Παρέδωσαν τα όπλα τελικά οι πατριωτικές δυνάμεις της ΝΔ. Το βάρος για τη σωτήρια της χώρας πέφτει πλέον στους κοψοχέρηδες της παράταξης

Του Factor X Jr

Δυστυχώς σύντροφοι κοψοχέρηδες την πατήσαμε.

Και καλούμαστε να βγάλουμε μόνοι μας το φίδι από την τρύπα.

Καθώς από τα συμφραζόμενα συνάγεται ότι οι υποτιθέμενες πατριωτικές δυνάμεις της ΝΔ παρέδωσαν τα όπλα.

Φάνηκε από τις πρόσφατες φιέστες που στήσαν στον δρόμο προς τη συνταξιοδότησή τους, όπου για να δικαιολογήσουν την ύπαρξή τους τάχα κατακεραύνωσαν τον Μητσοτάκη, αλλά στο τέλος, εν μέσω τζούφιων πυρών, συμμάχησαν μαζί του φοβούμενες μην επιστρέψει ο Τσίπρας κι αναγκαστούν ενδεχομένως να αλλάξουν χώρα.

Προτίμησαν δηλαδή να ξαναπέσει η Ελλάδα στα χέρια των διεφθαρμένων – εθνομηδενιστών ωτακουστών με ό, τι αυτό συνεπάγεται για την εθνική ακεραιότητά της, λόγω του μίσους τους για τον Τσίπρα επειδή τους στέρησε την εξουσία.

… Ξεχειλίζει από τα μπατζάκια τους ο επίπλαστος πατριωτισμός τους.

Διότι αν όντως ήταν πατριωτικά αγνές θα έμπαιναν μπροστά, θα σταματούσαν τη μητσοτακική λαίλαπα και θα έδιναν αυτές τη μεγάλη μάχη με τον Τσίπρα.

Αλλά κιότεψαν, όπως και κατά το παρελθόν σε άλλες κρίσιμες για το μέλλον της χώρας μάχες, και επέλεξαν να ταυτιστούν με ό, τι πιο σάπιο έχει βγάλει το εγχώριο πολιτικό σύστημα, με τη βολική δικαιολογία ότι μόνον έτσι θα αποτραπεί η επάνοδος του ΣΥΡΙΖΑ.

Η αθλιότητα σε όλο της το μεγαλείο.

Λες και δεν ξέρουν οι κοψοχέρηδες της παράταξης τη μεθόδευση που κρυβόταν πίσω από την περιβόητη αριστερή παρένθεση, με τη δολοπλοκία να γυρίζει μπούμεραγκ στους εμπνευστές της.

Λες και δεν ξέρουν γιατί στήριξαν τον αιώνιο εχθρό τους για αρχηγό της ΝΔ και μετέπειτα πρωθυπουργό. Ο όποιος παρότι τις άδειασε μεγαλοπρεπώς, παρότι έκανε ακριβώς τα αντίθετα από αυτά που δήθεν πρεσβεύουν, αντί να πράξουν τα δέοντα όπως θα έπρατταν οι αληθινές πατριωτικές δυνάμεις, τον προσκύνησαν εκ νέου με την ατυχέστατη πρόφαση της παλινόρθωσης των αριστερών ολετήρων.

Να δούμε τι θα λένε αν ξαναβγεί ο Μητσοτάκης και συνθηκολογήσει στις Πρέσπες του Αιγαίου που προσπαθούν να εμποδίσουν, πάντα στα λόγια εννοείται.

Να είναι σίγουρες ωστόσο, ότι οι κοψοχέρηδες της παράταξης δεν πρόκειται να κάνουν το ίδιο λάθος δεύτερη φορά.

Γιατί θέλουν να ζήσουν περήφανα κι όχι με επιδόματα ενώ οι σφογγοκωλάριοι του μητσοτακισμού τρώνε μέχρι και τα… ευρωπαϊκά πόμολα.

Γιατί θέλουν μια πραγματικά ισχυρή Ελλάδα κι όχι ένα παρακολούθημα των… συμμαχικών κορακιών προς υλοποίηση των γεωπολιτικών τους ονειρώξεων.

Γιατί θέλουν μια Ελλάδα δημοκρατική που θα τους σέβεται κι όχι ένα παρακράτος ωτακουστών που θα τους τρομοκρατεί.

Οι κάλπες πλησιάζουν και οι κάλπικες πατριωτικές δυνάμεις της ΝΔ θα τρίβουν τα μάτια τους με τα αποτελέσματα.

Προφανώς και οι κοψοχέρηδες της παράταξης δε θα ψηφίσουν Τσίπρα.

Τους κακομαθημένους πρίγκιπες πάντως που ταπεινώνουν την πατρίδα, μαζί με τους ιδιοτελείς συνδαιτυμόνες που τους στηρίζουν, θα τους τελειώσουν.

Κοντός ψαλμός, αλληλούια.

ΥΓ. Αντιλαμβανόμαστε ότι σας έχουμε κουράσει με τη διφορούμενη στάση που κρατάμε απέναντι στις κίβδηλες -όπως αποδείχτηκε- πατριωτικές δυνάμεις της ΝΔ. Αναγνωρίζουμε το λάθος μας και ζητούμε συγγνώμη. Ήταν όμως οι μόνες που μπορούσαν να σώσουν την πατρίδα. Εξ ου και οι αυταπάτες -διά σκαμπανεβασμάτων- του Antinews. Και πάλι συγγνώμη…!!!  

  1. Άσχημο το ξύπνημα απο τα όνειρα τα απατηλά και τις αυταπάτες αδέρφια…
    Οταν το γράφαμε μερικοί ότι δεν υπάρχουν οι πατριωτικές δυνάμεις που περιγράφετε , μας ταπώνατε…
    Καλά κρασιά τώρα.
    Ψάξτε για άλλες αυταπάτες.

  2. Ο Μητσοτάκης παρακολουθούσε τους πάντες.

    Επίσης ο Μητσοτάκης φρόντισε να συνεχίσει το παραμύθι περί σκευωρίας Νοβαρτις.

    Δεν θέλει πολύ κλικ κλικ.

    Πάντως ο μόνος που δεν φοβάται τις υποκλοπές είναι ο Τσίπρας.

    Πως το λέει ο λαός: καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται.

    Αυτό να το έχουν υπόψη τους όσοι πιστεύουν την φαιά προπαγάνδα και τους απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς κι ας αναρωτηθούν: ήταν ντροπή να παραδώσουν οι πατριωτικές δυνάμεις στον Τσίπρα την πρωθυπουργία αλλά δεν είναι ξεφτίλα να στηρίζουν στην πρωθυπουργία τον Μητσοτάκη?

    Ο Μπουρντιε είχε γράψει πως κάθε παίχτης που εισέρχεται στο οποιοδήποτε κοινωνικό πεδίο έχει αποδειχθεί τους όρους του πεδίου.

    Άρα μην περιμένετε τίποτα από τον οποιοδήποτε εντός της ΝΔ.

    Όλοι έχουν αποδεχθεί τους όρους του παιχνιδιού και όλοι παίζουν όπως ο Μητσοτάκης.

  3. Διαβάζω το antinews εδώ και πολύ καιρό. Δυστυχώς αυτό με τις “πατριωτικές δυνάμεις” έχει καταντήσει ανέκδοτο.
    Πάρτε το απόφαση. ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ- ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ.
    Όσο για το άλλο που γράφετε ότι οι κοψοχερηδες δεν θα ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ τότε θα στηρίξουν συνεργασία Κ Μητσ. με Βελόπουλο
    Θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι

  4. Πέθανε οτιδήποτε πατριωτικό στην παράταξη Μητσοτάκη, μόνο ανθρωπάκια που βγάζουν μεροκάματο υπάρχουν εκεί. Χάθηκε και η λογική, μόνη μας διέξοδος είναι το γκρέμισμα των επιόρκων καθώς και των σφετεριστών των ατομικών μας ελευθεριών.

  5. Τώρα εσείς ή μας δουλεύετε ή δεν ξέρετε από που σας βαραίνει! Όπως και να ´χει, αυτή η παράταξη δεν έχει να κάνει σε τίποτα με τη ΝΔ που ξέρουμε! Όποτε, μέχρι να ξαναβρεί τον εαυτό της, θα είμαστε έξω από αυτό το εξάμβλωμα που καμώνεται τη ΝΔ!

  6. ……..{{ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
    Το http://www.antinews.gr ιδρύθηκε το 2007 από δημοσιογράφους μέλη της συντακτικής ομάδας του ιστορικού περιοδικού “Αντί” και σύντομα εξελίχθηκε σε αυτόνομο και ανεξάρτητο διαδικτυακό κόμβο πολιτικής, οικονομικής και πολιτιστικής ενημέρωσης και ΚΥΡΙΩΣ διαλόγου.}}……..
    Εκεί στην πορεία και την εξέλιξη συναντάς πολλά εμπόδια.
    Άλλοτε τα προσπερνάς με δύναμη και τόλμη.
    Άλλοτε τα παραβλέπεις.
    Άλλοτε συμπορεύεσαι μαζί τους.
    Το φορτίο ως πατριωτικές δυνάμεις, ούτε διαπραγματεύεται, ούτε εξαγοράζεται, ούτε υποτάσσεται.
    Παραμένει σταθερό φως που οδηγεί την καθημερινότητα σε θέματα και στόχους που ωφελούν την πατρίδα.
    Τα πάτρια χώματα παραμένουν διαχρονικά ιερά, αδιαπραγμάτευτα.
    Όπως απέδειξαν η ενεργό δράση τους και η ακλόνητη πίστη τους των πατριωτικών δυνάμεων, ανεπαρκής στρουθοκαμηλισμοί που δεν πείθουν.
    Ουδέποτε έδωσαν δείγματα ότι μπορούν να σώσουν την πατρίδα.
    Αντιθέτως με έξυπνα τεχνάσματα κάλυψαν τις ψευδαισθήσεις και χειρίστηκαν το χρόνο έτσι ώστε ο πρωθυπουργός της χώρας να ολοκληρώσει την μέχρι σήμερα θητεία του και το επιτυχές έργο του.
    Αν πράγματι υπάρχουν μερικά ικανά στελέχη που τους διακρίνει τσαγανό, είναι απολύτως βέβαιο ότι θα επικρατήσουν , θα προσφέρουν και ας βρεθούν όποια θέση.
    Όταν η ψυχή μιλάει δεν κάμπτεται, δεν αλλοιώνεται, δεν σιωπά.

  7. Για ποιες “Πρέσπες του Αιγαίου” μιλάτε όταν ο Κυριάκος εξοπλίζει τις παρατημένες ένοπλες δυνάμεις και ξεδοντιάζει τον Ερντογάν με διπλωματικό παιχνίδι που όμοιό του είχε να δει δεκαετίες ο τόπος.
    Και μετά την σημερινή επίσκεψη στη Χειμάρα τι να πουν οι πατριωτικές δυνάμεις; Που ήσαν 31 χρόνια, από το 1991 που είχε επισκεφθεί την Βόρειο Ήπειρο ο Κων/νος Μητσοτάκης.;
    ….”Διότι αν όντως ήταν πατριωτικά αγνές θα έμπαιναν μπροστά, θα σταματούσαν τη μητσοτακική λαίλαπα και θα έδιναν αυτές τη μεγάλη μάχη με τον Τσίπρα.” Εννοείτε μαζί ή εναντίον του Τσίπρα;

  8. Το ξέραμε, το υποψιαζόμαστε όλους αυτούς τους μήνες που ανθεί η διαφθορά, οι υποκλοπές και η αισχρή και άκρως προσβλητική για την πατρίδα μας στάση της τουρκιάς, που μαζί με την μουγγαμάρα της κυβέρνησης συνθέτουν το πολιτικό σκηνικό.

    Υπήρχε μια πολύ μικρή ελπίδα μέσα μας ότι θα αντιδράσουν Καραμανλής-Σαμαράς, αυτή όμως έσβησε, Ας πάνε να κάνουν παρέα στον Γιωργάκη, αφού αποδείχθηκε ότι όλοι ίδιοι είναι.

    Τώρα τι κάνουμε;
    Θα βγεί πρωθυπουργός ο Τσίπρας και θα προχωρήσει στην μοιρασιά του Αιγαίου μας, λέγοντας το γνωστό “τι θέλετε να κάνουμε πόλεμο;” ενώ ξέρει πολύ καλά ότι οι Τούρκοι όσα και να τους δώσεις δεν θα ησυχάσουν αν δεν βρούν αντίσταση και αν δεν πάρουν τα νησιά. Να το καταλάβει ο Τσίπρας ( απευθύνομαι σε αυτόν γιατί αυτός θα είναι πρωθυπουργός) εμείς θα πολεμήσουμε με τα παιδιά μας για την πατρίδα μας, όταν όλοι οι πολιτικοί θα φύγουν με έκτακτες πτήσεις, σας ξέρουμε καλά και σας καταλάβαμε όλους σας, μόνο η προσοδοφόρα καρέκλα σας ενδιαφέρει.

    Χθές στο σούπερ μαρκετ έβλεπα τα καρότσια των πολιτών σχεδόν άδεια, καμιά σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.
    Φύγετε από την εξουσία άχρηστοι, μας φτωχύνατε, πλουτήσατε εις βάρος μας και έχετε το θράσος να μιλάτε για καλάθια νοικοκυριού και φουντ-πας (Ελληνικά δεν έχει εδώ;). Όλοι έλεγαν, για ζητιάνους μας πέρασε ο Μητσοτάκης;

  9. Εβλεπαν τα σημαδια και δεν εκαναν απολυτως τιποτε Οι επιγονοι των φατριων μετετρεψαν σταδιακα μια ολοκληρη ιστορικη παραταξη σε μια απεχθης ομαδα που χλευαζει εναν ολοκληρο λαο. Να αναφερθεί το γεγονός οτι την κατάντησαν επαίτη προς το Πασοκ για να δώσει το πράσινο καθεστώς/ βαθύ κρατος την αδεια στην δεξια για να κυβερνησει; για αυτο φωναζε ο ανδρουλακης για αυτο ειναι κοινο μυστικο και καμαρι στους απαντες και δη σε εκεινους του πασοκ Η νδ κυβερνηση το πασοκ στη εξουσια.
    Επισης κατάφεραν να ταυτιστεί η νδ με το παρακράτος.τη διασπάθιση .Επιβεβαιώνοντας υπενθυμίζοντας ταυτίζοντας μαθαίνοντας σε παλιούς και νέους τι εστί δεξια του 50 Του 50!!!!.Και τίθεται το εξης ερώτημα Γιατι να παλεύουν οι πατριωτικές δυνάμεις; για τον …αδωνη; Για τους υπηρέτες του βαθεως πασοκ που κυβερνα απο τα παρασκήνια ολοκληρη χωρα και κρατικο μηχανισμο;Να σωσουν τι; Το μεσο αεργιας και χλευης ενος ολοκληρου λαου και συνάμα καταστροφεα της υποληψης της χωρας στο εξωτερικό; Η Δεξια δεν ειναι η ΝΔ .Δεν ειναι η απόδειξη κυβερνησης τύπου λατινικής Αμερικής.Δεν ευτελίζει,δεν ξεπουλά ουτε πουλιέται ουτε πλασάρει πατριωτισμούς τυπου αδωνη για ..κατεβαζουν το κοσμακη για να υπογραφουν κατω απο τραπέζια λαμβάνοντας τρομερα ποσα Καιγια μια μπουκια αξιωμα.Ζητουλες στις ξενες δυναμεις και στις ξενες δυναμεις δλδ Δουλεύοντας τον κοσμο εκμεταλλεύοντας τον φοβο περι κακιάς Αριστεράς!!!!. Στον 21αιωνα!!!!.Η ΝΔ τωρα ταυτίζεται με τον νυν Ισως ο νυν να ειναι η Νέμεσιςγια ολο εκείνο το λοιπο συφερτοΟ γόνος που εδωσε στους αλλους αεργους γόνους και κατάλαβαν .Οτι ειναι ο πιο ικανός αεργος απο αυτους.Δρώντας παράλληλα και ως καθρεφτης δίνοντας σε ολους τη πραγματική εικόνα.Το τι ειναι πλέον η νδ…φτωχια μισθοι Μεξικού τεραστια ανισοτητα επιδοματα ,τρομοκρατια. Τσιφλικια…

    .Τωρα θα δεχόταν ανδρες του βάθους και υψους τύπου Σαμαρά Καραμανλή Αβερωφ Ανδρέα και Γεωργιου Παπανδρεου για αντιπρόεδρο διπλα τους ,εναν……. Γεωργιάδη ;….τον βλέπουμε άνθρωπος με υφος για λαχανα και χαχανα Βγάζοντας χλεύη χολή και δηθεν σε ολους ακομη και σε εκείνον που τον ανέδειξε, βάση των προσωπικων απωθημενων του Προξενώντας την ιδια στιγμή απέχθεια και λύπηση . Μεχρι και η Καθημερινή τον σποκαλεσε εμμεσα καρναβαλο και ο πρόσφατος τίτλος για εκεινον “ηταν οτελαπονκο* ο τελαπονκο.Αυτη ειναι η νδ Συνεπώς γιατι εκείνες οι δυνάμεις να πολεμήσουν; Για τους εκάστοτε στη καλύτερη περίπτωση κε τελα πονγκο; τα πρεντατορ; την υποβάθμιση της αξιοπρέπειας και τον ευτελισμό ενος ολόκληρου λαου; Θυμηθείτε το 18 ο Τσίπρας προτάθηκε για Νόμπελ ειρήνης.Ιστορικα παντα Ο νυν και η ΝΔ; κλοπές εκβιασμοί σταδιακή καταργηση πολιτεύματος εξευτελισμός απο τα διεθνή μεσα Να φτανουμε στο σημειο νσ μαθαίνουμε την αλήθεια απο εξω οπως οι παππούδες μας ακούγοντας BBC στη κατοχή .Οπότε συγκρίνοντας ,τον πρώην και την κυβέρνηση του και τον νυν μπορούμε να βγάλουμε τα αναλογα συμπερασματα Ισως ,να τους αφήσουμε ολους εκεινους και να πάμε μπροστά Ισως ο Τσίπρας να ειναι η σύγχρονη πολιτικη του21Αιωνα που χρειαζεται ο τοπος Που θα οδηγησει τη χωρα σε πραγματικη αναπτυξη προοδο αξιοπρέπεια υλοποιοντας τα οραματατου γερου Καραμανλη για ενα συγχρονο κρατος Και ίσως να βρεθει καποτε ενας νεος Καραμανλής η Σαμαράς που θα κανει μια όψιμη ιδέα περι δεξιας….του κόσμου προερχομενος απο τη κοινωνια μας και οχι ενα κομμα με σκεπτικό κοτζαμπαση

