Γιατί ο «μητσοτακισμός» πρέπει να εξαφανιστεί από την πολιτική σκηνή της χώρας

Του Αλκιβιάδη Κεφαλά*

Η πολιτική σημασία των προσεχών ευρωεκλογών ανάγεται σε δύο επίπεδα. Στο πρώτο οι Έλληνες θα αποφασίσουν εάν επιθυμούν να διαιωνιστεί στην εξουσία το κράτος-μαφία που οικοδόμησε η Ν.Δ. μετά τις εκλογές του 2019. Στο δεύτερο θα επιλέξουν εάν θα συνεχίσουν να ψηφίζουν τα ανθελληνικά μορφώματα των κομμάτων εξουσίας που ταπεινώνουν και εξαθλιώνουν τους Έλληνες τα τελευταία 15 χρόνια.

Οι ψηφοφόροι της Ν.Δ., που συνήθως λειτουργούν με αντανακλαστικά φιλάθλου ποδοσφαιρικής ομάδας, δεν έχουν αντιληφθεί ότι η σημερινή Ν.Δ. δεν έχει καμία σχέση με το κόμμα του Κώστα Καραμανλή.

Η πρώτη συνιστά ένα διεθνιστικό ανθελληνικό μόρφωμα που υλοποιεί τη woke ατζέντα εις βάρος του ελληνικού λαού, ενώ το δεύτερο ήταν ένα πατριωτικό κόμμα που ανέκοψε, έστω και προσωρινά, τον φιλοτουρκικό ανθελληνισμό του σημιτικού ΠΑΣΟΚ.

Πρόσφατα η Ευρωπαϊκή Ένωση καταδίκασε την Ελλάδα να πληρώσει 283.000.000 ευρώ απειλώντας με οριστική διακοπή της χρηματοδότησης, επειδή τα στελέχη της Ν.Δ. διοχέτευαν τις ευρωπαϊκές επιδοτήσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ σε μη αγρότες, προφανώς  «αφισοκολλητές» και κομματικούς κηφήνες.

Ανάλογα μαφιόζικα κρατικά σχήματα έχουν διαμορφωθεί σε όλο το εύρος των ευρωπαϊκών χρηματοδοτήσεων, με ιδιαίτερες επιδόσεις στις αγροτικές επιδοτήσεις, στην επιμόρφωση, στην έρευνα και τεχνολογία και την πληροφορική (τελευταία χώρα στην Ευρώπη).

Δεκάδες νέες «επιχειρήσεις» κομματικών κηφήνων της Ν.Δ. ξεκίνησαν με τις ευρωπαϊκές επιδοτήσεις του ΕΣΠΑ, μόνο που οι ευνοούμενοι όχι μόνο δεν εμφανίζονται στις επιχειρήσεις τις οποίες έστησαν πρόχειρα, αλλά επιπλέον, αφού εισέπραξαν τα χρήματα των ευρωπαϊκών επιδοτήσεων, φέσωσαν τους ιδιοκτήτες των ακινήτων μη καταβάλλοντες τα ενοίκια.

Η διαφορά του κομματικού κράτους του Μητσοτάκη με τα άλλα συνίσταται στο ότι οι προηγούμενοι άφηναν να πέφτουν και μερικά ψίχουλα κάτω, προς ελάχιστη τέρψη των ευρισκομένων εκτός κομματικού μηχανισμού. Αντιθέτως, οι κομματικοί κηφήνες του Μητσοτάκη σαρώνουν τα πάντα πάνω στο τραπέζι.

Επειδή όμως λόγω απληστίας δεν τους είναι αρκετές οι ευρωπαϊκές επιδοτήσεις, επέβαλαν τη χειρότερη φορολογική ληστεία που γνώρισε ποτέ η Ελλάδα, καταστρέφοντας τη μεσαία τάξη και αναγκάζοντας εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες να μεταναστεύσουν στο εξωτερικό.

Αφού πρώτα διέλυσαν τη βιομηχανία, επέπεσαν σαν ύαινες πάνω στην ιδιωτική περιουσία λεηλατώντας τα πάντα. Πρώτα επί ΣΥΡΙΖΑ φτιάχτηκε το νομοθετικό πλαίσιο και ακολούθως επέβαλαν τα funds και τους servicemen, που δεν έχουν ΑΦΜ και διεύθυνση, ώστε να μη γίνεται αντιληπτό ότι κάποιοι β(ο)υλευτές της Ν.Δ. κρύβονται πίσω από τους πλειστηριασμούς των ακινήτων.

