Αντιπερισπασμοί: Η ναπολεόντεια τρέλα είναι μεταδοτική…

Από τον Κώστα Πρώιμο

*** Αναλύσεις επί αναλύσεων, βολιδοσκοπήσεις και εκτιμήσεις ειδημόνων και μια οργανωμένη προσπάθεια για να επιτευχθούν τι άλλο παρά αυτοεκπληρούμενες προφητείες; Επιμένει αυτός ο θρασύδειλος Μακρόν να πουλάει ναπολεόντεια τρέλα. Προσπαθεί να «ψήσει» και τους συνεταίρους του ώστε να στείλουν κοσμάκη στο σφαγείο της Ουκρανίας. Επειδή οι φύλακες έχουν γνώση, η ανωτέρω εγκληματική πρόταση δεν τυγχάνει και μεγάλης προθυμίας – προς το παρόν τουλάχιστον. Α! Με εξαίρεση τον δικό μας κατά παράκρουση «Βενιζέλο» που το έχει πιστέψει. Ότι βρισκόμαστε ως Ελλάδα σε πόλεμο με την ισχυρότερη πυρηνική δύναμη του πλανήτη… Μάλλον η ναπολεόντεια τρέλα είναι μεταδοτική και επηρεάζει σοβαρά ψυχοσωματικά όσους δεν έχουν κάνει εμβόλιο κατά της πολιτικής αλαζονείας. Δεν ερμηνεύεται αλλιώς το συνεχές άδειασμα των αποθηκών μας από όπλα και πυρομαχικά…

*** Γιατί όμως δε μας το ξεκαθαρίζουν; Τάχα μου νοιάζονται για την ασφάλεια της Ευρώπης και των λαών της. Και θέλουν να σταματήσουν το κακό που εν προκειμένω κατά το αφήγημα που πλασάρουν στις μάζες το πρεσβεύουν επάξια στον πλανήτη μόνο οι Ρώσοι. Τι εννοώ; Ας μας πουν την αλήθεια. Το καθεστώς Πούτιν θέλουν να ρίξουν. Και ξέρετε γιατί; Κάποιοι μεγαλοεπιχειρηματίες παγκοσμίου βεληνεκούς έχουν χάσει τα λεφτά τους λόγω του Βλαδίμηρου ο οποίος μόλις ανέλαβε τους έκοψε το πλιάτσικο στις χώρες που συνέθεταν την πρώην ΕΣΣΔ πλην των γνωστών εξαιρέσεων που εξακολουθούν να ελέγχουν (Ουκρανίες, Λετονίες, Λιθουανίες….). Τι επιδιώκουν; Μα, να τα πάρουν πίσω στο δεκαπλάσιο. Ποιος είναι ο τρόπος; Να διαχειρίζονται αυτοί στο άμεσο μέλλον τον ορυκτό πλούτο και τη ρωσική τεχνογνωσία. Διερωτάστε το γιατί; Ρωτήστε τους Κινέζους που προμηθεύονται από τους γείτονες Ρώσους ένα μεγάλο και σημαντικό ποσοστό πρώτων υλών που εκτιμώνται υψίστης σημασίας για να παραμείνουν κορυφαία οικονομική δύναμη.

*** Με άλλα λόγια: Τις Ούρσουλες, τους Μακρόν, τους Μπάιντεν και τους Ζελένσκηδες το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να λάβουν ένα γερό μερτικό από το υπάρχον και δαιδαλώδες υπερ-σύστημα που με αφοσίωση υπηρετούν με την προσδοκία ότι θα επικυριαρχήσει αν ευοδωθούν τα αλαζονικά του σχέδια στον πλανήτη.

