Διολίσθησης συνέχεια…

Του Νίκου Γ. Μερτζάνη

Η πτώχευση της κοινωνίας, μετά την οικονομική πτώχευση, είναι αυτή που επιτρέπει -ή καλύτερα βοηθάει- να έρχονται στην επιφάνεια τα πιο χαμηλά ένστικτα και να παρακολουθούμε σε απευθείας μετάδοση συμπεριφορές τουλάχιστον αναξιοπρεπείς.

Οι εικόνες από το ελληνικό Κοινοβούλιο, με τον ξυλοδαρμό βουλευτή από συνάδελφό του βουλευτή, δεν τιμούν τη δημοκρατία και τη Βουλή και είναι ένα περιστατικό καταδικαστέο από όλους. Δεν είναι όμως ξεκομμένο από την ελληνική κοινωνία, η οποία βρίσκεται συνεχώς αντιμέτωπη με εκφράσεις βίας.

Χθες είδε το φως της δημοσιότητας, την ίδια μέρα με τα γρονθοκοπήματα στη Βουλή, ο ξυλοδαρμός ενός αλλοδαπού ταχυδιανομέα στον Άγιο Δημήτριο Αττικής. Η επίθεση στον διανομέα, σύμφωνα με την καταγγελία, σημειώθηκε στις 22.30 τη Δευτέρα 22 Απριλίου και ο δράστης τον προσπέρασε με το αυτοκίνητό του, έχοντας σβηστά φώτα, και με επικίνδυνο ζιγκ ζαγκ του έκοψε τον δρόμο. Μετά τον έβρισε και τον ξυλοκόπησε.

Δύο περιστατικά βίας είδαν το φως της δημοσιότητας σε μια μέρα. Το ένα ανάμεσα σε βουλευτές, το άλλο ανάμεσα σε δύο άλλους πολίτες τούτης της χώρας. Δείγμα χαρακτηριστικό ότι τα πράγματα δεν πάνε καλά σε αυτήν τη χώρα. Αντίστοιχο δείγμα ότι η πτώχευση της κοινωνίας έχει συντελεστεί είναι και οι γυναικοκτονίες ακόμη και στην πόρτα αστυνομικού τμήματος. Πράξεις βίας, εκφράσεις βίας, ακόμη και στον αποκαλούμενο «ναό της δημοκρατίας».

Δεκάδες τα περιστατικά που χαρακτηρίζουν αρνητικά την ελληνική κοινωνία σήμερα και δεν είναι αρκετός ο χώρος ενός άρθρου για να γραφούν. Θα περίμενε κάποιος, όμως, ότι αυτοί που έχουν την υποχρέωση να νομοθετούν για όλους τους υπόλοιπους Έλληνες θα λειτουργούν παιδευτικά, αλλά, δυστυχώς, από αυτούς είναι που αρχίζουν όλα τα προβλήματα.

Το τελευταίο παράδειγμα, για την παραπάνω διαπίστωση, είναι οι δηλώσεις της υποψήφιας ευρωβουλευτού με το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. Βίκυς Φλέσσα για το έγκλημα στα Τέμπη. Η κυρία Φλέσσα ακολούθησε την ίδια τακτική, με τα υπόλοιπα στελέχη του κόμματός της, τα οποία έχουν επιδοθεί σε αδιανόητα γελοίες, παράλογες και προσβλητικές δηλώσεις, για να δικαιολογήσουν τον θάνατο 57 ανθρώπων, μόνο που έκανε ένα βήμα παραπέρα. Οι δηλώσεις της μπορούν εύκολα να χαρακτηριστούν υβριστικές και χυδαίες, υποτιμητικές για τη νοημοσύνη ενός ολόκληρου λαού.

«Τα παιδιά αυτά (στα Τέμπη) τα σκοτώσαμε όλες και όλοι μαζί» είπε η κυρία Φλέσσα, στην πιο χυδαία προσπάθεια του συστήματος εξουσίας να διαμοιράσει τις ευθύνες του εγκλήματος των Τεμπών, ώστε να μην πληρώσουν, τουλάχιστον εκλογικά, οι υπεύθυνοι. Η κυβέρνηση του κόμματός της και ο πρωθυπουργός στον οποίο με νύχια και με δόντια προσπαθεί να γίνει αρεστή.

  1. οταν η ευθυνη μιας τραγωδιας μοιραζεται στον κοσμο τοτε χωρις εσυ να μπορεις να εχεις δημοσιο λογο νομιζουν οτι πετανε απο πανω τις ουσιαστικες και αντικειμενικες ευθυνες τους και συνεχιζουν το εργο τους. παλια καλη συνταγη που εφαρμοσε και ο ε. βενιζελος με το μαζι τα φαγαμε.δηλαδη εμεις διαλυσαμε την χωρα και καναμε περιουσιες και πολιτικη καριερα αλλα μαζι τα φαγαμε και εσεις θα πληρωσετε τον λογαριασμο. τοσο απλα.εγω δεν σκοτωσα κανεναν ουτε ο γειτονας μου ουτε κανεις που εχει λογικη σκεψη και δεν παραμυθιαζεται απο το σανο που του πετανε.ειναι ευθυνη του κρατους να βρει τους εγκληματιες οπως ευθυνη του κρατους ειναι να υπηρετει τον πολιτη. δυστυχως τετοια ατομα διεκδικουν την ψηφο του ελληνικου λαου για την ευρωβουλη.

  2. Οι αμερικάνοι λένε το εξής: “shit in, shit out”.
    Αυτά που βάζουμε, αυτά βγάζουμε. Κατά συνέπεια και ολίγον ντετερμινιστικά, μήπως αυτή είναι η “τιμωρία” μας;
    Όπως έλεγε και ο Χάξλεϋ: Μήπως αυτός ο κόσμος είναι η κόλαση ενός άλλου κόσμου;

  3. η ελληνική κοινωνία των ημερών μας μοιάζει με άγριο θηρίο εγκλωβισμένο στο κλουβί Το οποίο εκείνη προτίμησε στο οποίο ήθελε να εγκλωβιστεί .Τώρα ως θηρίο στριφογυρίζει άγρια …….Και τρώει τα σωθικά της

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Απύθμενη αλαζονεία

Η πολιτική κυριαρχία της Ν.Δ. μετά το εκλογικό αποτέλεσμα της κάλπης του 2023 τελικά οδήγησε σε αυτό που όλοι...

Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα του Κυριάκου!

Μπορεί να μην έχει γίνει ακόμα αντιληπτό από κανέναν, αλλά πριν ακόμα αρχίσει και επίσημα η προεκλογική περίοδος τα...

Κυριάκο, δώσε στον λαό σου έστω έναν από τους εκατομμύρια χιτώνες...

Για να το ξεκαθαρίσουμε: Περιουσίες τεράστιες και «χρήμα με ουρά» κρατώντας τον εσταυρωμένο στο χέρι δε γίνονται. Ονόματα και...

Με τον λαό ή με τους ισχυρούς;

Σαν σήμερα το 1469 γεννήθηκε στη Φλωρεντία ο Νικολό Μακιαβέλι (απεβ. το έτος 1527). Κατά τη διάρκεια του βίου...