  10. Ο Μητσοτάκης δεν τόλμησε να περάσει από τη Βουλή ούτε καν τα «Μνημόνια Συνεργασίας» με τα Σκόπια.
    Παρά τις πιέσεις των ευρωατλαντικών «φίλων» του.
    Προφανώς διότι τον απέτρεψε ο Σαμαράς.
    Χωρίς δημόσιες αντιπαραθέσεις. Διακριτικά και αποτελεσματικά.
    Και θα τολμούσε ποτέ ο Μητσοτάκης να προχωρήσει τις «Πρέσπες του Αιγαίου» όσο ο Σαμαράς, αλλά και ο Καραμανλής, είναι παρόντες; Αστεία πράγματα.
    Ο Τσίπρας είναι αυτός που υπέγραψε την κάκιστη συμφωνία των Πρεσπών. Και ποιος μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ θα τον εμπόδιζε να προχωρήσει στις Πρέσπες του Αιγαίου;
    Ο Σαμαράς με την ομιλία στο ομώνυμο Ίδρυμα ήταν για άλλη μια φορά σαφής ΚΑΙ στα εθνικά θέματα.
    Και καλό είναι να διαβάζουμε προσεκτικά και να σκεπτόμαστε πριν βγάλουμε τα συμπεράσματά μας για τις θέσεις και τα σχέδια Σαμαρά.
    https://www.youtube.com/watch?v=UZPkJlGeAS0
    https://dailypost.gr/thanasis-k/toys-ta-epsalle-enotika/
    (τους τα έψαλλε … ενωτικά!)
    «Τους είπε ότι η Συμφωνία των Πρεσπών έχει ανατραπεί και κάνουμε πως δεν καταλαβαίνουμε! Τόνισε ακόμα, ότι με την Συμφωνία εκείνη, αντί να λυθεί ένα πρόβλημα δημιουργήθηκε πολύπλευρη περιφερειακή αστάθεια σε όλη την περιοχή.»
    « Τους είπε ότι κάποιοι σέρνουν την Ελλάδα σε “Πρέσπες του Αιγαίου”, πράγμα που ΔΕΝ θα το επιτρέψουμε. Και σήμερα μπορούμε να το αποτρέψουμε.»

    Ο Σαμαράς γνωρίζει ότι ο Μητσοτάκης είναι lame duck, χωρίς πιθανότητα δεύτερης τετραετίας.
    Για πολλούς λόγους, κυρίως διότι με αφορμή τις υποκλοπές κάηκε η συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ
    Η ομιλία Σαμαρά δεν μύριζε συνταξιοδότηση.
    Έδειξε αποφασιστικότητα ενεργού παρέμβασης στο παρόν και στο μέλλον.
    Ο πατριωτισμός επιτάσσει στον Σαμαρά να παρακολουθεί στενά τις ραγδαίες εγχώριες και διεθνείς εξελίξεις, να προγραμματίζει τις επόμενες κινήσεις του και να διαπραγματευτεί μακριά από το φως της δημοσιότητας με τον Μητσοτάκη τους όρους αλλαγής της ηγεσίας της ΝΔ με γνώμονα το συμφέρον της παράταξης και, κυρίως, της χώρας.
    Απόπειρες ανοιχτής ρήξης με τον Μητσοτάκη θα ήταν άσκοπες και επικίνδυνες.

    Και τι μπορούμε να ψηφίσουμε στις επερχόμενες 1ες εκλογές όποιοι είμαστε δεξιοί γνήσιοι πατριώτες;
    Προφανώς να μην ψηφίσουμε ΝΔ του Μητσοτάκη, ούτε βεβαίως ΣΥΡΙΖΑ, ούτε όμως το συριζο-αλλοιθωρίζον ΠΑΣΟΚ.
    Μπορούμε να ψηφίσουμε μικρά κόμματα που δεν θα συνεργάζονταν με τη μητσοτακική ΝΔ αλλά θα μπορούσαν μετά τις 2ες εκλογές να συνεργαστούν με μια σαμαρική ΝΔ.
    Ή, με παρόμοιο σκεπτικό, κόμματα των οποίων οι ψηφοφόροι θα θεωρηθούν, και θα μπορούν να αποτελέσουν, δεξαμενή για μια σαμαρική ΝΔ των 2ων εκλογών.
    Καθιστώντας έτσι σχεδόν μονόδρομο τη συναινετική αλλαγή ηγεσίας της ΝΔ μετά τις 1ες εκλογές.
    Αλλά είπαμε, δεν μπορεί και δεν πρέπει ο Σαμαράς να δώσει τέτοια γραμμή.
    Αυτά πρέπει να τα σκεφτούν και να πράξουν δεόντως οι νοήμονες πατριώτες ψηφοφόροι.
    Μπορεί να βοηθήσει και το antinews, αφού θέλει να απευθύνεται σε αυτούς.

  11. Ισως να δείτε και αυτη την αληθεια….Πήραν την σύνταξη τους επειδή δούλευαν..Και εσας κσι εμας και ολους..η πολιτική ειναι και επάγγελμα.Το ειχα γράψει ..και παραδόξως δεν μπήκε…..τι ευα τι μικρές ευες τι μεγάλες ευες

  12. Δεν αφορά μόνο τους κοψοχέρηδες, αφορά και μεγάλο αριθμό συνταξιούχων. Έγινε και συνεχίζει να γίνεται μακελειό με τον επανυπολογισμό των επικουρικών συντάξεων περιόδου 2015 και 2016. Ο νόμος Κατρούγκαλου (Ν 4387/16)δεν προέβλεπε αναδρομικότητα, έλα που το κάλυψε ο νόμος Βρούτση (Ν 4670/20), βγήκε και μία απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας και έδεσε το γλυκό. Μειώσεις που δεν έκανε ο Τσίπρας, τις κάνει τώρα ο κ. Μητσοτάκης και μάλιστα αναδρομικά από το 2015. Μπόχα συνέλληνες, φασισμός η αναδρομικότητα των οφειλών. Ο κ. Μητσοτάκης μας αρπάζει το 1/4 των επικουρικών για οφειλές επταετίας, μείωσε και το ποσό που αναλογεί (από εμένα έκλεψε το 40% συν το 1/4 λόγω οφειλών που προέκυψαν από τον επανυπολογισμό), οπότε άφαντη έγινε πλέον η επικουρική (από ΙΚΑ ΕΤΑΜ ήταν).
    Οπότε, θα σε τελειώσουμε κ. Μητσοτάκη.

  13. “είμαστε και Δύση και Ανατολή, είμαστε και Βορράς και Νότος από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.

    Είμαστε και Δύση και Ανατολή και Βορράς και Νότος.

    Είμαστε η κοιτίδα του δυτικού πολιτισμού. Είμαστε η κοιτίδα του πολιτισμού. Δεν είμαστε “και εμείς Δύση”.

    Είμαστε η κοιτίδα του δυτικού πολιτισμού και δική μας ευθύνη είναι να αναγεννήσουμε αυτό που σήμερα ονομάζεται δυτικός κόσμος με βάση τις αρχές μας, τις αρχές της ελευθερίας, της δημοκρατίας, της αληθινής δημοκρατίας, του κράτους δικαίου, της κοινωνικής αλληλεγγύης.”

    Αλέξης Τσίπρας

  14. Απ’ το να ψηφίσουμε δοτούς και πουλημένους πολιτικούς (βλ. αραβο-δολλάρια και αραβο-ευρώ), υποτακτικούς των νεοταξικών Βρυξελλών ή ελληνόφωνους Εθνοπροδότες
    ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΘΝΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ στις επερχόμενες εκλογές.
    Ο -όποιοι- πατριώτες πολιτικοί εντός ΝΔ ξέρουν κι αυτοί τι πρέπει να κάνουν. Δεν είναι δα και δύσκολο.. Είμαστε όλοι εμείς που ανασκιρτούμε και συγκινούμαστε όταν διαβάζουμε:

    «Γνώμες, καρδιές, όσοι Έλληνες,
    ό,τι είστε, μην ξεχνάτε,
    δεν είστε από τα χέρια σας
    μονάχα, όχι. Χρωστάτε
    και σε όσους ήρθαν, πέρασαν,
    θα ’ρθούνε, θα περάσουν.
    Κριτές, θα μας δικάσουν
    οι αγέννητοι, οι νεκροί…»
    Πηγή:
    https://www.greek-language.gr/digitalResources/literature/tools/concordance/browse.html?cnd_id=7&text_id=2048

    Υ.Γ.
    Όχι “Greece” πια..
    “Greece” είναι η χώρα των σκλάβων.
    Εγώ δεν είμαι “Γραικός”, είμαι Έλληνας!
    Η Πατρίδα μου ονομάζεται ΕΛΛΑΣ περισσότερα από 3,000 χρόνια.
    HELLAS!

  15. Ποιες πατριωτικές δυνάμεις? Η σιωπή είναι συνυπευθηνοτητα και συνενοχή . Μια λύση υπάρχει εκλογές μαύρισμα να φεύγετε και ας έρθει όποιος ναναι γιατί έτσι όπως τα έχετε κάνει με τις κρυφές διπλωματιες και τον αφοπλισμό των νησιών που δρομολογητές βλέπω να έρχεται ο Ταγίπ

  16. Του το φύλαξαν για τα Χριστούγεννα

    Στόχος 519c ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων

    Τι να τον κάνεις τον Ερντογάν όταν έχεις τέτοιον πρωθυπουργό;

    Η Ελλάδα μπαίνει επάξια στο γκρουπ εκίνων των χωρών με πρωθυπουργό άτομο του κοινού ποινικού

    Κυριάκο Μητσοτάκη, έρχεται εξορία.

  17. Να υποθέσουμε πως δεν παίζει το ενδεχόμενο να βασιστεί η σωτηρία της χώρας σε σοβαρότερα άτομα από τους “κοψοχέρηδες της παράταξης”, οι οποίοι και σαρανταποδαρούσες να ήταν θα είχαν 100% αναπηρία αν κόβαν κάθε φορά το άκρο που ψήφισε. Παρεμπιπτόντως, οι εξ εκλογών κοψοχέρηδες δικαιούνται αναπηρική σύνταξη?

  18. Ας μου λυσει καποιος την απορια. Γιατι ολα τα καναλια ειναι εναντιον του Συριζα; Ολοι αυτο οι εφοπλιστες θελουν το καλο της Ελλαδας; Καποτε ειχαν πει σε εναν εφοπλιστη οτι ο οδηγο σου ψηφιζει το ιδιο κομμα με σενα. Και απανταει η εγω κανω λαθος, η αυτος χρειαζεται γιατρο. 25 χρονια λειτουργουσαν χωρις αδεια. Μολις τους πηρε τα 30 μυρια τον εναν θελουν να μας σωσουν.

  19. Δεν θα ήταν παράδοξο οι “πατριωτικές δυνάμεις” που στηρίζουν τον Κυριάκο 3,5 χρόνια να αποσύρουν τη στήριξη ουσιαστικά την προεκλογική περίοδο?
    Τι θα πετυχαναν με αυτό?
    Ούτε τη δικιά τους ψήφο δεν θα έβρισκαν μετά τη διαγραφή τους και θα είχαν χαρίσει στο Κυριάκο ολάκερη τη ΝΔ.

    Αν το δούμε χωρίς συναισθηματισμούς τότε:
    Σε περίπτωση που μετά τις εκλογές σχηματίσει κυβέρνηση ο Κυριάκος λογικά θα έχει λιγότερους βουλέυτές από σήμερα και επομένως θα έχει περισσότερα ατού η εσωκομματική αντιπολίτευση.
    Σε περίπτωση που δεν είναι η ΝΔ στην κυβέρνηση τότε ο Κυριάκος θα παραιτηθεί, θα γίνει επίτιμος και θα φτιάξει κάποιο ιδρύμα όπως είθισται. Με κάθε άνεση τότε θα υποστηρίξουν κάποια διάδοχη ηγεσία.

  20. @ Νικος Α

    Οντως ο Κυριάκος εξοπλίζει τις ΕΔ Αυτές που ο ΚΚ Β”, ΓΑΠ, Σαμαράς, Τσίπρας άφησαν άοπλες.
    Πλην όμως όχι στο βαθμό και όχι με τη γρηγοράδα που απαιτούν οι καιροί.
    Στο τέλος της ημέρας ο επανεξοπλισμός δεν είναι αυτοσκοπός. Είναι αποτροπή.
    Αν δεν την πετύχει θα έχει την ίδια ευθύνη με τους άλλους “πατριώτες”.
    Αν την πετύχει έσωσε τη παρτίδα και τη χώρα από πόλεμο που οι άφρονες πρώην πρωθυπουργοί το είχαν κάνει σχεδόν βεβαιότητα .

    Αυτό που συνήθως χάνεται στις αναλύσεις είναι ότι ο Ερντογάν και η Τουρκία δεν ψάχνονται για Πρέσπες.
    Τα θέλουν όλα. Γι αυτό και καμία συμφωνία δεν μπορεί να επιτευχθεί.
    Ούτε με τον Κυριάκο, ούτε με τον Τσίπρα πρωθυπουργούς.
    Ακόμη και να θέλανε οι δικοί μας Πρέσπες στο Αιγαίο…δεν θέλει η Τουρκία!
    Θέλει το Αιγαίο, την ανατολική Μεσόγειο, τη Θράκη, τη Θεσσαλονίκη και φυσικά την “ιερή πόλη τους”, τα Γιαννιτσά! (Γαζή Εβρενός κτλ)

  21. Επειδή μέχρι και σήμερα παίζει το θέμα Πρέσπες και μεταφορικά Πρέσπες του Αιγαίου, σε ότι αφορά
    την εσωτερική πολιτική της χώρας ας δώσετε διαφοροποίηση στο θέμα εσωτερική πολιτική-εξωτερική πολιτική.
    Ο Τσίπρας έδωσε την υπογραφή του σε ένα θέμα που είχε γεννηθεί μερικές δεκαετίες πριν από τον Τσίπρα όταν ούτε που είχε γεννηθεί.
    Αυτή η υπογραφή δεν έπεσε χωρίς διαβουλεύσεις, χωρίς εγγυήσεις που ως χώρα τις έχει εμπρός σε επόμενα χρόνια και που αφορά το θέμα Δυτικά Βαλκάνια και κυρίως το θέμα Κόσσοβο.
    Ούτε και είναι δύσκολο να προκύψει μια πρωία το θέμα Μεγάλη Μακεδονία.
    Γιατί δεν δίδονται εξηγήσεις που να πείθουν, γιατί πολύ απλά η εξωτερική πολιτική χαράσσεται με ορίζοντα τουλάχιστον 50 έως 100 επόμενα χρόνια.
    Ο Τσίπρας είχε την δυνατότητα να μην υπογράψει αυτή την συμφωνία, είχε την δυνατότητα να αφήσει να τρέξουν οι εκλογές και η υπογραφή σε επόμενη κυβέρνηση.
    Γιατί επέλεξε την χρονική στιγμή, παρακολουθώντας και αναλύοντας το πώς εξελίσσονται τα γεγονότα ολοκληρώνεται και η εικόνα που λύπει από την απάντηση.
    Κάποτε ως λαός οφείλουμε να καταλάβουμε ότι τις πιέσεις και τις υποχρεώσεις που δεχόμαστε από εξωτερικά συμφέροντα, να τις περιορίσουμε η άλλως να τις υποδεικνύουμε λαμβάνοντας υπόψιν τα συμφέροντα πρώτα της εσωτερικής μας βιωσιμότητας.
    Οι γεωπολιτικές αλλαγές τρέχουν σε παγκόσμια κλίμακα, το φαινόμενο παραμένει σε αρχική μορφή με βάση το χρόνο.
    Καθώς ο καιρός θα περνάει τα γεγονότα θα επι-βεβαιώνουν συμφέροντα, συμμάχους, φιλίες αλλά και εκμετάλλευση χωρών, λαών, αφού η πολιτική από άτομα που δεν στάθηκαν σε ανάστημα να υπερασπιστούν την χώρα τους αναλόγως.
    Ο σοφός λαός <> έχει και στραβοπατήματα.
    Την απλή αναλογική την ψήφισε ο Τσίπρας ο οποίος δεν φοβάται να συγκυβερνήσει το αποδέχεται με τόλμη και θάρρος.
    Κάποιοι άλλοι βγάζουν φλύκταινες όταν σκέπτονται την πρώτη Κυριακή με εκλογικό νόμο απλή αναλογική.
    Ας αφήσουμε την κάλπη λοιπόν να δώσει το δικό της αποτέλεσμα.
    Έπειτα υπάρχει χρόνος να κάνουμε αναλύσεις με νούμερα.
    Είμαστε μικρή χώρα και οι αριθμοί σε πολύ σύντομο χρόνο εμφανίζουν και την πλήρη εικόνα ποιοι είμαστε ως λαός στη σκέψη, στο πνεύμα, στην κρίση, στην υποταγή, στην εξάρτηση.
    Υπομονή.