*** Βγήκε και η Ένωση Διοικητικών Δικαστών να «βάλει χέρι» στην Ευρωπαία Εισαγγελέα που τόλμησε να ξεφωνίσει την ελληνική δικαιοσύνη για την εγκληματική συγκάλυψη που όλοι έχουν πλέον αντιληφθεί ότι «παίζει» στη δολοφονία των πενήντα επτά νέων ανθρώπων. Μα, τι ζήλος είναι αυτός; Τι τους έχει τάξει ο νεομητσοτακισμός; Ήδη ο κόσμος ακούει για δικαστές και εισαγγελείς και τους ταυτίζει με τους δημοσιογράφους που κακά τα ψέματα πολλοί και από αυτούς με τα γραφόμενα και τα λεγόμενά τους έχουν αμαυρώσει για τα καλά το λειτούργημα της δημοσιογραφίας στη χώρα μας.

*** Ρέστα δίνει και ο Άδωνις αφού είπε δημοσίως ότι τον καταδιώκει ο Πούτιν. Ρε, μήπως τους πούλησε τίποτα σκάρτα νανογιλέκα στο παρελθόν; Γιατί σοβαρότερο λόγο αντιπαράθεσης δε διακρίνω…

*** Το έγραψε και ο Strange Attractor τις προάλλες κάνοντας πλάκα στο επίπεδο της εγχώριας ειδησεογραφίας. Για τον… «διηπειρωτικό πύραυλο» που όπως γράφτηκε ευθαρσώς δέχτηκε ο Κυριάκος στο λιμάνι της Οδησσού. Για να αντιληφθούμε το μέγεθος μιας ανίδεης και συνάμα επικίνδυνης προπαγάνδας την οποία λουζόμαστε. Αυτού του τύπου τα όπλα με τις κεφαλές που φέρουν συνήθως ανοίγουν κρατήρες δύο ή και τριών χιλιομέτρων στο σημείο που θα χτυπήσουν. Το γεγονός βέβαια ότι κάποιος είναι σε θέση να αντικρίσει την τεράστια τρύπα που άλλαξε άρδην την τοπική γεωμορφία, σημαίνει ότι δε ζούσε στην πόλη η οποία επλήγη, απλά διότι δε θα είχε μείνει ούτε κολυμπηθρόξυλο.

  1. Με αυτή τη λογική και κάποιοι μεγαλοεπιχειρηματίες δεν θέλουν να ελέγχει η Τουρκία την Ελλάδα γιατί θα τους κοπεί το πλιάτσικο.Αυτά λέει και ο Ερντογάν,ο ιμπεριαλισμός διέλυσε την οθωμανική αυτοκρατορία και υπάρχουν προβλήματα.
    Μόνο καλό είναι να μην πας να τα πεις αυτά σε κανένα Λετονό ή Λιθουανό ή Πολωνό,ότι δηλαδή πρέπει να έχει πάνω από το κεφάλι του τη Ρωσία για να μην ελέγχεται από τις Βρυξέλλες γιατί θα ακούσεις σε απάντηση τα ίδια ακριβώς.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Αμέρικαν μπαρ η Βουλή

Ας είμαστε ειλικρινείς: Καμιά φορά η υπερδημοσιότητα ενός μεμονωμένου καβγά πραγματικά αποπροσανατολίζει από τα σημαντικά πολιτικά θέματα. Ας σκεφτούμε...

«Πέτα τον στο δάσος»

- Και πού είπαμε ότι τον πάω φέτος τον πυρσό;- Πέτα τον στο δάσος, όπως θα βγαίνεις από εδώ!

Είμαι Αλβανός…

Προ ημερών μπήκα σε ένα ταξί. Οφείλω να ομολογήσω ότι και το αυτοκίνητο και ο οδηγός έλαμπαν. Ως είθισται,...

Δεν μπορούμε να την ξεχάσουμε!

Η παροιμία είναι σαφής: «Όποιος γυρίζει μυρίζει». Γυρίζοντας, λοιπόν, βρήκα κάπου αφημένο το «Ημερολόγιο 2023 - Έλλη Αλεξίου», που...