Διεθνής διαπόμπευση (και πάλι) για τη διαπλοκή κυβέρνησης-δημοσιογράφων!

Η γερμανική εφημερίδα «ΤΑΖ» κάνει λόγο για «δημοσιογράφους» που είναι δεκτικοί σε οικονομικές χάρες, λαμβάνουν πλουσιοπάροχα αμειβόμενες θέσεις στην κυβέρνηση και στον κρατικό μηχανισμό, καθώς και σε κρατικές εταιρίες

Του Ανδρέα Καψαμπέλη

Η διεθνής κατάταξη της χώρας μας στη θέση 107 όσον αφορά την κατάσταση του Τύπου δεν αποτελεί εδώ και πολύ καιρό είδηση ούτε προκαλεί (δυστυχώς) ιδιαίτερη εντύπωση πλέον. Η χθεσινή απεργία στον ιδιωτικό τομέα, που προκηρύχθηκε από τη ΓΣΣΕ, έδωσε όμως την αφορμή για να γίνουμε, άλλη μια φορά, εμείς οι δημοσιογράφοι «θέμα» στο εξωτερικό όσον αφορά τις σχέσεις του σιναφιού μας με την εξουσία…

Ως γνωστόν, οι ενώσεις των δημοσιογράφων, τεχνικών και διοικητικών (ΕΣΗΕΑ κ.λπ.), με αιτήματα ανάλογα του υπόλοιπου ιδιωτικού τομέα, κάλεσαν σε 24ωρη πανελλαδική απεργία την παραμονή (προχθές) προκειμένου να μπορέσουν να καλυφθούν ειδησεογραφικά οι χθεσινές κινητοποιήσεις. Η απεργία αφορούσε όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα…

Ωστόσο, το ότι επίσης άλλη μια φορά φιλοκυβερνητικά μέσα λειτούργησαν «σαν να μην έγινε καθόλου απεργία», τροφοδοτώντας με κανονική ροή -ούτε καν μόνο στα έκτακτα γεγονότα- τις ιστοσελίδες τους, μπορεί να θεωρείται τμήμα της εγχώριας κανονικότητας, αλλά εκτός συνόρων κάνει ακόμα πιο γκρίζα την εικόνα για τον Τύπο (και τους δημοσιογράφους) στην Ελλάδα…

Θέλετε να δείτε πώς προσεγγίζει αυτή την παραφωνία η γερμανική εφημερίδα «ΤΑΖ» με μια δηλητηριώδη και καυστική ανταπόκρισή της χθες από την Αθήνα;

«Όπως όλοι οι Έλληνες, οι εργαζόμενοι στα μέσα ενημέρωσης επηρεάστηκαν επίσης από τον τοπικό πληθωρισμό με εκρηκτικές αυξήσεις τιμών» γράφει αναφορικά με την ακρίβεια, που υπήρξε και ένα από τα κεντρικά ζητήματα της απεργίας. Άλλωστε «οι Έλληνες έχουν ήδη τη δεύτερη χαμηλότερη αγοραστική δύναμη από όλους τους κατοίκους, μετά τη Βουλγαρία, στην ευρωζώνη»…

Κατά την εφημερίδα όμως το γεγονός ότι, ενώ υπάρχει αυτή η πραγματικότητα, «δεν ακολούθησαν όλα τα μέσα ενημέρωσης την απεργία» αποτελεί «την άλλη όψη του νομίσματος στην ύπουλη διαπλοκή μεταξύ κυβέρνησης και μέσων ενημέρωσης, την οποία η συντηρητική κυβέρνηση που βρίσκεται στην εξουσία από τις 8 Ιουλίου 2019 υπό τον συντηρητικό πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη έχει φτάσει στα άκρα…»

Και δεν είναι μόνο αυτό. «Είναι επίσης απαραίτητη», όπως συμπληρώνει, «για την κατανόηση του κατεστραμμένου τοπίου των μέσων ενημέρωσης όπως το ελληνικό: πρώτον, τα φιλοκυβερνητικά μέσα ενημέρωσης λαμβάνουν εκατομμύρια από τα κρατικά ταμεία για διαφημιστικές και ενημερωτικές εκστρατείες, ενώ τα αντιπολιτευτικά ή ουδέτερα μέσα ενημέρωσης φεύγουν με άδεια χέρια…»

