Θα τρίβουν τα μάτια τους οι… ταγοί μας με τα αποτελέσματα της κάλπης

Σήψη, διαφθορά, εθνομηδενισμός, ανέχεια, έλλειψη προοπτικών, δυσοίωνο μέλλον.

Βέβαια οι… πετσωμένοι κονδυλοφόροι πασχίζουν ιδροκοπώντας να αποκρύψουν τα παραπάνω, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να μετριάσουν την επερχόμενη εκλογική συντριβή του Μητσοτάκη.

Πραγματικότητα που θα συμπαρασύρει τόσο τον Τσίπρα όσο και τον Ανδρουλάκη, που τάχα κόπτονται για τα ατέλειωτα βάσανα του λαού.

Είναι ηλίου φαεινότερο ότι όταν μετράς τα σεντς για να βγάλεις τα Χριστούγεννα βλέποντας ένα πολιτικό σύστημα βουτηγμένο στη σαπίλα με μοναδικό γνώμονα τη νομή της εξουσίας και έτερον ουδέν, η οργή ξεχειλίζει.

Κι ο μόνος τρόπος για να εκδικηθείς είναι να τσακίσεις τους υπεύθυνους που σε ξευτιλίζουν με τη δύναμη που σου δίνουν οι εκλογές.

Είτε διά της αρνητικής ψήφου, είτε μέσω της αποχής.

Αν οι… ταγοί μας κάνουν τον κόπο να αφήσουν τα βολικά συστημικά εργαλεία που διαστρεβλώνουν την αλήθεια και βγουν στην πιάτσα θα το διαπιστώσουν ιδίοις όμμασι.

Όπου θα δουν έναν καθημαγμένο από τις απανωτές κρίσεις λαό να σιχτιρίζει τους ανάλγητους-φαύλους εξουσιολάγνους που από νοικοκύρη τον κατάντησαν επαίτη και μπαταχτσή.

Ο οποίος απεγνωσμένος και αγανακτισμένος θα φροντίσει στις επικείμενες εκλογές να στείλει τα απαραίτητα μηνύματα για να πάρει το αίμα του πίσω.

Επομένως, να μην εκπλαγούν οι… ταγοί μας όταν θα δουν την αποχή να ξεπερνάει το 50% και κάποια εκ των μικρών κομμάτων να μπαίνουν στη Βουλή.

Με τα ποσοστά τους να κατακρημνίζονται, κι έντρομοι να σπεύδουν πάραυτα στο τραπέζι της συγκυβέρνησης, παραμερίζοντας τις… διαφορές τους, σε αναζήτηση σανίδας πολιτικής σωτηρίας.   

Κι εκεί να δείτε πώς καταρρέουν οι μύθοι και πώς διαλύονται τα κόμματα-δυνάστες.

Προσδεθείτε, αναμένονται αναταράξεις.

Τα νέα επαχθή μέτρα λιτότητας και η νέα εθνική ταπείνωση θα φροντίσουν να είναι ισχυρές και συνάμα ισοπεδωτικές.

Τουλάχιστον θα απαλλαγούμε από τη σημερινή μορφή που έχει ο μεταπολιτευτικός εσμός.

Κάτι είναι κι αυτό…   

  1. Δεν υπάρχει τίποτα πιο βλακωδες πολιτικά από την πεποίθηση πως η αρνητική ψήφος ή η αποχή έχουν την παραμικρή επίπτωση στο πολιτικό σύστημα.

    Όμως να αρχίσουμε από τα βασικά.
    Αρνητική ψήφος δεν υπάρχει από όταν καταργήθηκε το “μαύρισμα” δια του σφαιριδιου.

    Έτσι, αυτό που εννοούμε όταν λέμε αρνητική ψήφο είναι να μπαίνει το κάθε σουργελο στην Βουλή το οποίο όχι μόνο ευτελίζει το ήδη απαξιωμενο κοινοβούλιο αλλά αποτελεί και εύκολο στόχο χειραγώγησης.

    Όσο δε για την απόχη τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα καθώς αφήνεις τους άλλους να αποφασίζουν για εσένα πιστεύοντας στην μετά θάνατον (εξαγωγή του αποτελέσματος) δικαίωση η οποία δεν θα έρθει ποτέ καθώς ο πρωθυπουργός θα πάρει εντολή και η κυβέρνηση θα ορκιστεί. Ακόμη και αν έχει ψηφιστεί από ελάχιστο ποσοστό του πληθυσμού. Βλέπετε οι κυβερνήσεις βγαίνουν από τα έγκυρα ψηφοδέλτια των ενεργών ψηφοφόρων.

    Φυσικά η πρόταση της αποχής δεν είναι ποτέ εν κενώ καθώς αποτελεί το ισχυρότερο δεκανικι των συστημικών υποψηφίων οι οποίοι βολεύονται με την συμμετοχή όσο το δυνατόν περισσότερων κομματοσκυλων και όσο το δυνατόν λιγότερων ανθρώπων εκτός συστήματος.

