Οι αληθινοί χριστιανοί και πατριώτες δεν κουνάν το δάχτυλο

Αν έχετε μέσα σας την πατρίδα και τον Χριστό, κύριε αρχηγέ της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δείξτε το καλύτερα. Με μεγαλύτερη ταπεινότητα και μεγαλύτερη σεμνότητα

Tου Μανώλη Κοττάκη 

Θα ήθελα πολύ να πάρω στα σοβαρά τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ κύριο Κασσελάκη, αλλά λυπάμαι. Δεν δύναμαι. Εκεί που δείχνει ότι είναι σε πορεία να σοβαρευτεί και να σταθεί στο ύψος του αξιώματος του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, του δίνει μια και τα γκρεμίζει όλα.

Στέκεται κάπου στη μέση τού πουθενά, σε ένα διάλειμμα της «φουσκωτής» περιοδείας του στο Αιγαίο, παίρνει ύφος χιλίων καρδιναλίων, μας ενημερώνει με λουδοβίκειο ύφος ότι «μας έχει νέα» και διακηρύσσει εν τέλει ότι «η καπηλεία του πατριωτισμού, της πίστης και της οικογένειας από τη Δεξιά τελειώνει εδώ». Επειδή το λέει αυτός! Ο μετριοφρόνων και ο υπεράνω. Νόμος!

Θα ήθελα πάρα πολύ να πιστέψω τον ηγεμόνα που κηρύσσει την παύση της καπηλείας «εδώ και τώρα», που μας ενημερώνει ότι «οι προοδευτικοί πολίτες έχουν προσωπικό δικαίωμα στην πίστη τους» και που πιστεύει ταυτόχρονα «στον διαχωρισμό Κράτους – Εκκλησίας».

Αλλά όταν δίδει στην υπεράκτια εταιρία που διατηρεί στον φορολογικό παράδεισο του Ντέλαγουεαρ το όνομα «Osios», το οποίο προφανώς εμπνεύστηκε από τις επισκέψεις του στον «Όσιο Δαυίδ», τολμά και μιλά για πίστη ο ασεβής κύριος Κασσελάκης;

Όταν «ευλογεί» τη βεβήλωση του Σταυρού και της εικόνας της Παναγίας Θεοτόκου σε μια αφίσα ντοκιμαντέρ του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης με το επιχείρημα ότι αυτή αποτελεί «δημιούργημα της ελευθερίας της τέχνης» (αυτό δήλωσε στη συνάντησή του με την καλλιτέχνιδα), τολμά και μιλά για πίστη ο κύριος Κασσελάκης;

Όταν απαγγέλλει το «Πιστεύω» στα αγγλικά υλοποιώντας την πολιτική της Αρχιεπισκοπής Αμερικής για την αποβολή της ελληνικής γλώσσας από τις θείες λειτουργίες ώστε να διαγραφεί για πάντα το πρώτο συνθετικό «Έλλην» από την επωνυμία «Ελληνόρθοξη Εκκλησία της Αμερικής», τολμά και μας μιλά για πίστη ο κύριος Κασσελάκης; Σε ποιον τα λέτε αυτά, αγαπητέ;

Και κάτι ακόμα για τα θέματα της θρησκείας. Πρέπει να είναι κάποιος βαθιά ανιστόρητος για να ζητά στην Ελλάδα σε αυτή τη συγκυρία τον χωρισμό Κράτους και Εκκλησίας. Εννοώντας προφανώς τη διακοπή της μισθοδοσίας του κλήρου, η οποία όμως, αν γίνει ποτέ, δεν χρειάζεται αναθεώρηση του Συντάγματος.

Σκέφτηκε ποτέ ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης όταν λέει τέτοιες εξυπνάδες τι θα σήμαινε πρακτικά για τα Πατριαρχεία μας, με πρώτο το Οικουμενικό, ο διαχωρισμός Κράτους – Εκκλησίας; Κάποιος να το εξηγήσει σε αυτόν τον άσχετο που υποδύεται τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Κατά προτίμηση ο Οικουμενικός Πατριάρχης.

