Υποκλοπές – Όταν η προσπάθεια συγκάλυψης γίνεται χειρότερη από το σκάνδαλο! Σε κατήφορο η ΝΔ του Μητσοτάκη

Του Mr Don’t Look Up

Τα όσα λαμβάνουν χώρα γύρω από το σκάνδαλο με τις υποκλοπές, όσο καλοπροαίρετος κι αν είναι ένας πολίτης απέναντι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη (πλην των έτσι κι αλλιώς «πιστών» της, δηλαδή των εκατοντάδων «πετσωμένων Πάτσηδων» και των χιλιάδων μετακλητών στο Δημόσιο με τους μισθούς των 2 και 2,5 χιλ. ευρώ) τον οδηγούν εύλογα στο συμπέρασμα ότι οι θεσμοί της ελληνικής πολιτείας έχουν πέσει στα Τάρταρα. Και το Μέγαρο Μαξίμου φαίνεται μέχρι στιγμής ότι φέρει τεράστια, αν όχι την καθολική, ευθύνη για την πρωτοφανή δυσοσμία που «πνίγει» το πολίτευμα της Ελλάδας, τις αρχές της και εν τέλει, την ίδια την κοινωνία της, συμπαρασύροντας τη ΝΔ σε έναν «κατήφορο» που δεν αποκλείεται να τη θέσει εκτός εξουσίας για αρκετά χρόνια, όπως έγινε μετά την περίοδο 1990 – ’93.

Η πρόσφατη γνωμοδότηση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρου Ντογιάκου με στόχο τον περιορισμό της δράσης μιας ανεξάρτητης αρχής, της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ), μετά και από τις αντιδράσεις που προκάλεσε με το σύνολο των συνταγματολόγων (μεταξύ των οποίων και οι κ.κ. Ευάγ. Βενιζέλος και Νίκος Αλιβιζάτος) να τον αδειάζουν άγρια για τα όσα υποστηρίζει, μοιάζει με το «τελειωτικό χτύπημα» στην όποια εικόνα περί, δήθεν, ηθικής προσπαθούσαν με «νύχια και με δόντια» (βλ. τεράστια διαφημιστικά κονδύλια προς συστημικά ΜΜΕ) να διατηρήσουν οι «άριστοι». Πλην ενός «στενού» ακροατηρίου, το οποίο είτε λόγω ιδίων οφελών, είτε λόγω «τυφλού» αντισυριζαϊκού και ευρύτερα κεντροαριστερού μένους, «κλείνει τα μάτια» σε όποιο λάθος ή σκάνδαλο παραπέμπει σε πολιτική ευθύνη με την υπογραφή «Κυριάκος Μητσοτάκης», η μεγάλη πλειονότητα της ελληνικής κοινωνίας, όπως συμπεραίνεται από το κλίμα που επικρατεί στα social media, φαίνεται ότι έχει γυρίσει την πλάτη -στη μεταλλαγμένη σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν- ΝΔ. Μια Νέα Δημοκρατία η οποία δεν αποκλείεται να βρίσκεται απέναντι σε ένα πολύ μεγάλο εκλογικό «στραπάτσο».

Δεδομένων των αστοχιών που ήδη έχουν καταγραφεί σε πολλές δημοσκοπήσεις, ειδικά την περίοδο 2011 – 2015, δεν είναι πολλοί αυτοί οι οποίοι θεωρούν ότι οι έρευνες μέτρησης των προθέσεων του λαού ενόψει εκλογών καταφέρνουν να απεικονίσουν τα πραγματικά δεδομένα. Ακόμη και εντός του κύκλου των βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος, όλο και περισσότεροι, σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις τους, αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο η ΝΔ με πρόεδρο τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, όχι μόνο να μην επιτύχει την αυτοδυναμία (ένας στόχος που, ελέω απλής αναλογικής, αποκλείεται εκ των προτέρων) αλλά να μην είναι καν πρώτο κόμμα. Αν και μέχρι πριν λίγους μήνες, η πρωτιά θεωρείτο δεδομένη, όπως εξακολουθούν, σημειωτέον, να ισχυρίζονται οι παροικούντες το Μέγαρο Μαξίμου, λίγο πριν ο πρωθυπουργός ανακοινώσει την ημερομηνία των εκλογών τα «δεδομένα» μοιάζουν ικανά να ανατραπούν.

