Ιδού ο νέος κόσμος…

Οι άνθρωποι σαν ζώα και τα ζώα σαν άνθρωποι!


Του Μανώλη Κοττάκη

Πάτησες γάτα στον δρόμο ή έκανες το λάθος να την κλοτσήσεις; Πρόστιμο και ποινή φυλάκισης. Εσυρες με το τρακτέρ αίγα δεμένη με σχοινί; Στο πυρ το εξώτερον. Φόρτωσες μουλάρι στην Υδρα με βάρος; Διεθνές θέμα! Τηγάνισες ροζέτες στο λάδι με αλεύρι (κατσούλες), ενώ ακόμα ήταν ζωντανές, και αυτές πετάγονταν στον αέρα τσουρουφλισμένες; Υπόλογος για βασανιστήρια ψαριών.

Εάν μάλιστα το βίντεο μεταδοθεί στο διαδίκτυο, κινδυνεύει με λουκέτο η επιχείρησή σου. Γενικά, αν δεν είσαι καλός με τα ζώα και σε καταγγέλλουν -όλα τα παραπάνω είναι πραγματικά περιστατικά-, τότε, με βάση το νέο αυστηρό νομικό μας πλαίσιο, κινδυνεύεις και με πρόστιμο και με φυλακή και με απαξιωτική δημοσιότητα.

Εάν όμως σε στείλουν στον βυθό της θάλασσας με βίαιη σπρωξιά, όπως ο ύπαρχος του «Blue Hοrizon» τον άτυχο Αντώνη, αν αφήσεις την τελευταία σου πνοή μεταξύ Βεγγάζης και Ντέρνα, αν σου πάρουν το σπίτι με πλειστηριασμό συνοδεία ΜΑΤ, αν σε υποχρεώσουν να σερβίρεις εξευτελιζόμενος πελάτες κολυμπώντας στη θάλασσα, αν πεθάνεις στη μέση του δρόμου σε δυστύχημα τρέχοντας να μεταφέρεις τις «delivery» παραγγελίες των άλλων, αν πνιγείς στο μέσον του Αιγαίου, αν αποτελέσεις θύμα βίας, βιασμού, απειλής, κλοπής ή διάρρηξης, τότε δεν έχεις καμιά σημασία. Δεν είσαι σημαντικός. Δεν αξίζεις καμιά δημοσιότητα. Καμιά ιδιαίτερη προσοχή. Συμβαίνουν αυτά.

Αυτοί που σε έβλαψαν αφήνονται ελεύθεροι. Ειδικώς αν είναι επώνυμοι και είσαι ανώνυμος. Καμιά φορά από κατήγορος κινδυνεύεις να μετατραπείς σε κατηγορούμενο. Φτήνυναν πολύ η ανθρώπινη ζωή και η αξιοπρέπεια! Εχουμε άπειρα δάκρυα για τα ζώα, αλλά όχι για όσους καταρρέουν δίπλα μας.

Αυτός είναι ο νέος κόσμος που οικοδομούμε. Αυτή είναι η νέα κοινωνία. Η κοινωνία που λατρεύει τα άλογα και μισεί τα έλλογα. Οταν δεν τα αντικαθιστά με μηχανές της Τεχνητής Νοημοσύνης αποφασίζει ότι αγαπά τα μισά από αυτά. Οχι όλα. Στον θαυμαστό κόσμο του διαδικτύου υπάρχουν αγάπη και ενδιαφέρον μόνο για τα ζώα και για συγκεκριμένες μειονότητες. Τις γνωστές μειονότητες.

Καμιά αγάπη για τον πατέρα, για τη γιορτή του οποίου κανείς πολιτικός δεν έκανε καμιά δήλωση. Πολύ λίγη αγάπη για τη γυναίκα. Ειδικά τη στρέιτ γυναίκα. Μερική αγάπη για τα παιδιά, τα οποία στον νέο κόσμο που ζούμε πολύ τα θέλουν ως κομφόρ επιβεβαίωσης και επικύρωσης των σεξουαλικών τους επιλογών. Οταν δεν τα αντικαθιστούν με σκυλιά. Ή όταν τα δένουν με λουρί τα παιδιά (!) -το έχω δει με τα μάτια μου σε εμπορικό κέντρο-, όπως τα σκυλιά!

