Υπόθεση Επστάιν: Tα στόματα δεν κλείνουν ποτέ

Tου Μανώλη Κοττάκη 

Η διαρροή των ονομάτων εμβληματικών προσώπων που περιλαμβάνονται στη λίστα Επστάιν, ο οποίος φαίνεται ότι τροφοδοτούσε την ελίτ του κόμματος των Δημοκρατικών των Ηνωμένων Πολιτειών με ανήλικα αγοράκια και κοριτσάκια που εκπόρνευε για να ικανοποιούν τις ανώμαλες ορέξεις τους, δεν είναι απλώς ένα σεξουαλικό σκάνδαλο ρουτίνας. Και δεν θα «περάσει» έτσι. Θα συγκλονίσει την Αμερική και την προεκλογική της περίοδο στον δρόμο για τις προεδρικές εκλογές του Οκτωβρίου. Θα δείξει στους πάντες πως τα βρόμικα μυστικά, όσα κουκουλώματα κι αν γίνουν, στο τέλος αργά ή γρήγορα έρχονται στο φως της δημοσιότητας. Αποκαλύπτονται. Η θυσία των ιθυνόντων νόων και οι αυτοκτονίες δεν αρκούν για να κλείσουν τα στόματα. 

Με βάση όσα ξέρουμε σήμερα, ένα σαπισμένο σύστημα αξιωματούχων του Λευκού Οίκου, στο οποίο μετείχαν ανώτατα στελέχη μυστικών υπηρεσιών, οικονομικών συμβούλων, συνεργατών προέδρων του Δημοκρατικού Κόμματος, ακαδημαϊκοί και άλλοι, βρίσκεται στο επίκεντρο της δικαστικής έρευνας. Το σαπισμένο αυτό πολιτικό οικονομικό και ακαδημαϊκό σύστημα, που για καιρό παρέδιδε μαθήματα δημόσιας ηθικής, ήταν βουτηγμένο για πολλά χρόνια μέσα στον βούρκο. Ουδείς γνωρίζει μέχρι αυτή τη στιγμή που μιλάμε, καθώς είναι πάρα πολύ νωρίς, ποια θα είναι η αληθής έκταση του σκανδάλου και ποια η επίδραση αυτού στην πολιτική ζωή των Ηνωμένων Πολιτειών. Θα αφορά έναν πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ ή μήπως και δεύτερο, καθώς τελευταία πολλοί… ανακάλυψαν ότι στα όνειρά τους πήγαιναν με αγόρια! Θα δείξει. 

Το σίγουρο είναι ένα: Για ακόμα μία φορά η αδυσώπητη σύγκρουση που μαίνεται τα τελευταία χρόνια μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων, δημοκρατικών και ρεπουμπλικανικών, μεταφέρεται από την πολιτική αρένα στο εσωτερικό των θεσμών. Εν προκειμένω, στο δικαστικό σώμα, το οποίο καλείται να βγάλει το φίδι από την τρύπα σε μια βαθιά διχασμένη χώρα. Κατά τη διάρκεια της τετραετίας που πέρασε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ήταν σταθερά στόχος δικαστικών ερευνών στην οικία του για διαρροή απόρρητων του Λευκού Οίκου, στόχος φορολογικών ελέγχων, στόχος καταγγελιών από γυναίκες συνοδούς, στόχος παραπομπής στο ειδικό δικαστήριο και, εσχάτως, στόχος δικαστηρίων πολιτειών που επιδιώκουν να θέσουν την υποψηφιότητά του εκτός τροχιάς για τις επόμενες προεδρικές εκλογές. 

Η υπόθεση Επστάιν και η δικαστική έρευνα που πραγματοποιείται περί τις καταγγελίες γύρω από την ατζέντα του προαγωγού της καλής κοινωνίας των Δημοκρατικών θα προκαλέσουν, εφόσον εξελιχθούν, απίστευτες ανατροπές. Τόσο στο εσωτερικό της διχασμένης Αμερικής όσο και στο εξωτερικό. Σε συνδυασμό με τις δικαστικές περιπέτειες του υιού του προέδρου Μπάιντεν. Γιατί θα εξηγήσει πόθεν προέρχεται ο δικαιωματισμός για συγκεκριμένα κινήματα σεξουαλικού προσανατολισμού που κυριαρχούν στα συστημικά μέσα ενημέρωσης. Πόσο βαθιές είναι οι ρίζες τους μέσα στο σύστημα. Θα παρακολουθούμε την υπόθεση και θα επανέλθουμε. Ο λούστρος, πάντως, του συγκεκριμένου συστήματος άρχισε να ξεβάφει. Για όση σημασία έχει αυτό και για ευρωπαϊκά κράτη σαν και το δικό μας, τα στόματα δεν κλείνουν ποτέ.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Σε «ρυθμούς Speer»

Μπορεί ο κόσμος να θυμάται τον Albert Speer ως τον αρχιτέκτονα του Χίτλερ για την ιστορία του Β' Παγκόσμιου...

Οι λαοί στη σκιά της τρομοκρατίας

«Η τρομοκρατία αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της νεωτερικής Δύσης» έγραφε ο Τζον Γκρέι, υποστηρίζοντας επίσης ότι «η πεποίθηση που υποστηρίζει...

Μια χρονιά γεμάτη διεθνείς προκλήσεις

Είχαμε πει σε προγενέστερα άρθρα πως και το 2024 θα είναι ένας χρόνος γεμάτος προκλήσεις. Είχαμε αναφέρει επίσης πως...

Συνεχίζει να προκαλεί ο Ερντογάν – Έβρισε σκαιότατα τους Ποντίους

Το δόγμα κατευνασμού που υπερασπίζεται εμμονικά η κυβέρνηση αφορά τελικά μόνο τον κατευνασμό των… ελληνικών αντιδράσεων έναντι της Τουρκίας....