Εξευτελισμός των ελληνικών ΜΜΕ: Έθαψαν την απόφαση της Δικαιοσύνης για τη Novartis

Είναι απίστευτο. Σε συνθήκες, υποτίθεται, Δημοκρατίας και «πλουραλιστικής ενημέρωσης», τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ, τα μεγαλύτερα στη χώρα, έθαψαν την απόφαση της Δικαιοσύνης για τη Novartis. Είπαμε, να λιβανίζουν την κυβέρνηση, αλλά όχι και να καταπατούν τους στοιχειώδεις κανόνες της δημοσιογραφίας, και να μη δημοσιεύουν ούτε καν ουδέτερα την είδηση

Ο εξευτελισμός των ελληνικών φιλοκυβερνητικών ΜΜΕ, των μεγαλύτερων στη χώρα, φάνηκε για μια ακόμη φορά στην υπόθεση της Novartis.

Έθαψαν κυριολεκτικά την είδηση της απόφασης της Δικαιοσύνης να παραπεμφθεί μεν ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, και η πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, αλλά όχι για σκευωρία σε βάρος πολιτικών προσώπων.

Ανατροπή για τη Novartis: Για αδικήματα που δεν έχουν σχέση με την πολύκροτη υπόθεση παραπέμπονται Παπαγγελόπουλος-Τουλουπάκη

Είναι εντυπωσιακό, αλλά στο «βαρύ πυροβολικό» -υποτίθεται- του ελληνικού Τύπου, στις κυριακάτικες εφημερίδες, η απόφαση της Δικαιοσύνης για τη Novartis, είτε δεν παρουσιάστηκε καθόλου από τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ, είτε υπήρχε στις μέσα σελίδες των εφημερίδων, και όχι στα πρωτοσέλιδα, απλώς ως «ουδέτερη»… είδηση. Αντίθετα αυτές οι ίδιες εφημερίδες τα προηγούμενα χρόνια είχαν κάνει την υπόθεση – έστεκαν, δεν έστεκαν οι πληροφορίες που τους διοχέτευαν- παντιέρα τους.

Στην περίπτωση της φιλοκυβερνητικής, «Καθημερινής», μάλιστα, προτίμησαν να έχουν στην πρώτη σελίδα θέμα για την «”Ηθική” των χταποδιών και άλλων μεζέδων», αλλά όχι το θέμα της Novartis.

Όλα αυτά, εκτός από την πλήρη έκπτωση των βασικών κανόνων της δημοσιογραφίας στα ελληνικά ΜΜΕ, δείχνουν ότι μέχρι τις εκλογές τα «αφεντικά» των μεγάλων ΜΜΕ θα στηρίξουν Μητσοτάκη. Εκτός απροόπτου, βέβαια.

Το ίδιο, άλλωστε, φάνηκε και από τη διαστρέβλωση της πραγματικότητας γύρω από τα αποτελέσματα της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη. Αν και από τα κείμενα των κυριακάτικων εφημερίδων προκύπτει σαφώς ότι σε αυτό τον «γύρο» ο Ερντογάν βγήκε κερδισμένος και η Ελλάδα χαμένη, την ίδια στιγμή, παραποιώντας την πραγματικότητα, όλα τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ υποστηρίζουν ότι ο Ερντογάν έκανε «αναδίπλωση»! Πρόκειται για άκρως απογοητευτική εικόνα στα ΜΜΕ, αλλά και για επικίνδυνες αντιλήψεις που καλλιεργούνται στην κοινή γνώμη σχετικά με τα εθνικά θέματα. Και μετά διερωτώνται γιατί υπάρχει απαξίωση των ΜΜΕ!

Βαριά ήττα για τα ελληνικά εθνικά συμφέροντα στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη

Γερμανικά ΜΜΕ – Σύνοδος ΝΑΤΟ: Πανηγυρίζει ο Ερντογάν – Κακή η εικόνα του ΝΑΤΟ

Αντίθετα, όπως ήταν αναμενόμενο, πανηγύρια για τη δικαστική απόφαση της παραπομπής έκαναν ο Κώστας Βαξεβάνης στο «Ντοκουμέντο», η «Αυγή» με τίτλο «Ιδού ο σκευωρός» που συνοδευόταν από τη φωτογραφία του Κ.Μητσοτάκη, η «Δημοκρατία» και η «Κόντρα».

