Η οικονομία μας «πετάει»! Τέλος στα ευτελιστικά επιδόματα!

Του Κώστα Πρώιμου

Τι είναι τόσο δύσκολο να αντιληφθούμε; Και γιατί παρακαλώ η απόφαση του πρωθυπουργού να μη δοθεί τελικά το πασχαλινό βοήθημα προκάλεσε όπως γράφτηκε αμηχανία στους γαλάζιους βουλευτές; Πολύ μυαλό θέλει; Καλά, δε διαβάζετε τους πυλώνες της καθεστωτικής δημοσιογραφίας; Σύμφωνα με τους οποίους η οικονομία μας «πετάει» (όπως ο γάιδαρος) χάρις στους Αρίστους του Κυριάκου, επομένως εφεξής κανείς Έλληνας πολίτης δε χρειάζεται οικονομική ενίσχυση. Εξάλλου έπιασαν τόπο κι εκείνες οι νουθεσίες θιβετιανού τύπου. Να το ρίξουμε στον ποιοτικό χρόνο και να μην είμαστε μόνο μαμ κακά και νάνι! Δεν τα θυμάστε αυτά; Η κυρά Μαρέβα τα έλεγε με αιτία και αφορμή τον εγκλεισμό λόγω covid.

Το επικείμενο Πάσχα, όσοι περίμεναν να αγοράσουν δύο-τρία κιλά αρνάκι από το μάννα εξ ουρανού που τελικά δε θα πέσει σε παραλλαγή χαρτονομίσματος ας τη βγάλουν με ποιότητα και ας πουν όχι στην ποσότητα! Τι τα θέλετε τώρα τα αρνιά και τα κοκορέτσια; Τα δεύτερα όπως ξέρετε ήδη υπόκεινται σε υγειονομικούς περιορισμούς ενώ σύμφωνα με πληροφορίες και το παραδοσιακό σούβλισμα του οβελία οσονούπω θα καταργηθεί με σχετική τροπολογία και θα επιτρέπεται μόνο ως παιχνίδι στο πλέι στέισον. Θα μπορούμε όσοι πιστοί να  παρακολουθούμε από τα κινητά μας εικονικά αυτή την αρχέγονη-γαστριμαργική ιεροτελεστία και με δικαίωμα να ξερογλειφόμαστε!

Και μην αρχίσουν μερικοί-μερικοί τρομοκράτες και υπονομευτές του νεομητσοτακισμού να ξεθαρρεύουν επειδή προφανώς κόβονται τα επιδόματα και τα σχετικά εγχειρίδια ψηφοθηρίας! Η οικονομία ανακάμπτει συνεχώς στη χώρα μας! Το μαρτυρούν όλοι οι ανεμοδείκτες! Και ας είναι οι πάγκοι στις λαϊκές αγορές όλης της επικράτειας ακόμη «φορτωμένοι» αν και περασμένες δώδεκα το μεσημέρι! Και ας πιάνει το εικοσαήμερο του μήνα με τους περισσότερους πολίτες να μη μπορούν να ανταπεξέλθουν στα στοιχειώδη. Άλλο το ένα και άλλο το άλλο! Είναι δυνατόν οκτώ εκατομμύρια νοματαίοι που φυτοζωούν να διαψεύσουν ολόκληρο Εconomist; Τς! Ξέρεις συ ρε δύσμοιρε καλύτερα από το έγκριτο περιοδικό τι συμβαίνει μέσα στο ντουλάπι της κουζίνας σου και στο ψυγείο σου; Να πάτε σε άλλη χώρα ρε, αν σας αρέσει να μαζοχίζεστε και να παριστάνετε τους αμέτρητους νεόπτωχους!

Τα μιλήσαμε και τα συμφωνήσαμε! Επί Κυριάκου συντελείται πράγματι ένα οικονομικό θαύμα! Ποτέ άλλοτε δεν έχουν θησαυρίσει με μεθόδους «αβαβά» σε μια νύχτα τόσοι ολίγοι εις βάρος τόσων πολλών!

Η υπάρχουσα οικονομικο-κοινωνική κατάσταση παραπέμπει σε εποχές αλήστου μνήμης και τρελών γεγονότων. Σπίτια χάνονται και κλείνουν, οικογένειες διαλύονται, ενώ ό,τι ανάποδο και πολιτικά ανώμαλο σήμερα θεωρείται και επιβάλλεται ως φυσιολογικό.

Τι να τις κάνεις τι μπόμπες και γιατί να πέφτουν στα κεφάλια μας όταν ο εγχώριος πληθωρισμός κάνει πρωταθλητισμό παγκοσμίου κλίμακας και ανταγωνίζεται πλέον επάξια εμπόλεμες κατεστραμμένες χώρες και περιοχές;

  1. Στη χώρα των λωτοφάγων, το μόνο που επιτρέπεται είναι το online shopping από το skroutz της CVC.
    Σε λίγο που σώνεται και το οξυγόνο στον πλανήτη από την καταστροφή του φυτο πλαγκτόν, θα μας βάλει να πληρώνουμε και τον αέρα. Θα με θυμηθείτε και θα είναι αργά.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

O Χριστός ξανασταυρώνεται!

Ήταν ευχάριστη έκπληξη για μένα η διαπίστωση ότι η ΕΡΤ2 μεταδίδει αυτή την εποχή σε επανάληψη μια σειρά που...

Τι Ουάσινγκτον, τι Κοζάνη ένα πράμα!

Αν ψάχνατε λίγο τις βαθύτερες θέσεις όσων θίχτηκαν υπέρ το δέον από τον μητροπολίτη Κοζάνης, θα βλέπατε ότι (θεωρητικά)...

Καιρός για ένα πραγματικό reset

Φανταστείτε την αγωνία σας, αν ακούγατε και αναγνωρίζατε τη φωνή του παιδιού σας στο τηλέφωνο, να σας παρακαλεί να...

Ελλάς, χώρα ηρώων

Αγαπητοί μου συμπολίτες, που λέει και ο κ. πρωθυπουργός, έχετε αναλογισθεί ποτέ πόσα μνημεία μας περιτριγυρίζουν και δεν γνωρίζουμε...