Λύσσαξαν να φάνε τον σμιλεμένο μας…

Του Strange Attractor

Τελικά, ώρες ώρες είναι να τον λυπάται κανείς τον Κυριάκο με αυτά που βλέπουμε.

Αν και γόνος μεγαλωμένος μέσα στην πολιτική ζύμωση, μαθημένος από μικρός στην ίντριγκα, με συμβουλές ζωής και καριέρας από τον μάστορα του είδους μπαμπά του, χώρια την πάντα χαμογελαστή αδελφή του… αν και γλωσσομαθής πτυχιούχος κοτζάμ Χάρβαρντ, εν τούτοις εδώ και λίγο καιρό δέχεται απανωτά χαστούκια από παντού, ακόμη και μέσα από το ίδιο το κόμμα του.

Περίεργα πράγματα.

Μέχρι πρότινος εκείνοι που τον βαρούσαν ήταν οι συνήθεις ύποπτοι αντιμητσοτακικοί, συριζαίοι, πουτινικοί, κομμουνιστές, οπαδοί του Αρτέμη, τζιμερικοί, σαμαρικοί, και λοιποί εχθροί του έθνους,  που δε θέλουν τη χώρα ελεύθερη, αλλιώς δεν εξηγείται το μένος εναντίον του.

Πρόσφατα όμως, σε αυτούς τους εχθρούς της προόδου προστέθηκαν και παραδοσιακοί πυλώνες της γαλάζιας παράταξης.

Όχι μόνο ο Κύρτσος, ο Αντώναρος και άλλοι στυλοβάτες της ΝΔ στα δύσκολα χρόνια που το αντίπαλο δέος ΠΑΣΟΚ τσίμπαγε 45άρια στις εκλογές, αλλά ακόμη και ο ανεψιός του Εθνάρχη, ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής ο Β’.

Μέχρι κι αυτός απαύδησε, και αποφάσισε να μιλήσει μετά από χρόνια σιωπής.

Και είπε αλήθειες.

Και μάλιστα εκτός έδρας. Όχι στας Σέρρας, αλλά στο γήπεδο των μητσοτάκηδων. Στη λεβεντογέννα Κρήτη.

Εκεί που ακόμη δεν ξέχασαν τους Γερμανούς κατακτητές, και τους βαράνε όπου τους πετύχουν.

Εκεί λοιπόν έσπασε τη σιωπή του ο Καραμανλής, και μάλιστα με κρητικές μαντινάδες στρεφόμενες εναντίον του σμιλεμένου πρωθυπουργού μας (ο Θεός να μας κόβει χρόνια να του δίνει μέρες).

Με αποτέλεσμα να κλυδωνιστεί συθέμελα το Μαξίμου, που τώρα εκτός από τον ξένο τύπο (κάτι αριστερές πατσαβουροφυλλάδες δηλαδή, σαν τους ΝΥΤ, που τα παίρνουν από τον Σύριζα) έχει να αντιπαλέψει και… εσωτερικούς εχθρούς.

Και όχι τίποτα τυχαίους, αλλά κοτζάμ Καραμανλή!

Με αποτέλεσμα να χαθεί για λίγο ο βηματισμός των αρίστων, αλλά αμέσως μετά να βρεθεί ευτυχώς το νέο αφήγημα, και να εξαπολυθεί ολομέτωπη επίθεση κατά του «Βούδα της Ραφήνας», τον οποίο κάποιοι έφτασαν στο σημείο να χαρακτηρίσουν μέχρι και πράκτορα των Ρώσων!!!!!!

Ναι, το ζήσαμε και αυτό στη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας, στην οποία δεν πλήττει κανείς και ποτέ.

Παραδοσιακοί (λέμε τώρα) νεοδημοκράτες να έχουν σαρώσει τα σόσιαλ μύδια με αρνητικές αναφορές στον Καραμανλή, ακόμη και για την περίοδο που ήταν πρωθυπουργός και όλοι αυτοί έτρωγαν με χρυσά κουτάλια.