  1. Μα για ποια “απόφαση της Δικαιοσύνης για τη Novartis” μιλάει το άρθρο ;
    Τουλάχιστον εξ όσων διαβάζουμε στο άρθρο (αλλά και σε προηγούμενο άρθρο στο οποίο παραπέμπει ο σχετικός σύνδεσμος), η απόφαση αφορά σε υπόθεση καθυστέρησης τιμολόγησης και είναι εντελώς άσχετη με τη Novartis.
    Δηλαδή το δίδυμο Παπαγγελόπουλος – Τουλουπάκη δεν αθωόνονται για τη Novartis.
    Απλούστατα, είναι υπόδικοι για ακόμη μια υπόθεση!

  2. @ pythagorean
    Καλά ο Οικονόμου κάνει πως δεν κατάλαβε την απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου που λέει ξεκάθαρα ότι καλώς ενήργησαν οι εισαγγελείς και ο Υπουργός για την υπόθεση NOBARTIS, γιατί είναι η δουλειά του και το παντεσπάνι του για να παραπληροφορεί.
    Εσύ γιατί; Αν δεν έχεις διάφορο, μάλλον χρειάζεσαι συμπόνια και ειδικό επιστήμονα για το πρόβλημά σου.

  3. Έθαψαν και μια άλλη απόφαση, αυτή για τα πρόστιμα του κ. Πλεύρη στους πατέρες και τις μητέρες των Ελλήνων. Όπως μας έγραψε στην επιστολή του, ο συνταξιούχος σήμερα, τέως πρόεδρος του ανώτατου δικαστηρίου, έκρινε ως «συνταγματικά ανεκτό» το πρόστιμο. Εμείς όμως, οι 60+, δεν θεωρούμε «ανθρωπίνως ανεκτές» αυτές τις συμπεριφορές και θα καταφύγουμε σε διεθνή νομικά μέσα.

  4. Κάποια τρολς, συριζαίικα και όχι μόνο, χαίρονται για το κομφούζιο που εκπορεύεται από ανώτατες δικαστικές πηγές, με κίνητρα προφανώς πολιτικά.
    ( https://www.ieidiseis.gr/ellada/153067/varytates-kataggelies-gia-novartis-itan-organomeni-i-parapliroforisi-den-apokleio-ta-kinitra-na-itan-politika )
    Η ουσία της υπόθεσης παραμένει.
    Η Εισαγγελέας του Ειδικού Δικαστηρίου περί ποινικής ευθύνης υπουργών Ελένη Μετσοβίτου- Φουρλή μόλις στις 14/6/2022:
    “προτείνει στο Δικαστικό Συμβούλιο του Ειδικού Δικαστηρίου να παραπεμφθούν σε δίκη ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δημήτρη Παπαγγελόπουλος και οι τρεις εισαγγελείς που διετέλεσαν αρμόδιοι για την Εισαγγελία Διαφθοράς με επικεφαλής την εισαγγελέα Ελένη Τουλουπάκη για την υπόθεση της εμπλοκής των δέκα πολιτικών προσώπων στις παράνομες πρακτικές της Novartis.”
    (https://www.protothema.gr/greece/article/1254115/alert-novartis-eisaggeliki-protasi-gia-parapobi-sto-eidiko-dikastirio-ton-papaggelopoulou-touloupaki-dzoura-kai-manoli/)
    Η υπόθεση έχει ακόμη πολύ δρόμο.
    Μέχρι τέλους!

  5. pythagorean Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη.Περαστικα σας.

  6. @ Pythagorean. – – Το πρόβλημα δεν είναι τα συριζέϊκα τρολ που χαίρονται για το κομφούζιο που όπως λες εκπορεύτηκε από δικαστικές πηγες. Το πρόβλη,μα είναι ότι υπάρχουν δικαστικές πηγές που παραπληροφορούν σαν τα τελευταία πετσομένα σκουπίδια της ενημέρωσης. Και το ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα μετά από όλα αυτά, είναι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Οικονόμου που συμμετέχει θεσμικά και επιμένει στην αθλιότητα
    Όσο για την παραπομπή σου στο “ΘΕΜΑ” της 14-6-22 μου θυμίζεις αυτό που λέγαμε παλιά όταν είμασταν παιδιά. Ρώτα και τον μπάρμπα μου τον ψεύτη”

  7. Η μαζική κινητοποίηση του πατριωτικού χώρου να ψηφίσει Μητσοτάκη και ΝΔ το 2019 ήταν ένα πραγματικό έγκλημα του οποίου τις συνέπειες πληρώνουμε και θα πληρώνουμε για πολλά χρόνια ακόμη -αν δεν καταστεί κρίσιμο για την ίδια την ύπαρξη του Ελληνικού κράτους.

