Η δίκη των δικαστών

Του Χρήστου Μπολώση

Διαβάζω σε φίλα προσκείμενη προς την κυβέρνηση ιστοσελίδα ότι η Πειθαρχική Ολομέλεια του Αρείου Πάγου τιμώρησε δύο εφέτες και έναν πρωτοδίκη λόγω καθυστέρησης έκδοσης αποφάσεων, διότι «ο πολίτης δεν θέλει λόγια, θέλει να πάρει την απόφαση στα χέρια του και οι καθυστερήσεις στην έκδοση αποφάσεων είναι αρνησιδικία».

Μπράβο στα παιδιά ανέκραξα.

Όμως, χθες στην ίδια ιστοσελίδα διαβάζω: «Στο αρχείο, λόγω παρέλευσης της 8ετίας και κατά συνέπεια παραγραφής του αξιόποινου των πράξεων, τίθεται η δικογραφία για τον επεισοδιακό ποδοσφαιρικό αγώνα ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό για το Κύπελλο Ελλάδος, τον Μάρτιο του 2016, που διεκόπη όταν οπαδοί του “Δικεφάλου” εισέβαλαν στο αγωνιστικό τερέν της Τούμπας, διαμαρτυρόμενοι για τον μη καταλογισμό πέναλτι υπέρ της ομάδας τους. Οι συνεχείς αναβολές στην εκδίκαση της υπόθεσης σε πρώτο βαθμό και η καθυστέρηση καθαρογραφής της πρωτόδικης απόφασης, με την οποία είχαν καταδικαστεί 23 άτομα, φαίνεται πως είναι οι βασικοί λόγοι που οδήγησαν σε αυτήν την εξέλιξη, όπως επισημαίνουν δικηγόροι που τους εκπροσώπησαν».

Ακολουθεί ένα κατεβατό γεμάτο «ναι μεν, αλλά και επειδή και σύμφωνα με το…  και καθαρογραφή» κ.λπ.

Και ποιον δουλεύετε, ρε; Διότι, δεν ξέρω αν αυτοί που χειρίστηκαν την υπόθεση επίσης απολύθηκαν, βλέπω όμως ότι απολύθηκε και ένας πρωτοδίκης διότι… μάλωσε στο σούπερ μάρκετ.

Μάλλον θα διαμαρτυρήθηκε για την ακρίβεια…

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Οικολογικό τσιμέντωμα

Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μία έκρηξη στην οικοδομή, η οποία οφείλεται κυρίως στο απαράδεκτο νομοθέτημα για την αύξηση των...

Ο επιστήμονας που διάβασε τις στάχτες της Πομπηίας και έφτασε στον...

Μέχρι χθες ο Γκρατσιάνο Ρανότσια ήταν ένας άγνωστος στο ελληνικό κοινό. Αν και ο Ιταλός ακαδημαϊκός έχει να παρουσιάσει...

Η κλιματική αλλαγή μάς απειλεί

Η φετινή άνοιξη άρχισε στην Ελλάδα με θερμοκρασίες ρεκόρ για την εποχή. Στις 6 Απριλίου, σχεδόν έναν μήνα πριν...

Οι θρύλοι που υφαίνουν τη ζωή μας

Απέναντι από το γήπεδο του ΠΑΟΚ στην Τούμπα, αριστερά του δρόμου, υπήρχε στις αρχές του 1980 ένα ταβερνάκι, ο...