Βουλευτές πούλησαν τα εθνικά συμφέροντα

Υπερψηφίστηκε η απαράδεκτη εισήγηση της Μπακογιάννη. Ποιοι υπέγραψαν την τεράστια προδοσία απέναντι στη μαρτυρική Κύπρο

Εξαιρετικά αρνητικές για τα συμφέροντα της Κύπρου και το κατοχικό καθεστώς είναι οι τελευταίες εξελίξεις στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης μετά την απαράδεκτη υπερψήφιση της εισήγησης της Ντόρας Μπακογιάννη για να γίνει μέλος το Κόσοβο. Συνολικώς τέσσερις Έλληνες βουλευτές ψήφισαν υπέρ της ένταξης του Κοσόβου, ανοίγοντας το κουτί της Πανδώρας για τη μαρτυρική Μεγαλόνησο σε μια εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο, κατά την οποία ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κλιμακώνει τις προσπάθειές του για αναβάθμιση του ψευδοκράτους.

Ο λόγος για την Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία προέβη και στη σχετική εισήγηση, την Άννα Ευθυμίου, τον Γιώργο Σταμάτη και τον Ευριπίδη Στυλιανίδη, η ψήφος των οποίων προκαλεί οργή αλλά και πλήθος ερωτημάτων. Την επίμαχη έκθεση καταψήφισε προς τιμήν της η Νίνα Κασιμάτη του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ την αποχή επέλεξαν οι πρώην πρωθυπουργοί Αλέξης Τσίπρας και Γιώργος Παπανδρέου. Η ντροπιαστική έκθεση δύναται να δημιουργήσει αρνητικό προηγούμενο για την περίπτωση της Κύπρου, εξ ου και οι σφοδρές αντιδράσεις, όχι μόνο από την Κύπρο, αλλά και τη Σερβία, καθώς και από μια σειρά κρατών που θα επηρεαστούν.

Σημειωτέον πως κατά της έκθεσης ψήφισαν οι δύο εκπρόσωποι της Κύπρου Γιώργος Λουκαΐδης του ΑΚΕΛ και Χριστιάνα Ερωτοκρίτου του ΔΗ.ΚΟ., δίνοντας μάχη μέχρι τέλους προκειμένου να μην καταστεί μέλος του Συμβουλίου το Κόσοβο, το οποίο υπενθυμίζεται πως δεν είναι κράτος-μέλος των Ηνωμένων Εθνών. Η ντροπιαστική έκθεση ψηφίστηκε με 131 ψήφους υπέρ, 29 κατά και 11 αποχές. Η απόφαση αυτή της ελληνικής κυβέρνησης να στηρίξει την ένταξη του Κοσόβου έχει προκαλέσει την οργή της Σερβίας, κινδυνεύοντας να καταστρέψει τους διαχρονικούς δεσμούς μας με τη χώρα, με τον Σέρβο πρόεδρο Αλεξάνταρ Βούτσιτς να αντιδρά εντόνως στην εισήγηση Μπακογιάννη, καταγγέλλοντας από την πρώτη στιγμή πως η «γαλάζια» βουλευτής άλλαξε τους όρους στην εισήγησή της έπειτα από ένα τηλεφώνημα που δέχτηκε.

Η Ντόρα Μπακογιάννη ωστόσο στην ομιλία της τότε είχε ισχυριστεί πως «παρά τις σημαντικές ελλείψεις στην εφαρμογή, οι νομικοί κανόνες του Κοσσυφοπεδίου είναι γενικά σύμφωνοι με τα διεθνή πρότυπα», καθώς και πως «το Κοσσυφοπέδιο μπορεί να θεωρηθεί μια λειτουργική, κοινοβουλευτική δημοκρατία, με ισχυρές εγγυήσεις για την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης και βασικά ανθρώπινα δικαιώματα που κατοχυρώνονται στο Σύνταγμα». Μετά τη νέα δυσμενή εξέλιξη, ο υπουργός Άμυνας της Σερβίας και εντολοδόχος πρωθυπουργός Μίλος Βούτσεβιτς χαρακτήρισε «φεστιβάλ υποκρισίας» τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, επισημαίνοντας ότι καταπατήθηκαν βασικές αρχές λειτουργίας του οργανισμού με την αποδοχή αιτήματος ένταξης από μία οντότητα που δεν αποτελεί κράτος-μέλος του ΟΗΕ. Σε κάθε περίπτωση, την οριστική απόφαση θα λάβει το Συμβούλιο Υπουργών του οργανισμού, που θα συνεδριάσει στις 16 Μαΐου.