Τώρα όμως ξαφνικά, έγινε συριζαίος, χρεοκόπησε τη χώρα, παίζει μόνο playstation και  oculus, συχνάζει σε ταβέρνες για κοψίδια… και άλλα πολλά παρόμοια.

Τι έγινε ρε παιδιά; Τα ύστερα του κόσμου.

Να γύρναγε δηλαδή στη ζωή ο Εθνάρχης (ο κανονικός), ο ιδρυτής της ΝΔ,  και να πάθαινε ταράκουλο με αυτά που ακούγονται και δημοσιεύονται.

Τι να πει κανείς;

Ευτυχώς όμως που όλοι οι Καραμανλήδες δεν είναι ίδιοι. Δεν είναι αγνώμονες.

Τρανό παράδειγμα ο έτερος ανεψιός, ο ΚΚ ο Γ’ που συνεχίζει να υπουργεύει και να διαπρέπει, στηρίζοντας όσο δεν πάει τον Κυριάκο.

Με αποτέλεσμα να μην είναι λίγοι όλοι εκείνοι που βλέποντας μπροστά, στο πρόσωπό του αντικρίζουν τη διάδοχη κατάσταση, έναν νέο Εθνάρχη δηλαδή, στην απευκταία περίπτωση που θα πρέπει να φύγει ο νυν λόγω αβάσταχτων πιέσεων από  βρώμικα ντόπια και ξένα συμφέροντα που του έχουν κηρύξει ασύμμετρο πόλεμο (ο Θεός να τον έχει καλά).

Έτσι λοιπόν, μπαίνοντας σε ένα δύσκολο «ρωσικό» χειμώνα, ο πρωθυπουργός εκτός από την ακρίβεια, τον πληθωρισμό, τον κορονοϊό, τον Ερντογάν, τον «βλάχο» του ΠΑΣΟΚ, τον ξεδιάντροπο Αλέξη, τον Κρίτωνα τον Αρσένη, τον Αντώναρο, και όλα εκείνα τα κακά που μας περιμένουν στη γωνία, έχει τώρα να αντιμετωπίσει και φίλια πυρά που πέφτουν κατά ριπάς από… πίσω.

Μάλιστα, αν απασφαλίσει και ο «έτερος Καππαδόκης», ο Σαμαράς, όπως αναμένουν πολλοί ποταποί, τότε τα πράγματα σίγουρα θα δυσκολέψουν και ίσως ο ανέμελος βρεθεί στο καναβάτσο, αφήνοντας ανολοκλήρωτη τη σωτηρία της χώρας.

Και τότε, αν πέσει στα σκοινιά δηλαδή,  δεν τον σώζουν ούτε τα πετσωμένα ΜΜΕ, ούτε ο Αυτιάς, ούτε η Σία, ούτε καν ο ίδιος ο Πέτσας…

Ακόμη και οι χιλιάδες των μετακλητών που διόρισε, συν οι εκατοντάδες διοικητές Οργανισμών, Αρχών, κλπ., ακόμη και αυτοί θα τον ξεχάσουν πάραυτα, χειροκροτώντας μέχρι και τον Δένδια… μέχρι και την Έλενα τη Ράπτη.

Το έχουμε δει το έργο ουκ ολίγες φορές.

Πάντως, να τα λέμε όλα, μέχρι στιγμής ο Κυριάκος καλά κρατεί.

Δεν πάνε να τον βαράνε τα ξένα και τα ντόπια δευτεροκλασάτα ΜΜΕ;

Δεν πάνε να λένε τα δικά τους όλοι εκείνοι οι συκοφάντες που ζηλεύουν την επιτυχία του;

Αυτός εκεί. Σταθερός στην πορεία που χάραξε για να μας σώσει.

Θυσιάζοντας τα πάντα για το καλό μας.

Έτσι έμαθε από μικρό παιδί, έτσι έμαθε από τον μπαμπά του. Τα πάντα όλα για την πατρίδα και τον λαό.