Κάπως έτσι οδηγούμαστε σιγά σιγά σε έναν νέο κόσμο και σε ένα νέο Δίκαιο, που επικυρώνεται από τους συσχετισμούς της συγκυρίας, το οποίο από τα έλλογα προστατεύει όλες τις μειονότητες, είτε με βάση τη φυλετική καταγωγή είτε με βάση τη θρησκευτική καταγωγή ή με βάση τη σεξουαλική καταγωγή και από τα άλογα κάθε μορφή τους. Θα ήταν όμορφη αυτού του είδους η συμφιλίωση μεταξύ ελλόγων και αλόγων στον νέο θαυμαστό κόσμο μας.

Προφανώς και αγαπάμε τα ζώα, ιδιαίτερα όσοι μεγαλώσαμε στην επαρχία και συμφιλιωθήκαμε από πολύ νωρίς με την αγροτική ζωή. Είναι πλούτος για τον πλανήτη μας. Μας συμπληρώνουν. Είναι «φύλακες άγγελοί» μας.

Ο άγιος Παΐσιος έλεγε μάλιστα ότι, επειδή είναι «άλογα» και δεν θα πάνε στον Παράδεισο, πρέπει να κάνουμε οτιδήποτε περνά από το χέρι μας για να τους κάνουμε παράδεισο κάθε μέρα σε αυτή τη ζωή. Τα ζώα έχουν άλλωστε μεγάλο «σουξέ» στην εποχή μας, γιατί οι άνθρωποι πάψαμε να αγαπάμε τους ανθρώπους.

Καθοδηγούμαστε να μην αγαπάμε ο ένας τον άλλον. Αλλά η συμφιλίωση αυτή μεταξύ των ανθρώπων και των ζώων, που προβάλλεται ως προοδευτική ατζέντα, είναι ατελής, γιατί δεν περιλαμβάνει τους «άλλους». Τους πάρα πολλούς «άλλους».

Σταδιακά, η κοινωνία μας καταλαμβάνεται από έναν ιδιότυπο ρατσισμό για το παιδί (μόδα στις αγκαλιές είναι το σκυλί) και τη γυναίκα. Από ασύλληπτο μίσος για το ανδρικό φύλο, στο οποίο φορτώθηκε όλη η νέα γενιά αδικημάτων με την ψευδοεπανάσταση του #ΜeΤoo (σεξισμός, περενόχληση) με στόχο την εξουδετέρωση και τον ευνουχισμό του.

Και, βεβαίως, από ασύλληπτο «θαυμασμό» για το λεγόμενο «τρίτο φύλο». Δεν είναι όμως προοδευτική ατζέντα μόνο τα ζώα, οι μετανάστες, οι ΛΟΑΤΚΙ και τα ρομπότ που θα αντικαταστήσουν τους ανθρώπους, οι οποίοι, όπως λένε οι αλαζόνες της νέας εποχής, δεν χωράνε στην Δ΄ Βιομηχανική Επανάσταση. Είναι μια ατζέντα μισανθρωπική. Μια ατζέντα που αποθεώνει τον άνθρωπο μόνο ως άτομο συγκεκριμένης σεξουαλικής ταυτότητας, με γνωστά πάθη, και καταδιώκει τον άνθρωπο με βάση άλλες ιδιότητές του, όπως το χρώμα.

