Αναζητώντας τον χρυσό των ναζί*

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου, σε μυστική αποστολή στη Λατινική Αμερική, υποδύεται την αμέριμνη τουρίστρια με τα λεφτά των Ελλήνων

Του Παναγιώτη Λιάκου

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας έκανε την καρδιά της πέτρα. Για να υπηρετήσει μία εθνική αλλά και παγκόσμια αποστολή, εμφανίζεται ως μεγαλοτουρίστρια, με τα έξοδα πληρωμένα από τα κορόιδα τους Έλληνες, και σουλατσάρει σε ονειρεμένους προορισμούς στη Χιλή και την Ουρουγουάη, αναζητώντας τον χρυσό των ναζί! Το χαϊλίκι και τη χλιδή τα έχει για ξεκάρφωμα. Για να κρύψει τον αληθινό σκοπό της επίσκεψής της. Το πρώτο σκέλος, ήτοι να εξοργίσει το πανελλήνιο, που πληρώνει για τις διακοπές της, πέτυχε.

Διαβάσαμε στο newsbreak.gr τα ακόλουθα επιθετικά: «Σε μία άνευ προηγουμένου πρόκληση προέβη η Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η οποία αποφάσισε, με τους Έλληνες να δυσκολεύονται να βγάλουν τον μήνα λόγω της ακρίβειας, φοβούμενοι ακόμη και να μπουν στο σούπερ μάρκετ, να περάσει μια ολόκληρη εβδομάδα στη Χιλή και την Ουρουγουάη!

Συνοδεύεται, βεβαίως, από τον σύντροφό της, με το προεδρικό ζεύγος να περνάει ζωή χαρισάμενη στη μακρινή Λατινική Αμερική με όλα τα έξοδα πληρωμένα, με τους πολίτες να πληρώνουν τα σπασμένα».

Την επιτυχία του δεύτερου σκέλους της αποστολής, να εντοπίσει και να επαναπατρίσει θησαυρούς που κλέψαν οι ναζί από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, δεν θα τη μάθουμε ποτέ – κι εκεί βρίσκεται το ηθικό μεγαλείο της Προεδρίνας που ρισκάρει την υγεία της τρωγοπίνοντας λατινοαμερικάνικες λιχουδιές και ποτάρες, υπηρετώντας την ανθρωπότητα.

Για όσες και όσους τυχόν δεν γνωρίζουν, οι ναζί κατέφυγαν κατά χιλιάδες σε διάφορες λατινοαμερικάνικες χώρες μετά τη λήξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Το δίκτυο της απόδρασής τους από την Ευρώπη είχε δημιουργηθεί και τεθεί σε λειτουργία πριν από τη γερμανική ήττα του 1945.

Για να πάρετε μια ιδέα από όσα εικάζονται ή/και έχουν αποδειχθεί γι’ αυτό το θέμα, μπορείτε να διαβάσετε το μυθιστόρημα του Άγγλου δημοσιογράφου και συγγραφέα Φρέντερικ Φόρσαϊθ με τίτλο «Φάκελλος Οντέσσα», το οποίο πρωτοεκδόθηκε το 1972. Σ’ αυτό το μυθιστόρημα έχει βασιστεί το σενάριο της ταινίας «Απόρρητος Φάκελλος Οντέσσα», που προβλήθηκε πρώτη φορά το 1974.

Η Σακελλαροπούλου είναι μία ηρωίδα. Θυσιάζει την επανεκλογή της (σ.σ.: στο στοίχημα η απόδοση της επανεκλογής αναμένεται 1 προς 1.000), γινόμενη ακρότατα αντιπαθής στον λαό με στόχο να τον υπηρετήσει!

*Οι πληροφορίες για το άρθρο δόθηκαν από πράκτορα της στήλης που είναι εγκατεστημένος στον πλανήτη Νιμπίρου και μετακινείται από και προς τη Γη μόνο με το μετρό της Θεσσαλονίκης.

  1. Σωστά όλα αυτά, αν δεν είχε πάει κατόπιν προσκλήσεως τού Προέδρου τής Ουρουγουάης Luis Lacalle Pou. Εν άλλοις, είναι σε επίσημη επίσκεψη. Για Χιλή δεν γνωρίζω τίποτε. Εν πάση περιπτώσει, το χιούμορ τού άρθρου παραμένει ανέπαφο, αλλά να γράφεται και η αλήθεια.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Από τη μισή αλήθεια στη… μισή φέτα

«Το ψεύδος δεν αποδίδει. Διότι αποκαλύπτεται και τότε ζημιώνει ή και καταστρέφει ολόκληρο το οικοδόμημα της προπαγάνδας. Πρέπει λοιπόν...

Δεν έχουμε έλλειψη στα απρόσεκτα καθεστώτα

Αρκετές μέρες μετά τον θάνατο του Ιρανού προέδρου Ραϊσί πλανώνται ακόμα στα ΜΜΕ ερωτήματα (και μαζί διάφορες θεωρίες) όπως...

Οι δοκιμαστές του τελεμέως*

Στο newsbreak.gr έγινε, από τον Κύριο Μάξιμο, μια δημοσιογραφική αποκάλυψη που μας γέμισε με αισιοδοξία: πριν επισκεφθεί ο Κυριάκος...

Αντιπερισπασμοί: Μισό κιλό φέτα μέσα σε μια κούπα!

*** Α, ρε Πανάθα! Πάλι καλά που έφυγε με την κούπα από το Βερολίνο και χάρισε σε τούτο τον...