Η συνέχεια; Ακόμη πιο αιχμηρή: «Επιπλέον, οι δημοσιογράφοι που τα καταφέρνουν καλά ανταμείβονται πλουσιοπάροχα από την κυβέρνηση. Υπό τον Μητσοτάκη, οι “δημοσιογράφοι” που είναι δεκτικοί σε οικονομικές χάρες λαμβάνουν πλουσιοπάροχα αμειβόμενες θέσεις στην κυβέρνηση και στον κρατικό μηχανισμό, καθώς και σε κρατικές εταιρίες – εκτός από τις θέσεις εργασίας τους στα μέσα ενημέρωσης».

Και να ήταν ψέματα όλα αυτά! Αλλά δεν είναι…

  1. Έπρεπε να μας κτυπήσει την καμπάνα η Γερμανική Εφημερίδα ?
    Είδαμε τον ” ΚΥΡΙΟ ΑΥΤΙΑ ” στην παρουσίαση του ψηφοδελτίου της Ν.Δ να προτάσση το σύνθημα ” ΠΑΤΡΙΣ – ΘΡΗΣΚΕΙΑ – ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ” αν αυτό δεν είναι ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ τότε τι είναι ?
    Το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ έχε στην σύνθεσή του ένα μεγάλο ποσοστό ανθρώπους που ήταν μπροστά από τις Κάμερες των Μέσων Μαζικής Εξαπάτησης .
    Και ρωτώ όλες και όλους τους Έλληνες αν αυτό δεν είναι εξαπάτηση του Λαού τότε τι είναι?
    ΚΥΡΙΕ ΑΥΤΙΑ για πια Πατρίδα μας μιλάτε ? ΚΥΡΙΕ ΑΥΤΙΑ για πια Θρησκεία μας μιλάτε ? ΚΥΡΙΕ ΑΥΤΙΑ για πια Οικογένεια μας μιλάτε ? Όταν όλοι οι δείκτες σύμφωνα με Ευρωπαϊκές Δημοσκοπήσεις είναι στο Κόκκινο ( Αρνητικές ) ( Δικαιοσύνη – Θεσμοί – Οικονομία – Κοινωνικά Θέματα – Υγεία – Καθημερινότητα ) τότε γιατί πράγμα μας μιλάτε?
    ΑΓΑΠΗΤΕΣ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ – ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ επιτέλους σταματήστε να δέχεστε απειλές
    Ψεύτικα Δειλίματα , Ψεύτικες Υποσχέσεις , ότι τάχα μου αν η Ν.Δ δεν συγκεντρώσει ένα ποσοστό με το ” 3″ μπροστά θα έχουμε Πολιτική Ανωμαλία .
    Αν θέλουμε να έχουμε Μία Πατρίδα έτσι όπως την παρέδωσαν οι Προγονοί μας , αν θέλουμε να ζούμε με αξιοπρέπεια , αν θέλουμε ” Αύριο ” τα παιδιά μας να μην μας Μουτζώνουν , αν θέλουμε πραγματικά να δούμε ένα καλύτερο αύριο ένα πράγμα πρέπει να κάνουμε και έχουμε την τεράστια ευκαιρία στις Ευρωεκλογές να το πράξουμε .
    ΟΧΙ ΨΗΦΟ ΣΤΗΝ Ν.Δ , ΟΧΙ ΨΗΦΟ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ , ΟΧΙ ΨΗΦΟ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ αυτοί οι τρείς πολιτικοί συνδυασμοί δεν πρέπει να ξεπεράσουν όλοι μαζί το 50% των ψήφων , διότι τότε και μόνο τότε θα δούμε ότι κάτι θα πάει να αλλάξει , άλλως όχι μόνο θα ζούμε χειρότερα , αλλά θα έχουμε πλήρη εφαρμογή του καθεστώτος του ΑΠΑΡΤΧΑΙΝΤ ή αλλιώς
    θα μας δέσουνε χειροπόδαρα με μία Αλυσίδα και θα περπατάμε όπως αυτοί θέλουνε .

  2. Η ΝΔ έχει δημιουργήσει σε 5 χρόνια ένα καθεστώς παρόμοιο με αυτό το του Μαδούρο στην Βενεζουέλα.

