Αντιπερισπασμοί: Φοβού τη… σταθερότητα!

Από τον Κώστα Πρώιμο

*** Αυτά που διαδραματίζονται εντός των ελληνικών συνόρων «ταιριάζουν γάντι» με την πολιτική φιλοσοφία του ανάποδου κόσμου που μας έχουν επιβάλει. Δε θα σχολιάσω τις τοποθετήσεις του κυβερνητικού θιάσου για την επίσκεψη Ράμα.

Ώστε η Ελλάδα ανήκει και στους Αλβανούς…

*** Με την ίδια αντεθνική λογική οι Τούρκοι είναι οι μπαμπάδες μας. Εξάλλου τυχαία νομίζετε ότι ο κύριος Καιρίδης υποστήριξε κάποτε πως είμαστε ένα τεχνητό έθνος; Έχετε αντιληφθεί με ποιους έχουμε μπλέξει εντός, εκτός και επί ταυτά; Μήπως καταλάβατε γιατί η κυρία Μπακογιάννη έπαιξε στους Σέρβους εκείνο το άσχημο παιχνίδι προσφάτως; Μπορεί το μυαλό σας να ξεφύγει λίγο από τα μπούτια και τα χασμουρητά της Σάττι και να επικεντρωθεί στους τεράστιους εθνικούς κινδύνους;

*** Πήρατε πρέφα ότι δια στόματος Ράμα σαφώς πλην εμμέσως ανακοινώθηκε πανηγυρικά στους ομοϊδεάτες του στην καρδιά της Αθήνας ότι ο παραστρατιωτικός UCK πρόκειται να αναλάβει τον ρόλο της Ουκρανίας στα Βαλκάνια; Εις υγείαν μας! Θυμάστε ότι ο μπαμπάς Μητσοτάκης άνοιξε τότε τα σύνορα; Απλά ο γιος Κυριάκος δεμένος στο ίδιο άρμα που εξυπηρετεί τα συμφέροντα του Νταβός συνεχίζει το επονείδιστο μακροχρόνιο έργο που εγκαινίασε ο πατέρας του.

*** Μπορείτε να αντιληφθείτε πόσο λίγος, φοβικός και συνάμα οπορτουνιστής σε βαθμό εγκληματικό κατά της χώρας του είναι ο κύριος Μητσοτάκης αλλά και πόσο δουλικοί είναι στην ψυχοσύνθεσή τους και οι συν αυτώ;

*** Τη Γιουροβίζιον δεν κέρδισε το συμπαθές Μαρινάκι αλλά ένας τύπος που ομολογουμένως με περίσσιο σθένος δήλωσε ότι δεν ξέρει τι είναι. Αρσενικός; Θηλυκός; Ουδέτερος; Σκύλος; Πόρτα; Πορτατίφ; Και εμείς ρε αρχιλαμόγια της μαζικής επικοινωνιακής εξαπάτησης τι φταίμε; Αν το παλληκαράκι έχει υπαρξιακά και λοιπά ψυχολογικά προβλήματα δόξα τω Θεώ υπάρχουν εκατομμύρια ειδικοί για να τον αναλάβουν.

*** Ωστόσο, η δική μας περίπτωση ως έθνος μάλλον ομοιάζει με του «Νέμο». Τι νομίζετε δηλαδή; Με όσα μας έχουν καταφέρει και με τα χειρότερα που μας ετοιμάζουν πολύ σύντομα ούτε εμείς θα ξέρουμε τι είμαστε, μήτε ποιοι είμαστε. Έλληνες; Αλβανοί; Σκοπιανοί; Τούρκοι; Αρσενικά; θηλυκά; Ουδέτερα;

*** Εδώ ακούς διάφορες μακακισμένες να κάθονται στην επαρχία και να πίνουν καφέ αμέριμνες και να παριστάνουν τις «και πολύ ευρωπαίες», ομιλώντας μισά ελληνικά και μισά αγγλικά. Είμαι πολύ trendy, είμαι sad, έχω bad mood. Και όχι ρε, δε μας έχει καταβάλλει ξενοφοβία, αλλά η σκόνη της εθνικής μακακίας που εισπνέουμε μέσα από τους αγωγούς ενός κραταιού και αδυσώπητου συστήματος χειραγώγησης εκτιμάται πολύ πιο επικίνδυνη ακόμη και από τη δηλητηριώδη σκόνη της Αφρικής.

*** Είτε μας αρέσει είτε όχι, όλα μαρτυρούν ότι η χώρα μας όπως τουλάχιστον την ξέραμε τελείωσε. Η πολιτική αμορφωσιά μας, η βλακώδης ανοχή μας, η εφήμερη βόλεψή μας, εξέθρεψαν Γεωργιάδηδες, Καιρίδηδες, Κεραμέες και Φλωρίδηδες.

Όλα τα άνθη του κακού κάλλιστα ευδοκιμούν στον κήπο της πολυδιαφημισμένης «σταθερότητας» του οποίου ιδιοκτήτης είναι η διαβόητη οικογένεια Μητσοτάκη.