Δημοσιεύεται στη «δημοκρατία»

  1. Από τους άλλους το περίμενα. Από τον Ευριπίδη Στυλιανίδη όχι! Μόνο μια λέξη ΝΤΡΟΠΗ…

  2. Συμφωνώ για το πρόσωπο Ευριπίδη Στυλιανίδη , αφωνία πλήρης.
    Όποια και να δώσει εξήγηση, εάν αυτό θελήσει, κρίμα για το ανάστημα Θρακιώτης.
    Και η λέξη ΝΤΡΟΠΗ χάνεται σε όλα αυτά, όπως εξελίσσονται κυρίως από τα πρόσωπα
    που κάπως ήθελαν διατηρήσουν μια άλλη κάπως διαφορετική διάσταση.
    Σμικρύνομαι πάρα πολύ, αυτό τρομάζει για τούτο το τόπο.
    Ούτε η αποχή αποτελεί γενναία στάση όσο και αν ξεφεύγει κάπως ως προς τη βαρύτητα.
    Κάτι το μυστηριώδες θέλουν να δώσουν ως τελικό μήνυμα.
    Σε αυτές τις περιπτώσεις οι αποφάσεις λαμβάνονται με τόλμη και γενναιότητα και με ορίζοντα
    για κάθε επόμενη μέρα-χρόνο-εποχή.
    Ημιτελής δολοπλοκίες ουδέποτε έδωσαν καλή συνέχεια σε επόμενο τόνο.