  22. Ἔχω πάψει ἀπὸ καιρὸ νὰ γράφω.
    Τὸν Σεπτέμβριο, ὅμως, τοῦ 2020 έδῶ, στὸ Antinews, εἶχα γράψει τὰ παρακάτω, ποὺ τὰ ἐπαναλαμβάνω αὐτούσια γιὰ τὶς ἀνάγκες τούτης ἐδῶ τῆς συζήτησης. Τὰ καταθέτω ὡς τροφὴ γιὰ σκέψη στὸ ἀμέσως ἑπόμενο post. Δὲν ἀναιρῶ οὔτε μιὰ κεραία.

    Καλή μας (Ἅγια) νύχτα, ἀγαπητοί μου ….

  23. Πλέον, δὲν ὑπάρχουν «πατριωτικὲς δυνάμεις» γενικῶς,
    δὲν ὑπάρχει οὔτε καὶ «πατριωτικὴ δεξιά» εἰδικώτερα …

    Τούτη τὴν ὥρα,
    τὸ ποσοστὸ ὅσων εἶχαν ἢ ἀπέκτησαν ξανὰ ἔντονες πατριωτικὲς εὐαισθησίες
    (ἀποκαλουμένων περιπαικτικὰ «ἐθνολαϊκιστῶν» ἀπὸ τὴν «καθὼς πρέπει»  ἰντελλιγκέντσια),
    εἶναι μὲν ἕνα ἀξιόλογο (?) 15%,
    τὸ ὁποῖο μάλιστα ἔχει τὸ προσὸν ὅτι κάπως ἀναπαράγεται με βιολογικὸ ἀκόμα τρόπο κι ὄχι μὲ στρατολόγηση νέων ὁπαδῶν, ὅπως κάνουν οἱ φυγότεκνοι φιλελὲ καὶ οἱ «ἐναλλακτικῆς σεξουαλικότητας» Ἀριστεροί.

    Ὡστόσο ὁ κόσμος αὐτός,
    ὁ ὁποῖος ἔδειξε τὴν ΠΟΣΟΤΙΚΗ (καὶ μόνο…) δυναμική του στὰ μαζικώτατα ἐκεῖνα συλλαλητήρια γιὰ τὴ Μακεδονία τὸ 2018 (ὡς μιὰ ἀπ᾽ τὶς συνιστῶσες τους),
    εἶναι καὶ θὰ παραμείνη στὸν αἰῶνα τὸν ἅπαντα ΚΟΝΙΟΡΤΟΣ καὶ ΟΧΛΟΠΟΛΤΟΣ,
    ἀνίκανος νὰ συγκροτηθῆ ποτὲ πολιτικὰ σὲ κάτι τις τὸ ἀξιόλογο
    (καὶ -γι᾽ αὐτὸ- δυνητικὰ ἀπειλητικὸ γιὰ τὸ Establishment).

    Τσαλαβουτοῦν (καὶ θὰ τσαλαβουτοῦν ἀενάως) μεταξὺ ἀποχῆς/λευκοῦ (οἱ πιὸ λοῦμπεν),
    χρυσαυγιτισμοῦ, τσαρλατανο-αρχηγίσκων, Καζάκηδων e tutti quanti. Καλὰ τὰ λέει ὁ “Ψυχραιμία” ἐπ᾽ αὐτοῦ.

    Φυσικά,
    τὸ μισὸ περίπου ποσοστὸ ἀπὸ δαύτους πάει μονίμως καὶ κάθεται σὰν τὰ κλωσσόπουλα κάτω ἀπὸ τὴ θαλπωρὴ τῆς Ν. Δ. Παριστάνουν μετὰ τοὺς «κοψοχέρηδες», κλαίγονται, μὰ ἐκεῖ ξανὰ καταλήγουν.
    Καὶ θὰ καταλήγουν. Ἀενάως.
    «Γιὰ νὰ φύγουν οἱ κομμουνισταί».  Ἐπειδή, «τὸ μὴ χεῖρον, βέλτιστον».

    Ἐλπίζουν (βαυκαλίζονται), ὅτι
    «Δὲν μπορεῖ ! Θ᾽ ἀναδυθοῦν κάποτε πατριωτικὲς ἡγεσίες ἀπὸ τὰ σπλάχνα τῆς Παράταξης!»,
    ὅτι
    «Δὲν μπορεῖ ! Θὰ ἐκφρασθοῦν κάποια στιγμὴ τὰ «Μεγάλα Κεφάλαια» τῆς Παράταξης!».

    Ἀδυνατεῖ
    -λόγῳ εὐήθειας καὶ πολιτικοῦ ἀτταβισμοῦ-
    νὰ συλλάβη αὐτὴ ΕΙΔΙΚΩΣ ἡ μερίδα τῶν «πατριωτικῶν δυνάμεων»,
    ὅτι ἡ μὲν φυσιογνωμία τῆς «Παράταξης» ἔχει ἐξαλλαγεῖ ἀμετάκλητα λόγῳ τοῦ ἐντελῶς διαφορετικοῦ πλέον προφίλ τῶν mainstream ψηφοφόρων τῆς Ν.Δ., τὰ δὲ «Μεγάλα Κεφάλαια» τῆς «Παράταξης» πέρασαν πλέον σὲ φάση -καὶ βιολογικῆς ἀκόμα- ἀποδρομῆς.

    Γιὰ τοὺς λοιποὺς τοῦ 15%, στοὺς ὁποίους ἀναφέρθηκα πιό πάνω,
    ἡ εὐήθειά τους (καὶ ἡ διολίσθησή τους στὸ κοινωνικὸ περιθώριο, ποὺ καθ᾽ ἑαυτὴν ἴσως καὶ νὰ τοὺς καθιστοῦσε συμπαθεῖς …) συνδυάζεται μὲ πολιτικὲς καταβολὲς ἐντελῶς «μαῦρες» :

    Εὐθέως χουντονοσταλγικές, Χίτικες, «ξέπλυμα» τοῦ μαυραγοριτισμοῦ ἢ τοῦ φιλογερμανισμοῦ τοῦ α´ μισοῦ τοῦ 20οῦ αἰ.
    (τὰ βλέπουμε κι ἐδῶ μέσα νὰ ἐκφράζωνται αὐτά …),
    ἀλλὰ ταυτόχρονα καὶ γερὲς καταβολὲς «Αὐριανισμοῦ», μακρόχρονης κομματικῆς στράτευσης στὸ ΠΑΣΟΚ, «προκειμένου νὰ ξεκουμπιστῆ ὁ Καραμανλισμός»,
    ἀπὸ παρανοϊκούλια χουνταίους ποὺ ἔγιναν ΠΑΣΟΚοι «διὰ τῆς τεθλασμένης»,
    ἀφοῦ προηγουμένως, τὸ 1977, πέρασαν ἀπὸ τὸ 6% τῆς «Ἐθνικῆς Παρατάξεως» τῶν Θεοτόκη – Στεφανόπουλου.

    Τόσο ὡραῖα καὶ ὑγιῆ …

    Προσέξτε τώρα :
    Διακριτὴ ὁμάδα
    (ἡ ὁποία ὅλο καὶ θ᾽ αὐξάνη, ἔτσι ποὺ πᾶμε ….)
    στοὺς κόλπους αὐτῶν, τῶν ἐκτὸς Ν.Δ., «ριζοσπαστικοποιημένων» πρόσφατα, «πατριωτικῶν δυνάμεων» 
    ἀποτελεῖ τὸ πλῆθος ἐκείνων τῶν νεοελλήνων – ραγιάδων,
    ποὺ ἔρχονται μαζικὰ καὶ γιὰ πρώτη φορὰ σὲ ἄμεση, τοπική, σωματικὴ σχεδόν, ἐπαφὴ μὲ τοὺς λαθρομετανάστες, σ᾽ ὅλους τοὺς κοινωνικοὺς χώρους (π. χ. σχολεῖα, νοσοκομεῖα), καθὼς καὶ σ᾽ ὄλα τὰ μήκη καὶ τὰ πλάτη, πλέον, τῆς Χώρας κι ὄχι σὲ θύλακες, ὅπως μέχρι πρόσφατα.
    Εἶναι πολιτικοὶ γυρολόγοι.
    Προέρχονται ἀπὸ ΝΔ, ΠΑΣΟΚ καὶ (καιροσκοπικοὺς ψηφοφόρους τοῦ) ΣΥΡΙΖΑ.
    Δὲν μποροῦν (εὐλόγως) ν᾽ ἀνεχθοῦν τὶς ἀλλεπάλληλες διαρρήξεις στὶς ἰδιοκτησίες τους καὶ τὴ γειτνίαση μὲ καταυλισμοὺς – τενεκεδουπόλεις.

    Ἰσχύει γι᾽ αὐτοὺς ἡ τούρκικη παροιμία : 
«Τοῦ ραγιᾶ ἡ γνώση τοῦ ᾽ρχεται στερνά».

    Ἀσφαλῶς δὲν πρόκειται νὰ ξαναψηφίσουν Ν.Δ. ΣΥΡΙΖΑ κλπ.
    Πολιτικῶς, ὅμως, οὔτε κι αὐτοὶ πρόκειται ποτὲ νὰ συγκροτήσουν κάτι τὸ ἀξιόλογο.
    «Ντουφεκιὲς» διαμαρτυρίας τῇδε κἀκεῖσε, βουβὴ ἀπελπισιά.
    Στὸ τέλος, κάμποσοι ἐξ αὐτῶν θὰ ἐκχωρήσουν τὸν πρώην ζωτικό τους χῶρο στοὺς χωροκτητικοὺς «μπολιαστές», μὲ ἐσωτερικὴ μετανάστευση τῶν αὐτοχθόνων (διαδικασία ποὺ ἔχει ἤδη, ἀπὸ δεκαετιῶν, παρατηρηθεῖ σὲ τεράστια κλίμακα στὴν Δυτικὴ Ἀβρούπα).

    Εἶναι ἐντελῶς ἐνδεικτικὸ λ.χ., ὅτι ἀκόμα δὲν ἔχει συγκροτηθεῖ ἕνα πανελλαδικὸ «Δίκτυο» ἀπὸ κατοίκους περιοχῶν ποὺ θίγονται ἀπὸ τὴ χωροθέτηση μουσουλμανικῶν κωμοπόλεων δίπλα τους, τὸ ὁποῖο ν᾽ ἀποτελῆ ὑπολογίσιμη ὁμάδα πίεσης καὶ νὰ θέτη μετ᾽ ἐπιτάσεως τὸ (εὔλογο πιὰ) αἴτημα :
    «Ἀπομόνωση τῶν παράνομων εἰσβολέων σὲ ἀκατοίκητα νησιά!».
    Ἂν εἴχαμε νὰ κάνουμε, ἀντιθέτως, μὲ κανένα ἀριστερίστικο αἴτημα («Δράσε τοπικὰ – σκέψου πανελλαδικά!»), νά ᾽βλεπες γιὰ πότε θά εἶχαν ὀργανώσει οἱ ἁριστεροὶ «δίκτυα», «παραδίκτυα» καὶ «δικτυάκια»!

    Ἐντελῶς καχεκτικοί, λοιπόν, καὶ λυμφατικοὶ καὶ τοῦτοι ᾽δῶ.

    Κι ὅλα τὰ παραπάνω, τὰ παρακμιακά, στὴν Ἑλλάδα, βρίσκονται σὲ πλήρη διαφορὰ φάσεως μὲ τὴν ἀντίθετη, ἐθνοκεντρικὴ τάση ποὺ «ἀνεβαίνει» πανευρωπαϊκὰ (καὶ ποὺ εἴτε βρίσκει τὴν πολιτική της ἔκφραση αὐτοτελῶς εἴτε ἐπηρεάζει mainstream πολιτικοὺς σχηματισμούς).
    Δὲν σηκώνω ἀντίρρηση ἐπ᾽ αὐτοῦ !

    Συμπέρασμα :

    Ἀπαισιοδοξία.

    Ἂν θέλουμε νὰ μιλᾶμε ἔντιμα καὶ σοβαρά. Σ᾽ ἕναν (κατὰ τεκμήριο) σοβαρὸ δημόσιο διάλογο.
    Ἂν δὲν εἴμαστε τίποτε παρανοϊκούλια ἢ τρόλλ τῶν 0,6 εὐρὼ/post.

    Ὁ πολιτικὸς (κι εὐρύτερα ὁ ἱστορικὸς) χρόνος τρέχει, ἄλλωστε, μὲ ρυθμοὺς καταιγιστικούς.
    Φυλάξτε τὸν ἀντίλογό σας, οἱ “αἰσιόδοξοι”, γιὰ δέκα χρόνια μετά,
    ποὺ θά ᾽μαστε 1.000.000 κεφάλια λιγώτεροι, οἱ native Greeks τῆς Μητροπολιτικῆς Ἑλλάδας,
    τραγικὰ γερασμένοι,
    ἠθικὰ ἀκόμα πιὸ ξεπεσμένοι
    κι ἔχοντας χάσει ὅλο τὸν βιταλισμό μας.

    Θέλω, πάντως, στὴν «αἰσιόδοξη» ἐπιχειρηματολογία περὶ «πατριωτικῶν δυνάμεων»,
    οἱ ὀποῖες θ᾽ ἀνατάξουν (!!! ??) τὴν κατάσταση στὸ ἀδήριτο hic et nunc τῆς Ἑλλάδας τοῦ 2040,
    νὰ μὴ ἔρθη κανεὶς νὰ μοῦ ἐπικαλεσθῆ τὴ συμβολὴ :

    * τῶν σκιῶν τῶν προγόνων μας ἀπ᾽ τὰ κυπαρίσσια,

    * τῶν ἑκατομμυρίων ἀγέννητων παιδιῶν ποὺ ἀποφύγαμε γιὰ τὸν καλοζωϊσμό μας ἢ ποὺ -ἀκόμα χειρότερο- τὰ δολοφονήσαμε μὲ ἐκτρώσεις τα τελευταῖα σαράντα χρόνια ἢ

    τῶν ΑΝΑΝΤΙΣΤΡΕΠΤΑ φευγάτων τοῦ προσφάτου (2009-2019) καὶ συνεχιζόμενου brain drain ἢ τῶν πρὸ πολλοῦ φευγάτων ἀπὸ τὰ κύματα τῆς Διασπορᾶς μας τοῦ 20οῦ αἰ. …

  24. και ο δικτάτορας Ιωαννιδης πατριώτης ηταν κατα μια έννοια.
    Ο πατριωτισμός δεν είναι δηλώσεις , είναι αποτέλεσμα.
    Οι πατριώτες οφείλουν να ειναι δημοκράτες ;;; Απαντήστε σαυτο το ερώτημα και μετά συνεχίζετε.
    Η καραμελα για τις πρέσπες , είμαστε σίγουρη σήμερα αν τελικά έβλαψε τα εθνικά μας συμφέροντα;;
    Στο αιγαίο θα δοκουμε όνομα ή κυριαρχία ;;;

  25. Εθνομηδενιστης ο Μητσοτάκης που επανεξοπλιζει την χώρα. Αλλά θα κάνει Πρέσπες Αιγαίου γιατί δεν πρόλαβε τώρα 4 έτη. Ούτε η Αυγή δεν γράφει τέτοιες ουρανομηκεις ανοησίες

  26. Αγόρασαν ποτε Ραφάλ οι πατριωτικές δυνάμεις ή απλά κουνάγανε σημαιάκια και παίζανε πατριωτισμό εκ του ασφαλούς;
    To πρόβλημα με όλον τον δήθεν “πατριωτικό χώρο” είναι ότι η υπόλοιπη κοινωνία δεν τους θεωρεί καθόλου πατριωτικούς αλλά απλά βλάκες που προκαλούν καταστροφές.
    Έρχεται από πολύ παλιά η παρεξήγηση,εδώ και πάνω από ένα αιώνα.
    Δεν πειράζει,έχετε να επιλέξετε ανάμεσα σε κολοσσούς πατριωτισμού,Βελόπουλος,Κασιδιάρης,Μπογδάνος και δεν ξέρω ποιούς άλλους.

  27. Το ενδιαφέρον είναι ότι ο Φακτορας jr συνειδητοποίησε ότι οι δεξιοί θα στηρίξουν Μητσοτάκη για να μην ξαναρθει ο Τσίπρας! Υπάρχει ένας ακόμα λόγος: Ξέρουν, οι δεξιοί, ότι με τον Κυριάκο δεν θα έχουμε ΠΟΤΕ τις Πρέσπες του Αιγαίου, που ευτυχώς απετράπησαν με τις εκλογές του 2019!
    ._

  28. O αρθρογράφος εξεγείρεται που ο Καραμανλής και ο Σαμαράς,δεν έγιναν αποστάτες, να ρίξουν την εκλεγμένη κυβέρνηση και να οδηγήσουν σε πολιτική αστάθεια τη χώρα. Εξεγείρεται που δεν έγιναν “αποστάτες”, εναντίον του υιού του “αποστάτη” !
    Το τραγικό της υπόθεσης είναι ότι με την όλη στάση που έχετε τηρήσει, στο τέλος πραγματικά θα είστε συνυπεύθυνοι και σεις μαζί με τους άλλους για τις λεγόμενες “Πρέσπες του Αιγαίου”.

  29. @ Κάθαρση

    Τα ίδια λέει και ο Ντούγκιν!
    Γενικότερα οι πρωην σταλίνες και σημερινοί πουτινικοί που θρηνούσαν τον θάνατο του Κάστρο, που έκαναν στρατηγικές συμφωνίες με τα αγιατόλια και τώρα έχουν πιεί το αμίλητο νερό για όσα συμβαίνουν στο Ιράν, οι φίλοι του Μαδούρο θα σώσουν τη Δύση από τον εαυτό της και θα της δείξουν την πραγματική δημοκρατία.
    Αν δεν ήσαν γελοίοι θα ήσαν αστείοι.

