«Επιτυχάδικο»

Του Χρήστου Μπολώση

Πώς λέμε «ξενυχτάδικο» ή «φαγάδικο» ή «νυχάδικο» ή «ραφτάδικο»; Έτσι από δω και πέρα την κυβέρνηση θα την αποκαλούμε «Επιτυχάδικο». Γιατί; Μα αυτή δεν είναι κυβέρνηση – είναι μηχανή παραγωγής επιτυχιών.

Ας πάρουμε την υπόθεση Μπελέρη, ο οποίος εξελέγη ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Και λοιπόν; Ο Ράμα (μην ξεχνάμε, προσωπικός φίλος του πρωθυπουργού, ο οποίος λιώνει μπρος στο ζωγραφικό τάλαντό του) συνεχίζει τον χαβά του, τον κρατά φυλακισμένο και μάλιστα το βελτίωσε, καθαιρώντας τον από εκλεγμένο δήμαρχο Χειμάρρας. Για τέτοιο θρίαμβο μιλάμε. Η αντίδρασή μας; Δηλώσαμε οργισμένοι: «Υπονομεύεται η ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας». Σιγά, παιδιά, μη σκίσετε κάνα καλσόν!

Η νέα  ηγεσία της FYROM έχει γράψει στα παλαιότερα των τσαρουχιών της τη Συμφωνία των Πρεσπών, κι εμείς την παρακαλάμε να τη σεβαστεί, αντί να την ευχαριστήσουμε και να πράξουμε αναλόγως (αυτό το «αναλόγως» όμως, είναι τρομερά δύσκολο…).

Οι «Τούρκοι της Θράκης» έχουν ξεσαλώσει και για εμάς «πέρα βρέχει». Δεν κινδυνεύει δα και η Αθήνα. Ακόμη και η Χεζμπολάχ μάς τα «χώνει».

Δεν αντέχουμε άλλο τέτοια κυβέρνηση, που έχει κάνει την Ελλάδα φοβερή και τρομερή, «των δύο ηπείρων και των πέντε θαλασσών». Ώπα, ρε! Διαγράφονται 6 λέξεις. Το «θαλασσών» μένει ως έχει, κι όποιος κατάλαβε κατάλαβε.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Ο Κινέζος αγρότης και η βιντεοκλήση Μητσοτάκη – Πιερρακάκη

Και τι εννοούν τελικά όσοι γράφουν, π.χ., ότι «η φτηνή εργασία που παρέχεται μέσω της μετανάστευσης λειτουργεί εδώ και...

Αντιπερισπασμοί: Από το Τσερνόμπιλ στο Μητσοτακόμπιλ…

*** Θα κατασκευάσουν και πυρηνικό εργοστάσιο. Ποιοι; Αυτοί που επί της διακυβέρνησής τους, δεν έχει μείνει όρθιο ή άκαυτο...

Λεφτά υπάρχουν…

Έχουν πολλή πλάκα αυτοί οι -ευτυχώς ακόμα λίγοι- αμετανόητοι νεοδημοκράτες -ή μάλλον μητσοτακικοί-, των οποίων οι κομματικές παρωπίδες δεν...

Πορτοχέλι: Η ΔΕΠΟΣ στα «χέρια» του Elon Musk

Διαβάζαμε για δοκιμαστικές πτήσεις δεξιά και αριστερά από χθες και πριν το μάτι μας πέσει και στην Ερμιονίδα πάθαμε...