  3. Εκεί που δεν το περίμενε κανείς, είναι η αντίδραση της Βουλευτού του Σύριζα Όπως και του Τσίπρα Οι οποίοι είπαν όχι Ποιοί; Οι Κατα την ΝΔ «απεχθείς»συριζανέλλ Οι «κακοί αριστεροί» Οι τσιπράιοι και οι ψεκασμένοι του καμμένου Και δη Οι μπαμπούλες.Τώρα;
    Τι περίεργο πράγμα η ζωή. Εκεί που νομίζεις ότι ο άλλος είναι ο κακός τελικά ,ο πραγματικά κακός ή το πραγματικό κακό είναι εκείνος/εκείνο που δεν περιμένεις. Εξού και η φράση «από αυτόν δεν το περίμενα» Το περίμενε κανείς; Όχι…..
    Το 2019 ο λαός πιστεύοντας ότι η νδ ,θα εκπροσωπούσε και θα προάσπιζε, τα εθνικά συμφέροντα την ψήφισε. Το ίδιο έγινε και το 2023 Και εκεί έπεσαν οι μάσκες. Δυστυχώς όμως, δεν ήταν το πρόγραμμα του σύριζα για το οποίο έχασε ο Τσίπρας το 23. Ούτε το Μακεδονικό, δεν ήταν η κυρίαρχη αιτία που έπεσε ο Τσίπραςτο 19. Ζητώ συγγνώμη για αυτό το σχόλιο, αλλά εδώ που φτάσαμε πρέπει να παραδεχθούμε κάποια πράγματα Τα εθνικά συμφέροντα ήταν δυστυχώς δευτερεύοντα .Ο λόγος, που έπεσε ο Τσίπρας ήταν αφενός το χάος για κόμμα και αφετέρου η υπέρ-φορολόγηση ……Εξού και ο κατρούγκαλος που όταν είπε για υπερφορολόγηση των ελευθέρων επαγγελματιών ο λαός κατάλαβε (πάλι υπερφορολόγηση )καταψήφισε τον Σύριζα μια και καλή Η συνέχεια γνωστή ……
    Ακολούθως τον Μάη- Απρίλη του 19,κάπου εκεί μετά το Πάσχα ο λαός ,κατέβηκε στους δρόμους .Για να διαμαρτυρηθεί για την συμφωνία των Πρεσπών. Οι νύν νδ έβγαιναν και φώναζαν μαζί τους Έγινε κάτι από το 19 και ύστερα ; Όχι δεν έγινε κάτι αλλά οι εθνικιστές και οι λοιποί του κρατιδίου χρησιμοποιούν, σκέτα νέτα τον όρο Μακεδονία Ο οποίος, ήδη είχε δοθεί από το 92 Ο πατήρ Μητσοτάκης έλεγε ότι σε 10 χρόνια οι έλληνες θα ξεχάσουν Και είχε δίκαιο αλλά και για αυτόν και για αυτήν, την παράταξη. Αλλά η νδ μέχρι τώρα ήταν εξπέρ στο ν α εκμεταλλεύεται τον τρόμο των κατοίκων για δήθεν επάνοδο της Αριστεράς Τώρα προσπαθεί, να σπείρει τον τρόμο για τον Βελόπουλο Πριν είχαμε για τον Τσίπρα…….τους πασόκους τους αριστερούς ….τους ουδέτερους…..τους άλλους
    Η παράταξη που υποτίθεται ότιυπηρετεί τα εθνικά συμφέροντα Για τα οποία ψηφίστηκε δύο φορές κατάφερε τα εξής ΄:
    Αμφισβήτηση ,ελληνικής κυριαρχίας στο Αιγαίο Και από τους τούρκους- κλασσικά- Αλλά και από τους Συμμάχους Και θα έχουμε-συνυποσχετικά Εδώ δεν μπορείς να κάνεις θαλάσσιο πάρκο χωρίς να ρωτήσεις πρώτα την ΆγκυραΤι θα σημαίνει αυτό; «Αν θελήσετε να βάλετε γλάστρες ή οτιδήποτε, να ρωτάτε πρώτα εμένα στο εάν συμφωνώ» Διότι στην ουσία τομπαλκόνι είναι δικό μου» «Και πως είναι δικό σας ; »Επειδή συμφώνησες » «Μα Δεν συμφώνησα» «Μα τι λέτε» «ορίστε και το σύμφωνο που υπογράψατε» Πάμε στο δικαστήριο τα παρουσιάζει τα συνυποσχετικά ο άλλος Και εν συνεχεία ρωτά ο δικαστής :« Αυτά δεν υπογράψατε ; Δεν ξέρετε τι υπογράψατε;» Σε δευτεροετή φοιτητή εθνικού περιφερειακού πανεπιστημίου ,να το έδιναν να κρίνει Θα έβγαζε άμεσα ετυμηγορία υπέρ της άλλης πλευράς (δυστυχώς) Και θα ρωτούσε το ίδιο, που θα ρωτούσε ο δικαστής του υποθετικού επεισοδίου «Δεν ξέρατε τι υπογράφατε;» Πόσο μάλλον εκείνη η ετυμηγορίατου Διεθνούς ΔικαστηρίουΤέτοια πράγματαγια Ελληνική εξωτερική πολιτική δεν έχει ματαδει ο κόσμος Και ύστερα; Να τα ζητήσουμε πίσωαπό τον Ερντογάν; Πρίτσθα απαντήσει στην καλύτερη περίπτωση Η χειρότερη είναι γνωστή..
    Τι άλλα κατάφερε η μόνη παράταξη ,που υποτίθεται ότι ενδιαφέρεται για τα συμφέροντα του τόπου;;;;;