Κι ας τον πολεμάνε τα βρώμικα συμφέροντα…

Κι αν πέσει έπεσε. Τουλάχιστον πάλεψε γενναία για την προκοπή του τόπου.

Έτσι κι αλλιώς αυτοί που εκπροσωπούν τα συμφέροντα πάντα πάνε στον πλειοδότη.

Όπου δουν μάσα.

Να μη ξεχνάμε πως το άλλοτε κραταιό ΠΑΣΟΚ από το 44% πήγε στο 6%, και πως η ΝΔ του Σαμαρά μετά βίας πήρε 18.8% το 2012.

Μόνο αν χάσει τους πραγματικούς συμμάχους του ο Κυριάκος, τους κρατικοδίαιτους «επιχειρηματίες» δηλαδή, μόνο τότε ίσως καταρρεύσει.

Αλλά για να γίνει αυτό θα πρέπει να συμβούν τεκτονικές μετατοπίσεις.

Όσο υπάρχει λίπος (κρατικό πάντα) για να κινεί τα γρανάζια της «ιδιωτικής» επιχειρηματικότητας, τότε δεν τον κουνάει κανείς…

Κι ας έχουν σκυλιάσει Πούτιν και Ερντογάν, που ακούνε Κυριάκο και τρέμουν σύγκορμοι.

Με τη λύσσα τους θα μείνουν…

  1. Εχω μια απορία.Δεν καταλαβαίνει οτι οι υπουργοί του στην χασούρα τους κατι θα κερδίσουν απο εκείνον; Εστω και δια απαιτησεως ιδιαίτερα οταν δούλεψαν; .Οι κομματικοί στρατοί θα κάνουν τους κύριους αφοτου θα μονιμοποιηθούν.Δεν θα τον ξερουν .Κομματικοί στρατοί βουλευτές πήραν τα πάντα αφού δόθηκαν τα πάντα για μια εργασία ορισμένου χρόνου Κανε με μόνιμο η ευρωβουλευτή και εσυ θα γινεις πθΚαι φαε ονειρα και μπράβο Με το τιποτε ..

  2. Ο έτερος καπαδοκης το βλέπω χλιαρό να κουνηθεί. Η αγάπη μητσοτακηδων και κεφαλογιανηδων είναι μυθική στην Κρήτη και είναι γνωστό τι παίχτηκε στο εφετείο των Χανίων στην μεταξύ τους διένεξη. Όλη αυτή η κατάσταση θυμίζει τις τελευταίες στιγμές του Βυζαντίου. Παίξαμε και χάσαμε. Καληνύχτα και έτσι για να μην ξεχνάμε τελικά αποδείχθηκε στην πράξη ότι ένας είναι ο εχθρός του κράτους του έθνους της Δημοκρατίας του πολίτη: Ο ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΌΣ.

  3. Όσοι μπορούν, κάνουν!
    Όσοι δεν μπορούν, κρίνουν!
    Επίσης όσοι δεν μπορούν, την κάνουν!
    Όσοι νομίζουν ότι μπορούν, τί κάνουν;
    Με όσους νομίζουν ότι μπορούν, τί κάνουμε;
    Αυτά είναι τα βασανιστικά ζητήματα/ερωτήματα που (θα έπρεπε να) απασχολούν. Υπομονή έξι μήνες!

  4. Είχαμε τον έλληνα μαδούρο, τώρα έχουμε και τον έλληνα νοριέγκα…

  5. Πέθανε η ΝΔ, την σκότωσε η εμμονή του Μητσοτάκη με την εξουσία και την ολοκληρωτική στήριξη που παρέχει σε ολιγάρχες και στον ξένο παράγοντα.