    Αν ήθελα να κάνω μια πρόβλεψη θα ήταν η εξής: το υπουργείο εσωτερικών θα κάνει μια ασθενική καμπάνια κατά της αποχής και τα συστημικα κανάλια θα βρουν τρόπο να κατευθυνθεί η αρνητική ψήφος μακριά από τον ΣΥΡΙΖΑ.

    Όπως έγινε με την Χρυσή Αυγή και το ποτάμι στο πρόσφατο παρελθόν.

    Αντιθέτως το 19 όταν ο Μητσοτάκης έβγαινε δεν είχαμε ούτε ρεπορτάζ με ακτιβιστές της “πολλής δεξιάς” να πηγαίνουν γριούλες στα ΑΤΜ, ούτε ανύπαρκτα κόμματα να απολαμβάνουν ασυνήθιστα πολύ και “εύκολο” τηλεοπτικό χρόνο.

  2. Έφυγαν τα πρόβατα από το μαντρί, δυστυχώς μέσα βρίσκεται ο λύκος και κινδυνεύουν. Έξω έχουν πολλές πιθανότητες να γλυτώσουν, μέσα είναι τελειωμένα. Να δούμε τι θα αρμέξουν οι κ.κ. Μητσοτάκης και Τσίπρας, μάλλον θα αρκεστούν στο Κριάρι.

  3. Μπράβο, διότι μόνο με πολύ μεγάλη αποχή θα καταφέρουν οι κολλητοί της κυβέρνησης να την ξαναβγάλουν αυτοδύναμη με 10% στο σύνολο του πληθυσμού να την στηρίζει. Μόνο με μεγάλη αποχή σώζονται. Αποχή ή πχ ηλεκτρονικές κάλπες με “προβλήματα σύνδεσης” για τους πολλούς.

  4. Ναι και ξέρετε άμα αυξηθεί η άποψη η πάρει 5%ο Κασιδιάρης θα βελτιωθεί το βιοτικό επίπεδο του Έλληνα, θα λυθεί το δημογραφικό, θα γυρίσουν αυτοί που έφυγαν στο εξωτερικο και θα σταματήσουν να μας απειλούν οι Μογγόλοι εξ ανατολών… Δεν είναι λύση η αυτοκαταστροφή

  5. Φίλε Σάκη
    Ζήσαμε τον φασισμό του χωροφύλακα και της εξουσίας, χάσαμε τις συνταγματικές μας ελευθερίες και χρειαστήκαμε άδεια ακόμη και για να πάρουμε γάλα στο ζαχαροπλαστείο που βρίσκεται στην ίδια με εμάς πολυκατοικία. Η άδεια δόθηκε μόνο με 1500 μέτρα σχοινί, πέραν τούτων είμαστε παράνομοι. Θυμήσου όσους είχαν άδεια περιπάτου και τόλμησαν να ακουμπήσουν παγκάκι στην πλατεία της Νέας Σμύρνης, οι άνθρωποι ματσουκοφορτώθηκαν από τους μπράβους (χωροφύλακες) του Μητσοτάκη. Θα μού πεις, όλα έγιναν για την προάσπιση της υγείας, όμως οι θάνατοι στο εκατομμύριο πληθυσμού είναι στην κορυφή της πανευρωπαϊκής κατάταξης, όπως και θνησιμότητα στις ΜΕΘ. Το νοσοκομείο Αγρινίου μπήκε στο βιβλίο Γκίνες, 100% ήταν η θνησιμότητα στη δική του ΜΕΘ. Αύξησε και τη θνητότητα κατά 25%, οι ταλαίπωροι Έλληνες πεθαίνουν όπως στην κατοχή. Η οικονομία πήρε τα επάνω της, 60 δις ευρώ αυξήθηκε το χρέος με τον Μητσοτάκη. Όσο για την ενέργεια έκανε και εκεί το θαύμα του, δεκαπλασίασε την τιμή της κιλοβατώρας. Έκλεισε τις λιγνιτικές μονάδες και απελευθέρωσε ενεργειακά τη γραμμή υπερύψηλής τάσης για να μπορεί να εξάγει ενέργεια, επιχορήγησε φωτοβολταϊκά και ανεμογεννήτριες και έτσι με χρήματα του Ελληνικού Λαού μπορεί να στηρίξει τη βιομηχανία της Γερμανίας εξάγοντας εκεί ρεύμα. Να τον χαίρεσαι τον γόνο, δουλεύει μόνο για τη Γερμανία.