Φαντάζεται κανείς έναν πλανήτη χωρίς λευκούς; Χωρίς γυναίκες με ομορφιά και φιλικότητα; Χωρίς αρσενικά που να διεκδικούν και να φλερτάρουν με ρομαντισμό το άλλο φύλο; Χωρίς εργαζομένους με ενσυναίσθηση; Φαντάζεται κανείς έναν πλανήτη μόνο με ζώα, μειονότητες, μηχανές Τεχνητής Νοημοσύνης; Τι πλανήτης στέρφος θα ήταν αυτός;

Κι όμως, αυτή είναι η νέα Κιβωτός του Νώε που σχεδιάζουν για εμάς, χωρίς εμάς. Μια κιβωτός στην οποία τον πρώτο λόγο έχουν τα ζώα, οι γυναίκες που αρσενικοποιούνται, οι άνδρες που θηλυκοποιούνται και τα παιδιά που υιοθετούνται από τα νέα ομοφυλικά σχήματα οικογένειας. Αφού γεννηθούν παρενθέτως με σπέρμα αγνώστου πατρός. Μια κιβωτός από την οποία αποβάλλονται οι άνδρες «παλαιάς κοπής», οι γυναίκες κλασικής ομοεφιάς, η πολιτιστική, εθνική και θρησκευτική παράδοση που τους ακολουθεί.

Μια Κιβωτός στην οποία τα βαφτίσια είναι ντεμοντέ και η ονοματοδοσία μόδα. Μια Κιβωτός η οποία ωρύεται για τις αμβλώσεις, ότι η γυναίκα δεν είναι εργαλείο αναπαραγωγής, αλλά κλείνει τα μάτια όταν παρένθετες μητέρες κυοφορούν τέκνα ΛΟΑΤΚΙ οικογενειών για 10.000 ευρώ (!), καθιστάμενες εργαλείο αναπαραγωγής εμπορίου βρεφών. Είναι μια Κιβωτός για την οποία δεν δίδει κανείς απαντήσεις για το πώς θα συνεχίσει να αναπαράγεται φυσιολογικά το ανθρώπινο είδος στο μέλλον, αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση.

Φίλος που γνωρίζει τα εσωτερικά μεγάλου τηλεοπτικού σταθμού μού αποκάλυψε ότι κάθε φορά που σε ένα σίριαλ άνδρας φιλά άνδρα δίδεται εντολή στον επικοινωνιακό του μηχανισμό το σχετικό πλάνο να προωθείται σε όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ιδιαιτέρως στους ιστοτόπους. Οταν φιλιέται γυναίκα με γυναίκα, το ίδιο.

Ποτέ, όμως, όταν φιλιέται γυναίκα με άνδρα. Αντιστρόφως: Η σεξουαλική παρενόχληση είναι πάντοτε αδίκημα ανδρικό, ποτέ ομοφυλοφιλικό, ενώ τα εγκλήματα πάθους -«συζυγοκτονίες» κατ’ ουσίαν- βαπτίζονται «γυναικοκτονίες». Ως μίσος προς τη γυναίκα, δηλαδή.

Κάθε φορά που ρωτούν λοιπόν τη γνώμη μου για τον γάμο των ομοφυλοφίλων και την τεκνοθεσία, καλώ τους συνομιλητές μου να εξετάσουμε ολιστικά τη νέα επετηρίδα των ανθρώπων και να απαντήσουμε στο ερώτημα πώς θα συνεχίσουμε να υπάρχουμε στο μέλλον αν, αντί για παιδιά, αποκτάμε σκυλιά και αν, αντί για γάμους ανδρών – γυναικών, κάνουμε γάμους μεταξύ ανδρών και μεταξύ γυναικών.

Η αληθινή απάντηση σε αυτό είναι η ανάσταση της κλασικής πυρηνικής οικογένειας, που στην εποχή μας περνά μεγάλη κρίση. Οσο αυτή άντεχε, οι κοινωνίες ήταν ανθεκτικές. Από τη στιγμή που άρχισε να καταρρέει, οι οργανωμένες κοινωνίες που διασφαλίζουν τη συνέχεια παρήκμασαν.

