόεδρο να δημιουργεί τετελεσμένα επί του πεδίου.

Η μυστική διπλωματία και υποχωρητικότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη κατάφερε να φέρει τον Ερντογάν μέσα στα 12 ν.μ. των ελληνικών νησιών, να επιτρέπει σε τουρκικά πλοία να κόβουν ανενόχλητα βόλτες και στην πράξη να αμφισβητούν το αναφαίρετο δικαίωμα μας να επεκτείνουμε τα χωρικά μας ύδατα και βέβαια να αμφισβητείται η ελληνική ΑΟΖ.

Ήδη είναι σε εξέλιξη, ένας «υπόγειος» και οδυνηρός συμβιβασμός με την Τουρκία σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας, με τις ευλογίες των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ.

  1. Δυστυχώς όλα αυτά που αναφέρονται στην ανάρτηση ( Παραβιάσεις – Παραβάσεις – Αναχαιτήσεις – Υπόγειος και Οδυνηρός συμβιβασμός με τις Ευλογίες των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – Ε.Ε – Κηρώσεις ακούμε αλλά κηρώσεις δεν βλέπουμε – Μυστικές συναντήσεις Σουρανή , Μπούρα με Καλίν – κ,λ,π ) τα γνωρίζουν όλοι όσοι είναι μέσα και κατοικούν στην Δεξιά Πολυκατοικία , αλλά ” ΜΟΥΓΚΑ ΣΤΗΝ ΣΤΡΟΥΓΚΑ ” και αυτό γιατί όποιος σηκώσει ανάστημα θα χάσει την καρέκλα του και το ΛΙΛΙ το οποίο είναι πολύ και ξεκούραστο
    άσχετα εάν η χώρα και ο Λαός της πηγαίνει στον γκρεμό αρκεί όλοι αυτοί να έχουν την καρέκλα τους και το ΛΙΛΙ του μήνας μπαίνει μήνας βγαίνει .
    ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΝΤΕΣ ΣΥΝΗΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙ ” Ο ΚΥΡΙΟΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΑ “…

  2. Με τις ευλογίες των ΜΜΕ στη χώρα μας, με την δουλοπρέπεια που πλέον δεν αφήνει ουδεμία αμφιβολία, ουραγοί, του συστήματος που μας θέλει αιώνιους εχθρούς με τους Τούρκους , η φράση {{«σουρωτήρι» το Αιγαίο!}} δεν έχει να δώσει κάτι το ιδιαιτέρως σημαντικό.
    Την κάθε Ελληνίδα μητέρα φέρω στην σκέψη μου που ανέθρεψε , που καμάρωσε και έδωσε για την πατρίδα το λεβέντη γιο της, ώστε κάποιες φαμίλιες να διαιωνίζουν χωρίς ντροπή το ατελείωτο φαγοπότι.

  3. Τι συμφώνησε στον Βόσπορο? Νομίζω ότι είναι εμφανές. Αυτά περί πατριωτισμού των Αρίστων.

  4. Σουρωτήρι αυτοί, κο..κο..κό το ΕΠΙΤΕΛΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ της ΔΕΞΙΑΣ, όπως έκανε διαχρονικά απο εποχής ΕΡΕ.

  5. Μα δεν είπε από το βήμα τού Κογκρέσου ότι δεν θα γίνουν ανεκτές παραβιάσεις και υπερπτήσεις; Το κακό είναι ότι δεν ξεκαθάρισε ότι αναφέρεται (και) στους Τούρκους, ώστε να το έχουν υπ’ όψιν των. Α ρε, Κούλη, μισές δουλειές κάνεις….

  6. Και κο..κο..κοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοό το ΕΠΙΤΕΛΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΕΞΙΑΣ.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Γάμος με το στανιό

Γάμος με το στανιό (Le Mariage forcé) είναι κωμωδία του Μολιέρου, που παρουσιάστηκε πρώτη φορά το 1664. Ένας τέτοιου...

«Ο βασιλιάς είναι γυμνός»

Επειδή ακόμα συνεχίζεται το νταβαντούρι για το ψυχιατρικού ενδιαφέροντος υπερθέαμα της Eurovision, καλό είναι να ειπωθούν ορισμένες αλήθειες που...

Ακόμη ένα ψέμα…

Καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες άλλης μιας παγκόσμιας απάτης! Βιώνουμε μια ακόμη παραπλάνηση, όπως οι χιλιάδες άλλες που έχουν σημειωθεί στο...

Η απόλυτη αλλοίωση των ανθρώπινων αξιών!

Σε πιστή προσομοίωση των Hunger Games ή σε μια εκστρατεία προπαγάνδας της LGBT+ κοινότητας μετατράπηκε η λαμπαδηδρομία των Ολυμπιακών...