Επιπροσθέτως, με το ΦΕΚ 3475/2023 διευκόλυναν τη λεηλασία των funds επιβάλλοντας δήθεν «πυρασφάλεια» επί των ακινήτων, δύο μέρες πριν από τις εθνικές εκλογές του 2023, ώστε να μην αντιληφθούν οι οξυδερκείς ψηφοφόροι τη νέα ληστεία και τους καταψηφίσουν, καθώς και την ηλεκτρονική ταυτότητα κτιρίου.

Οι Έλληνες δεν έχουν αντιληφθεί ακόμα ότι ο νόμος περί πυρασφάλειας δημεύει ουσιαστικά τα σπίτια, επειδή επιβάλλει να ξαναχτιστεί ένα σπίτι από την αρχή, ενώ η ηλεκτρονική ταυτότητα του κτιρίου καθιστά αδύνατες τις μεταβιβάσεις των ακινήτων, με αποτέλεσμα κάποια στιγμή αυτά να βγουν στον πλειστηριασμό.

Η επιβολή του τεκμαρτού εισοδήματος επί των ελεύθερων επαγγελματιών, η μαφιόζικη πρακτική της προκαταβολής φόρου, το τέλος επιτηδεύματος και όλα τα υπόλοιπα εξαναγκάζουν χιλιάδες επαγγελματίες να κλείνουν πανικόβλητοι τις επιχειρήσεις τους, μήπως γλιτώσουν από τη λαίλαπα του «μητσοτακισμού».

Το αποτέλεσμα των οικονομικών πρακτικών της Ν.Δ. είναι η Ελλάδα να αποτελεί σήμερα τη φτωχότερη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μία θέση πάνω από τη Βουλγαρία, ενώ από το 2008 το ΑΕΠ της χώρας μειώθηκε κατά 22%, όταν των Λιθουανίας, Εσθονίας, Πολωνίας, Σλοβενίας, Κροατίας αυξήθηκε κατά 94%, 86%, 57%, 32%, 31% αντίστοιχα.

Η οικονομική πολιτική της Ν.Δ. αποτελεί αρνητική εξαίρεση στην Ευρώπη και συνεπώς αποτελεί τη σημαντικότερη αιτία που ο «μητσοτακισμός» ως πολιτική θεωρία και πράξη θα πρέπει να εξαφανιστεί από την πολιτική σκηνή της χώρας.

*∆ιδάκτωρ Φυσικής του Πανεπιστημίου του Μάντσεστερ, UK, τ. διευθυντής Ερευνών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών

