Σαμαράς – Καραμανλής: Οι αλήθειες που πονάνε

Του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη*

Παρακολούθησα στο διαδίκτυο τις ομιλίες των πρώην Πρωθυπουργών, του Αντώνη Σαμαρά και του Κώστα Καραμανλή, στο πλαίσιο της παρουσίασης του βιβλίου του Μανώλη Κοττάκη. Ως συνήθως, μετά, τα κατ’ επάγγελμα ή από δουλοφροσύνη χαρακτήρα κομματόσκυλα εξαπέλυσαν χυδαίες επιθέσεις, διαστρεβλώνοντας όσα ειπώθηκαν, αναφερόμενα σε πράγματα που δεν ειπώθηκαν ή σε κάποιες παρουσίες στο ακροατήριο.

Έκαναν σημαία την παρουσία της Βασιλικής Θάνου και του Θανάση Αυγερινού σε μια ανοιχτή εκδήλωση, στην οποία όμως έδωσαν το «παρών» η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Παύλος Μαρινάκης, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης και πλήθος άλλων υπουργών, βουλευτών και στελεχών. Και έκαναν πολύ καλά, από σεβασμό σε δύο κορυφαία στελέχη της πολιτικής και της παράταξης, και από ενδιαφέρον για ένα σημαντικό γεγονός που «φώναζε» πως θα βγάλει ειδήσεις. Δημοκρατία λέγεται, και σε αυτήν έχουν δικαίωμα λόγου όλοι, πολλώ δε μάλλον έχουν ενδιαφέρον οι θέσεις και η κριτική αυτών που κυβέρνησαν τον τόπο σε δύσκολες ώρες.

Ποιος νουνεχής πατριώτης διαφωνεί με τη συντριπτική πλειονότητα όσων ακούστηκαν; Η ανάλυση των λόγων της απομάκρυνσης 1.000.000 ψηφοφόρων δεν διαφέρει από αυτά που λέει η βάση της Ν.Δ., και ορισμένα τα έχει αποδεχθεί, έστω και με ελλειπτικές διατυπώσεις, και ο ίδιος ο πρωθυπουργός.

Και, όχι, ο Σαμαράς δεν καταλόγισε στην κυβέρνηση «αποστρατιωτικοποίηση των νησιών». Όποιος ακούσει την ομιλία είναι σαφές πως το αναφέρει ως μια από τις ιταμές απαιτήσεις των μεμέτηδων.

Διάβασα και δηλητηριώδεις ή ειρωνικές συνόψεις εκ του προχείρου από σφόδρα ενοχληθέντες αρθρογράφους του «μεσαίου χώρου», όπως, π.χ., ο Κώστας Γιαννακίδης, που το ρεζουμέ της ομιλίας του Αντώνη κατ’ αυτόν στο πάλαι ποτέ twitter ήταν «Δηλαδή, ο Σαμαράς προτείνει κατάργηση του νόμου για ισότητα στον γάμο, βέτο στην Αλβανία, απόσυρση από τις Πρέσπες και τσαμπουκά με Τουρκία. Cool».

Με τον νόμο-έκτρωμα διαφωνούσε κάτι παραπάνω από το 70% των πολιτών. Τόσους έγραψαν στα πασούμια μιας μικρής μειοψηφίας ακτιβιστών και νταλκαδιάρηδων συνεργατών του Μαξίμου και ένας τεράστιος και πολύ επιθετικός επικοινωνιακός μηχανισμός έβριζε όσους διαφωνούσαν, δηλαδή σχεδόν όλους, και η κυβέρνηση με το μάκτρο του πυροβόλου έσπρωχνε τον νόμο στον λάρυγγα των ψηφοφόρων να κατέβει, αλλά ούτε έτσι τον κατάπιαν. Τα γούστα πληρώνονται. Τα δε περίεργα γούστα πληρώνονται πολύ ακριβά.

