Περιοδεία Μητσοτάκη στην Καλαμάτα: Ο Σαμαράς πάντως πήγαινε με το αμάξι

Όταν ο λαός πένεται εξαιτίας της αδυναμίας της κυβέρνησης να δώσει απτές λύσεις, πέρα από ελεημοσύνη, για να αντιμετωπιστούν όσο το δυνατόν πιο αναίμακτα οι τραγικές συνέπειες ένεκα των απανωτών κρίσεων, ο επικεφαλής της τουλάχιστον πρέπει να τηρεί τα προσχήματα και να μην προκαλεί με τη συμπεριφορά του.

Προφανώς, οι… άριστοι του Μαξίμου δεν έχουν αντιληφθεί τι σημαίνει για τη λαϊκή τσέπη η εκτόξευση της βενζίνης σχεδόν στα 3 ευρώ.

Διαφορετικά θα συμβούλευαν τον πρωθυπουργό να πάει στην Καλαμάτα (μόλις 2 ώρες από την Αθήνα – 237 χλμ), με το αμάξι κι όχι με το Falcon.

Σε κάθε περίπτωση, ας κάνουν τον κόπο να δουν τα γιουχαΐσματα στα κοινωνικά δίκτυα, ώστε να μην επαναληφθούν στο μέλλον ανάλογα ατοπήματα.

Και μιας και αναφερόμαστε στην Καλαμάτα, εξ όσων θυμόμαστε, ο Σαμαράς, επί πρωθυπουργίας του, ο οποίος ήταν κι αυτός αντιμέτωπος με απανωτές κρίσεις που τσάκιζαν τα λαϊκά εισοδήματα, φρόντιζε να μην προκαλεί και επισκεπτόταν την περιφέρειά του πάντα με το αμάξι.

Ενδεχομένως αν o Μητσοτάκης τον είχε προσκαλέσει να κατέβουν παρέα στην Καλάματα, θα τον είχε προστατεύσει όχι μόνο από την οργή λόγω Falcon, αλλά κι από την οργή για όσα ανέφερε περί… πανηγυριών φωτογραφίζοντας τους τοπικούς βουλευτές.

Αντιλαμβανόμαστε ότι δυσαρεστήθηκε από το γεγονός ότι ο καλαματιανός λαός δεν έσπευσε να τον υποδεχτεί μετά βαΐων και κλάδων.

Ωστόσο, έπρεπε να κρύψει τον θύμο του και να μην προβεί σε αυτούς τους αδιανόητους χαρακτηρισμούς κατά των βουλευτών, την ώρα μάλιστα που η χώρα βρίσκεται επί της ουσίας σε προεκλογική περίοδο.

Πάντως, διαψεύδονται ως αναληθείς πληροφορίες που… δείχνουν σαμαρικό δάκτυλο πίσω από την αποτυχημένη -από πλευράς λαϊκής ανταπόκρισης- πρωθυπουργική επίσκεψη στην Καλαμάτα.     

  1. Καλα ρε παιδια συγκρίνετε τον Σαμαρα με τον πορφυρογενννητο Κουλη ?Ημαρτον απορω πως δεν του εστρωσαν και κοκκινο χαλι να πατησει,βεβαια οι Καλαματιανοι που δeν ειναι μυγοχαυτες τον περιποιηθηκαν δεοντως αλλα τα καναλια την εκαναν γαργαρα!Για θυμηθειτε αν προηγουμενος πρωθυπουργος ειχε τετοια στηριξη οπως ο Κουλης!Τι ειπατε?

  2. Έχει πλήρη αντίληψη για κάθε κίνηση που του απομένει όσο παραμένει
    στο αξίωμα του πρωθυπουργού.
    Δεν τον ενδιαφέρει το σήμερα, ούτε ο λαός της χώρας.
    Αρέσκεται στην προσωπική του προβολή, στην παρακαταθήκη που
    θα χρεωθεί ως επίσημο πρόσωπο της χώρας.
    Του Κων/νου πατρός Μητσοτάκη λόγια, ποιος θα θυμάται
    μετά από μερικά χρόνια.
    Οι φωτογραφίες, οι επισκέψεις, οι χειραψίες.
    Μια ζωή την έχουμε, να την γλεντάμε εμείς που το γνωρίζουμε
    πολύ καλά.

  3. Καλό είναι να αρχίσει να πηγαίνει και με ελικόπτερο σιγά-σιγά για να αποχτάει εμπειρία.