  30. Δεν υπάρχει καμμιά πιθανότητα συμφωνίας με την Τουρκία διότι οι αξιώσεις της είναι πολύ μεγάλες.
    Οι “Πρέσπες του Αιγαίου” είναι ένα φανταστικό κατασκεύασμα των ορφανών των συριζανέλ και της δεξιάς συνιστώσας τους που έβγαλαν για να ισοφαρίσουν όπως νόμιζαν τις πραγματικές Πρέσπες,εξ ου και το ονόμασαν έτσι με βάση μια υποτιθέμενη συμφωνία που ΘΑ έκανε ο Μητσοτάκης.
    Παρ ότι οι σχέσεις έχουν επιδεινωθεί,παρ ότι ο Ερντογάν λέει ότι δεν θέλει να δει καν τον Μητσοτάκη,παρ ότι κάθε μέρα εκτοξεύονται απειλές,οι βλακοδεξιοί – δεν υπάρχει καλύτερος όρος για να τους χαρακτηρίσει κανείς – επιμένουν εδώ και τέσσερα χρόνια σαν χαλασμένο γραμμόφωνο ότι επίκεινται κάποιες “Πρέσπες του Αιγαίου” που μόνο αυτοί μπορούν να αποσοβήσουν ίσως κάνοντας καμμιά λιτανεία.
    Είναι κωμική η κατάστασή τους.

  31. Προς του ψηφοφόρους της Ν.Δ που φοράνε ακόμη Παρωπίδες.
    1. Όταν Ο Αρχηγός σας διακατέχεται από το σύνδρομο της καταδίωξης .
    2. Όταν νιώθει και είναι ανασφαλής
    3. Όταν το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι το πως να μαθαίνει τι λένε για αυτόν , τι του Κρύβουν , ποιοι προσπαθούν να καρπωθούν το μερίδιο του λέοντος χωρίς να έχει το μερίδιο του .
    Ένα είναι το αποτέλεσμα δεν κάνει για Αρχηγός , δεν κάνει για Ηγέτης , είναι Εγκληματικά ανεπαρκής για την Χώρα και τον Λαό της .
    Όσοι λοιπόν ακόμη φοράτε παρωπίδες πετάξτε της διότι θα κρεμάσετε στην Γκιλοτίνας και την χώρα και τον λαό της .

  32. Η ομιλία Σαμαρά στο ντεμπούτο του ομόνυμου ιδρύματος αποτελεί πλέον το μανιφέστο του ελληνικού πατριωτισμού. Κάντε την κορνίζα και μελετήστε την κάθε λέξη.

  33. Mαύρο στον Μητσοτάκη. Και μαύρο δαγκωτό. Άθλιος. Θα πέσει με κρότο.

  34. @georgeN. Επειδη τωρα εχουν αλλαξει και δεν κοιμαται ο λαος, πρωτα θα πεθαινει ενας Μαυραγοριτης και ενας τοκογλυφος και μετα ενας τουρκος. Πολλα ξερεις εσυ ρε φιλε ,τοσο διαβασμενος εισαι; Αλλα εισαι τυχερος που ζεις σε πλουσια και δεξια χωρα. Που να ζουσαμε σε καποια φτωχη καο κομμουνιστικη χωρα; Ποιος θα αντεχε τοσα δελτια και κουπονια για τα παντα.

  35. @ Ψυχραιμία

    Καλό θα ήταν να είσαι λίγο πιο μετριοπαθής στους χαρακτηρισμούς σου, ειδικά όταν όσα γράφεις μάλλον σε εκθέτουν.

    Και εξηγώ.

    Το επιχείρημα σου είναι πως ο Ερντογάν δεν θέλει ούτε να δει τον Μητσοτάκη.

    Σοβαρο επιχείρημα.

    Ας το δούμε το θέμα.

    Υπάρχει καλύτερος τρόπος να κάνει αβάντα ο Ερντογάν στον Μητσοτάκη από το να λέει πως δεν θέλει ούτε να τον δει?

    Δηλαδή σκέψου το λίγο.

    Ίσα ίσα που του φτιάχνει και το προφίλ, σε όσους είναι αρκετά κουτοί ώστε να το πιστέψουν.

    Οι δύο χώρες έχουν προεκλογική περίοδο και μια ψευτο κοκορομαχια βολεύει και τους δύο.

    Ας πάμε στα πραγματικά γεγονότα.

    Εκτός από το γεγονός πως δεν μάθαμε ποτέ τι συμφώνησαν τρώγοντας χαλβά στον Βόσπορο, σε μια συνάντηση που φρόντισε ο Έλληνας πρωθυπουργός να μην υπάρχει υπηρεσιακός μάρτυρας, έχουν αποκαλυφθεί μια σειρά από μυστικές συναντήσεις, διπλωμάτων που υπάγονται στο Μαξίμου οι οποίοι δεν ενημέρωσαν ποτέ τον άμεσο προϊστάμενο τους στο ΥΠΕΞ.

    Ένας ενήλικας, όταν βλέπει αυτά τα γεγονότα βγάζει ακριβώς τα αντίθετα συμπεράσματα από εσένα.

    Και για να το πάμε και ένα βήμα παραπέρα, αυτές τις μέρες είδαμε την επίσκεψη Ζελενσκι στο Κονγκρέσο. Τα ίδια καραγκιοζιλικια με την επίσκεψη του δικού μας εκεί.

    Επίσης, ο κύριος Ζελενσκι αναδείχθηκε όταν στην εκεί Πρεσβεία ήταν ο κ. Παιτ.

    Μετά ήρθε εδώ και έπεσε το σύστημα της εταιρείας και τα υπόλοιπα είναι ιστορία.

    Άρα για να μην μακρυγορω, αν θα γίνει συμφωνία του Μητσοτάκη με τον Ερντογάν εξαρτάται τι εντολή θα δοθεί από τους “συμμάχους” στους οποίους ο σημερινός πρωθυπουργός είναι δεδομένος.

  36. @ George N

    Ένα μικρό σχόλιο.

    Στον κακό Μαδουρο πήγε γονυπετης ο πλανηταρχης για πετρέλαιο. Άρα δεν είναι και τόσο κακός τελικά.

    Επίσης στο Ιράν όντως ξεσηκώθηκαν οι Κούρδοι για τις υπαρκτές και εν πολλοίς απάνθρωπες συνθήκες ανελευθεριας αλλά το γεγονός αυτό αποτελεί άλλη μια επιχείρηση “μόχλευσης” των Αμερικανών με εργαλειοποίηση των Κούρδων.

    Όπως έγινε και στην Συρία με την επίθεση των Κούρδων του YPG στην ανατολική Συρία (επαρχία Ντέιρ εζ-Ζορ).

    Όσο για την πραγματική Δημοκρατία της Δύσης, την βλέπουμε λίγο παραπέρα, στην γενοκτονία της Υεμένης όπου ο “τεμαχιστης” πήρε και patriot από την δημοκρατική Ελλάδα για να προστατεύσει τα διυλιστήρια της Aramco.

    Όμως γιορτινες μέρες δεν πρέπει να είμαι μίζερος, ήδη βλέπουμε πως η Δύση έχει πετύχει de facto τον εκδημοκρατισμό του Κατάρ στο πεδίο των πρακτικών, γεγονός απολύτως μετρισιμο στις βαλίτσες του λομπινγκ.

  37. Φαίνεται ότι σας διαφεύγει ορισμένων ότι με τη ‘Συμφωνία των Πρεσπών’ οι Τσίπρας & Κοτζιάς δεν διαπραγματεύτηκαν στιγμή Εθνική Κυριαρχία και Κυριαρχικά Δικαιώματα. Γιατί η φύση του εν λόγω γεωπολιτικού ζητήματος δεν ήταν αυτή. Σέρβος αναλυτής δήλωσε τότε ότι “η Βόρεια Μακεδονία έγινε επαρχία της Ελλάδας”. Αντιθέτως, θέμα ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ & ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ υπάρχει σε Αιγαίο & Αν. Μεσόγειο κι ευρύτερα στις ελληνικές θάλασσες.
    Ο νεολογισμός “Πρέσπες του Αιγαίου” πέρα από αγεωγράφητος, παντελώς ασυνάρτητος και μικρονοϊκός, είναι κι επικίνδυνος γιατί αποκρύπτει από την κοινή γνώμη το παραπάνω ζητούμενο.
    Όσον αφορά τα… κουλο-τμήματα ΑΟΖ με Ιταλία & Αίγυπτο ας κρίνει ο καθένας όσο καταλαβαίνει που οδηγείται το πράγμα κι από ποιον.

    @GeorgeN Βεβαίως οι πρώην ΠΘ δεν προχώρησαν στον εξοπλισμό των ΕΔ σε συνθήκες οικονομικής ασφυξίας ενώ ο νυν βρήκε στρωμένη οικονομία. Υπάρχει όμως και μια λεπτομέρεια: αγοράζουμε -ναι εμείς οι φορολογούμενοι από το μελλοντικό μας βιοτικό επίπεδο- Ραφάλ, Μπελαρά κλπ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ εφόσον απειληθεί η εθνική μας κυριαρχία. Κι όχι για να… κορδώνονται σαν τα (ξεπουπουλιασμένα) παγώνια οι νεοδημοκράτες πολιτικάντηδες στις Εθνικές Εορτές.

    Θα ψηφίσω Τσίπρα (ασταύρωτο ψηφοδέλτιο εκτός κι αν υπάρχει κάποια κεντρογενή υποψηφιότητα) ώστε να μαυρίσω επί του πεδίου, στις εκλογές, τη σημερινή “ηγεσία” της ΝΔ, Προεδρείο & Αντιπροεδρείες, για να προχωρήσει η πολιτική και ιδεολογική ανασυγκρότηση της Συντηρητικής Παράταξης.

  38. Η ελληνική επικράτεια εχει ήδη συρρικνωθεί εκτων προτερων στα συνφωνηθεντα των δικων μας ηγετών απο το 75 με ξενους για χρημα και αξιωματα -με εξαίρεση τον Αλεξη οπως απεδειχθη – και δη απο εκείνους που έκαναν τους πατριώτες.Ξερετε κατι; Την δεύτερη μεγαλύτερη ατίμωση μετα τα Ιμια το ζούμε τωρα με τις αποκαλυψεις με τις παρακολουθησεις και μαλιστα απο *πατριώτες* Την νομιμοποίηση τους απο μας ήθελαν και την πήραν το 19 .ΟιΠρέσπες του Αιγαίου δεν ειναι μονο ενα αφηγημα της δηθεν δεξιάς ετσι ωστε να σας δουλευουν Υπαρχει δε και εντονη αισθηση οτι υπεγραφησαν προσφατα Ετσι οι δεξιοι που θα αναδείξουν νδ θα τα επιρρίψουν στην επόμενη κυβέρνηση οχι απαραίτητα Συριζα Και δη η επόμενη κυβέρνηση να οδηγηθει στη Χάγη κσι εκεί να δουμε ….Τι υπεγράφησαν ο κικης με τον ερντογανι μεταξύ χαλβά και καφε Α οι εξοπλισμοί έγιναν για τις μίζες, για να φανε.Παρότι φιλελευθερη μπράβο στον Αλέξη και στα αλλα παιδιά Αξιοπρεπείς και δη δικαιωμένοι απο την Ιστορια .Σεβάστηκαν οι #κακοί# αριστεροί τους θεσμούς, σε αντίθεση με την ατίμωση που υφίσταται η Δημοκρατία, το στράτευμα και ο αρχηγος του απο την Φιλελευθερη Πατριωτική Παραταξη.

  39. @ Λυμπέρης

    Δεν πήγε ποτέ ο Μπάιντεν στο Μαδούρο και εξακολουθούν να υπάρχουν μέτρα των ΗΠΑ κατά της Βενεζουέλας.

    Η αποδοχή νεοφασιστικών καθεστώτων από την Ελληνική Αριστερά όπως του Περόν στην Αργεντινή, των Τσαβες/Μαδούρο στη Βενεζουέλα ή των Μπααθικών και Νασερικών καθεστώτων είχε μια λογική επί ΕΣΣΔ μια και οι νεοφασίστες όπως και οι φασίστες ήταν και είναι εναντίον των αστικών δημοκρατιών.
    Η Ελληνική αριστερά είχε μείνει στην υπεράσπιση της σοσιαλιστικής πατρίδας οπότε ο εχθρός του εχθρού μου…κατανοητό
    Μετά την πτωση της όμως δεν έχει κανένα λόγο να βλέπει ως συμμάχους, φασίστες.
    Η επίσκεψη του ξαδέλφου του Τσίπρα στη Βενεζουέλα ήταν εντελώς αδικαιολόγητη.

    Ομοίως στο Ιραν. Ούτε εκεί έχει νόημα η αφωνία του ΣΥΡΙΖΑ για την υπό εξέλιξη επανάσταση κυρίως των γυναικών ενάντια στα αγιατόλια. Οπως με τους φασίστες έτσι και με τους σαρία ο ΣΥΡΙΖΑ λερώνει τα χέρια του κάνοντας μόκο για κάτι που ένα αριστερό κόμμα θα έκανε σημαία του. Βλέπε και Guardian για περισσότερα.
    Επίσης ήταν λάθος η επίσκεψη και του ξαδέλφου και του Τσίπρα εκεί.

    Οπως λάθος είναι και η υποστήριξη στον Πούτιν από το χώρο της Ελληνικής αριστεράς που στο κάτω κάτω είναι αντικομμουνιστής και το ίνδαλμα των οπαδών της αυταρχικής δεξιάς!

    Μπορώ να καταλάβω μια συμμαχία κρατών με αντίθετα πολιτεύματα όπως έγινε με τη Δύση και την ΕΣΣΔ στον Β ΠΠ.
    Δεν ζούμε σε αγγελικό κόσμο και τα συμφέροντα είναι κατανοητά.
    Αλλα΄το να επιμένει κανείς όταν δεν υπάρχει κανένας λόγος είναι δείγμα κεκτημένης ταχύτητας και πολιτικής οκνηρίας.
    Τι δουλειά έχει η Ελληνική αριστερά με φασίστες (το παιδι του Φράνκο, τον Περον) ,τους αγιατολάχ και τους ιμπεριαλιστές του μεγαλορωσισμού?
    Το τελευταίο δεν ήταν που κατηγορούσε ο Λένιν? Κι αυτός νεοφιλελεύθερος ήταν?

  40. Δεν υπάρχει “πατριωτική” Δεξιά αδέρφια…Αντιμητσοτακική δεξιά υπάρχει και τίποτε περισσότερο.
    Χωρίς ιδεολογικό υπόβαθρο ή πολιτικές θέσεις, στρατεύεται με όποιον φωνάζει κατά του μητσοτάκη. Αντε να προστεθεί στο μέτωπο και η ηλίθια δεξιά που τσιμπάει στα αριστερά δολώματα σαν νηστικός χάνος. Αυτός είναι ο λεγάμενος πατριωτικός χώρος σήμερα και εκφράζεται μια χαρά απο την αυγή που δίνει τη γραμμή.
    Επι της ουσίας παίζουν το παιχνίδι οικονομικών παραγόντων που δεν θέλουν ισχυρούς πολιτικούς αρχηγούς στα κόμματα τους. Το είδαμε αυτό ξεκάθαρα με τον αντώνη και πως τον έριξε τότε …η “πατριωτική δεξιά” για να σώσει την τιμή της παράταξης.
    Τα ίδια διαβάζαμε και τότε εδώ μέσα. Για την ανάγκη να ρίξουν τη νέα δημοκρατία και να στηρίξουν τον αλέκσι..Επειδή ο αντωνης δεν ήταν δεξιός, ενώ ο αλέκσις ξεχείλιζε απο δεξιότητα.
    Το ξεβράκωμα όμως της πατριωτικής δεξιάς έγινε με τις Πρέσπες και τον θλιβερό πανούλη που ψήφισε τη συμφωνία επειδή, μας έλεγε , θα την καταψηφίσουν οι σκοπιανοί..Να μην ανησυχούμε λοιπόν. Και μετά το ρεζιλίκι , όλη η πατριωτική δεξιά πέρασε σούμπιτο στην αριστερά του αλέκσι…Πως εκλέχθηκε η κουντούραινα? ΜΕ ψήφους της ανταρσίας και της ρόζας?

    Και έρχονται σήμερα να ζητούν άλλους ηλίθιους απο τη νέα δημοκρατία να παίξουν το ρόλο του πανούλη…Καμένα χαρτιά ρίχνουν στην πιάτσα…Κανείς δεν τσιμπάει γιαυτό και η απόγνωση δεξιά και αριστερά του μετώπου της σωτηρίας.

    Αν τα γράφουν και τα πιστεύουν κιόλας δουλεύονται μόνοι τους, δεν χρειάζεται να τους δουλεύουν οι φοβεροί και τρομεροί ινστρούχοντες με τα αλυσοπρίονα, που ούτε μαρούλια κόβουν τελικά…

    Η πατριωτική δεξιά είναι τελειωμένη υπόθεση…Έχει καεί μαζί με τον πανούλη.
    Μπορεί να υπάρχουν διάφορα νούμερα και αρχηγίσκοι που άρπαξαν ηγετηλίτιδα αθεράπευτη, αρκετοί πονηροί και ψιλοί του μισθοφορικού, όμως ο κόσμος της δεξιάς δεν τους ακολουθεί. Δεν έχουμε αποκριά και καρνάβαλο, Χριστούγεννα έχουμε και σε λίγο εκλογές. Οπου κάθε κατεργάρης θα κάτσει στη θέση του, αφού μετρηθεί το μπόι και οχι ο ίσκιος του.

    Οι “πατριώτες” η θα ψηφίσουν και πάλι κούλη και θα γίνουν ρόμπες, ή θα ψηφίσουν , και πάλι, αλέκσι και θα γίνουν ρόμπες ξεκούμπωτες. Οπως παρουσιάζονται 4 χρόνια τώρα με κλάματα και οδυρμούς.”Πατριωτική δεξιά” και δεξιούς πάντως δεν πρόκειται, και πάλι, να ψηφίσουν.
    Και επειδή το δίλημμα της κάλπης θα είναι σκληρό και αδυσώπητο, κούλης ή αλέκσις, δεν χωρούν μα και μού. Ξεκάθαρες θέσεις και ψήφοι θα είναι το ζητούμενο. Η τον αλέκσι ή τον κούλη. Οποιος θεωρεί ότι θα γίνει πρωθυπουργός , με την ψήφο του λαού, το Ελληνικό Οραμα ή ο κοντός με τη φαλάκρα ας αλλάξει πλευρό και φάρμακα.