    Ήρθε ο καιρός αυτός ο χώρος, αντί το γνωστό ‘μας προδοσαν’ να κάνει σοβαρά και με ταπεινότητα την αυτοκριτική του για το πολιτικό αυτό έγκλημα κατά της δημοκρατίας, του λαού και της πατρίδας. Ο κάθε πατριώτης που οργισμένος ψήφιζε Μητσοτάκη το 2019 πρέπει να έχει στο μυαλό του ότι όποιος ψηφίζει σεσημασμενου προδότες, διαπλεκόμενους, και διεφθαρμένους, είναι ο ίδιος συνένοχος στο έγκλημα.

  8. 2 κουκούλες όλο κι όλο είναι η υπόθεση.
    Για να μην ξεχνάμε την ουσία:
    http://s.kathimerini.gr/resources/article-files/minisi-1-1.pdf
    https://newpost.gr/photo/medium/201901/geiubma1548862015057.pdf
    Με τις πολιτικών κινήτρων μηχανορραφίες ενός Δικαστικού Συμβουλίου δεν παραγράφονται τα εγκλήματα των κουκουλοφόρων και των χειριστών τους.
    Απλώς αναβάλλεται η αναπόφευκτη επίσημη αποκάλυψή τους (η ανεπίσημη είναι δεδομένη προ πολλού).
    Η οποία μπορεί να ευοδωθεί με περισσότερες της μιας δικαστικές οδούς.

  9. Ο ηλίθιος δεν ξέρει ότι είναι ηλίθιος αλλά το ξέρουν οι γύρω του………

  10. Ο ηλίθιος δεν αντιλαμβάνεται ότι το 2022 «για ευνόητους λόγους, θα αρχίσει η κατάρρευση του υπάρχοντος πολιτικού σκηνικού.»
    ( https://antinews.gr/%cf%80%ce%ac%ce%bc%ce%b5-%ce%b3%ce%b9%ce%84-%ce%ac%ce%bb%ce%bb%ce%b1/ )
    Ο ηλίθιος δεν αντιλαμβάνεται ότι η εξαπάτηση τίμιων και άξιων δικαστικών συντακτών, όπως η Ιωάννα Μάνδρου, δεν συνεπάγεται εξευτελισμό των ΜΜΕ, αλλά εξευτελισμό των δικαστικών λειτουργών και των παραδικαστικών συνεργών τους που προέβησαν στην εξαπάτηση (και ας μην προτρέχουμε στην ταυτότητα και τα κίνητρά τους).
    Εκτός αν το αντιλαμβάνεται αλλά παίζει το παιχνίδι του ΣΥΡΙΖΑ.
    Ο ηλίθιος δεν αντιλαμβάνεται ότι το δικαστικό μας σύστημα βρίσκεται σε αποσύνθεση.
    ( https://www.skai.gr/news/opinions/se-aposynthesi-to-dikastiko-mas-systima )
    Ο ηλίθιος δεν αντιλαμβάνεται ότι το πρωτοφανές φιάσκο του Δικαστικού Συμβουλίου μόνο προσωρινή ανακούφιση δίνει στον ΣΥΡΙΖΑ.
    Ο ηλίθιος δεν αντιλαμβάνεται ότι η (εμφανώς πολιτικά κινούμενη) λήψη νομικά έωλων και πιθανώς ποινικά επιλήψιμων δικαστικών αποφάσεων θα φέρει τους υπευθύνους σε πολύ δύσκολη θέση όταν έλθει η κατάρρευση.
    Ο ηλίθιος δεν αντιλαμβάνεται ότι σε συνθήκες κατάρρευσης του ελληνικού (και ταυτόχρονα του ευρωπαϊκού) πολιτικού σκηνικού, οι διαδικασίες των Δικαστικών Συμβουλίων και των Ειδικών Δικαστηρίων θεωρούνται από το λαό ως αυτό που πραγματικά είναι: πολιτικώς κατευθυνόμενες, βρώμικες και εξευτελισμένες. Μέχρι να έλθει πραγματική κάθαρση και μεταρρύθμιση της Δικαιοσύνης.

