Η Ρωσία προειδοποίησε το ΝΑΤΟ ότι οι μεταφορές όπλων αποτελούν στόχο

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου δήλωσε σήμερα ότι ο ρωσικός στρατός θα θεωρεί στόχο που πρέπει να καταστραφεί τη μεταφορά από το ΝΑΤΟ όπλων στην Ουκρανία, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο RIA.

Ο Σόιγκου πρόσθεσε επίσης ότι έχει επιβληθεί αυστηρός αποκλεισμός στους Ουκρανούς μαχητές που έχουν καταφύγει στο τεράστιο εργοστάσιο χαλυβουργίας Azovstal στη Μαριούπολη, μετά την εντολή του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν προς τον ρωσικό στρατό να τους κλείσει ερμητικά οποιαδήποτε οδό διαφυγής.

Στο μεταξύ νωρίτερα το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας είχε ανακοινώσει ότι ο στρατός έθεσε εκτός λειτουργίας έξι σιδηροδρομικούς σταθμούς στην Ουκρανία, οι οποίοι χρησιμοποιούνταν για να παρέχονται στις ουκρανικές δυνάμεις στο ανατολικό τμήμα της χώρας όπλα από τη Δύση.

Το υπουργείο εξήγησε ότι βομβάρδισε τους σταθμούς με υψηλής ακρίβειας όπλα, ενώ επίσης πρόσθεσε ότι έπληξε άλλους 40 στρατιωτικούς στόχους στην Ουκρανία, περιλαμβανομένων αποθηκών πυρομαχικών και όπλων του πυροβολικού.

Παράλληλα ρωσικό υποβρύχιο στη Μαύρη Θάλασσα εκτόξευσε δύο πυραύλους Kalibr εναντίον στόχων στην Ουκρανία, σημείωσε η ίδια πηγή.

“Το πλήρωμα του υποβρυχίου του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας εκτόξευσε δύο πυραύλους κρουζ Kalibr από τη Μαύρη Θάλασσα εναντίον προκαθορισμένων στόχων στο έδαφος της Ουκρανίας”, ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας σε ανακοίνωσή του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Ο Πούτιν ως άλλοθι

Ο τρόμος που επικρατεί στις τάξεις του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και της ηγεσίας του εν όψει των επερχόμενων ευρωεκλογών...

Έτοιμοι να τα «βρουν» ήταν Ρώσοι και Ουκρανοί

Ένα 17σέλιδο μυστικό έγγραφο, που θα μπορούσε να είχε τερματίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία πριν καλά καλά ξεκινήσει, δημοσιεύεται...

Ένας οικονομολόγος στο τιμόνι του ρωσικού υπουργείου Άμυνας

Η αλλαγή-έκπληξη στην ηγεσία του ρωσικού υπουργείου Άμυνας στη Ρωσία ερμηνεύεται από δύο απλά νούμερα. Ο συνδυασμένος προϋπολογισμός του...

Οι ταραχές στα αμερικανικά πανεπιστήμια

Την αποκάλεσαν «Ματωμένη Πέμπτη» («Bloody Thursday»), όμως, στην πραγματικότητα, την 15η Μαΐου 1969, από τις συγκρούσεις μεταξύ αστυνομίας και...