 1. Κάποτε και οι δούλοι γίνονται ελεύθεροι.
  Ας μην το θεωρήσουμε δεδομένο όλο αυτό στο χέρι μας παραμένει το πως θέλουμε την χώρα μας ως πολίτες που ζούμε μέσα σε αυτή.
  Ότι χάσαμε ας το παλέψουμε πάντοτε υπάρχει τρόπος, ο αγώνας διαρκής καθόλου εφησυχασμός. Αποδοχή του τέλους σημαίνει τέλος στην ίδια την ζωή. Την πολιτική αμορφωσιά μας, η βλακώδης ανοχή μας, η εφήμερη βόλεψή μας, εξέθρεψαν Γεωργιάδηδες, Καιρίδηδες, Κεραμέες και Φλωρίδηδες, την στέλνει στο σπίτι της και η οικογένεια να αναθρέψει τα παιδιά της όπως κάποτε άλλοτε, αλλοτινές εποχές, αγράμματοι γονείς, παππούδες αλλά με ηθικές αρχές, αξίες και αγάπη στην ελευθερία και στα πάτρια χώματα.
  Μέσα από όσα πάθαμε ας μας κτυπήσουν εγερτήριο με κρότο στον εγκέφαλο, ώστε να επανέλθουμε εκεί που μας αρμόζει να ζούμε ως λαός, ως πολίτες με γόητρο για την χώρα μας και όχι ως χρεωμένοι, ζητιάνοι και με σκυμμένο κεφάλι και με τάσεις ξενομανίας πέρα από όρια.

 2. Η ψήφος μας δεν αποτελεί ιδιοτελής άσκηση έκφρασης προσωπικών επιλογών.
  Ο πραγματικός πολίτης ψηφίζει με γνώμονα τα κοινό συμφέρον, ακόμη και αν αυτό φαίνεται «ασταθές». Ο πραγματικός πολίτης δεν σκέπτεται στενά, τομαριστικά, συναλλακτικά. Ο πραγματικός πολίτης θέλει ακριβώς τα ίδια δικαιώματα με τον πλησίον του. Ούτε περισσότερα, ούτε λιγότερα. Η πιο σημαντική ερώτηση που θα πρέπει να απαντήσουμε, όλοι και όλες, πριν ψηφίσουμε, κοιτώντας εαυτόν και εαυτήν στον καθρέπτη, είναι: «Στα κριτήρια επιλογής της ψήφου μου, βάζω το κοινό καλό πάνω από το προσωπικό μου όφελος, ακόμη και αν πρέπει να υποστώ αρνητικές συνέπειες;».

 3. Επιτρέψτε μου να προσθέσω την εξής ερώτηση, υπό τη μορφή εσωτερικού μονόλογου για τους πολίτες, μπροστά στην κάλπη:
  «Θα ψηφίσω με γνώμονα το συμφέρον της χώρας μου ανιδιοτελώς, ακόμη και αν θεωρώ ότι η επιλογή μου αυτή πιθανόν να με βλάψει προσωπικά;»
  Έφτασε πλέον ο κόμπος στο χτένι: οι πολιτικές επιλογές με βάση το στενό, βραχυπρόθεσμο, παροδικό και προσωπικό συμφέρον του καθενός και της καθεμιάς, οδηγούν, υπό τις παρούσες συνθήκες, σε μαζική κοινωνική αυτοκτονία και την εγκαθίδρυση καθεστώτος ανεξέλεγκτης ολιγαρχίας.

 4. Πολλά, εν ολίγοις !!!!
  Μεστό, ξεκάθαρο , φτιάχνει την ΑΚΡΙΒΕΣΤΑΤΗ εικόνα του όλου πράγματος!!!
  ΜΠΡΑΒΟ !!!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Τα «είπα ξείπα» των πολιτικών ηγεσιών και η λοβοτομή των οπαδών...

Εγκαλούμε συχνά -και πολύ σωστά- τον Κ. Μητσοτάκη για την -συστηματική πλέον- ασυνέπεια που τον χαρακτηρίζει σε σχέση με...

Όλα καλά, όλα ανθηρά…

Τα σχόλια έδωσαν και πήραν σχετικά με την «αναδόμηση» της κυβερνήσεως. Επομένως, τυχόν άλλα μάλλον θα εκνευρίσουν. Όμως, μερικές...

Κυβέρνηση για καλαμάκια και μπουκάλια

Ο Τσίπρας έβαλε κερατόσημο στις σακούλες του σούπερ μάρκετ, δημιουργώντας ένα επιπλέον πάγιο έξοδο στα νοικοκυριά, με το πρόσχημα...

Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις με κοινή παρέμβαση του Κώστα Καραμανλή και του...

Σαν βόμβα έσκασε στα δημοσιογραφικά γραφεία το δελτίο τύπου από το γραφείο του πρώην πρωθυπουργού και φυσικού ηγέτη της παράταξης, Κώστα...