  6. Η ώρα της κάλπης αποτελεί την μία και μοναδική στιγμή που ο κάθε πολίτης ανώνυμος η επώνυμος έχει να εκφράσει την δική του σιωπηρή δύναμη προς κάθε μορφή εξουσίας.
    Πολύ απλόχερα λοιπόν σήμερα δώσατε το παράθυρο διαφυγής, δηλαδή αποχή, δεν πηγαίνω να ψηφίσω.
    Ερώτηση ποιον εξυπηρετεί η αποχή?
    Μήπως η χώρα θα πορευτεί χωρίς κυβέρνηση την αύριο μέρα?
    Μήπως οι ασκούντες την εξουσία θα έχουν καταθέσει τα όπλα της άμυνας, την προσδοκία να παραμένουν στο παιχνίδι με παρουσία και έλεγχο όσο γίνεται με ισχυρότερη βάση?
    Λάθος πέρα για πέρα η μη άσκηση του εκλογικού δικαιώματος.
    Αντιθέτως σε αυτές τις εκλογές ο λαός πρέπει να δώσει το μήνυμα πόσο έχει αντιληφθεί την απάτη, την αισχροκέρδεια, το ψέμα, την διαφθορά, την εκμετάλλευσή του από την εκάστοτε κυβέρνηση.
    Η μάχη δίνεται και κερδίζεται μέσα στο πεδίο δράσης, δια αποστάσεως και με κάλια δεν υπάρχει αποτέλεσμα.
    Το παιχνίδι λοιπόν που παίζεται χρόνια τώρα, ας το αλλάξετε έστω και με βαριά καρδιά.
    Αυτό που δεν θέλετε να καταλάβετε μέσα στην χώρα μια κατηγορία βολεμένων θα έρθει και θα μας πνίξει όλους από εξωτερικούς παράγοντες.
    Δώσατε την δυνατότητα να ανοίξουν οι ορίζοντες, να ενημερώνετε ο αδύναμος, να ενθαρρύνετε ο αδύναμος, να γνωρίζει ο κάθε φτωχός την αντίληψη,το πόσο σημαντική παραμένει η ψήφος.
    Δεν αποτελεί λοιπόν για το άρθρο σας θέμα η φυγή του Μητσοτάκη, ολοκλήρωσε τον κύκλο παρουσίας του.
    Αποτελεί κίνδυνο για την χώρα μας, αυτοί που θα έρθουν να κυβερνήσουν, πόσο ισχυροί μπορεί να είναι μέσα από την ψήφο του πολίτη.
    Αποτελεί μεγάλη αγωνία να μην βγάλει η κάλπη ισχυρή παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ αλλά να βγάλει σθεναρή παρουσία του στην επόμενη βουλή.
    Αποτελεί μεγάλο πονοκέφαλο η απλή αναλογική.
    Η κάλπη λοιπόν γένος θηλυκό, ας την αφήσετε να δώσει το δικό της μήνυμα χωρίς να κάνετε πλύση εγκεφάλου σε άτομα που δεν έχουν την ωριμότητα, ούτε την πολυτέλεια να ασχολούνται όλο το χρόνο τους με το θέμα πολιτική, άσκηση εξουσίας.
    Υποχρεωτική η ψήφος με εθελουσία την παρουσία του κάθε ψηφοφόρου στην κάλπη.
    Όσο μελάνι και να ρίξετε, όσο πικρία και να εκφράσετε, αλλάζουν οι καιροί, ο χρόνος περνάει πολύ σύντομα και αποτελεί πλέον παρελθόν τα περασμένα παιχνίδια άσκησης της εξουσίας.
    Αναδύονται νέοι κόσμοι, λαοί που δεν τους γνωρίζαμε στο χάρτη, σήμερα απολαμβάνουν κράτος ισχυρό και συμμετέχουν με δυναμική παρουσία σε διεθνές επίπεδο.
    Την Ελλάδα παρία, εξαρτώμενη και κατευθυνόμενη δεν έχει μεγάλο μέλλον ύπαρξης, εάν δεν πορευτεί με αυτά που έρχονται σε επίπεδο χωρών, κρατών, λαών.
    Τι συμφέροντα εκφράζετε μέσα από τα άρθρα που γράφετε και πόσο πιστεύετε ότι θα έχετε διάρκεια ανάγνωσης και ενδιαφέροντος από αναγνώστες!.
    Όταν το πλοίο βουλιάζει εγκαταλείπεται με τελευταίο το πλήρωμα.
    Το πολιτικό σύστημα που ξέραμε δεν μπορεί να έχει επόμενη ύπαρξη όσο και να το παλεύετε, έστω και αν η αποχή κτυπήσει ταβάνι.
    Δεδομένο ότι θα προκύψει συγκυβέρνηση σε επόμενη κυβέρνηση.
    Το ζητούμενο παραμένει η μορφή της συγκυβέρνησης και πόσο Ελληνική η πόσο Εχθρικά
    θα λειτουργήσει για την χώρα.
    Το δεύτερο δεοδομένο που σας έχει γίνει εφιάλτης παραμένει ποιό θα είναι το πρώτο κόμμα.
    Ασφαλώς και οι ικανοί κάποτε πρέπει να διαπρέπουν και στην πολιτική σκηνή.
    ……………………………………………………………………….
    Ήρθε η ώρα των «μικρών δικαστών»
    Δηλαδή, τον ερωτώ: Υπάρχει περίπτωση – μου λέει – η ΕΥΠ και η εκεί εισαγγελέας να αρνηθούν να προσκομίσουν στοιχεία. Εάν οι εισαγγελείς αντιδράσουν και διαρρεύσουν ή δημοσιοποιήσουν την άρνηση της «δεσποινίδος Κατεχάκη» και της κυρίας Βίκυς, θα προκληθεί μείζον πολιτικό ζήτημα πρωτίστως στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος.
    Παράλληλα – υπογραμμίζει ο σοφός γέροντας Δικαστής- θα πιεστεί και ο Χρήστος Ράμμος της ΑΔΑΕ.
    Και έτσι οι αρμοί της εξουσίας θα έχουν σπάσει οριστικά.
    ………………………………………………………………………………….