Έρχεται κατάρρευση «α λα Τζένγκα»;

Οι υποκλοπές, αν και όπως επιμένουν να επιχειρηματολογούν όσοι ανήκουν στον στενό κύκλο των «αρίστων» δεν… ενδιαφέρουν την κοινωνία, στην πραγματικότητα δείχνουν να είναι το κομμάτι που μπορεί να προκαλέσει την «α λα Τζένγκα» κατάρρευση της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Ήδη, μια μεγάλη πλειονότητα των πολιτών της Ελλάδας νιώθουν ασφυκτική πίεση στην καθημερινότητά τους εξαιτίας των διαρκών ανατιμήσεων στα βασικά καταναλωτικά αγαθά, του ΦΠΑ και των Ειδικών Φόρων που παραμένουν στα πιο υψηλά επίπεδα μεταξύ των υπόλοιπων χωρών της ΕΕ, των «καυτών» λογαριασμών ενέργειας και των πανάκριβων καυσίμων. Το σκάνδαλο των υποκλοπών μοιάζει, λοιπόν, σαν να αποτελεί την αφορμή για το μεγαλύτερο ποσοστό αυτού του ταλαιπωρημένου και πολύ μεγάλου τμήματος της κοινωνίας, για να «τιμωρήσει» συνολικά την κυβέρνηση για τα εκούσια και ακούσια λάθη της, κατά τη διάρκεια όλης της θητείας της (πυρκαγιές 2020, ρεκόρ θανάτων από την πανδημία του κορονοϊού εξαιτίας της συρρίκνωσης του ΕΣΥ, υπόθεση Λιγνάδη, αποκλεισμός χιλιάδων οδηγών στην Αττική Οδό πέρυσι, τέτοια εποχή, έκρηξη ακρίβειας από την Άνοιξη του 2022, σκάνδαλα τύπου «Πάτση και Χειμάρα», κ.λπ.).

Η εκτίμηση αυτή ενισχύεται από την εικόνα που παρουσιάζεται από το Μέγαρο Μαξίμου, από σχεδόν όλους τους βουλευτές της ΝΔ (με εξαιρέσεις την κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη και τον κ. Κώστα Τζαβάρα) και από μερικούς εκπροσώπους θεσμών που δείχνουν σαν να προσπαθούν, με κάθε τρόπο, να συγκαλύψουν το σκάνδαλο αυτό. Μάλιστα, μετά και από τη γνωμοδότηση Ντογιάκου, η πλειονότητα των πολιτών φαίνεται σαν να παρακολουθεί μια επιχείρηση συγκάλυψης, χειρότερη και από το ίδιο το σκάνδαλο!

Οι «ατσούμπαλες» παρεμβάσεις με τις οποίες η κυβέρνηση μοιάζει σαν να αγωνιά, εδώ και καιρό, να βάλει αυτό το -μείζον για το δημοκρατικό πολίτευμα της χώρας μας- ζήτημα άρον άρον «κάτω από το χαλί», τοποθετούν ένα όλο και μεγαλύτερο τμήμα της ελληνικής κοινωνίας απέναντι της. Άλλωστε, όπως αναφέρει ο θυμόσοφος λαός, «ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται». Αν, λοιπόν, δεν υπάρξει κάποιο στοιχείο που θα ανατρέψει τις αρνητικές εντυπώσεις που έχουν διαμορφωθεί για το κυβερνών κόμμα -και οι οποίες γίνονται χειρότερες μέρα με τη μέρα, με το Μέγαρο Μαξίμου να παραμένει στο κέντρο του «κάδρου» των υποκλοπών- τότε το μέλλον μοιάζει εκ των προτέρων ζοφερό για τους «αρίστους».