Εν προκειμένω, αν συνυπολογιστούν και κάτι άλλα, π.χ. η μετά την Πύλο οπισθοχώρηση στο Λαθρομεταναστευτικό, κόστισαν 1.000.000 νοματαίους, που δεν συμμορφώνονται όταν τους μαλώνουν η «Καθημερινή», το Protagon, η «Lifo» και άλλα κάστρα της φιλοπατρίας και της εθνωφελούς ενημέρωσης.

Χάρηκαν ο Καπουτζίδης, ο Σκέρτσος και τα άλλα παιδιά, αλλά ακόμη η ψήφος των στρέιτ και των μη πανηγυρτζήδων ομοφυλοφίλων, που θέλουν να ξεχωρίζουν για τις ανθρώπινες αρετές τους και όχι για τα γούστα τους στο κρεβάτι, έχει την ίδια βαρύτητα με την ψήφο των ακτιβιστών της κοινότητας, που θέλει ειδικούς νόμους και προστασία, λες και είναι καρέτα καρέτα. Άρα, η κατάργηση ενός κακού νόμου είναι λογική εξέλιξη.

Και γιατί να πάρουμε σκληρά μέτρα κατά των Σκοπιανών επιγόνων του Ιβάν Μιχαήλοφ, που σκουπίζουν το τηγάνι με τη Συμφωνία των Πρεσπών; Εάν την πούνε Μακεδονική Μακεδονία της Μακεδονίας, τι θα γίνει δηλαδή; Θα κόψει το γάλα αμυγδάλου στον dec φρέντο των αναλυτώνε στο Κολωνάκι; Όταν ο αντισυμβαλλόμενος παραβιάζει ουσιωδώς τη συμφωνία, την καταγγέλλεις.

Μην απέτυχε παταγωδώς η μαλακή προσέγγιση και η Αλβανία κρατά ακόμη φυλακή τον Μπελέρη, μην υφαρπάζουν οι σοβινιστές κατσαπλιάδες του Ράμα ελληνικές περιουσίες απτόητοι; Τι πιο σώφρον από το να επιμένεις στην ίδια αποτυχημένη, ψοφοδεή πολιτική παντελούς έλλειψης αυστηρών μέτρων κατά της Αλβανίας ως χώρας και εξατομικευμένων μέτρων κατά του ίδιου του Ράμα και των διεφθαρμένων οργάνων του; Το πολύ πολύ, την επόμενη φορά να τσιμπήσει ο Ράμα το μάγουλο του Κυριάκου, όταν θα κάνει στο Ζάππειο νέα έκθεση ζωγραφικής με τοπία κλεμμένων ελληνικών περιουσιών και ένα γυμνό πορτρέτο της Αλεξάνδρας Παπαδοπούλου. Γιατί να βάλουμε βέτο στην ευρωπαϊκή πορεία της Αλβανίας; Επειδή, δηλαδή, ο αλευρομύτης Ράμα σκουπίζει τον κώλο του με τις Ευρωπαϊκές αξίες και το κράτος δικαίου; Ας μην είμεθα ακραίοι.

Και η Τουρκία; Δηλαδή, επειδή τους Μεμέτηδες τους στενεύει η Τουρκία στις μασχάλες και θέλουν να απλωθούν με τη «Γαλάζια Πατρίδα» ως την Κρήτη και τη Λίμνη της Βουλιαγμένης, να μπουν και λίγο Κηφισό μέχρι Αιγάλεω, γιατί να χαλάσουμε την ωραία ατμόσφαιρα;

Σε λίγο θα πουν οι άφρονες λαϊκισταί και εθνικισταί πως πρέπει να θέτουμε και θέμα κατοχής της Κύπρου, παραβιάσεων και του Προξενείου που βυσσοδομεί στη Θράκη. Οι πιο ακραίοι θα πουν πως έχουν δολοφονήσει πιλότους μας και μας κογιονάρουν με το «Σύμφωνο φιλίας».