  11. @ Θεοφάνη

    Όπως μαζικά ο δεξιός χωρίς ψήφισε Μητσοτάκη το 2019 (θυμισου τις κορώνες στο Βελλθδειο προεκλογικά για δήθεν αποδόμηση της μακεδονικής γλώσσας και εθνότητας), έτσι θα τον καταψηφίσει προσεχώς.

    Και φυσικά για πολλούς άλλους λόγους. Από τις υποχρεωτικές σύριγγες μέχρι την απίστευτη εγκληματικότητα και άλλα πολλά.

  12. @pythagorian
    Επίσης, αν θες να σε παίρνουν στα σοβαρά, να βάζεις τουλάχιστον σοβαροφάνεις παραπομπές και όχι σαν αυτή:
    https://dailypost.gr/thanasis-k/ki-opos-eipame-mechri-teloys/

    * Διακηρύσσουν ότι το βούλευμα είναι “αμετάκλητο”, λέει.

    Αλλά μάλλον δεν καταλαβαίνουν τι θα πει αυτό…

    Το βούλευμα βγαίνει στο τέλος της τακτικής ανάκρισης και αφορά την παραπομπή ή απαλλαγή των εξεταζομένων.

    Δεν αφορά την ενοχή τους. Αφορά την παραπομπή τους!

    Μην τα μπλέκουμε…

    Δηλαδή ο τύπος δεν καταλαβαίνει πως δεν στοιχειοθετείται καν υποψία ενοχής ώστε να παραπεμφθούν. Και για να τα κάνουμε και πιο απλά.
    Παραπομπή δεν σημαίνει ενοχή, σημαίνει ενδεχόμενη ενοχή.
    Μη παραπομπή σημαίνει πως δεν υπάρχει ούτε καν ενδεχόμενη ενοχή με βάση τα στοιχεία.

    Αλλά αν ακολουθήσουμε το σκεπτικό του άρθρου που έβαλες τότε η μη παραπομπή των 9 από τους δέκα δεν σημαίνει ότι είναι αθώοι, έτσι δεν είναι?(δεν το αποδέχομαι αλλά στον πανικό σας δεν καταλαβαίνετε τι γράφετε).

  13. Καλα που ζείτε ποτε υπήρξε δικαιοσύνη στην χώρα και θα υπάρξει τωρα.
    ?

  14. Στη διακυβέρνηση Μητσοτάκη, οι εφημερίδες έχασαν τη μισή τους καθημερινή κυκλοφορία. Λέτε να ήταν τυχαίο ;

  15. 24/1/2023:
    “Συνελήφθησαν μέλη κυκλώματος που εξαπατούσε επιχειρηματίες – Μεταξύ τους ένας μάρτυρας της Novartis” o “Μάξιμος Σαράφης”
    https://www.kathimerini.gr/society/562244395/epicheirisi-tis-el-as-gia-exarthrosi-kyklomatos-poy-exapatoyse-epicheirimaties/
    Αν η είδηση είναι ακριβής, θα πέσει πολύ γέλιο … και πολύ κλάμα !

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Ο Ζούλας ανταποδίδει

Αναρωτιούνται οι δημοσιογράφοι, ευγενικά θα έλεγα, με ποια ιδιότητα πήγε ο Ζούλας στη Σουηδία, να παρακολουθήσει τη Eurovision -...

Η ΕΡΤ υποψήφια για Νόμπελ!

Ο Σταμάτης Κριμιζής είναι ο πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών. Εμφανίστηκε την Κυριακή σε εκπομπή της ΕΡΤ για να μιλήσει...

Από την πλατεία Καρύτση στα άδυτα του νεομητσοτακισμού

Κι όμως, οι πάλαι ποτέ ρεμπεσκέδες της πλατείας Καρύτση, από την εποχή του αείμνηστου Λαμπράκη άρχισαν να μεσουρανούν. Τύποι...

Η Σκορδά μάς άλλαξε την πίστη!

Η Φαίη Σκορδά εχθές ακολούθησε την πεπατημένη. Αυστηρή κριτική σε όσους ξεφεύγουν από την πούρα νεοταξική γραμμή που χάραξαν...