Και η εξέλιξη ήταν από συντεταγμένα σύνολα με αίσθηση συλλογικής μοίρας να μετατραπούμε σε άθροισμα ατομικών εγωισμών προς ικανοποίηση ματαιοδοξιών. Πρέπει να διορθώσουμε την κιβωτό με επιστροφή στον χριστιανισμό.

 1. ”Πρέπει να διορθώσουμε την κιβωτό με επιστροφή στον χριστιανισμό.”
  Αυτή είναι η μεγάλη αλήθεια…

 2. Ενα σχόλιο που αφησα σε αναρτηση στο fb χθες βραδυ την ωρα που εκλεγοταν ο Κασσελακης σε ενα διαλογο που ειχε η γυναικα μου με μια αριστερη αλλη φιλη της, η οποια υπερθεματιζε υπερ του νεου αρχηγου, ειχε ως εξης:

  “δεν σε γνωριζω καθολου προσωπικα.
  Διαβαζοντας ομως τον διαλογο που εχεις εδω με την γυναικα μου ετσι τυχαια οπως το ειδα, ηθελα να σου υποβαλλω καποιες ερωτησεις, καθως και να δηλωσω την αντιθεση μου σε κατι. Αν εμπρος στην προοπτικη να ξαναπαρει η αριστερα την εξουσια, ψηφιζει ο κοσμος της (και οι λοιποι αποδεχονται σιωπηρως) ενα τύπο που δηλωνει εξ αρχης πως το μελημα του ειναι να φερει σε ισονομια και ισοζυγιο την αδικια που υφιστανται αυτη τη στιγμη τα μελη της Λοατκι κοινοτητας, εναντι των υπολοιπων κοινονικων ομαδων της χωρας μας, και αυτο αποτελει το κριτηριο για να ψηφιστει απο πολλούς και απο αλλους διαβατηριο ανοχης (επειδη πουλαει η ολη φαση) λεγοντας οτι εμενα δε με πειραζει που θα αποκαλουμε μελλοντικα ολο και πιο συχνα το γονεας 1 και γονεας 2, κατα την γνωμη σου εμμανουέλα αποτελεί κατι τετοιο προβλημα στον αγραφο κωδικα ηθικων αξιων που μεταφερει ο μεσος ελληνας απο γενια σε γενια ή οχι; Εσενα σε προβληματιζει καθολου το γεγονος αυτο; η σε αφηνει αδιαφορη; Αισθανεσαι ανετα με το γεγονος πως μπαινει η συνολικη σκεψη των πολιτων της πατριδας μας σε τετοιες ροτες; Ειναι ή οχι κατα την γνωμη σου αυτο θεμα να το προσπερναμε με ελαφροτητα και να μην στεκομαστε καθολου στις προεκτασεις που θα επιφερει μελλοντικα στις ερχομενες γενιες; Αυτο θελουμε δλδ να φτιαξουμε στην Ελλάδα μας; Μια πατριδα που θα ανεχεται τους παντες και τα παντα και που θα αφηνει τους πασης φυσεως βιαστες της, να ασελγουν στο κορμι της και στον ψυχισμο της; Δηλαδη για να ξαναερθει η αριστερα στα πραγματα εισαστε ετοιμοι να εκποιησετε και να σπαταλησετε οτιδηποτε κι αν διαθετετε στην ψυχη σας; Καθε ιχνος & αποθεμα ηθικης, καθε ιχνος σοβαροτητας, μετριοφροσυνης, και ταπεινοτητας, μονο και μονο για να αρπαξετε παλι την κουταλα της εξουσιας; Που πανε ολοι αυτοι οι περιφημοι αγωνες και ηθικοι κωδικες της αριστερας; που μας πιπιλιζετε το μυαλο απο τα χρονια που νομιμοποιηθηκε το κουκουε και μετα; Πεταξαν εν μια νυκτι, επειδη ενας εντελως εξω απ’τα νερα σας άνθρωπος επεβληθη απο το συστημα τσιπρα ( ο οποιος πολυ προσφατα αποδοκιμαστηκε για τις πολιτικες του και κατατροπωθηκε απ’τον λαο) και σεις αναγκαστηκατε να τον ψηφισετε ως τον νεο μεσσια και ως το αντιδοτο στον Μητσοτακη; (που μεχρι πριν λιγα χρονια ηταν με τον Μητσοτακη και τωρα υποκριτικα εντελως λεει οτι δεν ηταν)
  Μωρε μπραβο ηθικη;
  Μωρε μπραβο αξιες;
  Ειναι να απορρει κανεις με τις οβιδιακες μεταμορφωσεις των αριστερων, που ενω βριζαν χυδαια εμας τους δεξιους ολα αυτα τα χρονια των μνημονιων και μας κατηγορουσαν σαν δοσιλογους γερμανοτσολιαδες, μενουμευρωπαιους κλπ..κλπ.. τωρα αιφνης το βουλωνουν και εμπρος στην προοπτικη να παρουν παλι την κουταλα με τον Στεφανο και τον tyler του απο διπλα του, πετουν στον καλαθο οτιδηποτε και αν πιστευαν και συντασσονται με τον αυτοδημιουργητο εφοπλιστη, που πηγαινει στην πρεσβεια και δηλωνει τις διαπιστευσεις του και ερχεται να μας διδαξει τροπους καταπολεμησης του κεφαλαιου επειδη λεει το ξερει απο μεσα. Αυτη την αριστερα πρεσβευεις εσυ λοιπον κυρια Εμμανουελα εε;;;
  Μια νεα version του καπιταλισμου, διανθισμενη με αριστερες παπατζες, απο αυτες που μας συνηθιζε χρονια τωρα ο τσιπρας σας, και να μας κανει να ελπιζουμε πως ερχόμενη ξανα η αριστερα στα πραγματα θα μας κανει να τρωμε με χρυσα κουταλια;
  Ωραια λοιπον να το χουμε υπο’ψιν μας ετσι ωστε να ξερουμε για το μελλον τι να κανουμε.”