    Επομένως χωρίς πολλά πολλά και ιδεολογικές τσιριμόνιες θα ψηφίσουμε και θα ορίσουμε ποιός θα είναι πρωθυπουργός την επόμενη μέρα. Και θα τα λέμε απο την μεθεπόμενη εδω μέσα, όσοι απομείνετε…Εκ δεξιών γιατί απο αριστερά θα εξαφανιστούν, όπως έγινε και το 2019 με τον άχαστο κομαντάτε…

  41. Μια χαρά το πάει στα εξωτερικά ο Μητσοτάκης. Μέσα σε όλη αυτήν την τρελλα που να κουνηθεί ο Τούρκος. Από εδώ θα περνάει το Αμερικανικό LNG για Ευρώπη. Και οι εφοπλιστες είναι μεγαλύτεροι πατριώτες απο κάποιους που φωνάζουν μέχρι να τα πάρουν και να λουφάξουν σε καμία γωνία. Με την δύση είμαστε , από εκεί τρώμε. Είδα και την Ρωσία πως μας βοήθησε όταν πήγε ο Τσίπρας να κάνει παιχνίδι μαζί τους. Το μεγαλύτερο λάθος που έκανε ο Μητσοτάκης είναι η τελευταία επίσκεψη του στην Αλβανία. Αυτή έγινε καθαρά για ψηφοθηρικους λόγους. Αν εσύ ισχυρίζεται ότι υπάρχει Ελληνική μειονότητα , το ίδιο ισχυρίζεται και Ο Τούρκος στην Θράκη. Δεν σκαλίζεις τέτοιες πληγές τώρα. Παίζεις το παιχνίδι με το ένα πόδι στην Ευρώπη και το άλλο στην Αμερική.

  42. Αγαπητέ Δρίμακε,
    η Μελόνι από 2% το 2013 πήγε στο 26% το 2022 και έγινε κυβέρνηση.
    Οι Σουηδοί Δημοκράτες από το 4% το 2010 είναι στο 20,5% το Σεπτ. 2022 και κατευθύνουν την κυβέρνηση μεοψηφίας κατά πως θέλουν.

    Κι επειδή η Ελλάδα δεν είναι ψωροκώσταινα πια, ούτε και οι Έλληνες πρόβατα, καθώς ενημερώνονται πανταχόθεν, οπότε και καταλαβαίνουν ότι ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΙ ΛΑΟΙ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΠΡΩΤΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥΣ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ (ο Όρμπαν γελάει ακόμα)
    Αλλά και γιατί όλα τα κόμματα της Ελλάδος (και το ΚΚΕ) “ανήκουν εις την Δύσιν” πλέον (και άρα ουδείς κίνδυνος υπάρχει)..
    Και καθώς η διαφθορά των “δημοκρατών”, η εγκληματικότητα και των λαθρομεταναστών και μειοψηφιών έχει εκτιναχθεί, η ηθική κατάπτωση με όλων των ειδών τις ανωμαλίες των αποκτηνωμένων μαζών έχει κυριαρχήσει στις κοινωνίες (δεν θ’ αναφέρω άλλα προς οικονομία χρόνου),
    θα σε ρωτήσω:

    Γιατί τόσο απαισιόδοξος;

    Το νέο που θα προκύψει δεν θα μοιάζει -κι επομένως δεν θα μπορεί να συγκριθεί- με το υπάρχον. Δεν θα ‘ναι συνέχεια του, αφού θα έρθει για να το καταργήσει.
    Εκείνοι που δεν βλέπουν καμιά ελπίδα, μήπως και κατά βάθος φοβούνται το νέο και τις αλλαγές που θα φέρει;

  43. @ Ζούμε στην εποχή κλπ…

    Το μακεδονικό ονοματολογικό όπως εμφανίσθηκε από το 1990 και μετά ποτέ δεν ήταν θέμα εθνικής κυριαρχίας ή κυριαρχικών δικαιωμάτων παρά μόνο στα συγχυσμένα μυαλά κάποιων.Αφού δεν υπήρχε θέμα εθνικής κυριαρχιας – ΟΠΩΣ ΥΠΗΡΧΕ ΤΗ ΔΕΚΑΕΤΙΑ΄ΤΟΥ 40 ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΣΤΟ ΓΡΑΜΜΟ για να μην ξεχνιόμαστε – οι Τσίπρας και Κοτζιάς και να ήθελαν δεν μπορούσαν να παραδώσουν τίποτε.
    Ο ΟΗΕ είχε αναγνωρίσει την ύπαρξη μιας διεθνούς διαφοράς που αφορούσε το ΟΝΟΜΑ της γειτονικής χώρας και επ αυτού όρισε μεσολαβητή τον Νίμιτς και διεξάγονταν συνομιλίες 25 χρόνια.Θέματα εθνικής κυριαρχίας δεν υπήρχαν ούτε συζητούνταν.
    Η απόφαση του ΟΗΕ αφορούσε μόνο το ΟΝΟΜΑ του ΚΡΑΤΟΥΣ και τίποτε άλλο.Η άλλη πλευρά για χρόνια διεμήνυε ότι είναι έτοιμη να δεχθεί σύνθετη ονομασία στο όνομα του κράτους φθάνει η Ελλάδα να υπογράψει ότι και το όνομα της γλώσσας τους ήταν μακεδονική.Η Ελλάδα απέκρουε την αξίωση αυτή βασιζόμενη στο ότι η εντολή του ΟΗΕ αφορούσε μόνο το όνομα του κράτους και όχι το όνομα της γλώσσας και οι συζητήσεις είχαν κολλήσει.
    Ο Κοτζιάς δέχθηκε την αξίωση για το όνομα της γλώσσας – προσπαθώντας άτεχνα να την φορτώσει σε άλλους – και η συμφωνία υπεγράφη.Αυτό ήταν όλο.
    Όποιος το θεωρεί αυτό διπλωματική επιτυχία μπορεί να τον αμείψει με την ψηφο του.
    Ωστόσο σημειολογικά έχει σημασία που επελέγησαν οι Πρέσπες για την υπογραφή της συμφωνίας και όχι κάποια ελβετική πόλη όπως συνήθως.
    Οι Πρέσπες επελέγησαν για να “δικαιωθούν” φανταστικά οι αντάρτες που εκεί το 1949 αποφάσισαν να παραχωρήσουν ΕΔΑΦΗ της Μακεδονίας για να επικρατήσουν,κάτι που δεν το κατόρθωσαν διότι έχασαν.Οι Τσίπρας και Κοτζιάς δεν μπορούσαν να παραχωρήσουν παρόμοια πράγματα διότι δεν υπήρχε πια παρόμοιο θέμα.
    Στον χώρο όμως της άκρας δεξιάς οι Πρέσπες έχουν αποκτήσει μυθολογική αξία και για τον λόγο αυτό από πριν ακόμη αναλάβει ο Μητσοτάκης καλλιεργούσαν την εντύπωση ότι επέρχονται κάποιες “Πρέσπες του Αιγαίου” που δεν καθόριζαν τι ακριβώς είναι.
    Στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο όντως υπάρχουν θέματα κυριαρχικών δικαιωμάτων όσον αφορά την ΑΟΖ (παλαιότερα υφαλοκρηπίδα).Η Τουρκία θέτει και θέματα εθνικής κυριαρχίας για νησιά αλλά αυτά χωρίς πόλεμο δεν αλλάζουν.
    Η Χάγη την οποία έχουν δαιμονοποιήσει σήμερα οι ακροδεξιοί είναι επίσημη θέση της Ελλάδος από το 1977 όταν προσέφυγε πρώτος ο Καραμανλής Α΄.
    Προς το παρόν δεν έχει συμφωνηθεί τίποτε και ο καθένας μπορεί να λέει ότι θέλει για μυστικές συμφωνίες διότι δεν στοιχίζει τίποτε.

  44. @ Ψυχραιμία

    Ως προς το θέμα της γλώσσας έχει πει ο ίδιος ο Μπαμπινιώτης προσπαθώντας να θολώσει τα νερά βεβαίως πως: ” Ας σημειώσουμε εδώ ότι η ίδια η επωνυμία τής σύστασης («Serbo-Croatian and Macedonian Cyrillic alphabets of Yugoslavia») δείχνει και ποιας γλωσσικής οικογενείας γλώσσα είναι η γλώσσα των Σκοπίων ”

    ( Δηλαδή παραδέχεται πως η “γλώσσα των Σκοπίων” ήταν η “Macedonian Cyrillic”)

    Και προτείνει: ” Ως μέγιστη υποχώρηση θα μπορούσε να ονομάζεται «Σλαβομακεδονική”.

    Πηγή: https://www.google.com/amp/s/www.protagon.gr/apopseis/editorial/44341630705-44341630705/amp

    Άρα όντως δεν υπήρχε θέμα γλώσσας. Εντούτοις η συμφωνία των Πρεσπών φρόντισε όντως να ξεκαθαρίσει πως αποτελεί σλαβική γλώσσα όπως επίσης να ξεκαθαρίσει πως οι Β. Μακεδόνες και ο πολιτισμός τους είναι σλαβικος και δεν έχει καμία σχέση με τον ελληνικό πολιτισμό της Μακεδονίας και της περιόδου των Φιλίππου και Αλεξάνδρου.

  45. @ George N

    Παραθέτεις μια σειρά από ξένα κινήματα με τα οποία θεωρείς πως ο ΣΥΡΙΖΑ κακώς συντάσσεται ιδεολογικά.

    Να το δεχτώ.

    Πως διαφέρουμε ως αντίληψη και ως πολιτικές ποιότητες.

    Άρα αν είναι λάθος ο περονισμος στην Αργεντινή τοτε επικροτείς την χούντα του Βιδελα που έστησε ο Κίσινγκερ.

    Αν είναι λάθος ο Τσάβες τότε σε στεναχωρεί που απέτυχαν τα υποστηριζόμενα από τις ΗΠΑ πραξικοπήματα του 2002 και του 2009.

    Αν είναι λάθος ο Νάσερ τότε χαίρεσαι που η Αίγυπτος έχει τον δικτατορα Σίσι στην προεδρία ( με 97% παρακαλώ εξελέγει!!!)

    Όμως τι κακό έχουν οι παραπάνω?

    Ήθελαν ο κρατικός πλούτος να είναι στις χώρες τους και όχι στους Αγγλοσάξονες.

    Είτε μιλάμε για το πετρέλαιο είτε μιλάμε για το Σουέζ.

    Ας δούμε όμως και το Ιράν.

    Λες πως ο ξάδερφος Τσίπρας δεν έπρεπε να πάει. Σε προκάλεσα και την προηγούμενη φορά να το αιτιολογισεις με μια παραπομπή.

    Ατύχησα και δεν μου έκανες την χάρη.

    Ήταν λάθος?

    Και όμως το Ιράν ήταν η μόνη χώρα που μας έδινε πετρέλαιο πίστωση αν και είχαμε χρεοκοπήσει, την ίδια ώρα που οι σύμμαχοι μας και εταίροι μας εξανάγκαζαν να τους χαρίσουμε τα ασημικά της χώρας.

    https://www.google.com/amp/s/www.protagon.gr/epikairotita/prwti-fora-gia-biznes-stous-moulades-tou-iran-44341048362/amp

    Και που φτάσαμε?

    Να έχουμε επανάληψη, κατά αναλογία, της τύχης της Αργεντινής.

    Ενα πλουσιόπαιδο να κάνει την χώρα δεδομένη και τελικώς πτωχευμένη να οδεύει στα νύχια του ΔΝΤ για άλλη μια φορά.

    Και όπως φαίνεται, έχουν τα ίδια γούστα να κρυφακουν.

    https://www.google.com/amp/s/www.lifo.gr/now/world/argentini-o-makri-katigoroymenos-gia-parakoloythisi-ton-syggenon-pliromatos-ypobryhioy%3famp

    Και να φακελωνουν.

    https://www.google.com/amp/s/www.in.gr/2020/06/07/world/argentini-pano-apo-400-dimosiografoi-fakelothikan-epi-proedrias-makri/amp/

    Οπότε για να τελειώνει και το παραμύθι, αν κάποια πλευρά αγκάλιασε τον ναζισμό και πήρε όσους περισσότερους μπορούσε να εκμεταλλευτεί στην αγκαλιά της, αυτή είναι η “Δύση” σου George.

    Και ας κανείς ότι δεν βλέπεις.

    Είναι πλέον γνωστό πως οι Ουκρανοί ναζί φυγαδεύτηκαν στον Καναδά και σήμερα είναι η ουκρανική ελίτ που συνεχίζει τον πόλεμο.

    Ομολόγησε και η Μέρκελ πως οι συμφωνίες 1 και 2 του Μίνσκ έγιναν μόνο και μόνο ώστε οι Αμερικάνοι και οι Καναδοί να εκπαιδεύσουν να οργανώσουν και να ενταχθούν στα τάγματα εφόδου που έκαναν τον βίο αβιωτο στους ρωσοφωνους.

    Για τον δε φασισμό αρκεί το γεγονός πως ο Μουσολίνι ήταν πράκτορας του Τσόρτσιλ.

    Νιώθω πολλές φορές διαβάζοντας τα σχόλια σου πως τα πιστεύεις αυτά που λες. Και κατά μία έννοια νιώθω όπως οι μεγάλοι που αποκαλύπτουν στα μικρά παιδιά πως δεν υπάρχει Άγιος Βασίλης καθώς φαίνεται πως θεωρείς πως οι ΗΠΑ είναι ο Άγιος Βασίλης της προόδου ( με την ολόπλευρη έννοια) και πως όλοι οι άλλοι είναι οι κακοι καλικάντζαροι.

    Ενώ στην πραγματικότητα οι ΗΠΑ είναι ένα άγουρο κρατικό “βρέφος” ( ας μην ξεχνάμε πως υπάρχουν ως κράτος 250 χρόνια και ως έθνος αγνοούν και οι ίδιοι την ύπαρξη του) μπροστά σε έθνη με χιλιετίες παράδοσης και αυτοαντιληψης.

    Θυμίζει τα παιδάκια που έχουν βρει το αφύλακτο όπλο του πατέρα τους και παίζουν.

    Ας ελπίσουμε πως δεν θα αυτοπυροβοληθουν και δεν θα πυροβολήσουν κανέναν με τα πυρηνικά που παίζουν.

    Υ.Γ.1 Για την εξαγωγή της μέγιστης αμερικανικής πολιτισμικής αξίας που ονομάζεται λομπινγκ στο Κατάρ δεν είπες τίποτα. Ελπίζω να μην έμεινες speechless από το καμάρι.

    Υ.Γ2 που τους βρίσκετε εκεί στην Μ. Βρετανία αυτούς τους πρωθυπουργούς? Μετά τον Τζόνσον και την Λιζ καταφέρατε να βρείτε τον δικό σας Κούλη?

    Μα να ρωτάει τον άστεγο στο συσσίτιο αν ενδιαφέρεται να δουλέψει στον χρηματοπιστωτικό τομέα?

  46. @ George N

    Ξεχάστηκα και δεν απάντησα σε αυτό: Δεν πήγε ποτέ ο Μπάιντεν στο Μαδούρο και εξακολουθούν να υπάρχουν μέτρα των ΗΠΑ κατά της Βενεζουέλας.

    https://www.naftemporiki.gr/opinion/1306372/o-bainten-kai-o-madouro-anagka-kai-oi-theoi-peithontai/

    https://www.google.com/amp/s/www.protothema.gr/world/article/1311858/sumfonia-ipa-me-tin-venezouela-gia-to-petrelaio/AMP/

  47. @ Λυμπέρης

    Μέχρι και πριν λίγους μήνες από τη συμφωνία ο Νίμιτς έλεγε στα Σκόπια,μην επιμένετε,η Ελλάδα δεν θα δεχθεί ποτέ να συζητηθεί θέμα γλώσσας και το έλεγε επειδή αυτό το ζητούσαν από τότε που γίνονταν συνομιλίες.
    Το ζητούσαν διότι ήξεραν πολύ καλά ότι η Ελλάδα ΔΕΝ είχε αναγνωρίσει τη γλώσσα τους με το όνομα μακεδονική και αυτά που βρήκε ως προφάσεις ο Κοτζιάς για να φορτώσει σε άλλους την παραχώρησή του είναι για γέλια.
    Μόλις το δέχθηκε,υπεγράφη και η συμφωνία.
    Το ότι λέει ότι η γλώσσα είναι σλαβική δεν σημαίνει τίποτε,προφανώς είναι σλαβική όπως τα ελληνικά και τα λατινικά είναι ινδοευρωπαικές και τα τουρκικά ουραλοαλταική.
    Δεν διαφωνεί κανείς σε αυτό ούτε οι ίδιοι ποτέ είπαν ότι είναι κάτι άλλο.

  48. @ Λυμέρη

    Δεν παρακολουθείς την εξέλιξη των πραγμάτων παρά μένεις στις προθέσεις όπως τις εννοούν κάποιοι.
    Αυτό για τη Βενεζουέλα και τις ΗΠΑ. Για ψάξτο λίγο καλύτερα. Τι έγινε τελικα?

    Θες να πιστεψω ότι στο ΣΥΡΙΖΑ δεν φτάνουν ειδήσεις από το Ιραν και την εξέγερση των γυναικών εκεί?
    Γιατί αλλιώς δεν εξηγειται. Να πω ότι καλώς έκανε “στρατηγικές”! σχέσεις ο Τσίπρας με τους αγιατολάχ όταν ήταν πρωθυπουργός? Αφού επιμένεις. Αλλά τώρα? Ποιά άλλη εξήγηση μπορείς να σκεφτείς εσύ για την αλαλία?

