Έλαβον: βδέλυγμα της ερημώσεως, 41%

Στον πρώην πωλητή νανογιλέκων δόθηκε από ιερέα ένας χαρακτηρισμός που προκαλεί φρίκη και αποτροπιασμό στους χριστιανούς

Του Παναγιώτη Λιάκου

Πήγε ο Άδωνις να εκκλησιαστεί (ή να φωτογραφηθεί ότι εκκλησιάζεται) στον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης στη Φλώρινα και ο αρχιμανδρίτης Σεβαστιανός τον αποδοκίμασε στο κήρυγμά του αποκαλώντας τον «βδέλυγμα της ερημώσεως»! Μάλιστα, στο τέλος της σύντομης ομιλίας του ορθοδόξου ιερέα το δυναμικό ποίμνιο της Φλώρινας τον καταχειροκρότησε, στέλνοντας μέγα μήνυμα και στην κυβέρνηση και στα μεγάλα αστικά κέντρα που δείχνουν ολίγον τι… κοιμισμένα. Το αίτιο της αποδοκιμασίας του πρώην πωλητή νανογιλέκων ήταν η ψήφιση του γάμου των ομοφυλοφίλων.

Μεταξύ άλλων, ο αρχιμανδρίτης Σεβαστιανός είπε: «Κάνατε το χατίρι ολίγων ανθρώπων. Απογοητεύσατε εμάς τους χριστιανούς. […] Κάθε πρόσωπο που έρχεται να εκπροσωπήσει μετά από ένα επαίσχυντο νομοσχέδιο το βλέπουμε σαν ένα βδέλυγμα της ερημώσεως εστώς εν μέσω τόπου αγίου, του ναού του Θεού. Άλλο οι αμαρτίες που κάνουμε ως άνθρωποι και άλλο η βλασφημία του Αγίου Πνεύματος.

[…] Κάνατε νόμο του κράτους τον γάμο των ομοφυλοφίλων και τα παιδιά να πεταχτούν σε τόπους και να προβάλλετε οικογένειες που δεν ήταν ποτέ το πρότυπο οικογένειας στην Εκκλησία μας και μέσα στο ελληνικό κράτος».

Διευκρίνιση: Η φράση «βδέλυγμα της ερημώσεως» στη νέα ελληνική αποδίδεται ως «σίχαμα της ερήμωσης». Δηλαδή, κάτι αηδιαστικό που προκαλεί ερήμωση στον τόπο όπου βρίσκεται και βεβηλώνει τόπους αγίους.

Στην Παλαιά Διαθήκη ο όρος εντοπίζεται στο Δανιήλ 9:27 και στην Καινή Διαθήκη στο Κατά Ματθαίον 24:15. Σε γενικές γραμμές ο όρος σημαίνει εικόνα του αντιχρίστου ή σύστημα αξιών του αντιχρίστου (που είναι εξ ορισμού αηδιαστικό), το οποίο αντικαθιστά τον Λόγο του Κυρίου στις καρδιές των ανθρώπων και, ως φυσική συνέπεια, προκαλεί και ερήμωση του τόπου όπου έχει εγκατασταθεί.

Ο περιορισμένος χώρος μιας σελίδας εφημερίδας δεν επιτρέπει περαιτέρω ανάλυση του όρου και των σημασιών που είχε στην Παλαιά και στην Καινή Διαθήκη, αλλά αξίζει να σκεφτεί κάποιος πόσο ερημώνει τις τελευταίες δεκαετίες η Ελλάδα. Εκατομμύρια έχουν φύγει μετανάστες, οι γεννήσεις μειώνονται δραματικά, η χώρα εποικίζεται από αλλογενείς και αλλόθρησκους πληθυσμούς. Η ερήμωση τούτη σίγουρα οφείλεται στα βδελύγματα που εξουσίαζαν και εξουσιάζουν τον τόπο μας.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Από τον «Θαλασσόλυκο», στον «Λέοντα της Θαλάσσης»

Η Τουρκία διεξήγαγε την άσκηση «Θαλασσόλυκος 2», που προβλέπει την εξασφάλιση από το τουρκικό πολεμικό ναυτικό του θαλάσσιου ελέγχου...

Η πρόωρη γήρανση της πολιτικής

H σύμπτωση είναι εντυπωσιακή: τουλάχιστον τρεις πολίτες που με έχουν σταματήσει στον δρόμο για να μου θέσουν το κλασικό...

Κοροϊδία ολκής με τα Σκόπια

Δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία ότι η Συμφωνία των Πρεσπών ήταν μια κάκιστη διαπραγματευτική επινόηση του ποδαριού, εντελώς παράδοξη...

Η ανακύκλωση του παρελθόντος στην ιστορία με τα Σκόπια

Η Συμφωνία των Πρεσπών ήταν αποτέλεσμα της πιεστικής απαίτησης των ΗΠΑ προς την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να κλείσει επειγόντως το...