Εκπομπή για πολλές δραμαμίνες

Η συστηματική παρακολούθηση τηλεόρασης μπορεί να αποδειχθεί και διαιτητική. Αν ξερνάς ανά δεκάλεπτο παρακολούθησης…

Του Παναγιώτη Λιάκου

Οι τηλεθεατές που έχουν ευαισθησία στο στομάχι και δεν αντέχουν τα πολλά φιλοκυβερνητικά μποφόρ καλό είναι να συνοδεύουν την παρακολούθηση της εκπομπής του Δημήτρη Οικονόμου και του Άκη Παυλόπουλου με τη λήψη δραμαμινών για τη ναυτία.
Χθες, για παράδειγμα, ήταν δύσκολο να αποφύγουν την τάση προς έμετο ακόμα και όσοι δεν αναγουλιάζουν με τίποτα.

Σε συζήτηση με την εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Βούλα Κεχαγιά για το έγκλημα των Τεμπών, μόλις άρχισε να γίνεται κουβέντα για τις ποινικές ευθύνες του Κώστα Καραμανλή, που αμέλησε μια σειρά από ζητήματα, πετάχτηκε ο Παυλόπουλος και είπε ότι «40 χρόνια δεν έχουν γίνει αυτά». Την πάσα πήρε ο Χρήστος Ράπτης του iefimerida, που συμπλήρωσε: «Πώς ένας υπουργός, σε μια χαώδη διοίκηση όπως η ελληνική, για την οποία έχουμε ευθύνη όλοι, και εσείς -γιατί έχετε κυβερνήσει πια-, πώς ένας υπουργός να ξέρει ότι υπάρχει ένας άνθρωπος ο οποίος δεν ήταν σε θέση να πάρει τη σωστή απόφαση πώς θα πάει το τρένο και όλος ο μηχανισμός που υπήρχε να μην το καταλάβει;»

Την ώρα, μάλιστα, που τα έλεγε αυτά χειρονομούσε, κάνοντας μια παντομίμα σιδηροδρομικού πηδαλιούχου. Δηλαδή, δεν φταίει ο υπουργός, αλλά μόνο η χαώδης διοίκηση, σε συνδυασμό με τον υπάλληλο που δεν έκανε το χέρι του όπως ο Ράπτης.
Η παρέμβαση του Άκη Παυλόπουλου ενέτεινε την ανάγκη για δραμαμίνες και, ταυτόχρονα, επέβαλε την εναγώνια αναζήτηση τηλεκοντρόλ. Είπε ο αμίμητος: «Φαίνεται ότι λειτουργούσαν οι δικλίδες ασφαλείας των σιδηροδρόμων, όπως λέει η κυβέρνηση». Συμπλήρωσε ότι το πρωί, πριν από την εκπομπή… τηλεθεατές τού έστειλαν στοιχεία ότι μέχρι την τραγωδία είχαν γίνει «χιλιάδες δρομολόγια με ασφάλεια, επειδή ακριβώς αυτές οι ασφαλιστικές δικλίδες∙ με τις ελλείψεις που είχαν αφήσει όλες οι κυβερνήσεις. Γιατί δεν είχαμε πριν δυστυχήματα κι έγινε εκείνο το βράδυ;».

Αν πάρουμε στα σοβαρά (κάτι που πρέπει να γίνεται πολύ σπάνια και με εξαιρετική προσοχή) το σκεπτικό του διανοούμενου τηλεπαρουσιαστή Άκη Παυλόπουλου, αν δεν τηρούνται ή υπάρχουν ελλείψεις στην τήρηση των μέτρων ασφαλείας, γίνονται δυστυχήματα σε καθημερινή βάση! Αν δεν γίνονται και συμβαίνει μόνο ένα ανά χρόνια, τότε δεν φταίνε οι υπουργοί που δεν έκαναν σωστά τη δουλειά τους, αλλά οι μόνο οι πλημμελείς και ανεπαρκείς υπάλληλοι.

Κάτι τέτοια σού θυμίζουν τη μοναδική, τόσο αληθινή «Πρέβεζα» του Κώστα Καρυωτάκη…

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

«Αίμα» χύνεται, αλλά η εξέδρα δεν συγκινείται ακόμη…

Λιγότερο από δύο μήνες απομένουν πλέον έως τις ευρωεκλογές και το θερμόμετρο της κομματικής αντιπαράθεσης ανεβαίνει κατακόρυφα μεν, αλλά...

Μετά τον γάμο ομόφυλων έρχεται και ο… τρίτος γονέας;

Εάν έχουμε πιστέψει ότι η πρόσφατη ψήφιση του νόμου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και στη χώρα μας...

Η ιδιοφυΐα πίσω από το «σωματίδιο του Θεού»

Χάρη σ’ αυτόν ανακαλύψαμε κάποια από τα μυστήρια του σύμπαντος. Ο νομπελίστας Πίτερ Χιγκς, που πέθανε τη Δευτέρα, θεωρούνταν...

Η τυραννία της πλειοψηφίας…

Δεν είχαμε καμιά αμφιβολία, αλλά αν κάτι επαληθεύεται με τον πιο επίσημο τρόπο αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα. Την Πέμπτη 14...