«Επιτυχάδικο»

Του Χρήστου Μπολώση

Πώς λέμε «ξενυχτάδικο» ή «φαγάδικο» ή «νυχάδικο» ή «ραφτάδικο»; Έτσι από δω και πέρα την κυβέρνηση θα την αποκαλούμε «Επιτυχάδικο». Γιατί; Μα αυτή δεν είναι κυβέρνηση – είναι μηχανή παραγωγής επιτυχιών.

Ας πάρουμε την υπόθεση Μπελέρη, ο οποίος εξελέγη ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Και λοιπόν; Ο Ράμα (μην ξεχνάμε, προσωπικός φίλος του πρωθυπουργού, ο οποίος λιώνει μπρος στο ζωγραφικό τάλαντό του) συνεχίζει τον χαβά του, τον κρατά φυλακισμένο και μάλιστα το βελτίωσε, καθαιρώντας τον από εκλεγμένο δήμαρχο Χειμάρρας. Για τέτοιο θρίαμβο μιλάμε. Η αντίδρασή μας; Δηλώσαμε οργισμένοι: «Υπονομεύεται η ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας». Σιγά, παιδιά, μη σκίσετε κάνα καλσόν!

Η νέα  ηγεσία της FYROM έχει γράψει στα παλαιότερα των τσαρουχιών της τη Συμφωνία των Πρεσπών, κι εμείς την παρακαλάμε να τη σεβαστεί, αντί να την ευχαριστήσουμε και να πράξουμε αναλόγως (αυτό το «αναλόγως» όμως, είναι τρομερά δύσκολο…).

Οι «Τούρκοι της Θράκης» έχουν ξεσαλώσει και για εμάς «πέρα βρέχει». Δεν κινδυνεύει δα και η Αθήνα. Ακόμη και η Χεζμπολάχ μάς τα «χώνει».

Δεν αντέχουμε άλλο τέτοια κυβέρνηση, που έχει κάνει την Ελλάδα φοβερή και τρομερή, «των δύο ηπείρων και των πέντε θαλασσών». Ώπα, ρε! Διαγράφονται 6 λέξεις. Το «θαλασσών» μένει ως έχει, κι όποιος κατάλαβε κατάλαβε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Παρασκήνιο και λάθη Μαξίμου στα εξοπλιστικά προγράμματα

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δίκιο να προβάλλει την έμφαση που έδωσε...

Η μεγάλη επιστροφή του… μεγάλου τιμονιέρη!

Τρομερές οι ανακατατάξεις στο πολιτικό μας σύστημα, κι ακόμη είναι νωρίς, καθώς (μάλλον)...

Τα ταραγμένα νερά του Αιγαίου και στο βάθος εκλογικός αιφνιδιασμός

Οι πολίτες, παρακολουθώντας την ομιλία του κ. Μητσοτάκη σε κάποιο πάνελ του 16ου...

Ο «κι αν σου κάτσει», ο επιβήτορας και ο μόνιμος… (Γράφει...

Την «κόβεις» μόνο αν είσαι μυημένος και «μπαρουτοκαπνισμένος», δηλαδή πρέπει να έχεις...