Ασφάλεια παντού

Του Χρήστου Μπολώση

Δεν ξέρω τι λέτε εσείς, αλλά εγώ αισθάνομαι φουλ ασφαλής με την κυβέρνηση που έχουμε. Από τη μία ορδές Κροατών εισβάλλουν, προελαύνουν ανενόχλητοι και φθάνουν στην Αθήνα, κάνοντας παρέλαση, διαλύουν τα πάντα στη Ν. Φιλαδέλφεια και το επιτελικό κράτος συλλαμβάνει ως πρωταίτιο κάποιον που την ώρα των επεισοδίων βρισκόταν στην… Κεφαλλονιά (εδώ ακούγονται χειροκροτήματα από το βάθος…).

Πάμε στον Έβρο τώρα. Εδώ και μέρες μαίνονται πυρκαγιές, των οποίων η αιτία είναι τουλάχιστον περίεργη. Συλλαμβάνονται λαθρομετανάστες από τους ίδιους τους πολίτες (επιτελική αυτοδικία) ως ύποπτοι για εμπρησμό. Ηγουν μπάτε, σκύλοι, αλέστε και βάλτε και καμιά φωτιά, έτσι, για ξεκάρφωμα. Κι εγώ είχα την εντύπωση ότι είχαν μηδενιστεί οι ροές, όπως έλεγε και ο κ. Μηταράκης.

Μερικοί λένε ότι δεν φταίει η κυβέρνηση, διότι αντιμετωπίζουμε υβριδικό (τον μάθαμε κι αυτόν) πόλεμο. Και, λοιπόν; Ποιος σας είπε ότι ο υβριδικός πόλεμος δεν αντιμετωπίζεται; Οι προηγούμενες γενιές πάλευαν χρόνια με τον Ψυχρό Πόλεμο, που ήταν ο πατέρας του σημερινού υβριδικού.

Αλλά τώρα οι ανευθυνοϋπεύθυνοι αμολάνε ένα υβριδικό πόλεμο και μία κλιματική αλλαγή και όλα καλά, όλα ανθηρά. Αμ δεν είναι έτσι, παλικάρια. Για στρωθείτε στη δουλειά και αφήστε τις μεγαλοστομίες και τις θεωρίες.

Leave a Reply

Your email address will not be published.