    1)Άνοιγμα κερκοπορτας με την αναγνώριση του Κοσσόβου. Και ταυτόχρονη μειοδοσία εις βάρος άλλων χωρών Εκτός από την Σερβία ( βάλαμε φωτιά σε εκείνους τους αθώους και φτωχούς που δεν μας έφταιξαν σε τίποτε)Να πούμε για την Κύπρο; Για Την Ισπανία; Η αναγνώριση του Κοσσόβου θα λειτουργήσει πιλοτικά και για άλλες εθνικές μειονότητες Η Ελλάς δεν προσμετρείται Δική της επιλογή ήταν και ο Κυριάκος και η Ντόρα
    2)Η Αλβανία του Ράμα; Αυτός πίνει στην υγεία του νυν. Αφού με τον μπελέρη στην ευρωβουλή, ο δικός μας του έκανε την χάρη να αδειάσει ο μπελέρης ,την γωνιά. Η συνέχεια γνωστή.
    3)Το ξεδόντιασμα των νησιών;
    4)Την χλεύη της χώρας στα διεθνή μέσα; Για σκάνδαλα ;
    5)Διασυρμός της χώρας από τα Ευρωκοινοβούλια ;
    6)Μονομερής στήριξη σε πρωτοφανείς καταστάσεις ;
    7)Να φέρνουν την χώρα απέναντι από την Ρωσία και το Ιράν ; Μήπως έχει σειρά και η Κίνα;
    8)Να καλέσουμε τον Ζελέσκι; Ακόμα και εκείνος έστρεψε τα οτα …..Και ευχαρίστησε τον Ερντογάν Ποιός ; Αλλά η χώρα του και το τσαρδί του είναι υπό κίνδυνο Άπαξ και χάσει χάνεται Και όμως κέρδισε την χρηματοδότηση Ο Κυριάκος;
    9)Να αναφερθούμε την επίσκεψη στο Ηνωμένο Βασίλειο;
    10)Την ακύρωση του ταξιδιού στις ΗΠΑ; Που δηλώνει την εκτίμηση που έχουν οι αμερικανοί στον νύν ; Αυτά είναι πρωτοφανή, για άτομο σε θέση πρωθυπουργού. Πουθενά αλλού άνθρωπος δεν θα καθόταν στο θώκο ,ύστερα από αυτά. Δεν θα άντεχε την κατακραυγή Ούτε και λαός θα επέτρεπε την συνεχή, καθημερινή καταστροφή των εθνικών συμφερόντων, του τόπου του…Αλλά εδώ είναι αποικία και οι ιθαγενείς δεν ενδιαφέρονται. Ναι αλλά όχι υποσαχάρια .Η Ελλάς ,είναι χώρα της Ευρωζώνης Και ενδιαφέρονται άλλοι Και αυτό διότι τα χρήματα είναι δικά τους-το ευρώ δεν είναι τοπικό νόμισμα – Και για την εικόνα τους -Αλλά και για τα συμφέροντά τους…
    Δεν ξέρω αγαπητοί μου αλλά αυτή η παράταξη, δεν είναι νομικό πρόσωπο που ενδιαφέρεται τα Εθνικά Συμφέροντα. Μάλλον, νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου με σκοπό την ρευστοποίηση /πλειστηριασμό της επικρατείας του κράτους Έχοντας παράλληλα ως εργαλεία το αισχρό ξεπούλημα -οι services- με ταυτόχρονη εκμετάλλευση και ευτελισμό Με μοναδικούς στόχους ίσως :το γέμισμα των προσωπικών λογαριασμών και το κυνήγι ακριβοθώρητων θώκων. Όχι δεν φταίει ο Κικής ούτε και η Ντόρα. Φταίνε πρωτίστως, εκείνοι που τους ψήφισαν. Η δεν πήγαν να ψηφίσουν.
    Μπροστά, σε αυτά που έγιναν και που θα γίνουν πρώην πρωθυπουργοί ,όπως :Ο Τσίπρας, ο Παπανδρέου, ο Σημίτης, ο Καμένος είναι Ηγέτες με Αξιοπρέπεια. Δεν πούλησαν, δεν χλεύασαν, δεν ευτέλισαν, δεν κατέστρεψαν.
    Τέλος, όποιος αναφερθεί σε όλους εκείνους. Και ιδιαίτερα, στον Αλέξη-επειδή το ram η μνήμη μας είναι μικρή-θα ήταν καλύτερα, αυτήν την φορά να το σκεφτεί πολύ καλά Κακά τα ψέματα τα γεγονότα το αποδεικνύουν . Μέλος του Σύριζα, είπε όχι Του Σύριζα!!!!!!! Και όχι της ΝΔ της μόνης «πατριωτικής παράταξης».
    Καλό βράδυ.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Ή πατριώτης ή ραγιάς

Πλησιάζει η ώρα της κρίσης. Η ώρα που θα φανεί αν υπάρχουν ελπίδες για να σωθεί η χώρα. Η...

Παλικάρια δεν ψιχαλίζει, μας… φτύνουν

Πώς το λέει ο λαός; Τα είχαμε χύμα, μας ήρθαν και τσουβαλάτα. Από αλλού το περίμενε ο καλός μας...

Iδανικοί αυτόχειρες

Ο τρόπος που κινούνται τα κόμματα ενάμιση μήνα πριν από τις ευρωεκλογές αλλά και γενικότερα όλο το πολιτικό σύστημα...

Έρχονται «γεννητούρια» νέου κομματικού τοπίου;

Καθώς μπήκαμε στη Μεγάλη Εβδομάδα, ο ωφέλιμος χρόνος που απομένει πια μέχρι τις ευρωεκλογές είναι σχεδόν ένας μήνας. Κι...