Θέλουν να καταργήσουν τρία κέντρα νεοσυλλέκτων

Απαράδεκτες κινήσεις από το ΥΕΘΑ. Πρόκειται για τα στρατόπεδα κατάταξης σε Αλεξανδρούπολη, Σουφλί και Λαγό

Τη στιγμή που οι νέοι φεύγουν από την περιοχή του Εβρου για να βρουν αλλού δουλειά και ο νομός τείνει να γίνει τόπος «ηλικιωμένος», αν και βρίσκεται δίπλα στην Τουρκία, η οποία καραδοκεί, κάποιοι στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας σκέφτονται να καταργήσουν τρία κέντρα νεοσυλλέκτων στην περιοχή! Πρόκειται για τα τρία κέντρα κατάταξης νεοσυλλέκτων σε Αλεξανδρούπολη, Σουφλί και Λαγό, όπως αποκαλύπτει ο πρόεδρος της Ενωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Νίκος Παναγιωτίδης, εκφράζοντας και τον έντονο προβληματισμό του για τυχόν οριστικοποίηση της απόφασης.

Το θέμα προέκυψε μέσα από την ανησυχία που μετέφερε ο πρόεδρος της Ενωσης Επαγγελματιών Σουφλίου, Θόδωρος Τσιαμίτας, ο οποίος σχολίασε ότι τυχόν απόφαση λουκέτου στα κέντρα νεοσυλλέκτων θα επιτείνει τον οικονομικό μαρασμό του Εβρου, ζητώντας παράλληλα την παρέμβαση των βουλευτών της περιοχής. «Το θέμα συζητείται», όπως ανέφερε ο κ Παναγιωτίδης, προσθέτοντας ότι «αποφάσεις δεν έχουν παρθεί, όμως εξετάζεται να ισχύσουν από τον Ιανουάριο του 2023».

Να σημειωθεί ότι τα κέντρα κατάταξης είχαν δημιουργηθεί σε πολλά σημεία της περιφέρειας επί υπουργού Αλκιβιάδη Στεφανή, ενώ, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ενωσης Επαγγελματιών, οι 100 έως 300 στρατιώτες ανά δίμηνο επισκέπτονται την περιοχή για 20 ημέρες και στις εξόδους τους τονώνουν την τοπική αγορά, κάτι που με την κατάργηση θα εκλείψει.

Τώρα η συζήτηση γίνεται για να επανέλθουν στο προηγούμενο καθεστώς, δηλαδή να καταργηθούν κι άλλα κέντρα νεοσυλλέκτων, αλλά η απόφαση θεωρείται «τρελή» και επικίνδυνη στην παρούσα φάση των σχέσεων Ελλάδας – Τουρκίας, αλλά και με βάση τη γενικότερη εγκατάλειψη του Εβρου.

Τι επιδιώκουν, δηλαδή; Να εξαφανιστούν οι Ελληνες από τον Εβρο; Σύμφωνα με τον κ. Παναγιωτίδη, ο κύριος λόγος είναι ότι «υπάρχει δυσλειτουργία στην παρεχόμενη εκπαίδευση», ενώ διαβεβαίωσε ότι η ΕΣΠΕΑΜΘ έχει ήδη βάλει το θέμα στην ατζέντα και το διεκδικεί, υποσχόμενος ότι θα εξετάσουν τους όρους με τους οποίους πρόκειται να γίνει αυτή η μεταβολή, ώστε να μην αλλάξει στο δυσμενέστερο.

«Η καρδιά του Ελληνικού Στρατού χτυπά στον Εβρο, ο οποίος πρέπει να ενισχυθεί» τόνισε χαρακτηριστικά. «Εδώ θα δοθούν οι μάχες, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε όσα συμβαίνουν με την προσπάθεια παράνομης εισόδου μεταναστών στη χώρα» πρόσθεσε.

Προκαλεί, πάντως, πολλά ερωτήματα αυτή η σκέψη που κατατίθεται από στελέχη του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, δεδομένου ότι ο Εβρος χάνει πληθυσμό, με την απόφαση των νέων να φύγουν για δουλειά στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη ή στο εξωτερικό και, εάν παρθεί η απόφαση να κλείσουν στρατόπεδα νεοσυλλέκτων, είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι, εκτός από το οικονομικό πλήγμα, θα προκληθεί και ψυχολογικό στους κατοίκους της περιοχής, ενώ οι διακινητές θα έχουν ευκολότερο έργο ως προς την προώθηση παράνομων μεταναστών.

Μήπως αυτό επιδιώκουν, τελικά;

Πηγή: dimokratia.gr

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Το ακομμάτιστο ελληνικό ποδόσφαιρο

Παρά τα 1.000 δεινά του ελληνικού ποδοσφαίρου, παραδόξως παραμένει ένας σε μεγάλο βαθμό απολιτικοποιημένος/ακομμάτιστος χώρος. Και λέμε «παραδόξως», διότι...

Γεννημένος νικητής, με τον «πόλεμο» στο DNA του

Αν κάτι έχει να διδάξει η πορεία του ΠΑΟΚ προς τον φετινό τίτλο είναι ότι δεν κατακτά το πρωτάθλημα...

«Μακάριοι οι μη ιδόντες και πιστεύσαντες»

Στη συλλογική συνείδηση της χριστιανοσύνης ο Απόστολος Θωμάς, ο λεγόμενος Δίδυμος, έχει καταγραφεί ανεξίτηλα ως ο «Άπιστος Θωμάς», γιατί...

Ο Πόντος θα τιμωρήσει τους Τούρκους

«Η μια αδικία, η παλιά, γεννά άλλη, καινούργια μες στο σπίτι, όταν έλθη η ωρισμένη ημέρα να γεννήση∙ γεννά...