Μπορούν και με 2.000 ευρώ να καταστρέφουν την Ελλάδα

Το πολίτευμα της Ελλάδας είναι η (διά των βουλευτών) κληρονομούμενη χρεοκοπία

Του Παναγιώτη Λιάκου

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Έλενα Ακρίτα έκανε μια πράξη άξια επαίνου. Προεκλογικά είχε υποσχεθεί να ενημερώνει τους πολίτες για την κοινοβουλευτική δραστηριότητά της και να είναι απόλυτα διαφανής για τις απολαβές της. Γι’ αυτό δημοσιοποίησε στο διαδίκτυο την απόδειξη που έλαβε για τη βουλευτική αποζημίωσή της για τον Δεκέμβριο (στο Δημόσιο ο μισθός προκαταβάλλεται). Όπως διευκρίνισε η ίδια, στο τελικό ποσόν των 4.882,25 ευρώ που έλαβε «προστίθενται 300 ευρώ για τέσσερις συμμετοχές σε κοινοβουλευτικές μόνιμες επιτροπές». 

Τι καταλαβαίνουμε από το δελτίο της εκκαθάρισης της βουλευτικής αποζημίωσης; Ότι οι βουλευτές στην Ελλάδα υπεραμείβονται. Ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα είναι 780 ευρώ μεικτά και καθαρά 667 ευρώ. Δηλαδή, οι βουλευτές παίρνουν 7,19 κατώτατους μισθούς κάθε μήνα! Συμφέρει, όμως, την κοινωνία να τους πληρώνει τόσο καλά; Αξίζουν τα λεφτά τους; Ας δούμε τα πεπραγμένα τους. 

Η συνολική επίδοση της Βουλής τα τελευταία έτη είναι οικτρή. Μειώθηκε ο πληθυσμός, βαρέσαμε φαλιμέντο, μπήκαμε σε Μνημόνια, ξενιτεύτηκαν περισσότεροι από 700.000 νέοι για το μεροκάματο, η Τουρκία μάς ξεπέρασε τουλάχιστον δύο δεκαετίες από απόψεως τεχνολογίας και εγχώριας παραγωγής και το βιοτικό επίπεδο αλλά και το εισόδημα των πολιτών έπεσε κατακόρυφα – για να μη μιλήσουμε και για την αποκολοκύνθωση μεγάλου τμήματος του πληθυσμού. 

Είναι προφανές ότι πρέπει και να μειωθεί ο αριθμός των βουλευτών (το Σύνταγμα επιτρέπει ως κατώτατο αριθμό τους 200) και να πέσει δραστικό ψαλίδι στις απολαβές τους. Και 2.000 ευρώ να παίρνουν καθαρά είναι μια χαρά μηνιάτικο. Ούτως ή άλλως δεν πολιτεύονται για τα λεφτά, αλλά για να σώσουν την πατρίδα. Από τη στιγμή που όχι μόνο δεν τη σώζουν αλλά την έχουν σχεδόν καταστρέψει, ας λάβουν λιγότερα. Την ίδια κάκιστη δουλειά μπορούν να την κάνουν και με το ένα τρίτο των σημερινών απολαβών τους.

Και, φυσικά, μια που ο Στουρνάρας λέει ότι πρέπει να ξαναδούμε όλα τα επιδόματα και τις φοροαπαλλαγές, γιατί να μην ξαναδούμε και τις παροχές του Δημοσίου (δηλαδή των φορολογουμένων) στους βουλευτές; Ας μπει επιτέλους ένα φρένο στη συλλογική αυτοκαταστροφή.

  1. και καλα το ταληρακι ,δεν ειναι μονο αυτο, αλ΄λα οι αλλοι στη ευρωβουλη με 25 χιλιαρικα και οτι αντεθνικο πρωτοι πρωτοι να το ψηφιζουν!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Αυτό που μου είπες σήμερα…

Τις προάλλες, παρέα μ' έναν φίλο μου, βρέθηκα σε γνωστό κέντρο της Αθήνας, σε κοπή βασιλόπιτας. Η ώρα προσελεύσεως...

Ακραίος λαϊκισμός τα λαϊκά αιτήματα

Ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλάει πάντα με ενθουσιασμό. Αυτός ο ενθουσιασμός είναι αγέραστος. Έχουν περάσει τουλάχιστον δεκαπέντε χρόνια από τότε...

Αντιπερισπασμοί: Η Ελλάδα της κρίσης δεν υπάρχει πια. Την πάτησε το...

*** Ενδέχεται λέτε ο Νίκος Τεμπονέρας να αξιωθεί ως αντίπαλος του Κυριάκου; Να ζήσουμε μια κατάσταση τύπου ρεβάνς σε...

Πάνω απ’ όλα η υγεία

Καλημέρα σας και καλώς σας βρήκα. Το Antinews να πούμε, βαστάει η σκούφια του από το περιοδικό «Αντί», το...