Αλλά δεν τελειώσαμε. Ο κύριος Κασσελάκης απειλεί ότι «η καπηλεία τελειώνει εδώ», αλλά εμείς λέμε ότι τώρα μόλις αρχίζουμε! Γιατί σαν πολλή φόρα πήρε ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ και σαν πολλά μας τα είπε. Μιλά για πατριωτισμό ο κύριος Κασσελάκης. Ο πατριωτισμός δεν είναι θεωρία όμως, είναι πράξη. Και προπάντων ο πατριωτισμός είναι ο σεβασμός στα εθνικά σύμβολα.

Βάφεται η σημαία της Ελλάδος ροζ, για την οποία, όπως είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στο διάγγελμα-οπερέτα του TikTok, «έχυσαν το αίμα τους και χιλιάδες προοδευτικοί πολίτες», κι εκείνος ευλογεί… τη βαφή από μπλε σε ροζ με το σαθρό και γελοίο επιχείρημα της «ελευθερίας της τέχνης»; Τι είναι, αγαπητέ, η σημαία; Πανί; Κουρέλι; Ρούχα μαζί που πλύθηκαν και έχουνε γίνει ροζ; Για να μην πούμε για τον εθνικό ύμνο που, όπως φάνηκε από το βίντεο της ορκωμοσίας του, δεν ήξερε τους στίχους του και απλώς τους συλλάβιζε.

Αν θέλει να καταλάβει ο αρχηγός της αντιπολίτευσης τι είναι η σημαία και τι ο ύμνος, ας πάει μια βόλτα τώρα στην καμπάνια του στην Κομοτηνή, ας ξυπνήσει αξημέρωτα και ας παρακολουθήσει στο μνημείο του Σπαθιού πριν ανατείλει ο ήλιος την έπαρσή της από την μπάντα του 29ου Συντάγματος Πεζικού. Ό,τι κινείται και ό,τι πετάει εκείνη τη στιγμή γύρω από το μνημείο, αυτοκίνητα, άνθρωποι, ποδήλατα, κάρα με ζώα, «κερώνουν» στη θέα της γαλανόλευκης. Σε στάση προσοχής.

Λοιπόν, δεν θα επεκταθούμε άλλο, παρά θα περιοριστούμε σε μια απλή έκκληση. Αν έχετε μέσα σας την πατρίδα και τον Χριστό, κύριε αρχηγέ της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δείξτε το καλύτερα. Με μεγαλύτερη ταπεινότητα και μεγαλύτερη σεμνότητα. Οι αληθινοί χριστιανοί και πατριώτες δεν κουνάν το δάχτυλο.

  1. Τώρα δεν ξέρω τι σας πείραξε περισσότερο, η φαιδρότητα του “λίγο απ’ όλα” Κασσελάκη (θρησκευόμενου, αριστερού, γκέι) ή μήπως χάσει η δεξιά το μονοπώλιο του δήθεν πατριωτισμού και της δήθεν χριστιανικότητας;; Και λέω δήθεν, διότι αν κοιτάξουμε λίγο αντικειμενικά την ιστορία μας, η αγαπημένη σας παράταξη (μεταπολεμικά τουλάχιστον, για να μη πιάσουμε τα θλιβερά γεγονότα του μεσοπολέμου) σε πλείστες περιπτώσεις (με φωτεινές εξαιρέσεις πάντοτε), από το Κυπριακό, μέχρι τη χούντα, και μέχρι τα κατορθώματα της παρούσας, έσχατης (και ευελπιστούμε τελευταίας) διακυβέρνησής της, έκανε και κάνει τα πάντα για να ευτελίσει στη συνείδηση του Ελληνικού Λαού και τα δυο, και την πατρίδα και τη θρησκεία..
    Υ.Γ. Αν δεν σας αρέσει το σχόλιο λυπάμαι, δεκτός ο αντίλογος με επιχειρήματα…

  2. Το ξενόφερτο, υποκινούμενο ” Τζουκ μποξ” δεν πιστεύει σε τίποτα… Απλά εκτελεί άνωθεν εντολές