  Αυτο οραματιζονται για εμας λοιπον απ’οτι φαινεται.
  Δεν πρεπει ομως να παραμερισουμε την κανονικοτητα μας και να τους αφησουμε να μας μεταβαλλουν σε τετοιους ανθρωπους.
  Ωφειλουμε με οδηγο την Ορθοδοξια και σεμνοτητα να οδηγουμε τα πραγματα και με την σταση μας να παραμεινουμε στον σωστο δρομο. Με πιστη ολα μπορουν να διορθωθουν.
  Ας μην χανουμε την ελπιδα, πως ο Θεος ολα θα τα φτιαξει.

 3. Πριν τα φτιάξει όμως θα μας διαπαιδαγωγήσει ΟΛΟΥΣ….
  Και η παιδαγωγία Του είναι πικρή, πολύ πικρή…..

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Ζυμώσεις στην Κεντροαριστερά

Μεγάλες αναταράξεις στον χώρο της Κεντροαριστεράς μετά τις ευρωεκλογές. Στο ΠΑΣΟΚ ζητούν την κεφαλή του κ. Ανδρουλάκη επί πίνακι...

«Μικροχαρές και μικροκέρδη συμψηφίζοντας…»*

Ο γκουρού του ποδοσφαιρικού στοιχήματος στην Ελλάδα ήταν ο πρόωρα προδομένος από την καρδιά του Γιώργος Παρασκευάς. Ένα οξυδερκές...

Εκλογικός απολογισμός

Αρκετές μέρες πλέον μετά τις εκλογές θα γίνει μια προσπάθεια για έναν σύντομο εκλογικό απολογισμό. Όσον αφορά τις προβλέψεις...

Σταυρόλεξα που σταυρώνουν…

Είναι γεγονός ότι οι συνταξιούχοι δεν έχουν και πολλά πράγματα να κάνουν. Αυτό βέβαια αν παραδοθούν στη μοίρα τους...