    Προφανώς γνωρίζεις ότι τον Λένιν τον αμόλυσε στη Ρωσία ο Καιζερ. Ηταν λοιπόν πράκτοράς του?
    Το αυτό ισχύει για τη χρηματοδότηση του Μουσολίνι από τη Μ. Βρετανία. Ηθελε την Ιταλία μέσα στον Α ΠΠ και ο Μουσολίνι ήταν η αριστερά που το επιδίωκε.

    Σε ρωτάω γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ βλέπει με συμπάθεια σήμερα που είναι αντιπολίτευση φασιστικά καθεστώτα και μου λες ότι η Αμερική υποστήριξε και υποστηρίζει αυταρχικά καθεστώτα και χούντες σε κάποιες γωνιές του πλανήτη.
    Εχει σχέση το ένα με το άλλο?

    Η εξήγηση είναι αλλού. Γιατί είναι αντιδυτικά. Και εσύ αποδεικνύεις πέρα από κάθε αμφιβολία ότι αυτό είναι το Νο1 κριτήριο. Δεν έχει σημασία από ποιο δρόμο έρχεται κάποιος αν είναι φασίστας, αντικομμουνιστής, ισλαμιστής ή σταλίνας φτάνει να είναι αντιδυτικός-που εξ ορισμού θα είναι!
    Και σε αυτό εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα. Αν η δύση και οι αστικές κοινοβουλευτικές δημοκρατίες είναι ο έχθρός κάποιου καλά κάνει και έτσι βλέπει τα πράγματα.
    Και η Ελληνική “αριστερά” όπως και η εγχώρια “δεξιά” αυτό κάνουν.
    Αυτό που σχολίαζα είναι ότι τότε βρε φίλε (λέμε τώρα) Τσίπρα μην μας λες ότι θέλεις να τους δείξεις το φως το αληθινό.
    Να τους αλλάξεις τα φώτα θες.
    Δεν έχεις κάποια σχέση με αυτό που λέμε δύση, διαφωτισμό κοινοβουλευτική δημοκρατία, ελεύθερη οικονομία και ότι έχει καταφέρει. Γιατί πιστεύεις ότι όλα αυτά έφτιαξαν ένα τέρας.
    Θεωρείς δλδ ότι πήρε το λάθος δρόμο όπως λέει και ο άλλος φίλος μας, ο Ντούγκιν.
    Και το άλλο που συνήθως αναφέρω είναι ότι και η αριστερά και η δεξιά μας δεν έχουν κάποια σχέση με τα αντίστοιχα στην Ευρώπη ή στην Αμερική

    Πάω και ένα βήμα πιο κάτω και αναρωτιέμαι αν τότε αυτοί οι χαρακτηρισμοί που έχουν βγει από τη Δύση και τη πολιτική της σκέψη έχουν κάποιο νόημα για τους δικούς μας.
    Και ένα κλικ πιο πέρα. Μήπως το ότι φοράνε “δυτικά ρούχα” δείχνει κάτι άλλο?
    Οτι ο εχθρός τους είναι ήδη μέσα τους?
    Γιατί αν είναι έτσι ποτέ δεν θα τον νικήσουν.
    Να το πω αλλιώς….τι νόημα έχει να σκέφτεσαι πολιτικά με δυτικούς όρους αν είσαι αντιδυτικός?
    Εχεις χάσει από τα αποδυτήρια.

  49. @ Ψυχραιμία

    Αφού τα αγγλικά σου δεν είναι καλά να στο μεταφράσω: Macedonian Cyrillic σημαίνει Μακεδονικό κυριλλικό.

    Μακεδονικο…

    Αν και υποπτευομαι πως χωρίς να ξέρει κάποιος αγγλικά μπορεί να καταλάβει.

  50. @ George N

    Αν έχω μάθει κάτι όλα αυτά τα χρόνια είναι ότι όταν ο άλλος σου λέει “ψαξτο” πάει να πει ότι δεν έχει απάντηση.

    Αν είχε θα την κατέθετε.

    Ειδικά όταν έχω μιλήσει συγκεκριμένα με παραπομπές.

    Υποπτευομαι όμως πως με την φράση ” Τι έγινε τελικα?” η γραμμή άμυνας είναι πως πήγε όντως γονυπετης αλλά έφυγε “κύριος”.

    Βέβαια ότι και να “έγινε τελικά” η ουσία είναι πως όταν έψαχνε για πετρέλαιο ο Μαδουρο δεν ήταν πια κακός αλλά μια αποδεχτή επιλογή.

    Ως προς τα υπόλοιπα.

    Εσύ George πόσες χούντες θες για να γίνεις “αντιδυτικος”?

    Πόσους πολέμους?

    Πόσες χώρες πρέπει να καταστραφούν ώστε παραδεχτείς πως οι ΗΠΑ δεν έχουν καμία αγάπη για την διάδοση της δημοκρατίας, πως όλα είναι μια υποκρισία ώστε να δικαιολογείται η αποικιοκρατία τους?

    Και πόσοι λαοί πρέπει να μετατραπουν σε πλήθη καταναλωτών χάνοντας την ταυτότητα τους ώστε να μπορέσει να καλυφθεί η ανύπαρκτη εθνική τους υπόσταση?

    Καλά τα λες για αντιδυτικος κλπ αλλά πρέπει να μας πεις και έναν λόγο για να είσαι περισσότερο φιλοδυτικος από πατριώτης, για να είσαι πρώτα με τις ΗΠΑ και μετά με την χώρα σου, την οποία χώρα.

    Όταν λοιπόν έρχεται η ώρα να συγκρίνουμε τον Περόν με τον Βιδελα, καταρχήν θα το κρίνω με κριτήριο ποιος ήταν επιλογή του λαού και ποιος ήταν υποκινούμενος από ξένο κράτος.

    Όμως δεν χρειάζεται να ψάχνουμε σε ξένες χώρες.

    Αρκεί να θυμηθώ πως και στην Ελλάδα μια κυβέρνηση του 48% έπεσε γιατί ήταν η κυβέρνηση μιας μύγας που ενοχλούσε τον ελέφαντα ΗΠΑ και έπρεπε να φύγει για να έρθει και εδώ μια χούντα.

    (- Τζόνσον «Τότε ακούστε με καλά, κύριε πρέσβη. Γαμώ το Κοινοβούλιο και το Σύνταγμα σας. Η Αμερι­κή είναι ελέφαντας. Η Ελλάδα είναι ψύλλος. Η Κύπρος είναι ψύλλος. Αν αυτοί οι δύο ψύλλοι συνεχίσουν να ενοχλούν τον ελέφαντα, ίσως ο ελέφαντας να τους χτυπήσει με την προβοσκί­δα του, να τους χτυπήσει για τα καλά».

    –Μάτσας: «Θα μεταφέρω τις απόψεις σας στον πρωθυπουργό. Όμως σας είπα ήδη ποια θα εί­ναι η απάντηση του πρωθυπουργού: η Ελλάδα είναι δημοκρατία. Ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να εναντιωθεί στη βούληση του Κοινοβουλίου».

    -Τζόνσον: «Επιτρέψτε μου να σας πω ποια θα είναι η απάντησή μου αν ο πρωθυπουργός σας μου α­παντήσει αυτά που μου είπατε», τόνισε ο Τζόν­σον. «Ποιος νομίζει ότι είναι, σε τελική ανάλυ­ση; Δεν χρειάζομαι έναν δεύτερο Ντε Γκολ. Δί­νουμε πάρα πολλά δολάρια στους Έλληνες, κύ­ριε πρέσβη. Αν ο πρωθυπουργός σας αρχίσει να μου κάνει κήρυγμα για τη δημοκρατία, το Κοι­νοβούλιο και το Σύνταγμα, ίσως αυτός, το Κοι­νοβούλιο του και το Σύνταγμά του να μη διαρ­κέσουν για πολύ».)

    Όμως έχω μια απορία. Αποκαλείς φασιστικά καθεστώτα μια σειρά από κυβερνήσεις.

    Γιατί φασιστικά?

    Μπορείς να το αιτιολογισεις?

    Επίσης, μπορείς να μου αιτιολογήσεις γιατί υπερασπίζεσαι την παρέμβαση των ΗΠΑ στο εσωτερικό ξένων κρατών με την επιβολή δικτατοριών?

    Θα κλείσω με ένα σχόλιο για την τελευταία σου παράγραφο.

    George, δεν σκέφτομαι εγώ με δυτικούς όρους, αυτοί σκέφτονται με ελληνικούς και κατά αυτή την έννοια χαμένοι από χέρι είναι όσοι έχουν ξεχάσει να σκέφτονται με τον ελληνικό τρόπο και νομίζουν πως η πολιτική και πολιτειακή ιστορία του πλανήτη ξεκίνησε το 1783.

    Όπως ο Μητσοτάκης που μας ενημέρωσε στην ομιλία του στο Κογκρέσο πως οι Αμερικάνοι πήραν μια καλή ιδέα, την ελληνική δημοκρατία, και την έκαναν καλύτερη…

  51. Η όλη συζήτηση έχει ξεφύγει από το αρχικό θέμα:

    Μια κάστα μαφιόζων υπό τον Μητσοτάκη με την συνενοχή και συνεργασία των πατριδοκάπηλων δυνάμεων, λυμαίνεται τη χώρα.

    Πλιάτσικο και διασπάθιση δημοσίου χρήματος, αμαρτωλές ΜΚΟ και ρεκόρ μετακλητών, καρνάβαλοι μεταπασόκοι υπουργοί, συναλλαγές με εν δυνάμει αποστάτες του ΠΑΣΟΚ, παρακολουθήσεις των πάντων, πλήρης αφωνία των συνεργών ΜΜΕ, δικαστικό κουκούλωμα σκανδάλων, τραγελαφική διαχείριση Κοβιντ με εγκληματικά αποτελέσματα, εγκληματική και επικίνδυνη διεθνής πολιτική, μονομερής αποστρατικοποίηση της χώρας, άγριος επιδοματισμός, αγριότερος δανεισμός που οδηγεί σε νέα μνημόνια, φιέστες επικοινωνίας δίχως ουσία.

    Η ΧΩΡΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΠΑΡΑΚΜΗ

    Η ΝΔ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ

    ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΟΥΝ ΣΕ ΣΤΡΑΤΟΔΙΚΕΙΟ ΓΙΑ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ.

    Όποιος θέλει ας ψηφίσει ΝΔ.
    Κάποιοι ψήφισαν και Χίτλερ και κάποιοι δούλεψαν σαν Χίτες και σαν μαυραγορίτες.
    Ο καθένας με την ηθική του και τις αντιληπτικές του ικανότητες.

    Αλλά δε θα μας κάνετε και την νύχτα μέρα.

  52. Για το τι ισχύει για τη Βενεζουέλα σήμερα:
    https://sgp.fas.org/crs/row/IF10715.pdf

    Τώρα για το ότι ο Περόν ήταν φασίστας, τι να πω. Το έλεγε ο ίδιος πόσο τον επηρέασαν ο Μουσολίνι, ο Φράνκο, ο Κεμάλ και surprise surprise ο δικός μας ο Μεταξάς!
    Να πούμε για το που πήγαν οι Ναζί μετά τον Β ΠΠ? Στην Αργεντινή βέβαια. (Eichmann, Mengele και τόσοι άλλοι μέχρι και ο Kurt Tunk των Focke-Wulf)
    Αλλά είναι όλη η ιδεολογία κα πρακτική του που είναι φασιστική οπότε τα έργα μιλάνε μόνα τους.
    Οπως και το που πήγε εξορία ο άνθρωπος. Στο Φρανκο βέβαια!
    Και φυσικά εκλέχτηκε. Οπως και Χίτλερ αλλά όπως και ο Μουσολίνι αν έκανε εκλογές.
    Ο φασισμός, ο εθνικός σοσιαλισμός είναι λαικό κίνημα, το ίδιο και ο νεοφασισμός είτε στην λατινοαμερικάνικη εκδοχή του είτε στην Μεσανατολική (Νασερ, Μπαθισμός κτλ) είτε στην Τουρκική (Κεμαλ)
    Οπως και σε εμάς, ο νεοφασισμός με το ΠΑΣΟΚ της δεκαετίας του 70 και μέχρι το 1985 όποτε και έγινε πρώτα η μεταβολή σε σοσιαλιστικό και με το Σημίτη αργότερα σε σοσιαλδημοκρατικό κόμμα.

    Εντονα αντιδυτικός, αντιφιλελεύθερος, αντικοινοβουλευτικός, αντιαποικιακός κόντρα στην ελευθερη οικονομία τον ξεχωρίζεις αμέσως από τη πολεμική κατά του κεφαλαίου ιδίως του τραπεζικού/χρηματιστηριακού που είναι το κόκκινο πανί για αυτόν. Οπως οι βιομήχανοι για τους κομμουνιστές.
    Φαίνεται και η κοινή κοιτίδα τους αλλά ο κομμουνισμός είναι του 19ου αιώνα, ο φασισμός του 20ου και ο “εχθρός” άλλαξε στο ενδιάμεσο.
    Υπερ της εθνικής αυτάρκειας με ρομαντική ματιά στην εθνική “ιστορία” και στη μοίρα που αυτή επιφυλάσσει στο συγκεκριμένο έθνος (μια τεράστια διαφορά από το κομμουνισμό που είναι διεθνιστικός).
    Του μοντερνισμού και του νέου ανθρώπου που αυτός θα χτίσει σπάζοντας τα δεσμά της παράδοσης . Αντιθρησκευτικός επομένως. Με τη βουλησιαρχία σε πρώτο πλάνο και τον ηγέτη (πάντα υπάρχει ένας “ηγέτης”) που θα χαράξει τη πορεία της χώρας ως καπετάνιος. Με έντονη τη μέριμνα για τους μικροαστούς και τους φτωχούς με το στήσιμο ενός συστήματος πρόνοιας που λειτουργεί νομιμοποιητικά για το κόμμα με στελέχη του οποίου επανδρώνεται.

    Για τον σταλινισμό τα ξέρουμε όπως και ποιος πήγε στη κηδεία του Κάστρο και εκφώνησε και λόγο! ενώ αντίστοιχα αντιδυτικός είναι και ο νεοισλαμισμός βλέπε αγιατολαχ (Σατανάς η Αμερική) αλλά και δίπλα μας τον Ερντογάν.

    Ξαναλέω ότι δεν έχω κάτι με όλα αυτά. Είναι μια θεώρηση. Μπορεί να μην με βρίσκει σύμφωνο αλλά είναι κατανοητό γιατί ότι όλοι αυτοί βρίσκουν κοινό τον αγώνα κατά της Δύσης. Πλην όμως αυτό σε τοποθετεί στο αντιδυτικό στρατοπεδο. Ε! δεν μπορείς να λες ότι θα βελτιώσεις τη Δύση κι από πάνω!

    υγ1 Μου αποδίδεις πράγματα που ποτέ δεν έχω υποστηρίξει. Από κεκτημένη ταχύτητα πιστεύω.
    Εγώ υποστηρίζω Ρεπουμπλικάνους και όχι Δημοκρατικούς που είναι υπερ της παρέμβασης στα διεθνή.
    Σε κάθε περίπτωση οι ΗΠΑ μου μοιάζουν πολύ αριστερές για τις δικές μου προτιμήσεις.
    Τυχαίνει να δουλεύω εκεί (remotely), την επισκέπτομαι συχνά αλλά σε καμία περίπτωση δεν συμφωνώ με πολλά.

    υγ2 Κοίτα το αν η Δύση δεν εφάρμοσε σωστά μια καλή ιδέα είτε την Ελληνική (φαντάζομαι εννοείς την αθηναική δημοκρατία) είτε τον Χριστιανισμό όπως λέει ο Ντούγκιν μικρή σημασία έχει. Στο τέλος της ημέρας η Δύση παραμένει ο εχθρός για τον αντιδυτικό. Είναι αυτό που σκάρωσε που προβληματίζει και απορρίπτεται.
    Το να είσαι δεξιός ή αριστερος, ορεινός η πεδινός σημαίνει ότι ήδη η Γαλλική Επανάσταση είναι μέσα σου.
    Δηλαδή η Δύση!
    Σκέφτεσαι με δυτικούς όρους ενώ την θεωρείς λάθος. Και αυτό είναι παράδοξο.

  53. Η αριστερά πτέρυξ του αντιμητσοτακικού μετώπου μια χαρά το πάει το ποίημα με τα Σκόπια…Συνεχίστε παιδιά, ο “πανωλεθρίαμβος” των Πρεσπών δεν πρέπει να ξεχαστεί…Απο τους κανονικούς δεξιούς…
    Θα τον ξεκάνετε στα σίγουρα τον κούλη με αυτή την τακτική.

    Το ότι μπήκαν , βγήκαν στην κυβέρνηση και δεν κατάλαβαν ακόμη τίποτε στο πειρατικό τσούρμο δεν είναι τυχαίο…
    Υπάρχει περίπτωση η Πόπη μόνη της να τους συμμαζέψει?

  54. @ George N

    Για την Βενεζουέλα παραθέτω από την παράθεση σου:
    In November 2022 , the treasury department issued a license to allow Chevron to resume some operations in the country for six months (…) Fluctuations in oil prices also have put pressure on U.S. and European officials to find alternative sources to replace Russian- supplied oil.

    Ευχαριστώ για την επιβεβαίωση.

    Πάμε παρακάτω.

    Νέοφασισμος το ΠΑΣΟΚ!!!!!?

    Δανείζομαι από το “the Routledge dictionary of politics”: neofascist (…) focus on the traditional fascist values of racial purity, national identity, social discipline, militarism and authoritarianism.

    Μην χάνουν οι όροι την σημασία τους.