  7. Αν θέλετε να ακούσετε έναν φυσιολογικό άνθρωπο, που αντιλαμβάνεται την χώρα στην οποία ζει και τον λαό της,
    σας προσκαλώ και σας προκαλώ να δείτε την συνέντευξη του Τσίπρα στους (εξαιρετικούς) betarades.

    Έκανε τεράστια λάθη ως αντιπολίτευση και ως πρωθυπουργός, αλλά παρά την πλύση εγκεφάλου από τα ελληνικά μήντια, είναι ο ΜΟΝΟΣ Έλληνας πολιτικός που ΘΕΛΕΙ να κάνει κάτι καλό για την χώρα του και που ΠΟΝΑΕΙ τον λαό της.

    Οι συγκρίσεις με τον Κυριάκο Μητσοτάκη περιττεύουν διότι απλώς δεν μπορεί να γίνει σύγκρίση, τόσο λόγω της επικοινωνιακής ανεπάρκειας και της κοινωνικής αναισθησίας του, όσο και λόγω της ιδιοτελούς ατζέντας του.

    ΥΓ. η εν λόγω συνέντευξη έκανε 136 χιλιάδες views σε λιγότερο από 24 ώρες.

  8. Ο μητσοτάκης την νδ θα την πάρει μαζί του στο πολιτικό του βάραθρο. Γιατί προς τα κει πάει ο άριστος των ανικάνων και των ιδιοτελών. Και οι κουλομάχοι να μην τρώνε μπόλικο το σανό του θεοδωρικάκου, μπορεί να βαρυστομαχιάσουν. Όλες ανεξαιρέτως οι δημοσκοπήσεις είναι για τα σκουπίδια μαζί με τα εμβόλια της παγώνη και του βασιλακόπουλου. Προσωπικά βλέπω τον αλέξη στο 32-33% και τον υποκλοπέα κάπου στο 25-26%. Μονοψήφιο κανονικά θα έπρεπε να πάρει με τα εγκλήματα που έχει κάνει, ας όψονται τα ραμολιμέντα, τα κομματόσκυλα, και οι πάσης φύσεως κρατικοδίαιτοι.

  9. Και αυτο το καινουργιο επαγγελμα του ΛΟΜΠΙΣΤΑ η αριστερα το εφερε.Τι αλλο πρεπει να γινει για να δειτε εσεις οι κατα λαθος δεξιοι που ειναι το μελλον σας; Ψηφιζει η ευρωβουλη για τους Ελληνες αγροτες και κτηνοτροφους. ΟΥΣΤ!!!

  10. Πάνο
    Δεκτή η πολιτική κριτική για τον Μητσοτάκη και τη ΝΔ, αλλά δεν απάντησες στο καίριο ερώτημα που έθεσα.Αυτα τα προβλήματα θα λυθούν η θα αντιμετωπιστούν έστω με αύξηση της αποχής η με ψήφο σε Κασιδιάρηδες;

  11. Έχουν καταλάβει πως έρχεται το τέλος. Το τέλος έρχεται με πολύ κρότο και τρέχουν και δεν φτάνουνε. Την προηγούμενη Παρασκευή είχε συγκέντρωση μια ιστορική ομάδα δεξιών, ο Σύνδεσμος 1974, που ιδρύθηκε από τον αείμνηστο Κυριάκο Γριβέα παλιό και καλό φίλο. Ένας σύνδεσμος με μέλη ιστορικά στελέχη της ΝΔ, που έχουν πρωταγωνιστήσει σε όλους τους αγώνες της παράταξης από το 1974 μέχρι σήμερα. Η συγκέντρωση έγινε στο εστιατόριο Amber επί της οδού Κολοκοτρώνη.

