Στο CNN Türk συζητούν για ενδεχόμενο ναυτικό αποκλεισμό των νησιών από την Τουρκία

Τα νησιά του Αιγαίου ήταν το κυρίως θέμα για ακόμα ένα βράδυ στην τουρκική τηλεόραση, με αναλύσεις επί αναλύσεων βγαλμένες από τη φαντασία αναλυτών και ειδικών που σπεύδουν να παραθέσουν “στοιχεία” για το γεγονός πως η Τουρκία έχει κυριαρχία επί των ελληνικών νησιών επί τη βάση της μη αποστρατιωτικοποίησής τους. Στο CNN Türk επικεντρώθηκαν όμως στο θέμα ενός θερμού επεισοδίου, ή όπως το ονόμασαν “μιας επιχείρησης” και το αν κάτι τέτοιο επίκειται.

Ο διευθυντής της Hürriyet, Αχμέτ Χακάν, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τις δηλώσεις που έκανε κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής άσκησης Efes 2022, έδωσε την εντύπωση μια επικείμενης επιχείρησης στα νησιά: “Ο πρόεδρος είπε στην Ελλάδα ‘σταμάτα τη στρατιωτικοποίηση, δεν κάνω πλάκα’. Αυτή η δήλωση έδωσε την εντύπωση μιας επιχείρησης, αλλά εσείς λέτε πως είναι το σήμα της έναρξης μιας διαδικασίας”, δήλωσε χαρακτηριστικά απευθυνόμενος στον καθηγητή του τμήματος Στρατηγικών Ερευνών στο Πανεπιστήμιου Αλτινμπάς, Εράι Γκιουτσλουέρ, που βρισκόταν στο πάνελ μαζί με τον πρώην Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Πληροφοριών, Ισμαΐλ Χακί Πεκίν.

Ο καθηγητής επισήμανε ότι η διαδικασία αυτή αφορά “στην απομόνωση των νησιών, τον αποκλεισμό τους”. 

“Μπορείτε να εμποδίσετε τις εισόδους και τις εξόδους των νησιών. Δηλαδή αν η Τουρκία πει ότι αυτά τα νησιά στρατιωτικοποιήθηκαν παραβιάζοντας τη συνθήκη της Λωζάνης μπορεί να τα αποκλείσει και να πει πως θα τερματιστεί ο αποκλεισμός όταν θα φύγουν τα όπλα. Δηλαδή δεν τους επιτρέπει να να προμηθευτούν αγαθά από την υπόλοιπη χώρα”, υπογράμμισε ο Τούρκος καθηγητής. 

Πηγή: capital.gr

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Και Reagan. Και Trump.

Σε πρόσφατη πολιτική εκδήλωση με συντηρητικό ακροατήριο στον Καναδά, ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Boris Johnson, αναφερόμενος στην επίδραση...

Η κάθοδος των Αρμενίων στον Άδη

Στις 24 Απριλίου του 1915, μια μέρα σαν τη χθεσινή, άρχισε η Γενοκτονία των Αρμενίων. Με μια συντονισμένη επιχείρηση,...

Το σύμβολο της αποτυχίας του Ισραήλ την 7η Οκτωβρίου

Στις 7 Οκτωβρίου, την ημέρα της επιχείρησης της Χαμάς εναντίον του Ισραήλ, ο Ααρόν Χαλίβα έκανε διακοπές στο Ελάτ,...

Θα ξεσπάσει πόλεμος μεταξύ Ιράν και Ισραήλ;

Η περιοχή της Μέσης Ανατολής βιώνει έναν καταστροφικό πόλεμο μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς, που στοίχισε τη ζωή σε περίπου...