Λοιπόν, αδέρφια, δεν υπάρχει δίλημμα «ή πόλεμος ή υποταγή».  Αποτροπή λέγεται και δεν αρκούν τα όπλα. Η Γαλλία το 1939 είχε περισσότερα όπλα από τη Γερμανία. Απέπνεε, όμως, ηττοπάθεια και δειλία. Εάν δεν εκπέμπεις μήνυμα αυστηρότητας, πως θα χρησιμοποιήσεις την ισχύ που συσσωρεύεις με το υστέρημα του λαού, τότε εκπέμπεις αδυναμία. Και αυτό προκαλεί την επίθεση των αρπακτικών.

Και γιατί είναι κακό σε κάποια βασικά πράγματα να είσαι αδιάλλακτος; Είσαι διαλλακτικός για την ασφάλεια των γονιών, των παιδιών σου, της γυναίκας σου; Είσαι διαλλακτικός με απειλή κατά της Πατρίδας από Γενοκτόνους και κατσαπλιάδες;

Η ισχύς και η αυστηρότητα συνιστούν αποτροπή απέναντι σε εχθρούς – ναι, εχθροί είναι, που κουρελιάζουν συμφωνίες, τις ευρωπαϊκές αξίες και κυρίως βλάπτουν τα συμφέροντά μας.

Ο Καραμανλής, λοιπόν, είπε πολλά σωστά και ο Σαμαράς έχει δίκιο. Ο ΠΘ να ακούσει, να διορθώσει και να μας ρουμπώσει όλους, να πάρει 42% και θα τον μπιζάρουμε πιο πολλή ώρα κι από εργάτες στο Λεβερκούζεν τον Καζαντζίδη το 1960.

Και σε όποιον δεν άρεσαν κάποιοι που μπήκαν ελεύθερα στην αίθουσα, να καδρώσει φωτογραφία της Ντόρας από την ομιλία, όταν άκουσε τον Αντώνη να μιλάει για το ψήφισμα για το Κόσοβο…

*Δικηγόρος, Πρόεδρος της Νέας Δεξιάς

  1. Και ευχαριστώ να λέμε που υπάρχουν ακόμα πολιτικοί σαν τον Σαμαρα, που στέκονται στο ύψος των περιστάσεων, μιλούν ελεύθερα, χωρίς φόβο, και ανησυχούν αυθεντικά για την πατρίδα μας. Τι περιμένει ο Μητσοτάκης ότι θα μεθοδευει υποχωρήσεις στα εθνικά θέματα και δε θα ακουστεί κιχ;

  2. Έτσι είναι και όποιος δεν καταλαβαίνει ότι τέτοιου επιπέδου και συναμικής κριτική μόνο από ανησυχούντες για το άμεσο μέλλον της χώρας μπορεί να γίνει, κάπου έχει πρόβλημα.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Η φυγομαχία μήτηρ παρακμής

Χαμένες από χέρι είναι μόνο οι μάχες που δεν δίνουμε. Ο πόλεμος που «αποφύγαμε» στην Κύπρο είναι η πρώτη...

Μηνύματα μιας θλιβερής επετείου

Σήμερα έχουμε μια θλιβερή επέτειο. Σαν σήμερα πριν από 50 χρόνια τουρκικά στρατεύματα εισέβαλαν στην Κύπρο καταλαμβάνοντας μικρή έκταση...

Δεν ξεχνώ!

Δεν ξεχνώ την 20ή Ιουλίου 1974, μέρα της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο. Μέρα «μαχαιριά» στα πλευρά του Ελληνισμού, βάρβαρο...

Το «Δεν ξεχνώ» στην «αντίδρομη» πορεία του

Στη ριζική ρήξη με τον εαυτό μας σε αυτό το requiem του «τέλους του Ανθρώπου» ποια μνήμη θα μπορούσε...