    Παρευρέθηκα εκεί όχι για να δω να παρελάσουν οι υπουργοί της κυβέρνησης της ΝΔ, αλλά για να συναντηθώ με πολλούς παλιούς και καλούς φίλους και συναγωνιστές από τα παλιά. Τα συμπέρασμα που έβγαλα μιλώντας με τους παλιούς και έμπειρους περί τα πολιτικά φίλους είναι ότι κανένας συνειδητοποιημένος Νεοδημοκράτης δεν θέλει τον Μητσοτάκη ως αρχηγό στη ΝΔ. Οι περισσότεροι είναι δυσαρεστημένοι μαζί του, γιατί έχει μετατρέψει την ΝΔ σε σημιτικό Πασόκ.

    Εκείνο που μας δημιούργησε μεγάλη εντύπωση είναι ότι στη συγκέντρωση παρευρεθεί και η μητέρα της Μαρέβας, που ποτέ στο παρελθόν δεν είχε συμμετάσχει σε συγκέντρωση του Συνδέσμου και ούτε ήταν ποτέ μέλος. Όλοι οι γνωστοί και φίλοι σκεφτήκαμε ότι για να κάνει προεκλογική εκστρατεία ακόμη και η μάνα της Μαρέβας, τότε τα πράγματα δεν πάνε καθόλου καλά για τον Μητσοτάκη και την ΝΔ. Το τέλος έρχεται σύντομα και με κρότο!

  12. Νομίζω ότι μετά την άρση ασυλίας Σπυράκη,
    και την εκ νέου γελοιοποίηση του Μητσοτάκη στις Βρυξέλλες (όπου πήγε να το παίξει μάγκας),
    αλλά και τα στοιχεία που φέρουν την Ελλάδα 2η διεθνώς στους καταγεγραμμένους θανάτους από κόβιντ ανά εκατ. πληθυσμού,

    θα δίνω δύο επιλογές σε όσους τον ψήφισαν το ’19
    1) δήλωση μετανοίας
    2) μούτζα

    Δεν πρέπει να έχει υπάρξει πιο πλανεμένη, πολιτικά αδαής, και εθνικά επιζήμια ψήφος από αυτήν…
    Αν τα πράγματα δεν ήταν τόσο επικίνδυνα για τη χώρα, θα ήταν μια όπερα μπούφα ή μάλλον δελφινάριο

    Η κάλπη δεν είναι σάκκος του μποξ να βγάζουμε το άχτι μας.
    Ελπίζω μετά από τέσσερα χρόνια συνεχόμενης τραγωδίας, να έχει κατακτηθεί μια μίνιμουμ ικανότητα πολιτικής αντίληψης και μια στοιχειώδης αυτοκριτική για το έγκλημα του ’19 από αυτούς που το διέπραξαν

    Καλά μυαλά στους….κοψοχέρηδες

  13. Φίλε Σάκη
    Σε κάθε εκλογική αναμέτρηση, μας δίνουν ένα πάκο ψηφοδέλτια πριν μπούμε στην κάλπη, για κανένα λόγο δεν είναι καλύτερος από όλους αυτούς ο κ. Μητσοτάκης. Οπότε, ψηφίζουμε όποιον θελουμε (μην περιμένεις να σου πω ποιον) ή απλά τον κανένα. Διλήμματα δεν υπάρχουν, ούτε αρκούμαστε στον λιγότερο χειρότερο, το πλήρωσε η χώρα υπέφεραν και ξενιτεύτηκαν τα παιδιά μας, σώνει πια. Ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να πάρει τα σφάλματα και τους άριστους – άχρηστους του και να φύγει.
    Δεν συνιστά πολιτική πράξη να ψηφίσουμε αυτούς που αποδεδειγμένα έβλαψαν χώρα και Έλληνες.

  14. Φίλε Σάκη
    Σε κάθε εκλογική αναμέτρηση, μας δίνουν ένα πάκο ψηφοδέλτια πριν μπούμε στην κάλπη, για κανένα λόγο δεν είναι καλύτερος από όλους αυτούς ο κ. Μητσοτάκης. Οπότε, ψηφίζουμε όποιον θελουμε (μην περιμένεις να σου πω ποιον) ή απλά τον κανένα. Διλήμματα δεν υπάρχουν, ούτε αρκούμαστε στον λιγότερο χειρότερο, το πλήρωσε η χώρα υπέφεραν και ξενιτεύτηκαν τα παιδιά μας, σώνει πια. Ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να πάρει τα σφάλματα και τους άριστους – άχρηστους του και να φύγει.
    Δεν συνιστά πολιτική πράξη να ψηφίσουμε αυτούς που αποδεδειγμένα έβλαψαν χώρα και Έλληνες.
    ΥΓ. Κάθε φορά μου αναφέρεις ως επιλογή έναντι του κ. Μητσοτάκη, τον κ. Κασιδιάρη. Τον υπερτονίζεις μάλλον σκόπιμα. Δηλαδή, αν όσοι διαφωνούν με τον κ. Μητσοτάκη ψηφίσουν τελικά Κασιδιάρη, τότε δεν θα τον βάλουν απλά στη Βουλή, μάλλον θα του δώσετε και την εξουσία να κυβερνήσει. Ψάξε δηλαδή για νέο αληθοφανή αντίλογο, αυτός που χρησιμοποιείς δεν στέκει.

