Μητσοτάκης: Οι κυρώσεις που αποφασίζονται, να εφαρμόζονται από όλα τα μέλη – Η αποστολή του ΝΑΤΟ δεν είναι πλέον κενό γράμμα

Η Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία έχει καταστήσει σαφές ότι η αποστολή του ΝΑΤΟ για την υπεράσπιση της εδαφικής ακεραιότητας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του Διεθνούς δικαίου δεν είναι πλέον κενό γράμμα, τόνισε πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην ομιλία του στη Σύνοδο Κορυφής της Συμμαχίας και σημείωσε ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό οι κυρώσεις που αποφασίζονται να εφαρμόζονται από όλα τα μέλη.

Κυρ. Μητσοτάκης: Εκφράζω την ικανοποίησή μου γιατί πρυτάνευσε η λογική για το καλό της Συμμαχίας- Δεν χρειαζόμαστε άλλη πηγή αστάθειας εντός του ΝΑΤΟ

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός επικεντρώθηκε στα θέματα της ατζέντας της Συνόδου και ανέδειξε το πόσο σημαντικό είναι το γεγονός ότι η Συμμαχία επέδειξε ενότητα, ταχύτητα και αποφασιστικότητα στην αντιμετώπιση της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, τονίζοντας την ανάγκη ότι θα πρέπει να συνεχίσει προς την κατεύθυνση αυτή.

Στο σημείο αυτό υπογράμμισε ότι είναι παρά πολύ σημαντικό για ουσιαστικούς και συμβολικούς λόγους οι κυρώσεις που αποφασίζονται να εφαρμόζονται από όλα τα μέλη.

Επανέλαβε ότι η Ελλάδα στάθηκε από την πρώτη στιγμή στο πλευρό της Ουκρανίας και επισήμανε ότι η ρωσική εισβολή έχει καταστήσει σαφές πως η αποστολή του ΝΑΤΟ για την υπεράσπιση της εδαφικής ακεραιότητας, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του διεθνούς δικαίου δεν είναι πλέον κενό γράμμα.

Επίσης ο πρωθυπουργός καλωσόρισε την εξέλιξη με την Φινλανδία και τη Σουηδία και εξέφρασε την ικανοποίησή του που ξεπεράστηκαν οι όποιες δυσκολίες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  1. Τα Τουρκικα αεροπλάνα εξακολουθούν και πετάνε πάνω από τα νησιά. Όπου να ναι θα πάρουν και καινούργια , θα τους φτιάξουν και τα παλιά οι Αμερικανοί. Το Αιγαίο και επίσημα , τουριστικά διεθνώς είναι Τουρκικό, η Αγία Σοφία είναι τζαμί εδώ και καιρό. Τα γεωτρύπανα κόβουν βόλτες όπου θέλουν , Στέλνουμε τα ρωσικά όπλα μας στην Ουκρανία που ο Κασιδιάρης τους έκανε πραξικόπημα και πήρε την εξουσια και έσφαζε Ουκρανούς που μιλούσαν Ρωσικα. Εδώ δεν βγαίνει ο μήνας με τον μισθό αλλά δικό μας πρόβλημα γιατί έπρεπε να είμαστε επιχειρηματίες με δανεικά και αγύριστα από τις τράπεζες.. Το ξύλο στους φοιτητές πέφτει σύννεφο γιατί θέλουν να σπουδάσουν τσάμπα και ο τσαμπας πεθανε. Τα νοσοκομεία το ίδιο , θα πεθάνεις αν δεν έχεις λεφτά γιατί κι εκεί ο τσαμπας πεθανε όπως και καμιά 30χιλιαδες από Κορονοιο. Οι νεολαία μπορεί να πάει σε ριάλιτυ , να γίνουν τράπερς και χούλιγκανς. Προσλαμβάνουμε αστυνομικούς συνέχεια για την φοβερή απειλή 1000 αντιεξουσιαστών που αμφιβάλω αν οι μισοί είναι Έλληνες, ενώ η εγκληματικότητα έχει χτυπήσει κόκκινο Για να διαβάσεις μια είδηση για τη Ελλάδα πρέπει να διαβάζεις ξένα μπλοκ. Τι γίνεται καλοί μου χριστιανοί , πατριώτες , ιερολοχίτες , μήπως έχουν στραβωσει τα πράγματα?

  2. Υπάρχουν στιγμές που μας θέλουν πέρα για πέρα έξω από όρια υπομονής.
    Υπάρχουν στιγμές που αναλογείς γράφονται για να γράφονται.
    Υπάρχουν στιγμές που η λογική έχει πάθει εγκεφαλική παράλυση.
    Ωραία η μια άποψη ας το τελειώσουν ότι έχουν πρόγραμμα να καταφέρουν με την παρούσα κυβέρνηση.
    Η άλλη άποψη έχουμε τόσα πολλά ώστε να μένουμε παρατηρητές και άπραγοι.
    Θλίβομαι διότι σκέπτομαι πως για να αντέξουμε 400 χρόνια σκλαβιάς μια κατηγορία θυμίζει
    πολλά φωτεινά μυαλά και στο σήμερα.
    …………………………………………………………
    <<>>>
    ………………………………………………………….

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Ευρωεκλογές: Μόνοι χαμένοι οι Ευρωπαίοι κι εμείς μαζί τους

Ελάχιστος χρόνος απομένει μέχρι τις ευρωεκλογές του Ιουνίου και οι Έλληνες ψηφοφόροι αλλά και οι υπόλοιποι ψηφοφόροι της Ευρώπης...

Όλα πάνε πρίμα για τον Κυριάκο… το λέει και ο ΣΚΑΪ!

Δυο τρεις εβδομάδες πριν από τις «κρίσιμες» ευρωεκλογές, και όλα για τον Κυριάκο του 41% πηγαίνουν πρίμα. Κι αυτό...

Ιδού το κράτος – συμμορία!

Στο προηγούμενο άρθρο μας, με τίτλο «Να προσέξει ο κ. Μητσοτάκης», που δημοσιεύτηκε μία ημέρα πριν από την επίσκεψή...

Αχίλλειος πτέρνα και για τον ΣΥΡΙΖΑ

Κι ενώ τη σκυτάλη από την Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα που μίλησε για «Μακεδονία» πήρε χθες ο μέλλων πρωθυπουργός των Σκοπίων...