    Όμως ας δούμε το βασικό επιχείρημα σου: η σωστή πλευρά της ιστορίας ( Δύση) και η λάθος ( αντιδυτικοι).

    Αυτό λίγο πολύ ισχυρίζεσαι, όπως και ο Μητσοτάκης για να μην ξεχνιόμαστε.

    Όμως υπάρχει ένα πρόβλημα George το οποίο παραβλέπεις. Δεδομένου ότι ειμαστε Έλληνες, η θεωρία σου έχει δύο βασικές χωλοτητες.

    Η πρώτη είναι πως δεν μπορεί η Δύση ( ΗΠΑ και οι ακόλουθοι της υπονοεις) να πλασάρεται ως πολιτισμικά ανώτερη στον ελληνισμό. Δεν μπορεί η εκβολή να κουναει το δάκτυλο στην κοιτίδα.

    Δεύτερο, ο ελληνισμός έχει υποφέρει ακριβώς από αυτές τις δυνάμεις που συμπεριλαμβάνονται στον ορό Δύση, είτε μιλάμε για τα εμπόδια που έβαλαν στην επανάσταση, είτε μιλάμε για την κατοχή, είτε μιλάμε για την βρετανική κυρίαρχια στην Κύπρο, είτε μιλάμε για την εισβολή στην Κύπρο, είτε μιλάμε για τον εμφύλιο, είτε μιλάμε για την δικτατορία, είτε μιλάμε για τα Σεπτεμβριανά του 55, είτε μιλάμε για την μικρασιατική καταστροφή,είτε, είτε, είτε.

    Άρα λοιπόν George , το παράλογο είναι να είσαι Έλληνας και να μην είσαι “αντιδυτικος” όχι με την έννοια που προσπαθεί να οικειοποιηθεί ο φιλοαμερικανισμος καπηλευομενος τις αξίες του δυτικού κόσμου, δηλαδή στην ουσία τις αξίες του “παλαιού κόσμου”, αλλά με την έννοια της αντίδρασης και της αντίστασης απέναντι στον νέο αποικιοκρατη, είτε είναι δημοκρατικός είτε Ρεπουμπλικάνος.

  55. Κατά την γνώμη μου ο συντάκτης του άρθρου είναι πολύ αυστηρός στην κριτική του και με τον Καραμανλή και με τον Σαμαρά. Δεν εχουν τηρήσει υπεύθυνη στάση οι 2 πρωην προεδροι, επειδή δεν έχουν ρίξει τον Μητσοτάκη; Δηλαδή θα ήταν υπεύθυνοι, αν θα το έκαναν; Προσωπικά δεν έχω διακρίνει ούτε από τον Σαμαρά ούτε από τον Καραμανλή διάθεση συνταξιοδότησης, ισα ισα άλλο πραγμα δειχνει η στάση τους την τελευταία διετία. Ας περιμένουμε να προκηρυχθούν με το καλό οι εκλογές, ο γαμπρός ξυρίζεται στο τελος. Καλή πρωτοχρονιά σε όλους

  56. @ Ορεσειβιος

    Ο Τσίπρας παρέλαβε άδεια ταμεία τα παρέδωσε γεμάτα.

    Ο Μητσοτάκης παρέλαβε χώρα θα παραδώσει μπανανία.

    Το να επιμένεις να τον υπερασπίζεσαι μετά τις παρακολουθήσεις μέχρι των στρατηγών οδηγεί στην εξής απορία: σε παρακολουθούν και εσένα ή το έριξες στους λωτούς τώρα που είναι η εποχή τους?

  57. @ Λυμπέρης

    Ο Τσίπρας παρέλαβε 20 δις σε φορείς του δημοσίου και τα έβαλε σε ένα λογαριασμό αντί για πολλούς όπως ακριβώς του είπε η Τρόικα ενώ πρόσθεσε ένα νέο δάνειο μετά την ολοκλήρωση του αχρείαστου Γ Μνημονίου αντί για πιστωτική γραμμή όπως του είχε πρότεινε η Τρόικα γιατί δεν του ακουγόταν καλά. Το αποτέλεσμα είναι να πληρώνουμε τόκους γι αυτά τα χρήματα και να μην μπορούμε να τα χρησιμποποίησουμε για τίποτα άλλο παρά μόνο για να τα επιστρέψουμε.
    Μας έδωσαν χρήματα, δεν μπορούμε να τα αγγίξουμε, πληρώνουμε τόκους και μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο για να τους τα δώσουμε πίσω! Παράνοια!
    Το να είχε πράγματι αφήσει χρήματα εξ ορισμού θα σήμαινε πλεόνασμα στα δημοσιονομικά (όχι μόνο πρωτογενές) κάτι που δεν έγινε.
    Δεν υπάρχει άλλος γνωστός τρόπος να ξοδεύεις όσα βγάζεις και να αυξάνεις τις καταθέσεις σου χωρίς να αυξάνεις ταυτόχρονα και τον δανεισμό σου.
    Είναι ακριβώς αυτά τα θεατρινίστικα που έγιναν αντί για πολιτική που θα οδηγήσουν σε νέα ακόμη μεγαλύτερη ήττα τον ΣΥΡΙΖΑ σε λίγους μήνες.

  58. @ Λυμπέρης

    (1) Προσπαθείς να πιαστείς από οτιδήποτε αλλά κόντρα σε αυτό που έλεγες τα sanctions παραμένουν και επομένως δεν παρακαλάει ο Biden και οι ΗΠΑ γενικότερα τη Βενεζουέλα.

    (2) Ο νεοφασισμός που ανεφέρεις αφορά την επανεμφάνισή του στην Ευρώπη, βλέπε και ΧΑ στη περίπτωσή μας.
    Ο νεοφασισμός στον υπόλοιπο 3ο κόσμο (Λατινική Αμερική, Μέση Ανατολή αλλά και στην Κεμαλική Τουρκία και την Ελλάδα του αρχικού ΠΑΣΟΚ) διαφέρει στο ότι δεν είναι ούτε μιλιταριστικός, ούτε ιμπεριαλιστικός.
    Ισα ισα έχει έντονα αντιαποικιακό χαρακτήρα αντίθετα με τον αρχικό Ευρωπαικό φασισμό.

    Αν κατά τη γνώμη σου ο Περόν δεν ήταν φασίστας τότε ναι και το ΠΑΣΟΚ των 70ς/early 80s δεν ήταν μια και ήταν αντιγραφή του μέχρι κεραίας και γελειότητας. Θυμίζω την ΕΓΕ και την πρόεδρό του τη Μαργαρίτα!
    Τωρα το ότι δεν αφήνεις τον καημένο τον Περόν να αυτοπροσδιορισθεί είναι ένα θεματάκι και θα είχε ενδιαφέρον η αποτίμησή του για το τι ήταν τελικά το παιδί του Φράνκο. Και θα είχε ενδιαφερον γιατί είναι και δικό μας αντιδάνειο.

    Αν και πιστεύω ότι όντως η σωστή πλευρά της Ιστορίας για πολλούς αιώνες τώρα (10!) αλλά και για μεγάλο χρονικό διάστημα στο μέλλον είναι αυτό που ονομάζουμε Δυτικό Πολιτισμό δεν έγραψα όλα αυτά υποστηρίζοντας αυτό.
    Αλλά για να δείξω ότι μια αντιδυτική θεώρηση των πραγμάτων εξ ορισμού επιζητεί την κατάργηση της και όχι τη βελτίωσή της. Τίποτα από όσα είπες δεν αναιρεί αυτή τη θέση μου, ίσα ίσα την επιβεβαιώνεις με κάθε σου λέξη.
    Θέλω να πω ότι συμφωνούμε δηλαδή (σε αυτό μόνο και έτσι για αλλαγή).

    Και στη περίπτωση τη δικιά σου μπορεί να είναι ιδιαίτερα οξυμένος ο αντιδυτισμός σε σχέση με το προεδρικό ΣΥΡΙΖΑ αλλά αποτελείς τυπική περίπτωση Ελληνα αριστερού της Μεταπολίτευσης και που θα τον εξέφραζε καλύτερα ο πολιτικός λόγος του Λαφαζάνη αλλά εξ ανάγκης και σε κρίση ρεαλισμού ψηφίζει Τσίπρα.

  59. @Λυμπέρης, κύριε μου δεν σας ξέρω και δεν με ξέρετε, όμως σας διαβάζω συνεχώς και επιτρέψτε μου να σας συγχαρώ για τα σχόλια σας. Δεν με ενδιαφέρει αν είστε του συριζα, όμως η κριτική σας, για εμένα προσωπικά, είναι άψογη. Δεν είμαι συριζαία, αντιθέτως είμαι δεξιά και προς Θεού όχι με παρωπίδες.
    Στο Σκοπιανό ο Τσίπρας έκανε την μεγαλύτερη αποτυχία σε αυτό το εθνικό μας θέμα, από όλους τους πρωθυπουργούς που πέρασαν. Έδωσε γλώσσα και ιθαγένεια, απαράδεκτο. Θα τον κρίνει η ιστορία με μαύρα γράμματα.
    Ελπίζω τώρα που θα ξαναβγεί πρωθυπουργός ( ας όψεται ο Μητσοτάκης )να μην κάνει την ίδια αποτυχία με το Αιγαίο και τους Τούρκους. Ελπίζω να μην βάλει κοτζιάδες υπουργούς εξωτερικών και τασίες για να μας λέει ότι λιάζονται τα “παιδιά”. Ούτε είμαστε διατεθειμένοι κατά την φωτίου, να τρώμε γεμιστά, τώρα η ντομάτα πάει 2 ευρώ και οι πιπεριές 3 ευρώ.
    Να είναι καλά ο Άδωνις και οι τιμές στα τυριά 12-13 ευρώ, στο μοσχάρι 13 ευρώ κλπ. αν πείς και για την ενέργεια, άστα να πάνε.

  60. @ Λυμπέρη
    Αν δεν το έχετε αντιληφθεί ακόμη σας πληροφορώ ότι καλύτεροι υπερασπιστές του κούλη απο εσάς του τσούρμου δεν υπάρχουν…Κεριά πρέπει να ανάβει κάθε μέρα ο κούλης να συνεχίσετε τα ίδια και τα ίδια μέχρι τις εκλογές…
    Αν νομίζετε ότι έτσι θα τον κερδίσετε καλά το πάτε…Συνεχίστε παιδιά..

    Βλέπω όμως ότι ο κομαντάτες δεν μιλά πιά για παρακολουθήσεις…Τον δε στρατηγό Φλώρο οι Τούρκοι τον βρίζουν και κάτι “πατριωτικές δυνάμεις”…Σύμπτωση κινήσεων, σατανική , που δυσκολεύει όμως τις πατριωτικές δυνάμεις να περάσουν το μήνυμα τους. Ο δε κούλης δεν τον έδιωξε ο άτιμος, τον άφησε στρατηγό για άλλο ένα χρόνο…Πολύ κλάμα πέφτει στη γειτονιά και στις ρούγες.

    Την Καιλή την παρακολουθούσαν τα γκουλάγκ των βρυξελλών… Δεν βλέπω ανακοινώσεις για παραίτηση της κομισιόν.. Εν τω μεταξύ το Βέλγιο είναι συμμαχική χώρα και το απόρρητο είναι απόρρητο για αυτούς , μα το κορωπί. Και οι παρακολουθήσεις γίνονταν , επισήμως, εδώ και κανά χρόνο.
    Συμπτώσεις είναι φυσικά ότι παρακολούθησαν και τον ανδρουλάτσι οι δικοί μας την ίδια περίοδο.

    Παιδιά και αυτό το ποίημα με τις παρακολουθήσεις του ανδρουλάτσι, αν δεν το έχετε αντιληφθεί ακόμη μερικοί, κάποιοι το πήραν χαμπάρι, αλλιώς περνάει στον κόσμο…Συνεχίστε όμως, ο ανδρουλάτσις έχει ακόμη πορεία προς το 5%. Τέτοιος χάνος που θα ξαναβρεθεί.

    Κατά τα άλλα μπορείτε να συμμετάσχετε και στο άλλο παραμύθι, έχει πιό μεγάλη πλάκα, αυτό με την ανάλυση της πραγματικότητας και τα ποσοστά της νέας δημοκρατίας να κυμαίνονται στο 15% . Είναι ωραία τα όνειρα παιδιά…Σε κάνουν να ζείς υπέροχα , να σχεδιάζεις τον δικό σου κόσμο και πραγματικότητα που δεν είναι τόσο σκληρή και άκαρδη.
    Στα παραμύθια υπάρχουν νεράιδες, καλές συνήθως, υπάρχουν φυσικά και πατριωτικές δυνάμεις, ισχυρές στη βουλή και στο λαό…

  61. 1ο @ George N

    Έκανε πολλά ο ΣΥΡΙΖΑ για βγάλει την χώρα από την χρεοκοπία της δεξιάς.

    Αυτό είναι γνωστό.

    Όμως παρέδωσε μια χώρα οι προηγούμενοι ντράπηκαν να του παραδώσουν την καμμένη γη που άφησαν πίσω τους και δεν πήγαν καν στο Μαξίμου για την τελετή.

    Όμως επειδή στην δεξιά τα έχουν χαμένα θα πρέπει να μας πει κάποιος τι τελικά ισχύει.

    Το μαξιλάρι ήταν αχρειαστο?

    “Πρόκειται για την μεγαλύτερη αστοχία, την μεγαλύτερη γκάφα από καταβολής οικονομικής πολιτικής. Μόνοι σας αυτοκτονήσατε πολιτικά κι ακόμα δεν το έχετε καταλάβει.”

    Σκυλακάκης

    https://www.libre.gr/2020/04/16/pos-to-maxilari-apo-gkafa-olkis-egine/

    Ή ήταν ταν δημιούργημα της ΝΔ όπως είπε ο Σταϊκούρας?

    https://youtu.be/nOVfPRGYH44

    George είναι προφανές πως το άγος των κυβερνήσεων της δεξιάς για άλλη μια χρεοκοπία της χώρας δεν ξεπλένεται.

    Όπως επίσης δεν ξεχνιέται πως ο ΣΥΡΙΖΑ βρηκε καμμένη γη, παρέδωσε χώρα και θα παραλάβει (ελπίζω αυτή την φορά να βρει κάποιον στο Μαξίμου ο Τσίπρας) μπανανία.

  62. 2ο @ George N

    1) Τα πράγματα είναι απλά. Κάνει δουλειές με τον Μαδουρο, τον φασίστα, τον σταλινα τον τρομοκράτη ( όπως τον αποκαλείς)?
    Ναι!
    Το πλαίσιο στο οποίο γίνονται οι δουλειές και ο φερετζές είναι δευτερεύον.
    Άλλωστε όπως λέει η δική σου παραπομπή έπρεπε να βρεθεί εναλλακτική πηγή πετρελαίου γιατι υπάρχει πίεση από τις κυρώσεις στην Ρωσία.
    Νομίζω πως μπορούμε να δούμε το προφανές εκτός κι αν και εσένα σε ενδιαφέρει η επικοινωνία και όχι η ουσία.

    2) Γράφεις πως ο νέοφασισμος δεν είναι ” ούτε μιλιταριστικός, ούτε ιμπεριαλιστικός.
    Ισα ισα έχει έντονα αντιαποικιακό χαρακτήρα “.
    Άρα δεν είναι φασισμός.

    Δεν ξέρω πως αλλιώς να στο εξηγήσω.

    Το γεγονός πως στην αγγλοσαξονική κουλτούρα έχει χαθεί το νόημα των λέξεων στην προσπάθεια να ωραιοποιηθει ότι εξυπηρετεί τους σκοπούς τους και να συκοφαντηθεί ότι εναντιώνεται δεν πάει να πει πως θα ξεχάσουμε και αυτά που ξέρουμε.

    Οπότε ναι θα επιμείνω. Ο χαρακτηρισμός νεοφασιστικο για το ΠΑΣΟΚ είναι εντελώς λανθασμένος και εκθέτει ανεπανόρθωτα όποιον επιμένει σε αυτόν. Δείχνει είτε εμπάθεια είτε ασυγχώρητη άγνοια για θέματα που η άγνοια δεν επιτρέπεται. Τουλάχιστον όταν μιλάμε για πολίτες και όχι πρόβατα.

    Όσο για τον περονισμο θα βάλω μια πολύ ενδιαφέρουσα πηγή η οποία περιγράφει συνοπτικά την πορεία του στον χρόνο.

    https://clioturbata.com/%CE%B1%CF%80%CF%8C%CF%88%CE%B5%CE%B9%CF%82/damelakou-peronism/

    Τέλος με αδικείς γιατί εξακολουθείς να κάνεις ένα δομικό λάθος.

    Δυτικός πολιτισμός δεν είναι η πολιτική των ΗΠΑ.

    Ίσα ίσα που τα πολιτικά -πολιτισμικά παράγωγά των ΗΠΑ είναι ότι τα κινέζικα παράγωγα στα προϊόντα.

    Κακής ποιότητας αντίγραφα από έναν “άγουρο” παραγωγό με μεγάλες δυνατότητες μαζικης παραγωγής.

    Και δεν τυχαίο πως η ευρωπαϊκή ελίτ που έχουμε σήμερα, η οποία είναι διαμορφωμένη από τους Αμερικανούς, είναι τόσο ανίκανη και εχθρική σε τελικη ανάλυση στην δημοκρατία, στην ισονομία, στην ισότητα,στην αλληλεγγύη.

    Άρα στην πραγματικότητα, όταν διαφωνούμε και εσύ υποστηρίζεις πως οι ΗΠΑ δια της πολιτικής τους είναι ο συνεχιστής του δυτικού πολιτισμού στο επίπεδο της πολιτικής, χωρίς να το καταλαβαίνεις, εσύ είσαι ο αντιδυτικος με την πολιτισμική -πολιτικη έννοια του όρου και όχι την γεωγραφική.

    Κλείνοντας θα επαναλάβω το διαρκές ερώτημα: ποιοι από τους “δυτικούς” κατά σε,είναι με την Ελλάδα George?