  1. Πανωλεθρία στην κυβερνητική πολίτικη, το καράβι πέφτει ακυβέρνητο, από βράχο σε βράχο. Ο καπετάνιος ανήμπορος και μόνος, παρασύρεται πότε από τον μούτσο, πότε από κάποιον ναύτη και πότε από το σκύλο του πλοίου και έτσι δίνει αλλοπρόσαλλες οδηγίες στον τιμονιέρη. Σε κάθε λάθος εντολή, διορθώνει πάλι κάνοντας τραγικότερο λάθος. Οι επιβάτες (οι πολίτες της χώρας δηλαδή) τρέμουν από το φόβο τους, αγανακτούν και κάνουν τάματα σε όλους τους αγίους να παραμείνουν καλά, μέχρι τις εκλογές που θα τον ξεφορτωθούν, αυτόν και το αμαρτωλό σόι του.

  2. Τουλάχιστον λίγος σεβασμός δεν βλάπτει για τον Πρώην Βασιλιά. Ολυμπιονίκης ήταν με τα χρώματα της χώρας. Ένας τύπος μπον βιβερ ήταν , κάτι σαν τον Κάρολο της Αγγλίας. Δεν ήθελε ευθύνες και εξουσίες. Τους γονείς του ας τους αφήσουμε καλύτερα .. αυτοί έχουν μεγάλες ευθύνες για ότι έκαναν και έκαναν πολλά!!!

  3. Και σκέψη διαθέτουν και επίγνωση έχουν για όλα όσα οφείλουν να διαχειριστούν.
    Υπάρχει μια πικρή, βαθιά λαβωματιά, άλλο τινές εποχές αλλοτινοί καιροί.
    Από έξω πιέζουν και απαιτούν, από μέσα πιέζουν και απαιτούν.
    Μα η βοήθεια δεν έρχεται από εξωγήινους.
    Είναι και αυτοί οι αριστεροί που παίρνουν τα σπίτια του λαού…….
    Όταν δεν λαμβάνονται κατάλληλες υποδομές, όταν δεν υπολογίζονται τα επόμενα,
    τα μελλούμενα, όταν μας ενδιαφέρει μόνο το σήμερα, το τώρα που το παράξενο?
    Όταν αδειάζουν τα ταμεία, προβλέπεται μέριμνα να γεμίζουν ταυτόχρονα.
    Μας τελείωσαν και οι παλαιοί που ήξεραν την λαμογιά, αλλά τους ευνοούσε
    το κλίμα της εποχής (Προτοσάλτε …)
    Είναι καιρός να γράφονται αλήθειες, διότι αυτά που θα βιώσουμε τα έχουμε εμπρός.
    Η χώρα μας θα ματώσει από την κάκιστη οικονομία της, από την απαξίωση της παραγωγής,
    από τον υπέρογκο δανεισμό της.
    Η ζωή συνεχίζεται βεβαίως, ας ελπίζουμε ότι μέσα από αυτή την μιζέρια κάτι θα προκύψει καλύτερο.
    Ως λαός το έχουμε αποδείξει, διαθέτουμε τσαγανό, μένει να πιστέψουμε στις δικές μας δυνάμεις.
    Οι έξωθεν μεγάλες δυνάμεις να μην εισχωρήσουν εκ νέου με νέο πρόσωπο μέσα στα δικά μας χώματα.
    Μετράνε δυνάμεις με κάθε δυνατό τρόπο, αλλά παρατηρείτε διαρκώς συρρίκνωση υπεροχής.
    Ας πάρει το χρόνο του, αλλά με όραμα την Ελλάδα για τους Έλληνες η ελπίδα παρέχει έντονο φως.

  4. Η άτσαλη προσπάθεια συγκάλυψης , αποτελεί ξεκάθαρη ομολογία ενοχής.
    Ωστόσο με παρανοική υποκρισία και θράσος κάνουν σαν να μη συμβαίνει τίποτα.
    Ας ελπίσουμε ότι υπάρχει κάτι υγειές ακόμα στην κοινωνία μας για να τους αποκόψει το συντομότερο σαν καρκίνωμα.

