Σαν την Κούβα επί Μπατίστα

Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει επιτύχει ρεκόρ φτώχειας για τους Έλληνες και η χώρα ετοιμάζεται να ξεπεράσει σε οικονομική δυσπραγία και τη Βουλγαρία. Αυτό δεν είναι ισχυρισμός κάποιου αντιπολιτευτικού κόμματος, αλλά ανάλυση των δεδομένων της ελληνικής οικονομίας από τους «Financial Times»!

Η βαθιά συστημική βρετανική εφημερίδα, σε άρθρο της, διαλύει τους προπαγανδιστικούς μύθους της κυβέρνησης Μητσοτάκη περί… επιτυχιών στον τομέα της οικονομίας και αύξησης των εισοδημάτων των Ελλήνων. Στο δημοσίευμα επισημαίνεται ότι η ανάπτυξη των οικονομικών δεικτών συμβαδίζει με την αύξηση της φτώχειας. Μεταξύ άλλων, αναφέρεται ότι οι ελληνικές επιδόσεις στην οικονομία «είναι πράγματι μεταξύ των καλύτερων πρόσφατων επιδόσεων στην ευρωζώνη, αλλά η χώρα έχει γίνει και η φτωχότερη. […] Η τελευταία ανάκαμψη έχει μόλις ελαφρώς ανεβάσει το βιοτικό επίπεδο της Ελλάδας σε σχέση με τον μέσο όρο της Ε.Ε. τα τελευταία δύο χρόνια – και όχι αρκετά για να απομακρύνει τους πολίτες από τη θέση τους ως των φτωχότερων στην ευρωζώνη».

Επιπλέον, οι «Financial Times» προβλέπουν ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να παραμείνει για πολύ στη δεύτερη θέση των φτωχότερων ευρωπαϊκών κρατών μετά τη Βουλγαρία, αλλά σύντομα θα πάρει την πρωτιά: «Καθώς το χάσμα με τη Βουλγαρία μειώνεται απότομα, δεν είναι παράλογο να περιμένουμε ότι η Ελλάδα θα γίνει σύντομα η φτωχότερη χώρα της Ε.Ε.»

Το σύστημα που ακολουθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ως φυσικός διάδοχος, κληρονόμος και εκφραστής των μνημονιακών πολιτικών, παραπέμπει σε αυτό του αμερικανοκίνητου δικτάτορα της Κούβας, στρατηγού Φουλχένσιο Μπατίστα. Ακρίβεια στα προϊόντα και μισθοί πείνας για τους ντόπιους, ξενοκρατία, φτωχοποίηση και αφαίρεση γαιών από τους πολλούς, μέσω και της υπερφορολόγησης, και μετατροπή της χώρας σε τουριστικό προορισμό για τους ευκατάστατους τουρίστες, που θέλουν να… ξεσκάσουν και να τζογάρουν. Άλλωστε, η μετατροπή μιας χώρας σε τουριστική επιχείρηση και η… καζινοποίησή της αποτελούν στάδια προς την πλήρη υποταγή και εξαθλίωσή της.

Τέτοιου είδους είναι οι «επιτυχίες» του Κυριάκου Μητσοτάκη στην οικονομική πολιτική. Παρέλαβε χώρα έστω βαριά τραυματισμένη και γονατισμένη από τα Μνημόνια, τα οποία στήριξε με πάθος, και θα παραδώσει κανονικότατη μπανανία.

Δημοσιεύεται στη «δημοκρατία»

  1. Παλιοί ναυτικοί λέγανε πως ο Μπατίστας ήταν Χανιώτης και λεγόταν Μπατιστάκης…ναυτικός πειρατής .

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Έρχεται νέο κύμα ακρίβειας

Η στάση των πολιτών στις ευρωεκλογές, είτε αυτών που απείχαν είτε αυτών που δεν στήριξαν με την ψήφο τους...

Στέγη για τους νέους

Το Μαξίμου έχει αντιληφθεί ότι το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα νεόνυμφα ζευγάρια, που αρχίζουν την οικογένειά τους με την...

Μηνύματα με πολλαπλούς αποδέκτες

Οι ευρωεκλογές τελείωσαν, οι πολίτες «μίλησαν» και η χώρα ετοιμάζεται να στείλει 21 ευρωβουλευτές -οι περισσότεροι εκ των οποίων...

Ο σιδερένιος νόμος της ολιγαρχίας

Επειδή σε μια ψυχικά υγιή κοινωνία τα κόμματα εξουσίας στην Ελλάδα θα έπρεπε να έχουν ψηφίσει μόνο οι σχιζοφρενείς,...