 1. Απο τα πολλά χαστούκια στα εθνικά θέματα φαίνεται οτι η χώρα έχει μουδιάσει Μπροστά σε αυτά η έννοια βατερλώ παθαίνει σύμπλεγμα κατωτερότητας Και η woke ατζέντα φαντάζει ανούσιο θέμα Δυστυχώς έτσι είναι τα πράγματα
  Και δεν είναι μονάχα αυτά
  Τα 5 χρόνια συνειδητών επιλογών στην εν λόγω παράταξη ύστερα απο την συνειδητή επιλογή πολλών απο εμάς έχουν δείξει πόσο κοντή μνήμη έχει μεγάλη μερίδα του κόσμου πόσο επιφανειακή κρίση σε σοβαρά πράγματα Εν τούτοις όλοι εκείνοι ανέδειξαν εκείνον και την παράταξη το πραγματικό πρόσωπο τους Και τι πραγματικά ειναι η ΝΔ …….
  Γνώριζαν εκει μέσα τι εστί Μιτσοτάκης Εν τουτοις τον ανέδειξαν και τον έκαναν αρχηγό τους
  Γνώριζαν ολοι εκείνοι που καθοδηγούσαν την παράταξη όλη αυτήν την ιστορία Και πόσα άλλα
  Μια βιτρίνα ενα συνεχές δούλεμα ήταν η συγκεκριμένη παράταξη Αλλά δεν συνέφερε να φανεί Διότι έτσι θα βλέπαμε Ετσι λοιπόν συνέχιζε τα παραμύθια
  Και ίσως η ανάδειξη του κίκη στην εξουσία έδειξε το πόσο κάλπικο ήταν και είναι αυτό το κόμμα Και αυτό είναι το μονο πραγματικά καλό που έκανε ο κυριάκος
  Σας δούλευαν μας δούλευαν μας κοροιδευαν μια ζωή Το 19 κατέβαζαν τον κόσμο στις πλατείες ενθαρρύνοντας ιδιαίτερα τους πιο αμόρφωτους τους πιο αδαείς τους πιο φανατικούς με περικεφαλαίες και άλλα σουργελέ για ντυσίματα Οχι για την ελληνικότητα της Μακεδονίας και για την συνθήκη της λίμνης -την οποια και να θέλουν οι πατριωτικές -αν εκείνες υπάρχουν αν υπήρξαν ποτέ αληθινές -δυνάμεις της νδ να την αναιρέσουν δεν θα μπορούν- Διότι δεν αφήνουν οι άλλοι Οι μεγάλοι Αλλα
  Με σκοπό να πάρουν ψήφους Και το κατάφεραν διοτι είχαν ποντάρει στην αδύναμη μνήμη όλων εκείνων των κακομοιρηδων ….
  Εδειχναν κάτι διαφημιστικά με μπλέ φακέλους λέγοντας την απίστευτη φράση Επιτελικό κράτος που ήταν μια βιτρίνα για να κάνουν τα αίσχη όργια σπατάλες απίστευτες απο εξαρχης κόσμου ξεπερνώντας σε διαφθορά ακόμη και τους σημιτικούς (οχι όλους ) Για αυτό τους έβαζαν στην κυβέρνηση – Για να θυμηθούν πως γίνεται η διασπάθιση δημοσίου/κοινοτικού χρήματος Το οποίο το πληρώνουμε με αίμα για δάνεια και τόκους
  Με τους συνεχείς περιορισμούς λόγω κορονοιου κατέστρεψαν την οικονομία
  Δεν αναφερόμαστε στα εθνικά θέματα
  Τέλος όσοι γνώριζαν την πραγματική αλήθεια για την βιτρίνα αλλά δεν ήθελαν και δεν θέλουν δεν θα πρέπει να ανησυχούν Διοτι χάρη στον Κυριάκο την μάθαμε Αν τα μάθαμε και αν τα μάθατε
  Θα ήταν καλύτερο τώρα να σιωπησουμε Διότι πλέον δεν έχει νόημα Διότι τα μεγέθη των καταστροφών που έχει επιφέρει αυτή η παράταξη (λυπάμαι που το αναρτώ αυτό ) μόλις έχουν αρχίσει να φαίνονται Και οι καταστροφές ει΄ναι ανεπανόρθωτες Δεν συνάδουν αυτά με μια ιστορική παράταξη Η όχι ;
  Το έχω αναρτήσει και πρωτητερα Ητί.Η νδ αν σέβεται την ιστορική της διαδρομή θα επρεπε εξ αρχής να φροντίσει για ενα αξιοπρεπές τέλος
  Εν συνεχεία να κλείσει οριστικά την πόρτα

 2. Λειτουργεί ως πρωθυπουργός με τη σημιτική ομάδα και το ΕΛΙΑΜΕΠ, όμως εκείνοι οι άνθρωποι είχαν ταυτιστεί με την διαπλοκή την οποία και συνεχίζουν στο νέο τους κόμμα.
  Συνέλληνες, τους μάθαμε από παλιά, γιατί τους ανεχόμαστε;

 3. Μην ξεχνάτε και τους καθαρισμούς των ακάλυπτων με τα 1.000€ πρόστιμο αν δεν κάνεις δήλωση και τα εξωφρενικά πρόστιμα και ποινές αν κάνεις δήλωση και θεωρηθεί ότι δεν το καθάρισες καλά.

 4. “Δεν έχει σημασία ποιος ψηφίζει, αλλά ποιος μετράει τις ψήφους…”
  -Ο…”Πατερούλης”

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Έρχεται νέο κύμα ακρίβειας

Η στάση των πολιτών στις ευρωεκλογές, είτε αυτών που απείχαν είτε αυτών που δεν στήριξαν με την ψήφο τους...

Στέγη για τους νέους

Το Μαξίμου έχει αντιληφθεί ότι το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα νεόνυμφα ζευγάρια, που αρχίζουν την οικογένειά τους με την...

Μηνύματα με πολλαπλούς αποδέκτες

Οι ευρωεκλογές τελείωσαν, οι πολίτες «μίλησαν» και η χώρα ετοιμάζεται να στείλει 21 ευρωβουλευτές -οι περισσότεροι εκ των οποίων...

Ο σιδερένιος νόμος της ολιγαρχίας

Επειδή σε μια ψυχικά υγιή κοινωνία τα κόμματα εξουσίας στην Ελλάδα θα έπρεπε να έχουν ψηφίσει μόνο οι σχιζοφρενείς,...