  4. Κάθε καιρός έχει και την Αντουανέτα του, ένα είναι όμως το δίδαγμα, όλες έχασαν το κεφάλι του λόγω της ύβρις τους και τις επιδόσεις τους στον χλευασμό του λαού.

  5. Η χώρα χρωστάει 400 δις. Το ιδιωτικό χρέος έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Ο δανεισμός λόγω των παγκόσμιων γεωπολιτικών εξελίξεων στις αγορές είναι ήδη απαγορευτικος.
    Η πίεση από τον διεθνή παράγοντα αφόρητη Η κατάρευση της αγοραστικής δύναμης του κόσμου είναι προ των πυλών. Εξελίσεται μια χαοτική κατάσταση. Δεν μπορεί κανείς να το σταματήσει αυτό. Τα ιδιωτικά συμφέροντα είναι πλέον τόσο ισχυρά που ελέγχουν όλα τα θεσμικά κέντρα και συγκρούονται χωρίς κανόνες ,ανελέητα. Για ποιον Μητσοτάκη η Σαμαρά μιλάμε και συγκρίνουμε. Για πλάκα όλοι αυτοί οι τύποι μπορούν μέσα σε μια στιγμή να σε κάνουν Συρία η Λιβύη η Ουκρανία. Ο νεοφιλελευθερισμός είναι το πιο αδίστακτο και απάνθρωπο σύστημα που εμφανίστηκε ποτέ. Hunt or be handed, όπως λένε και οι Αγγλωσαξονες.

  6. Μητσοτάκης αντιγράφει Τσίπρα, θυμηθείτε και εκείνος είχε πάει αεροπορικώς στη Καλαμάτα για να φάει μετά της κουστωδίας του. Βέβαια, ίδια θα είναι και η μετεκλογική του τύχη. Τον περιμένει η θέση στην αντιπολίτευση, αλλά και η έκπτωση του από το θρόνο της ΝΔ.

  7. “ Σε κάθε περίπτωση, ας κάνουν τον κόπο να δουν τα γιουχαΐσματα στα κοινωνικά δίκτυα, ώστε να μην επαναληφθούν στο μέλλον ανάλογα ατοπήματα.»
    Ελπιζω, για το καλο αυτου του τοπου, να ειναι κοντα ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΣΜΟΥ ΤΟΥ…

  8. Πάντως αυτό που θα καταλάβει, the hard way, είναι ότι η πτώση θα έρθει από την Δεξιά. Από εκεί δηλαδή που προήλθε η άνοδος.

    Είναι τόσο κλεισμένος στην γυάλα των αυλικών του (οργάνων του Σημίτη, ποταμίσιους, Σάρα και Μάρα) που είναι πλέον ‘τυφλος τ ‘τα ωττα τε τα τ’όμματα’.

    Ψεκασμένοι, ‘αρνητές’, πλέμπα, ‘πατριωτες’, ‘ακραίοι’, η μεγάλη δεξαμενή των νοικοκυραίων που απεχθάνεται την προώθηση της ατζέντας του άφυλου, του άεθνου και του άθεου, θα μιλήσει στις εκλογές.

    ΥΓ Ποσό προκλητική ήταν η παρέλαση των σοδομιστων και οι πολιτικοί πάτρωνες τους, που με δάκρυα στα μάτια τους επιφύλαξαν υποδοχή εθνικών ηρώων…

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Αμέρικαν μπαρ η Βουλή

Ας είμαστε ειλικρινείς: Καμιά φορά η υπερδημοσιότητα ενός μεμονωμένου καβγά πραγματικά αποπροσανατολίζει από τα σημαντικά πολιτικά θέματα. Ας σκεφτούμε...

«Πέτα τον στο δάσος»

- Και πού είπαμε ότι τον πάω φέτος τον πυρσό;- Πέτα τον στο δάσος, όπως θα βγαίνεις από εδώ!

Είμαι Αλβανός…

Προ ημερών μπήκα σε ένα ταξί. Οφείλω να ομολογήσω ότι και το αυτοκίνητο και ο οδηγός έλαμπαν. Ως είθισται,...

Από την… Τσιτσιολίνα με αγάπη…

Εκκίνησε την καριέρα της ως πρωταγωνίστρια σκληρού πορνό, στη συνέχεια στράφηκε στο τραγούδι, ενώ η εκλογή της το 1987...