  5. Οι υποκλοπές θα έπρεπε να ήταν το πρώτο θέμα που να ενδιαφέρει όλους, γιατί άλλο να παρακολουθείς για λόγους εθνικής ασφάλειας και άλλο για να εκβιάζεις, καταφέρνοντας έτσι να συμφωνούν σε όλα μαζί σου, να σε χειροκροτούν, καταστρέφοντας τους υπόλοιπους. Αυτό εύλογα μπορεί να σκεφτεί ο καθένας αφού ο πρωθυπουργός δεν απαντά και οι παρακολουθημένοι δείχνουν να μην ενοχλούνται. Και όπως είπε ο Ελύτης κάποτε: ” O,τι σήμερα μοιάζει ανώδυνο, κύριοι, θα πονέσει αύριο. Περιμένετε λιγάκι να ξημερώσει”.

  6. Παρακολουθώντας τα διάφορα δημοσιεύματα μπορεί κάποιος να παρατηρήσει πως η συντριπτική πλειοψηφία αυτών επικεντρώνεται στον Κυριάκο Μητσοτάκη σαν αυτός να είναι το μοναδικό πρόβλημα.
    Αναμφίβολα φέρει το μεγαλύτερο βάρος της ευθύνης, όμως οι άλλοι δεν ευθύνονται για τίποτα: πχ η
    κοινοβουλευτική ομάδα που ο μοναδικός της ρόλος είναι να χειροκροτεί και να εισπράττει τον μισθό της
    καμία ευθύνη δεν έχει: Τελικά το πρόβλημα δεν είναι ο Μητσοτάκης και ο κάθε Μητσοτάκης, το πρόβλημα
    είναι το πολιτικό σύστημα και η δομή του και η συγκρότησή του γιατί στην τελική ο Μητσοτάκης,ο Τσίπρας, και ο Ανδρουλάκης καμία διαφορά δεν έχουν τουλάχιστον στις κεντρικές επιλογές απλά για να
    δείχνουν διαφορετικοί τσακώνονται για τα επουσιώδη και γι αυτό μπορεί να διαπιστώσει κάποιος ότι στην
    ουσία αντιπολίτευση δεν υπάρχει. Εγώ λοιπόν δεν ενδιαφέρομαι να πέσει ο Μητσοτάκης, ενδιαφέρομαι να
    γκρεμιστεί όλο αυτό το σάπιο πολιτικό οικοδόμημα.

  7. Αποδεικνύεται ότι ο γόνος ήταν παντελώς ακατάλληλος ν’ αναλάβει το πρωθυπουργικό σύστημα της χώρας. Μάλιστα το ενίσχυσε έτι περαιτέρω! Αποτέλεσμα 3,5 χρόνια μετά η λατινοαμερικανοποίηση της χώρας εκ τοις πράγμασι: σκάνδαλα διαφθοράς, κατασπατάληση δημόσιου, κοινοτικού & τραπεζικού χρήματος (όπως στα 90’s), μαφιόζικες εκτελέσεις μέρα μεσημέρι (!), μυστική διπλωματία επί εθνικών θεμάτων, οικονομική στασιμοχρεωκοπία της πλειοψηφίας των Ελλήνων (κοινώς πρακτική εθνομηδενισμού) και κυρίως χτύπημα στον πυρήνα του Κράτους Δικαίου από την ανεξέλεγκτη (?!) δράση της ΕΥΠ.

    ‘Έργα & Ημέρες’ το τελευταίο τριήμερο:
    Το Μαξίμου ανακοινώνει ιδιωτική ταφή για τον τέως και sites αναπαράγουν ότι το έκανε “για να μη χάσει το Κέντρο” πολιτικοποιώντας -από το πουθενά(!)- μια κηδεία κι αδιαφορώντας επί της ουσίας για τις διεθνείς σχέσεις της χώρας με τη δυτική & βόρεια Ευρώπη -το κατάλαβε μετά!!!!! Την ίδια στιγμή ο… κ. Βενιζέλος σε ανακοίνωσή του για τη γνωμοδότηση-παρέμβαση του Εισαγγελέα του Α.Π. μεταξύ άλλων αναφέρει πως “αποκλίνουμε από το πρότυπο της Ευρωπαϊκής Δημοκρατίας”, στέλνοντας σαφές μήνυμα στον -ευαίσθητο για τους Θεσμούς- κεντρώο δημοκρατικό χώρο και το τελειωτικό χτύπημα στον κ. Κυβερνήτη/ΠΘ, με τον τελευταίο να μένει πλέον με την κεντρο-αντιαριστερά του Da Capo & την κεντρο-αντιδεξιά του Κολωνακίου, χωρίς αρχές, χωρίς ιδεολογία, χωρίς να έχουν το Θεό τους!
    Την ίδια στιγμή η Συντηρητική βάση αντιλαμβάνεται τον τέως ως πρότυπο οικογενειάρχη πιστό στις ορθόδοξες παραδόσεις.

