Γελοιότητες της «Bild»: «Οι Γερμανοί θα πληρώσουν την επιδότηση των οικιακών συσκευών των Ελλήνων»!

Η ελληνική κυβέρνηση δείχνει τη γενναιοδωρία της με χρήματα των Γερμανών φορολογούμενων, υποστηρίζει σε άρθρο της η γερμανική εφημερίδα

Την ώρα που ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης φροντίζει να μην… κακοπέσει η Γερμανία στο ζήτημα των κρίσιμων διαβουλεύσεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση για το τι μέλλει γενέσθαι με το ρωσικό φυσικό αέριο, με την περιβόητη πρότασή του προς την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν να ευνοεί ξεκάθαρα τις γερμανικές βιομηχανίες, έρχεται η (γερμανική) «Bild» να τα «χώσει» στην Ελλάδα, πως, τάχα μου, «τρώει» τα λεφτά των… Γερμανών φορολογούμενων!

Ειδικότερα, στο στόχαστρο της «Bild» μπήκε το ελληνικό πρόγραμμα για την επιδότηση έως και 50% της αντικατάστασης ενεργοβόρων οικιακών συσκευών για την εξοικονόμηση ενέργειας που «τρέχει» αυτό το διάστημα, καταλήγοντας, μέσω του «επιχειρήματος» ότι η εν λόγω επιδότηση γίνεται με κοινοτικά χρήματα και κατά το πρότυπο της εποχής των Μνημονίων, ότι… οι Γερμανοί φορολογούμενοι πληρώνουν για να αλλάξουν τα ψυγεία στα ελληνικά σπίτια!

«Αρκετά γενναιόδωρη είναι η ελληνική κυβέρνηση που δίνει στους πολίτες της καινούριες οικιακές συσκευές. Αλλά και οι Γερμανοί πρέπει να πληρώσουν το κόστος», σχολιάζει η γερμανική εφημερίδα. «Ο Έλληνας υπουργός Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, δήλωσε ότι οι πολίτες θα μπορούν να προμηθευτούν τις επόμενες εβδομάδες νέα ψυγεία και καταψύκτες καθώς και συστήματα κλιματισμού με το κράτος να καλύπτει έως και το 50% του κόστους», υποστηρίζει το σχετικό άρθρο και προσθέτει πως «ο προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται στα 150 εκατομμύρια ευρώ, χρήματα της Ε.Ε. Αυτό σημαίνει ότι πληρώνει και η Γερμανία για τις νέες οικιακές συσκευές των Ελλήνων».

«Αμφισβητούμενος τρόπος να ξοδέψεις χρήματα άλλων κρατών μελών»

«Αυτός είναι ένας αμφισβητούμενος τρόπος να ξοδέψεις χρήματα άλλων κρατών μελών, γιατί, προσέξτε, και αυτά έχουν τα ίδια προβλήματα», σχολιάζει επικριτικά η οικονομολόγος των Χριστιανοδημοκρατών (CDU), Γιάνα Σίμκε. «Η επιδότηση καταναλωτικών αγαθών στην Ελλάδα δεν θα αυξήσει το αίσθημα αλληλεγγύης μεταξύ των φορολογουμένων σε άλλες χώρες της Ε.Ε. Οι επενδύσεις σε εναλλακτικούς τρόπους παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας θα είχαν περισσότερο νόημα, από ότι σε ψυγεία και συστήματα κλιματισμού. Αυτό δεν θα αντιμετωπίσει τις αιτίες της τρέχουσας ενεργειακής κρίσης», υπογραμμίζει η Γιάνα Σίμκε.

Το «γενναιόδωρο» πρόγραμμα επιδότησης της ελληνικής κυβέρνησης, όπως σχολιάζει το γερμανικό δημοσίευμα, έχει ως δικαιολογία το γεγονός ότι η εξοικονόμηση ενέργειας αποσκοπεί στη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και κατά συνέπεια στην προστασία του κλίματος. Καταλήγοντας, η «Bild» φτάνει στο σημείο να υποστηρίξει ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν ενδιαφέρεται για το κλίμα, αλλά για τις ψήφους: Αφού κάνει αναφορά στην πρόθεση του πρωθυπουργού να κάνει εκλογές την άνοιξη, με την λήξη της τετραετίας, σημειώνει: «Με ένα ολοκαίνουργιο ψυγείο στο σπίτι, η δημοτικότητα του κόμματός του, της Νέας Δημοκρατίας, θα πρέπει σίγουρα να ενισχυθεί»!

Πηγή: newsbreak.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.