  15. Καλά δεν υπάρχει καθόλου ντροπή και τύψεις εκεί στον πατριωτικό χώρο….
    Μόνο καψούρα, κλαψούρα και γκρίνια

    Ποιος την ψήφισε την Σπυράκη;
    Άλλος;
    Δεν το ήξεραν στο κόμμα;
    Όπως δεν ήξεραν για τον Πάτση;
    Για τον Μαραβέγια;
    Για την φίλη τους την Καϊλή;
    Δεν ψήφισαν οι ίδιοι την υποταγή της ΕΥΠ στον θρασύδειλο γόνο;
    Η ΝΔ δεν ψήφισε το επιτελικό παρακράτος;
    Ο Καραμανλής δεν ήξερε;
    Ο Σαμαράς που νταραβεριζόταν και με τον Κούλη δεν ήξερε;

    Πόση ξεδιαντροπιά….
    Πόσο σιχαμένη παράταξη…
    ΝΔ, ένα κόμμα ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ

  16. Και αν ο Κούλης πάρει 7-10 Μονάδες απο τον φίλο μου τον Αλεξ τι θα λέτε όλοι εδώ μέσα……..

  17. Διαβάζοντας το άρθρο αλλά τα σχόλια βεβαιώθηκα ότι βρίσκομαι σε ΑΔΙΕΞΟΔΟ, όπως άλλωστε και οι περισσότεροι:
    1) Είναι λάθος να ψηφίσει κάποιος λευκό, αυτό θέλει το σύστημα για να είναι το αποτέλεσμα της κάλπης αυτό που επιθυμούν οι βολεμένοι και τα κομματόσκυλα.
    2) Αν ψηφίσεις μικρό κόμμα (ψήφος διαμαρτυρίας), εισέρχεται στη Βουλή το κάθε νούμερο και αρριβίστας και “τρέχουν τα σάλια του” για να μπει ως τσόντα σε κυβέρνηση που τυχόν θα σχηματιστεί, προδίδοντας τους ψηφοφόρους του. Αυτό άλλωστε θέλουν και στην ΝΔ, όσοι δεν τους ψηφίσουν να διασπείρουν τις ψήφους τους σε μικρά κόμματα για να μην πάνε στον ΣΥΡΙΖΑ.
    3) Ψήφος στη ΝΔ δεν νοείται για όλους τους λόγους που εκτίθενται καθημερινά σε αυτό το site. Να αναφέρω μόνο ότι στο διάγραμμα της Eurostat σχετικά με αγοραστική δύναμη των πολιτών κάθε κράτους, η Ελλάδα έρχεται προτελευταία, με τελευταία τη Βουλγαρία. Μας πέρασαν δηλαδή και όλες οι χώρες του πρώην Ανατολικού μπλοκ, τις οποίες λοιδωρούσαμε πριν μερικά χρόνια και είναι τελικά να εξοργίζεσαι με τα διάφορα power pass, fuel pass και food pass που εξαγγέλλουν ως σωτηρία για τους φτωχοποιημένους πολίτες. Το μόνο -ίσως- θετικό που θα μπορούσα να καταγράψω στην παρούσα κυβέρνηση είναι η ισχυροποίηση των ΕΔ άσχετα αν αυτό γίνεται για πατριωτικούς λόγους ή για να πάρουν κάποιοι τις μίζες.
    4) Ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ; Μα είναι δυνατόν; Ο ερασιτέχνης, αμαθής και ψευτάκος Αλέξης με το συνοθύλευμα των ανεκδιήγητων συνεργατών (Φίλης, Παππάς,, Αχτσιόγλου, Τασία, Βίτσας, Σκουρλέτης, Φλαμπουράρης κτλ, κτλ), είναι σε θέση να κυβερνήσουν την Ελλάδα; Έδωσαν ήδη εξετάσεις και απέτυχαν. Οι περισσότεροι έπρεπε να είναι φυλακή για τα σφάλματα, τις παραλείψεις και τα ΨΕΜΑΤΑ με τα οποία υφάρπαξαν την ψήφο του λαού (π.χ. το “… με ένα άρθρο και ένα νόμο θα καταργήσουμε τα μνημόνια..”). Άλλωστε αυτοί είναι που διέλυσαν τη μεσαία τάξη για να μαζέψουν το μαξιλαράκι των 30+ δις.
    5) Το ΠΑΣΟΚ με το αμαρτωλό παρελθόν, του ολίγιστου Νικολάκη με τους γηραλέους παλαιοπασόκους (Σκανδαλίδης, Φλωρίδης κτλ) που τους έχει λείψει η εξουσία, είναι κόμμα για να το ψηφίσεις; Εκεί δε βρίσκεται η Άννα της φωτοτυπίας, ο Βαγγέλας του (προσωρινού!!!) ΕΝΦΙΑ και της εξαπάτησης των μικρο ομολογιούχων, ο Λοβέρδος και μέχρι πρόσφατα η ωραία Εύα με τα πολλά εκατομμύρια;
    6) Ο Βαρουφάκης με τις θεωρίες του (που μόνο αυτός καταλαβαίνει) τι πρόσφερε και τι μπορεί να προσφέρει εκτός από το κλείσιμο των τραπεζών το 2015 και τα capital controls που ακολούθησαν; Ίσως το κοσμοπολίτικο στυλ και η “ανωτερότητα” που αντιμετωπίζει τους άλλους Ευρωπαίους πολιτικούς. Φθάνει όμως αυτό για να σωθεί η χώρα;
    7) Ο Βελόπουλος των κηραληφών και των επιστολών του Ιησού, που πουλάει “πατριοτιλίκι”, ανεξαρτησία και πρόγραμμα εκμετάλλευσης των πόρων της χώρας, ποιός μου λέει ότι δεν θα τα ξεχάσει όλα και δεν θα χωθεί ολόκληρος στο μέλι όταν μπει -ως τσόντα- σε κάποιο κυβερνητικό σχήμα;
    8) Μπορεί να θεωρήσει κανείς αξιόπιστο τον Ηλία με τα ναζιστικά τατουάζ και τα τάγματα εφόδου που υπήρξε πρωτοπαλλίκαρο του ανεκδιήγητου φύρερ μπάρμπα Νίκου; Τουλάχιστον αυτός μπήκε φυλακή…
    9) Τι μένει λοιπόν; Το … ΚΚΕ. Τι; Μα; Το … ΚΚΕ; Τα απολιθώματα του Λένιν και του Στάλιν; Οι δικαιωματιστές (για τους άλλους) και στυγνοί εργοδότες οι ίδιοι (βλέπε Ριζοσπάστης); Αν υποθέσουμε ότι ξέφευγαν από την παγκόσμια σταθερά του 5% και έπαιρναν από τις ψήφους διαμαρτυρίας ένα 7% ή 10% ή 15% (εδώ γελάνε..), θα βελτιώνονταν τα πράγματα; Δεν το πιστεύω. Άλλωστε, έχουν δηλώσει ότι δεν συμμετέχουν ποτέ σε κυβέρνηση συνασπισμού, παίρνοντας υπουργεία (εκεί κάνει τζιζ…) αλλά προτιμούν την ανέξοδη και ευχάριστη θέση της αντιπολίτευσης.
    Όποιον δρόμο (λύση) και να πάρει κανείς, οδηγείται εις άτοπον όπως λένε και στα μαθηματικά.
    Κάθε βοήθεια … ευπρόσδεκτη!