  63. @ Κέλλυ

    Θα διαφωνήσω ως προς το θέμα της συμφωνίας των Πρεσπών καθώς θεωρώ πως πήρε περισσότερα από όσα μπορούσε να πετύχει μια ελληνική κυβέρνηση και αξιοποίησε την συγκυρία η οποία ήταν ευνοϊκή για εμάς.

    Όμως, για να είμαι ξεκάθαρος, εάν ο Τσίπρας υπογράψει συμβιβασμό ο οποίος θίγει τα εθνικά μας συμφέροντα με την Τουρκία, η περίπτωση της οποίας είναι εντελώς διαφορετική από αυτή της Β. Μακεδονίας, για εμένα ως πρόσωπο θα είναι απαράδεκτο.

    Και το λέω αυτό γιατί η ανταγωνιστική σχέση που εχουμε με την Τουρκία είναι ζήτημα επιβίωσης σε αντίθεση με την συμφωνία των Πρεσπών η οποία αποτελεί μια τακτική νίκη μας απέναντι στον επιθετικό γείτονα.

    Καλώς ή κακώς η γεωγραφία μας δίνει συγκεκριμένα κυριαρχικά δικαιώματα τα οποία μπορεί να καθυστερήσουμε να τα ασκήσουμε ως αποτέλεσμα στρατηγικής επιλογής αλλά επουδενί δεν δικαιολογείται παραχώρηση μέρους αυτών χωρίς υπέρτερα κέρδη.

    Πόσο μάλλον για κυριαρχία.

    Να δώσω ένα παράδειγμα.

    Υπεγράφη τμηματική συμφωνία με την Αίγυπτο στην οποία παραχωρήσαμε μέρος των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων ως προς το ποσοστό της Κρήτης.

    Γεγονός που το έχω αναφερει επανειλημμένως.

    Αυτό προέκυψε ως αποτέλεσμα του γεγονότος πως το μνημόνιο Τουρκίας Λιβύης πέρασε κάτω από την μύτη της ΕΥΠ( ήταν απασχολημένη με αλλά φαίνεται) και τρέχαμε πανικόβλητοι δίνοντας γη και ύδωρ κυριολεκτικά.

    Θα μπορούσε όμως μια ανάλογη παραχώρηση να γίνει εάν είχε ως αποτέλεσμα την τριμερή συμφωνία για την ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδος Κύπρου Αιγύπτου η οποία θα έδινε συνεκτική ΑΟΖ στον ελληνισμό, γεγονός που θα ήταν στρατηγική επιλογή και όχι άτακτη υποχώρηση.

  64. @ Ορεσειβιος

    Μάλλον δεν κατάλαβες τι έγραψες.

    Λες: Την Καιλή την παρακολουθούσαν τα γκουλάγκ των βρυξελλών…

    Μα για την Καϊλη, όπως αποδείχθηκε, υπήρχε λόγος παρακολούθησης.

    Και για αυτό δεν κλαίει κάνεις, εκτός ίσως από τον Μητσοτάκη κρυφά τα βράδια που ξηλώνεται σιγά σιγά η ομάδα που είχε εντός του ΠΑΣΟΚ σε “ύπνωση”.

    Όμως για τις εδώ, πρέπει να μας εξηγήσεις, γιατί δεν κλαις ΕΣΥ.

    Φαντάζομαι θα ξέρεις τους λόγους εθνικής ασφάλειας για τους οποίους παρακολουθήθηκαν οι βουλευτές, οι υπουργοί και οι στρατηγοί.

    Και προφανώς οι παρακολουθήσεις ήταν δικαιολογημένες, αυτό υπονοείς?

    Δεν θέλω να σε στεναχωρώ αλλά εδώ υπάρχει το εξής αδιέξοδο.
    Ή ο Μητσοτάκης παρακολουθούσε παρανόμως και πρέπει να βάλει βραχιόλακια ή όλο το κόμμα είναι σάπιο.

    Το πρόβλημα είναι, πως αν όλο το κόμμα είναι σάπιο τότε δεν μπορεί παρά να έχει βάλει και έναν ανάλογης ποιότητας επικεφαλής.

    Τα περί ταυτόχρονης παρακολούθησης Ανδρουλάκη γεννούν τις ίδιες απορίες με τους υπόλοιπους της ΝΔ.

    Υ.Γ. Λες από τις παρακολουθήσεις να έμαθε ο Κούλης πως οι μοναρχίες των Αράβων μοιράζουν χρήμα και έτρεξε να κανει επαφές για κοινή υποψηφιότητα με την Σαουδική Αραβία? Δηλαδή αν έδωσαν καμία 30αρια εκατομμύρια για μερικές δηλώσεις ξεπλύματος πόσα μπορεί να έδιναν για ξέπλυμα δια της κοινής υποψηφιότητας με ένα κράτος μέλος της ΕΕ?
    Προφανώς αστειεύομαι, είναι γνωστή σε όλους στην Ελλάδα η ηθική ακεραιότητα του Πρωθυπουργού.

    https://www.protothema.gr/sports/article/1297561/i-ellada-prohoraei-stin-upovoli-koinis-upopsifiotitas-me-aigupto-kai-saoudiki-aravia-gia-to-moudial-tou-2030/

  65. @ Λυμπέρη

    Πολύ ενδιαφέρουσα η παραπομπή αλλά αυτό που περιγράφει είναι ο φασισμός Λυμπέρη όπως αυτός εννοείται διεθνώς!
    Που φυσικά έχει κοινή καταγωγή με τον κομμουνισμό από τη Β’ Διεθνή.
    Σε χαλάει η λέξη γιατί έχεις υιοθετήσει τη Σταλινική εκδοχή μετά την επίθεση του Χίτλερ εναντίον του για ακροδεξιά. Που φυσικά δεν το καταλάβαινε ο Μουσολίνι ότι ήταν και είχε πάει να γίνει ο καημένος ο αρχισυντάκτης του Ιταλικού Ριζοσπάστη ενώ και ο Χίτλερ δεν είχε ιδέα τι ήταν και νόμιζε ότι είναι σοσιαλιστής. Nationalsozialismus!

    Αλλά να μην σε κακακαρδίσω το ΠΑΣΟΚ των 70ς/80ς δεν ήταν φασιστικό σύμφωνα με τον ορισμό σου αλλά ήταν Περονιστικό. Και ο Περον είχε υιοθετήσει τη πολιτική του Μουσολίνι και του Φράνκο αλλά δεν ήταν φασίστας.
    Οπως και με τους νεοφιλελεύθερους που είναι κανονικά οι Κευνσιανιστές και που στην Ελλάδα θεωρούμε ότι είναι οι αντίθετοί τους δηλαδή οι κλασικοί φιλελεύθεροι!
    Ολα αυτά βγάζουν χαμόγελα για τους πολιτικούς ορισμούς μας, δείχνουν βέβαια πολιτικό αναλφαβητισμό αλλά δεν είναι η ουσία. Η ουσία είναι η πολιτική πρόταση και πρακτική.

    Οπως βέβαια και δεν είσαι αντιδυτικός. Απλά δεν πας καθόλου τις ΗΠΑ αλλά και την Ευρώπη που έχει κατ’εσε υποδουλωθεί σε αυτές. Φαντάζομαι ότι για οικονομία δεν αναφέρεις και τον Καναδά, την Ιαπωνία, την Κορέα και την Αυστραλία.
    Εισαι κόντρα σε όλους αυτούς λοιπόν γιατί στη πραγματικότητα αυτοί είνα αντιδυτικοί. Και εσύ ο δυτικός ως κληρονόμος της κοιτίδας που κατ’ εσέ είναι η (αρχαία) Ελλάδα
    Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ορισμό σου να συμφωνήσω ότι έτσι είναι.

    Οπως σου ξαναείπα δεν διαφωνούμε ούτε στην ανάλυση ούτε στα συμπεράσματα. Συμφωνούμε απλά έχουμε διαφορετικούς ορισμούς.

  66. @ Λυμπέρης

    Η χρεωκοπία της χώρας είναι αποτέλεσμα της κυβέρνησης ΚΚ Β’ και Αντρέα.
    Μια και μιλάμε για χρεωκοπία προφανώς μιλάμε για χρέος και αυτό πήγε από 25% στο 100% του ΑΕΠ επί Αντρέα και στο 180% επί ΚΚ Β’ όταν ξεφούσκωσε αυτό μετά τη διακοπή των δανεικών.
    Προφανώς η ευθύνη κατά κύριο λόγο αφορά αυτά τα δύο κόμματα πλην όμως όταν ο ΚΚ Β’ πλαστογραφούσε τα βιβλία και έδειχνε έλλειμμα 3% αντί για 16% την ίδια ακριβως περίοδο η πρόταση από τον Τσίπρα και το ΣΥΡΙΖΑ ήταν η πρόσληψη άλλων 100,000 στο Δημόσιο για να μειωθεί η ανεργία!

    Για το μαξιλάρι τα έχουμε πει. Ηταν τα ήδη υπάρχοντα ταμειακά διαθέσιμα των φορέων της κυβέρνησης που κατ’ εντολή της Τρόικας μπήκαν σε ένα λογαριασμό συν το νέο δάνειο που ζήτησε ο Τσίπρας με το τέλος του Γ Μνημονίου μια και δεν του ακουγόταν καλά η πιστωτική γραμμή που πρότεινε η Τρόικα ώστε να μην πληρώνουμε τόκους.
    Οπότε από το 2018 πληρώνουμε τόκους σε ένα δάνειο που απαγορεύται να το χρησιμοποιήσουμε για οτιδήποτε άλλο παρά μόνο για να το επιστρέψουμε στους δανειστές!
    Οπως είπα και πιο πάνω αν δεν ήταν γελοίος θα ήταν αστείος.

  67. @ George N

    Ξέρω ,ξέρω. Υπάρχει ο φασισμός του ΠΑΣΟΚ που δεν είναι ” ούτε μιλιταριστικός, ούτε ιμπεριαλιστικός.
    Ισα ισα έχει έντονα αντιαποικιακό χαρακτήρα” την ίδια ώρα που το τάγμα του Αζοφ και οι πολιτικοί απόγονοι του Μπαντέρα είναι στην σωστή πλευρά της ιστορίας και μάχονται για τα δυτικά ( αμερικανικά) ιδανικά.

    Στο τέλος της ημέρας όντως θα έχουμε διαφορετικούς ορισμούς, εγώ τους επιστημονικούς και εσύ του CNN.

    Καλή χρονιά με υγεία.

  68. @ Λυμπέρης

    Επιστημονικούς?
    Ξέρεις ο Orwell το “Newspeak” και το “Doublethink” στην Αριστερά τα απέδιδε.
    Το “Ingsoc” βγαίναι από το English Socialism
    Και μάλλον κάτι ήξερε

    Για τον νεοφιλελευθερισμό:
    https://www.britannica.com/topic/new-liberalism

    Για τον Περονισμό:
    https://academic.oup.com/book/7298/chapter-abstract/152020225?redirectedFrom=fulltext

    Καλή χρονιά Λυμπέρη με υγεία, να τα λέμε

  69. @ George N

    If the question is asked if Perón was a fascist, the answer is no

    Από την παραπομπή σου.

  70. @ Λυμπέρης

    Η εκτίμηση για το πρόσωπο. Σημασία όμως έχει η πολιτική πρακτική του έτσι δεν είναι? Τι λέει γι αυτήν?
    Ακόμη περισσότερο αλλωστε αυτό ισχύει για τον Αντρέα. Που άνηκε στην αριστερή πτέρυγα του Δημοκρατικού Κόμματος. Και διάβαζε την Boston Globe που μόνο αυτό λέει πολλά για την ποιότητα του ανθρώπου.
    Τι ήταν όμως αυτό που επέβαλλε στη χώρα με αποτέλεσμα τον εκφασισμό της?
    Θυμάσαι?
    https://www.lifo.gr/lifoland/mikropragmata/antehete-na-diabasete-ti-egrafe-i-ayriani-enantion-toy-manoy-hatzidaki

  71. @ George N

    Και το CNN εκτιμήσεις για πρόσωπα κάνει. Δεν διαφωνώ.

    Όμως ο φασισμός είναι κάτι συγκεκριμένο, με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, και συγκεκριμένο πλαίσιο.

    Αν απομονώνεις μόνο ότι σε συμφέρει και κατατάσσεις σε κατηγορίες με φορτισμένο ιστορικό και ηθικό παρελθόν τους αντιπάλους τοτε θα καταλήξεις στο ότι είναι φιλοαμερικανικο είναι δημοκρατικό και ότι αντιστέκεται είναι φασιστικό.

    Λυμαμαι, αλλά έχω δει την παγίδα προ πολλού και σκοπεύω να πέσω μέσα. Το ίδιο θα σου πρότεινα και εσένα.

    Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι που ενώ ο Μητσοτάκης, με την πρόδηλη υποταγή στους Αμερικανούς, ο οποίος συγκυβερνά με το ΛΑΟΣ, που κάνει υποκλοπές, που μετασχηματίζει την αστυνομία σε στρατιωτικούς σχηματισμούς, που δεν υπάρχει θεσμός που να έχει σεβαστεί και που ελέγχει πλήρως τον τύπο, να τον αποκαλείς σοσιαλιστή.

    Και όταν τον αποκάλεσα ακροκεντρωο με ρώτησες αν παράγονται περισσότεροι όροι από όσους μπορούμε να καταναλωσουμε.

    Λογικό, αν έχουμε μάθει στον αναθεωρητισμό της ιστορίας και στην ηθική επίθεση στην αντίθετη θέση κυρίως δια της προβολής.

    Οπότε George φασίστας ο Παπανδρέου και το τάγμα του Αζοφ μαχητές της δημοκρατίας?

  72. @ Λυμπέρης

    Ποτέ δεν αποκάλεσα τον Κυριάκο σοσιαλιστή!
    Είπα ότι ακολουθεί σοσιαλδημοκρατική πολιτική και όχι την (διπλανή ιδεολογία και πολιτική πρόταση) του Κοινωνικού Φιλελευθερισμού που λέει η ΝΔ ότι πρεσβεύει. Και μάλλον αυτό μπερδεύεις.

    Το να έχει κανείς άλλη πολιτική από την Αμερική είναι μια χαρά. Ποτέ δεν κατηγόρησα πχ τη Γερμανία γιατί ακολούθησε φιλορωσική πολιτική per se αλλά γιατί βγήκε λάθος εκ του αποτελέσματος όπως λένε τώρα και οι ίδιοι.
    Ούτε ποτέ κατηγόρησα τη Γαλλία που είχε αντίθετη πολιτική από ΗΠΑ στο δεύτερο πόλεμο με το Ιρακ. Και αποδείχτηκε ότι αυτοί είχαν δίκιο κι οι ΗΠΑ ήσαν λάθος όπως ομολογούν πια και οι ίδιοι οι Αμερικάνοι.
    Και φυσικα΄κανείς δεν θα σκεφτόμουν ποτέ ότι οι Γαλλοι είναι φασίστες και η Αμερική δημοκρατική επειδή είχαν αντίθετες πολιτικές.

    Ακόμη και καθεστώτα όπως η Λιβύη του Καντάφι ή το Ιραν δεν τα έχω ποτέ κατηγορήσει γιατί είναι αντιαμερικανικά αλλά για την πολιτική τρομοκρατίας το ένα (Λοκερμπι) και την εσωτερική πολιτική του το άλλο.
    Το δε Ιραν μόνο φασιστικό δεν είναι μια και είναι η επιτομή του Ισλαμισμού άσχετα αν έχει συμμαχήσει ευκαιριακά με το φασιστικό Μπαθισμό και τα καθεστώτα του.
    Ισως μπερδεύεις το αντιδυτικό που λέω ότι είναι με το φασισμό. Που είναι βέβαια αντιδυτικός ο ισλαμισμός αλλά όχι μόνο αυτό.(όπου Δύση εδώ εννοώ την αστική κοινοβουλευτική δημοκρατία που τελικά επικράτησε και μεγάλο αντίπαλό του φασισμού. Γιατί κατά τα άλλα παιδί της δυτικής σκέψης είναι ο φασισμός-όπως και ο Κομμουνισμός- άσχετα αν εξήχθει στη συνέχεια στη Μέση Ανατολή και στη Λατινική Αμερική)

  73. @ George

    Οκ, αναγνώρισε και πως το ΠΑΣΟΚ των πρώτων χρόνων δεν είχε σχέση με φασισμό και έχουμε μια βάση συζήτησης.

    Δεν θα το τραβήξω να ρωτήσω αν το Γκουαντάναμο είναι ο ορισμός της φασιστικής πρακτικής ή ποσο χειρότερη ήταν η αυριανή από τον μακαρθισμό.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Αν μαυριστεί στις 9 Ιουνίου…

Σκιάζεται από το ενδεχόμενο μαύρισμα της 9ης Ιουνίου ο Μητσοτάκης και μηχανεύεται ραδιουργίες προς ανάκτηση της λαβωμένης κυριαρχίας του....

Τι μαγειρεύει ο κ. Γεραπετρίτης;

Στις αρχές Απριλίου τρεις υπουργοί, οι κ. Σκυλακάκης, Γεραπετρίτης και Αυγενάκης, εξήγγειλαν τη χωροθέτηση δύο «εκτεταμένων» θαλάσσιων πάρκων, το...

Πρέσπες: «Μακεδονία» από το παράθυρο μέσα από τις μεταβατικές διατάξεις!

Εισαγωγική παρατήρηση πριν υπεισέλθω στην ουσία του σημερινού σημειώματος: εάν η Ελλάς δεν έχει κυρώσει μέχρι στιγμής τα πρωτόκολλα...

Ένα τραγικό δίδυμο στο υπουργείο Εξωτερικών

Ξεκίνησα τη δημοσιογραφία από το λεγόμενο «διπλωματικό ρεπορτάζ», οπότε τα χάλια της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής είχα την ευκαιρία να...