Εξ ιδίων τα αλλότρια

Του Χρήστου Μπολώση

Στην εμβληματική ταινία (αλήθεια, ποια από αυτές δεν είναι εμβληματική;) «Μια τρελή τρελή οικογένεια» ο Μίκης (Δημήτρης Καλλιβωκάς) ανακοινώνει στην οικογένεια της πρώην μνηστής του Μίκας (Τζένη Καρέζη): «Φεύγω για το Λονδίνο. Θα μείνω για πάντα στα γραφεία μας στην Αγγλία. Θα γίνω άντρας».

Και ο παρ’ ολίγον πεθερός του Στέλιος (Διονύσης Παπαγιαννόπουλος) σχολιάζει: «Τι λες, ρε παιδάκι μου, στην Αγγλία βρήκες να πας να γίνεις άντρας;» με τον Μίκη να αναρωτιέται: «Δύσκολο πράμα, ε;».

Τούτων δοθέντων δεν προκαλεί καμία έκπληξη το γεγονός ότι οι Άγγλοι γύρισαν ένα ντοκιμαντέρ για τον Μεγάλο Αλέξανδρο, που τον παρουσιάζουν ως παιδοομοφυλόφιλο, βγάζοντας έτσι «τη διεστραμμένη παιδοομοφυλοφιλική τους φαντασίωση για τον Αλέξανδρο», όπως σχολιάζει η «δημοκρατία».

Η Αγγλίδα παρουσιάστρια του βρετανικού τηλεοπτικού δικτύου Channel 4 Μπέτανι Χιουζ πήγε, είδε το αναστηλωμένο παλάτι του Φιλίππου στις Αιγές και απεφάνθη: «Αυτός ΘΑ ήταν ο χώρος, όπου ο Μέγας Αλέξανδρος πλενόταν με τους συντρόφους του».

Δηλαδή οι Άγγλοι τόσα αρχαία έκλεψαν και δεν έβαλαν κάτω τον απαυτό τους να μάθουν πώς γράφεται και -κυρίως- πώς στοιχειοθετείται η Ιστορία, και συμπεραίνουν ότι αφού αυτός είναι ο χώρος των λουτρών, τότε εκεί ΘΑ πλενόταν ο στρατηλάτης με τους συντρόφους του».

Δηλαδή: «Ράβδος εν γωνία, άρα βρέχει» ή «Από την πόλη έρχομαι και στην κορφή κανέλα»…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Ήθελαν να φορτώσουν το Eρέχθειο και τις Καρυάτιδες σe πολεμικό πλοίο!

Ανάμικτα συναισθήματα ὀργῆς καί ὀδύνης αἰσθάνθηκαν ὅσοι παρακολούθησαν σέ πρώτη...

Περασμένα και μισοξεχασμένα – 2

Συνεχίζουμε με τις αναμνήσεις που ξυπνούν μερικές, όχι τόσο κοντινές και τόσο προσιτές φωτογραφίες...

Αυξήσεις πρόκληση στους αρχιερείς

Εντονες αντιδράσεις προκαλεί στους πιστούς ακόμα και στους κληρικούς η απόφαση...

Η αφόρητη μπόχα της κυβερνητικής ανικανότητας

Τρεις εβδομάδες πέρασαν από την ημέρα που μια ανυπόφορη και απειλητική οσμή έπνιξε...