  18. @ Γιώργο απο το νότο.
    Πάρτο αλλιώς αφού οι αρχικοί συλλογισμοί δεν βγάζουν αποτέλεσμα.
    Θετική ψήφος λοιπόν δεν σου βγαίνει. Δεν βρίσκεις κανέναν τέλειο.
    Βάλε ως παράμετρο τη χειρότερη επιλογή απο τις κακές λύσεις. Θα έχεις να διαλέξεις, αφού απορίψεις τις καταστροφικές επιλογές, αυτή που θεωρείς ότι είναι η λιγότερο κακή .

    Αν θεωρείς όλες τις επιλογές άχρηστες και δεν θέλεις να τις επιλέγεις ούτε να συμμετάσχεις εκών άκων στην επιλογή τους, κατέβα στις εκλογές εσύ και ζήτα να σώσεις τον τόπο. Δύσκολο αυτό και μάλλον αδύνατο.
    Επομένως ή θα πρέπει να φύγεις απο την χώρα, μια και όλα σου φαίνονται τόσο κακά και αδιόρθωτα ή αν δεν μπορείς να φύγεις να επιλέξεις σε ποιόν απο τους κακούς να δώσεις τα κλειδιά της εξουσίας. Πάλι πίσω γυρνάμε.
    Πάλι οδηγούμαστε στην λιγότερο κακή επιλογή.

    Αν δεν θέλεις εκλογές τότε μπορείς να ελπίζεις ότι κάποιος λοχίας ή ταγματάρχης, όπως ο τεχέρο, θα μπεί στη βουλή και θα αλλάξει το πολίτευμα. Είσαι σίγουρος όμως ότι είναι καλύτερος απο αυτούς που απορίπτεις? Και αν είναι τελικά άχρηστος μπορείς να τον διώξεις? Τουλάχιστον τους άχρηστους της δημοκρατίας τους διώχνουμε ,έχουμε επιλογές κάθε 3-4 χρόνια. Για να διώξουμε τον βλάκα τον ιωαννίδη δώσαμε τη μισή κύπρο το 1974 επειδή κάποιοι τότε δεν ήθελαν τον μαρκεζίνη και την ήπια αποχουντοποίηση.

