Ρωσικά ΜΜΕ: Ισχυρισμοί για Έλληνα που πολεμάει στις γραμμές των Ουκρανών

Ισχυρισμοί για Έλληνα που πολεμάει στις γραμμές των Ουκρανών, εμφανίστηκαν σε μερίδα ρωσικών ΜΜΕ. Σε λίστα που, κατά τους ίδιους ισχυρισμούς, «ξεχάστηκε» από Ουκρανούς και περιλαμβάνει εκατοντάδες ονόματα ξένων που έχουν ενταχθεί στη «Διεθνή Λεγεώνα», υπάρχει ένα ελληνικό ονοματεπώνυμο και ένας που προέρχεται από την Κύπρο

Ένα περίεργο δημοσίευμα είδε το φως της δημοσιότητας στον ρωσικό ιστότοπο, «Ριμπάρ», ο οποίος από τη στιγμή που ξεκίνησε ο πόλεμος στην Ουκρανία μεταδίδει συστηματικά πληροφορίες για τις εξελίξεις. Κάποιες φορές, μάλιστα, ιδιαίτερα «απόρρητες». Κάτι που γεννά εύλογα ερωτηματικά ως προς τις «πηγές» πληροφόρησης του ιστοτόπου (!).

Στη λίστα που δημοσίευσε πρόσφατα, και η οποία, κατά τους ισχυρισμούς του ιστοτόπου, περιλαμβάνει τα ονόματα, την ημερομηνία γέννησης και τον αριθμό του διαβατηρίου εκατοντάδων ξένων που έχουν ενταχθεί στην ονομαζόμενη «Διεθνή Λεγεώνα» που πολεμάει στο πλευρό των Ουκρανών, υπάρχει το ονοματεπώνυμο ενός Έλληνα. Επίσης, το ονοματεπώνυμο ενός, το πιθανότερο ουκρανικής καταγωγής, που προέρχεται από την Κύπρο.

Κατά τους ισχυρισμούς του ιστοτόπου, η λίστα αυτή βρέθηκε σε κινητό τηλέφωνο που είχαν εγκαταλείψει (!) Ουκρανοί, ενδεχομένως στην περιοχή, Νικολάεφ της Ουκρανίας. Περιλαμβάνει έναν «θησαυρό πληροφοριών». Πρόκειται για τον «ονομαστικό κατάλογο αλλοδαπών πολιτών που βρίσκονται στις τάξεις της «Διεθνούς Λεγεώνας της Εδαφικής Άμυνας της Ουκρανίας» τον Απρίλιο», αναφέρει ο ιστότοπος.

Οι ισχυρισμοί του ιστοτόπου δεν στηρίζονται σε κάποια ατράνταχτα στοιχεία. Να σημειωθεί, ωστόσο, ότι η ουκρανική πλευρά είχε απευθύνει κάλεσμα διεθνώς, και ειδικότερα η ουκρανική πρεσβεία στην Ελλάδα, για «εθελοντές» που επιθυμούν να πολεμήσουν κατά της Ρωσίας.

Μάλιστα, συχνές είναι οι πληροφορίες, αλλά και τα βίντεο που οι ίδιοι οι ξένοι «εθελοντές» ανεβάζουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από τη συμμετοχή τους στις πολεμικές επιχειρήσεις. Εκτιμάται ότι είναι χιλιάδες εκείνοι που έχουν ενταχθεί στις γραμμές του ουκρανικού στρατού.

Σύμφωνα με τις έως τώρα «διαρροές» της ρωσικής πλευράς, αρκετοί είναι οι ξένοι οι οποίοι έχουν εγκλωβιστεί, μαζί με ουκρανικές δυνάμεις, στα υπόγεια του εργοστασίου, «Αζοφστάλ», στη Μαριούπολη. Κάποιοι παραδόθηκαν. Δυο εξ αυτών, Βρετανοί, παρουσιάστηκαν δημόσια από τη ρωσική πλευρά.

Εκτός των «εθελοντών», πάντως, υπάρχουν έντονες υποψίες ότι στις τάξεις του ουκρανικού στρατού βρίσκονται και πολλοί «στρατιωτικοί σύμβουλοι» – εκπαιδευτές Δυτικών χωρών. Ιδιαίτερα Βρετανοί, Γάλλοι, Αμερικανοί, κ.α. Μάλιστα, διοχετεύονται ρωσικοί ισχυρισμοί, σύμφωνα με τους οποίους μεταξύ των «συμβούλων» βρίσκονται και πέντε Έλληνες αξιωματικοί.  

Leave a Reply

Your email address will not be published.