Τι Ουάσινγκτον, τι Κοζάνη ένα πράμα!

Του Κωνσταντίνου Σχοινά

Αν ψάχνατε λίγο τις βαθύτερες θέσεις όσων θίχτηκαν υπέρ το δέον από τον μητροπολίτη Κοζάνης, θα βλέπατε ότι (θεωρητικά) το πρόβλημά τους δεν είναι πως κάποιος βγήκε και παρότρυνε από ένα Χ βήμα τις γυναίκες να επιστρέψουν στο σπίτι. Διαβάζουμε σε πολύ φρέσκα δημοσιεύματα ότι «Σήμερα, ο φεμινισμός τιμά το δικαίωμα κάθε ατόμου να επιλέξει: να εργάζεται ή να μείνει στο σπίτι, να παρέχει εξωτερική εργασία ή να είναι νοικοκυρά ή να είναι και τα δύο ή κανένα από τα δύο – ανεξάρτητα από το φύλο».

Ποιο μπορεί να είναι τότε το πρόβλημα, το οποίο βέβαια, προτού το εντοπίσουν σε έναν Έλληνα ορθόδοξο κληρικό, το έχουν εντοπίσει στα… social media (όπου μάλλον αφιερώνουν περισσότερο χρόνο και σημασία από όσο θα έπρεπε); Διαβάζουμε παρακάτω:

«Ενώ η επιλογή γυναικών να εργαστούν μόνο στο σπίτι και να αναθρέψουν παιδιά εμφανίζεται σε όλο το πολιτικό φάσμα, μια μικρή υποκουλτούρα χρησιμοποιεί τις πλατφόρμες της για να προωθήσει τις σκοτεινές ιδέες της Ακροδεξιάς». Ορίστε πάλι η Ακροδεξιά! Μπορεί δηλαδή να επιλέγει ο άνθρωπος, αλλά, αν τον βαφτίσουμε «ακροδεξιό», ίσως και να μην μπορεί ούτε να επιλέγει ούτε να παροτρύνει ούτε να αναπνέει! Και βεβαίως αυτά λέγονται με βασική αφορμή διαδικτυακές μόδες, όπως αυτή των tradwives στις ΗΠΑ, που προωθούν μια επιστροφή στις οικογενειακές νόρμες του 1950, απεικονίζοντας σε βίντεο στιλάτες γυναίκες να… ξεσκονίζουν σεμεδάκια!

Αυτά τα «διακυβεύματα» δεν μένουν μόνο στα περιοδικά. Με λίγη προσοχή, θα ακούσετε και στην καθημερινότητα ανθρώπους στην Ελλάδα να σχολιάζουν την άνοδο της Ακροδεξιάς στα… αμερικανικά βιντεάκια. Τι κι αν απειροελάχιστοι πλέον υιοθετούν αυτού του είδους το αμερικανικό κιτς, είτε «συντηρητικό» είτε «προοδευτικό»; Αν, πάντως, τύχει και θίξεις οτιδήποτε τυγχάνει να βρίσκεται στο εύρος της θεματολογίας των εν λόγω βίντεο, ε, θα έχεις κολλήσει κι εσύ αμερικανική Ακροδεξιά. Τι Ουάσιγκτον, τι Κοζάνη ένα πράμα! Δεν πάει απαραίτητα έτσι.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Νέα από την Ευελπίδων

Υπάρχουν πράγματα που επηρεάζουν την ποιότητα ζωής των πολιτών, που δεν έχουν σχέση με το πόσο χρήμα έχουν στην...

Κατάλληλο μόνο για ενηλίκους

Σήμερα θα αποτολμήσω κάτι πολύ δύσκολο. Ομολογώ ότι με απασχόλησε πολύ το θέμα. Πάλεψα με τον εαυτό μου. Πάλεψα...

Εκλογικά τεχνάσματα

Την περίοδο που καλούμε προεκλογική είναι σύνηθες να υποχωρούν στην έκφραση του πολιτικού λόγου οι ιδεολογικές προσεγγίσεις. Κατά κανόνα...

Και του χρόνου στην Πόλη!

Το κλείσιμο του πρώτου κεφαλαίου της υπερχιλιετούς ιστορίας της βυζαντινής ιστορίας ήταν αντάξιο με τη λάμψη και την αίγλη...