    Αποχές, λευκό, κατάργηση δημοκρατίας δεν είναι λοιπόν λύσεις συμβατές με τα “μαθηματικά” των εκλογών για ένα σωστό αποτέλεσμα, για την χώρα και τους πολίτες.

    Επομένως, άχρηστοι ξεάχρηστοι , αυτοί είναι οι ηγέτες μας και με αυτούς θα πορευτούμε για την ώρα. Να περιμένεις τον ηγέτη που θα έρθει και δεν εμφανίζεται? Εδώ το ξανθό γένος το περιμένουν μερικοί της εκκλησίας 500 χρόνια και ακόμη να εμφανιστεί, θα τολμήσεις να περιμένεις?
    Εν τω μεταξύ όμως κάθε 3-4 χρόνια και σε 3-4 μήνες έχουμε εκλογές και θα πρέπει να διαλέξουμε πρωθυπουργό.Αντε πάλι γυρνάμε στην αρχή σαν το φιδάκι.

    Να το ρίξεις στα ζάρια? Αν τολμάς κάντο αλλά μετά δεν έχει κλάψες και παράπονα για την επιλογή σου.

    Συμπέρασμα. Δύσκολο πολίτευμα η δημοκρατία. Ακόμη και αν δεν μας αρέσουν οι επιλογές που μας σερβίρουν πρέπει να διαλέξουμε τελικά κάποια απο αυτές για να μας κυβερνήσει.
    Μια και σου αρέσουν τα μαθηματικά, βάλτα στο τραπέζι , δίπλα σε κάθε επιλογή, βάλε κουτάκια με θετικά και αρνητικά για τον τόπο και για σένα και όποιος έχει το καλύτερο αποτέλεσμα ψήφισε τον.
    Αν κάνεις λάθος θα φταίνε τα μαθηματικά και όχι εσύ, αυτό θα μπορείς να έχεις ως δικαιολογία, γιατί τα μαθηματικά δεν κάνουν λάθη, ένα και ένα κάνουν δύο, στην κβαντομηχανική και στην πολιτική όμως αυτό δεν ισχύει.
    Κβαντομηχανικός δεν είσαι, ούτε πολιτικός , οπότε ως πολίτης βάλε τα μαθητικά ως βέλτιστη επιλογή και βούρ στο δόξα πατρί…
    Και αν κάνεις λάθος , θα το διορθώσεις την επομένη φορά. Σιγά το πράγμα….Το δοκιμάσαμε το 2015 και δεν πέτυχε το πείραμα, επιζήσαμε τελικά, ο θεός της Ελλάδας δεν μας ξέχασε, λές να μας ξεχάσει τώρα ?

    Με τα δικά μου μαθηματικά ο μητσοτάκης είναι η καλύτερη επιλογή απο αυτές που διαθέτουμε. Με τα δικά σου μπορεί να είναι άλλη. Και στα μαθηματικά υπάρχουν πολλές γεωμετρίες και όλες είναι σωστές.

  19. @Ορεσείβος
    Ευχαριστώ για την απάντηση. Έχεις δίκιο. Άλλωστε οι αρχαίοι είχαν εντριφήσει σε τέτοιου είδους καταστάσεις και είχαν αποφανθεί: “..κακοῖν προκειμένοιν τὸ μὴ χεῖρον βέλτιστον”.
    Όταν έρθει λοιπόν η ώρα, θα πρέπει να τα “βάλουμε κάτω” και να αποφασίσουμε για το “μὴ χεῖρον ” με την ελπίδα ότι δεν θα αποδειχθεί το χείριστον….

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Ο Σαμαράς τώρα θυμήθηκε τα Ελληνοτουρκικά

Αν ο Αντώνης Σαμαράς έχει επιφυλάξει ρόλο... σχολιαστή για την πολιτική ζωή της χώρας και τα τεκταινόμενα εντός της...

Διάτρητες οι εκλογές και η επιστολική ψήφος!

Είναι η ίδια η κυβέρνηση που γεννά την καχυποψία των πολιτών για τις κινήσεις της. Η διαφθορά αποτελεί τη...

Ο Δούκας «έκοψε» την Καρυστιανού από εκδήλωση για τα Τέμπη!

Μία διπλή πρωτοφανής αθλιότητα εις βάρος των συγγενών των νεκρών του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών αλλά και της μνήμης των 57 θυμάτων βρίσκεται...

Κίνδυνος – θάνατος τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης με την Τουρκία

Η συνεδρίαση των αντιπροσωπιών Ελλάδας - Τουρκίας την περασμένη Δευτέρα στην Αθήνα για τη διαμόρφωση και τη σύνταξη στρατιωτικών...