  3. Ξεδιπλώνεται ραγδαία και όχι σιγά σιγά πλέον, η απόλυτη παρακμή…..
    Ανύπαρκτοι “ηγετες” παγκόσμιοι και εγχώριοι σπρώχνουν τα πράγματα σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις. Ο Θεός να βάλει το χέρι Του αλλά όταν το βάλει θα μας πονέσει πολύ….. Η “σφαλιάρα ” θα είναι δυνατή και τελεσίδικη. Προφανώς θα είναι παιδαγωγική αλλά με κλάμα.
    Σεισμός; πεινα; πολεμος; επιδημιες; Τη λέξη μετάνοια κανείς δεν τη σκέφτεται, το θεωρούν υποτιμητικό αλλά θα την αποζητησουμε κάτω από δραματικές καταστάσεις που είναι ηλίου φαεινοτερον ότι καλπαζουν…..

  4. Το άρθρο μπάζει από παντού.

    α) Δεν μπορείς να έχεις μέσα σου και Χριστό και Πατρίδα, διότι ο Χριστός δεν έκανε λόγο για πατρίδες έθνη κλπ. Ήταν πέραν και υπεράνω αυτών.

    β) Ο διαχωρισμός Εκκλησίας-Κράτους είναι λογικός και πρακτικός, αφού έχουν διαφορετικές αποστολές και στόχους.

    γ) Στην Αμερική (δεν ξέρω αν και αλλού) έχει καθιερωθεί, παράπλευρα με την λειτουργία στα ελληνικά, και η λειτουργία στα αγγλικά. Ο λόγος είναι απλός. Οι εκκλησιαζόμενοι πρέπει να καταλαβαίνουν την λειτουργία, παρακολουθώντας την και από το βιβλιαράκι. Λίγοι ήδη κι εδώ, εν Ελλάδι, καταλαβαίνουν πια την μεσαιωνική ελληνική. Πώς να την καταλάβουν τα παιδιά και προπαντός τα εγγόνια των ομογενών, που δεν μιλούν καν ελληνικά;

    Το παραπάνω άρθρο δεν είναι αντάξιο ενός Μανώλη Κοττάκη.

  5. Κασσελάκης… ένας αχταρμάς. Λίγο από όλα. Ψαρεύουμε παντού και ότι πιάσουμε. Δυστυχώς όμως στη χώρα μας όπως και σε όλη τη Δύση η άγνοια,ο ωχαδερφισμός και το όλοι το ίδιο είναι επιτρέπει σε αυτό το .. τίποτα να επιπλέει. Όταν “αρχιεπίσκοποι”που θέλουν να γίνουν και οικουμενικοί Πατριάρχες επιτρέπουν στον “ανώμαλο” να διαβάζει το Σύμβολο της Πίστεως τότε διάφοροι κασσελακηδες νομίζουν ότι είναι πιστοί χριστιανοί και έχουν και την εύνοια των Αγίων μας. Κασσελάκη ,σήμερα εορταζε η Αγία Μαρία η Αιγυπτία, διάβασε το βίο της και ίσως σταματήσεις τις ανοησίες σου .

  6. τα λύσαμε όλα και ασχολούμαστε με τις ταλμουδικές δοξασίες τώρα.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Το βρήκαμε! Για τα λάθη των θεσμών φταίει ο «μηδενιστικός λαϊκισμός»

Μέχρι πρότινος ήταν πολύ της μόδας να χρησιμοποιούν τα κόμματα τη λέξη «λαϊκισμός» όταν δεν μπορούσαν να δώσουν απαντήσεις...

Ποιος είναι ο «ψεκασμένος» τώρα κύριε Μητσοτάκη;

Στις 22 Απριλίου 2021 ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδινε μία εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στον Alpha και στον Αντώνη...

«Τη χώρα την κατέστρεψε ο ΣΥΡΙΖΑ!»

Κομπολογάκι, σεμνότυφος, έξι στις επτά κουβέντες γύρω από τις γυναίκες είναι άκομψα σεξιστικές ενώ έξι μέρες την εβδομάδα θα...

Ή πατριώτης ή ραγιάς

Πλησιάζει η ώρα της κρίσης. Η ώρα που θα φανεί αν υπάρχουν ελπίδες για να σωθεί η χώρα. Η...