    Όχι ‘αμφίπλευρη διεύρυνση’ αλλά ‘αμφίπλευρο σάντουιτς’. “Άριστοι”…

  8. Η Ν.Δ δεν οδηγειται απλως σε καταρρευση αλλα σε διαλυση και γι αυτο δεν ειναι μονο ο Μητσοτακης υπευθυνος αλλα και οι βουλευτες της που νοιαζονται μονο για την επανεκλογη και το μεροκαματο και δεν δινουν δεκαρα τσακιστη για τη χωρα και για τη δημοκρατια. Θλιβερα αναξιοπρεπη ατομα, αυλοκολακες πολλοι απο τους οποιους θα παραστουν και στην κηδεια του τεως, βαζοντας αλλο ενα “κερασακι” στην τουρτα της παρακμης.

  9. Δυστυχώς και ο ντογιάκος και ο φλώρος λειτουργούν πλέον ως κομματάρχες της νου δου. Καμία ανεξαρτησία, καμία διάκριση εξουσιών. Και οι κυβερνητικοί βουλευτές υπάκουα και άβουλα στρατιωτάκια χωρίς το παραμικρό θάρρος να αντιδράσουν στις εκτροπές που λαμβάνουν χώρα. Ζοφερή η κατάσταση σε όλα τα επίπεδα.

  10. Μητσοτακης και την επομενη τετραετια..Ετσι θα εχετε αφθονο χρονο να συνεχιζετε να γραφετε εδω τα περισπουδαστα αρθρα σας και τις βαθυστοχαστες αναλυσεις σας!!!

  11. Εμπλοκή και της PEGA, μας έκανε διεθνώς ρεζίλι ο κ Μητσοτάκης. Αναμενόμενα και τα πρόστιμα που θα πληρωθούν από τους φόρους μας, ο φοβικός και αντιδημοκράτης πρωθυπουργός έκανε πάλι το θαύμα του.

  12. Υποτιμάτε τελείως την δύναμη των ολιγαρχών. Αυτοί επιλέγουν ποιος θα κερδίσει τις εκλογές και οι μαφιόζοι έχουν ξεκάθαρα κάνει τις επιλογές τους.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Όταν ψηφιζόταν η Συμφωνία των Πρεσπών (για να μην ξεχνιόμαστε)

Είτε είχε γνώση ο Κ. Μητσοτάκης μέσω του Γ. Γεραπετρίτη για τη «νομική επεξεργασία» των κειμένων της Συμφωνίας των...

Ο Ερντογάν ζητεί αποχώρηση του ΝΑΤΟ από το Αιγαίο!

Η Τουρκία πρόκειται να υποβάλει, σύντομα, στις πολιτικές και στρατιωτικές Αρχές της Ατλαντικής Συμμαχίας επίσημο αίτημα αναστολής ή και...

Οι μεταφράσεις λένε ψέματα

Αν είχαμε μια ελπίδα να μάθουμε από τους διερμηνείς τι ακριβώς συζήτησαν, έστω στο «περίπου», οι ηγέτες της Ελλάδος...

Ντροπή κουνελάκι!

Μετά τη γνωστή αηδιαστική φωτογραφία του ασπόνδυλου Γεραπετρίτη με τον Ερντογάν… Η γλώσσα του σώματος του κ. Μητσοτάκη όπως...