    Αυτή είναι η μεγάλη επιτυχία της, να ανοίγουμε τηλεόραση και στις ειδήσεις να βλέπουμε ύμνους για τον πρωθυπουργό και την υπέρκομψη σύζυγο του και να μαθαίνουμε πόσο άχρηστοι, προδότες, ακραίοι, λίγοι είναι οι πολιτικοί του αντίπαλοι ανεξαρτήτως ιδεολογίας.

    Δεν υπάρχει εναλλακτική σου λένε. θα ψηφίσετε τον πεφωτισμένο ηγέτη μας που παρακολουθούσε την μισή Ελλάδα με το Predator αλλιώς θα έρθει το χάος και η καταστροφή.

    Και στις 9 Ιουνίου θα δείτε ότι η ΝΔ μπορεί να έχει ένα ποσοστό όχι μόνο πάνω από 33% αλλά ακόμα μεγαλύτερο από αυτό των ευρωεκλογών του 2019 ώστε να κυβερνήσει ανενόχλητη ως και το 2027.

  3. Το κακό σενάριο πως ολόκληρη η Ευρωζώνη όλο και κάτι έχει να προσφέρει από χώρα σε χώρα
    σκάνδαλα, μικρά η μεγάλα.
    Η Γερμανία θαρρώ πως μας χωρίζει μόνο ο πληθυσμός σε νούμερα-αριθμούς.
    Η χώρα μας για το ανάστημά της ασφαλώς και φθάνει κορυφή.
    Η απορία βεβαίως όλα γνωστά, χωρίς επανάληψή τους θα μπορούσε να έχει διάρκεια σε χρόνο
    ως κυβέρνηση?
    Το συμπέρασμα εάν πράγματι επιθυμητή η αλλαγή χρειάζεται πολύ δουλειά και ανάμεσα στο
    πλήθος-το λαό, έτσι ώστε δουλοπρεπής-υποτελείς- πρόθυμοι η αφελής περιορισμός σε ποσοστά ελάχιστα.
    Στο σήμερα το μάθημα έγινε τόσο κατανοητό, που μας οδηγεί όλο αυτό, έτσι ώστε και οι πλέον
    κακή την πίστη να μην προβάλλουν ουδεμία απορία για το δεδομένο αποτέλεσμα.
    Από την άλλη οι έχοντας τις ανάλογες θέσεις της ενημέρωσης να το προβάλλουν με δυναμικό τόνο
    το κατάντημα της χώρας, μπας και ο ραγιάς κάποια στιγμή αρχίζει να παίρνει στροφές αντίθετες
    από μόνο σκέφτομαι δεξιά, βολεύομαι για τον εαυτό μου, στηρίζω αυτούς που με καταστρέφουν και το αποδέχομαι σιωπηλά.
    Υπάρχει πλέον η διάβρωση σε βαθμό τέτοιο, που το θεωρούν κατόρθωμά τους να το προβάλλουν με χάρη. Πολύ πρόσφατο, μας πρόσφεραν ένα παγερό, διαβολικό, ψυχρό, ατάραχο χαμόγελο, ποιες άλλοτε εποχές άραγε θυμίζει αυτό?

  4. Δημοσιογράφοι δεν υπάρχουν. Μόνο φερέφωνα της εξουσίας. Όταν γίνει αυτό κατανοητό, τότε μπορούμε να συζητήσουμε.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Ή πατριώτης ή ραγιάς

Πλησιάζει η ώρα της κρίσης. Η ώρα που θα φανεί αν υπάρχουν ελπίδες για να σωθεί η χώρα. Η...

Παλικάρια δεν ψιχαλίζει, μας… φτύνουν

Πώς το λέει ο λαός; Τα είχαμε χύμα, μας ήρθαν και τσουβαλάτα. Από αλλού το περίμενε ο καλός μας...

Iδανικοί αυτόχειρες

Ο τρόπος που κινούνται τα κόμματα ενάμιση μήνα πριν από τις ευρωεκλογές αλλά και γενικότερα όλο το πολιτικό σύστημα...

Έρχονται «γεννητούρια» νέου κομματικού τοπίου;

Καθώς μπήκαμε στη Μεγάλη Εβδομάδα, ο ωφέλιμος χρόνος που απομένει πια μέχρι τις ευρωεκλογές είναι σχεδόν ένας μήνας. Κι...