Εξ ιδίων τα αλλότρια

Του Χρήστου Μπολώση

Στην εμβληματική ταινία (αλήθεια, ποια από αυτές δεν είναι εμβληματική;) «Μια τρελή τρελή οικογένεια» ο Μίκης (Δημήτρης Καλλιβωκάς) ανακοινώνει στην οικογένεια της πρώην μνηστής του Μίκας (Τζένη Καρέζη): «Φεύγω για το Λονδίνο. Θα μείνω για πάντα στα γραφεία μας στην Αγγλία. Θα γίνω άντρας».

Και ο παρ’ ολίγον πεθερός του Στέλιος (Διονύσης Παπαγιαννόπουλος) σχολιάζει: «Τι λες, ρε παιδάκι μου, στην Αγγλία βρήκες να πας να γίνεις άντρας;» με τον Μίκη να αναρωτιέται: «Δύσκολο πράμα, ε;».

Τούτων δοθέντων δεν προκαλεί καμία έκπληξη το γεγονός ότι οι Άγγλοι γύρισαν ένα ντοκιμαντέρ για τον Μεγάλο Αλέξανδρο, που τον παρουσιάζουν ως παιδοομοφυλόφιλο, βγάζοντας έτσι «τη διεστραμμένη παιδοομοφυλοφιλική τους φαντασίωση για τον Αλέξανδρο», όπως σχολιάζει η «δημοκρατία».

Η Αγγλίδα παρουσιάστρια του βρετανικού τηλεοπτικού δικτύου Channel 4 Μπέτανι Χιουζ πήγε, είδε το αναστηλωμένο παλάτι του Φιλίππου στις Αιγές και απεφάνθη: «Αυτός ΘΑ ήταν ο χώρος, όπου ο Μέγας Αλέξανδρος πλενόταν με τους συντρόφους του».

Δηλαδή οι Άγγλοι τόσα αρχαία έκλεψαν και δεν έβαλαν κάτω τον απαυτό τους να μάθουν πώς γράφεται και -κυρίως- πώς στοιχειοθετείται η Ιστορία, και συμπεραίνουν ότι αφού αυτός είναι ο χώρος των λουτρών, τότε εκεί ΘΑ πλενόταν ο στρατηλάτης με τους συντρόφους του».

Δηλαδή: «Ράβδος εν γωνία, άρα βρέχει» ή «Από την πόλη έρχομαι και στην κορφή κανέλα»…

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Περί λαθρομεταναστών

Έχει περάσει πάνω από μία δεκαετία από τη στιγμή που η Ελλάδα άρχισε να δέχεται ορδές λαθρομεταναστών από την...

Λεωφορείον η μπίχλα

Το λεωφορείο ήρθε στην ώρα του. Μέχρι εδώ, θαυμάσια. Από εδώ και πέρα, όμως, όλα ήταν τραγικά. Μόλις μπαίνω,...

Με τους Ποντίους θα ασχολούμαστε τώρα;…

Την περασμένη Κυριακή έγιναν προ του μνημείου του Αγνώστου Στρατιώτου οι εκδηλώσεις για τη Γενοκτονία των Ποντίων από τους...

Το ακομμάτιστο ελληνικό ποδόσφαιρο

Παρά τα 1.000 δεινά του ελληνικού ποδοσφαίρου, παραδόξως παραμένει ένας σε μεγάλο βαθμό απολιτικοποιημένος/ακομμάτιστος χώρος. Και λέμε «παραδόξως», διότι...