  6. Πάλι τα ίδια.Δεν έχετε κουραστεί να …ρίχνετε τον Μητσοτάκη; Μέχρι πότε θα διαψεύδεστε;

  7. Τελικά έχει κεράσει πολύ πόνο ορισμένους ο Μητσοτάκης.
    Υ.Γ 1: μη βάζετε στο ίδιο καλάθι Αντώναρο Κύρτσο και Καραμανλη
    ΥΓ 2: Μάλλον δεν άρεσε η επίσκεψη Μητσοτάκη στην Πρώτη Σερρων ,συνοδεία του Κ.Α.Καραμανλη

  8. πέκο για να μην αγχώνεσαι δημοσίευσε εδώ ένα email σου για να σου το κάνουμε R.I.P. λίαν συντόμως

  9. @ Αντωνης
    Και που είσαι ακόμα!
    «Αν και Παναθηναϊκός, δεν μπορώ να μην συγχαρώ τον πρόεδρο του Ολυμπιακού για αυτή την επιτυχία. Πράγματι, το να φέρεις τον Μαρσέλο είναι μεγάλο πράγμα για το ελληνικό ποδόσφαιρο γενικά. Είναι ένας τεράστιος παίκτης.
    Αλλά να ξέρετε… Για να αποφασίσει ο Μαρσέλο να έρθει στον Ολυμπιακό και την Ελλάδα, πάλι έχει παίξει ρόλο το καλό όνομα της Ελλάδας έχει παίξει ρόλο. Ανεβάζει ο Μητσοτάκης την Ελλάδα, έρχεται ο Μαρσέλο στον Ολυμπιακό.
    Άμα θεωρούσε ότι η Ελλάδα είναι ένα μέρος μπίχλας, δεν θα ερχόταν ο Μαρσέλο. Ο Μαρσέλο βλέπει μια Ελλάδα που πάει μπροστά. Αυτή είναι η πραγματικότητα». (Άδωνις Γεωργιάδης)
    Τί θα γινόταν ο κ. Βαγγέλης Μαρινάκης ως Πρόεδρος του Ολυμπιακού Πειραιώς χωρίς τον Κυρ. Μητσοτάκη Πρωθυπουργό! Είναι μετά να μην ρέει το γέλιο άφθονο; 🙂

  10. Σκληρός με τους πάντες ο κ Μητσοτάκης, πίεσε όλους τους Έλληνες και έβαλε πρόστιμα μη εμβολιασμού σε τριακόσιες χιλιάδες γέροντες. Τα έβαλε με τους υγειονομικούς, όπως παλαιότερα με τις καθαρίστριες. Άρα, οι εξακόσιες χιλιάδες των Δημοσίων Υπαλλήλων θα σκέφτονται με τρόμο, πότε θα έλθει και η δική τους σειρά. Φυσικά οι σκέψεις αυτές θα υπάρξουν και μέσα στο παραβάν της ψηφοφορίας. Αν υπολογίσουμε και τα μέλη της οικογένειας των παραπάνω, πάνω από τους μισούς ψηφοφόρους είναι ήδη απέναντι από τον μοσχοαναθρεμένο.

  11. Να γύρναγε ο ΕΘΝΑΡΧΗΣ;, μα τις πρακτικές του ακολουθεί και η σημερινή ΔΕΞΙΑ, οι ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΉΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΏΝ, τα ΦΑΚΕΛΩΜΑΤΑ, το χαρτί των ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΦΡΟΝΗΜΑΤΩΝ, οι ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΕΣ ΑΣΦΑΛΙΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ, βλέπε ΑΣΠΙΔΑ, οι δολοφονίες ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ, ποιός παλιός να τα ξεχάσει και μετά την έκανε εις ΠΑΡΙΣΙΟΥΣ με το όνομα ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ. Ευχές όλου του ΛΑΟΥ τότε ήταν μη σωσουν κι’ έρθουν πάλι οι ΜΑΥΡΕΣ-ΚΑΤΑΜΑΥΡΕΣ μέρες της θητείας του. Ο ΛΑΟΣ δεν ξεχνά, τι σημαίνει ΔΕΞΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

… Επικίνδυνοι οι αγωνιστές

Αρχές Σεπτέμβρη, στις εκλογές του 1996, οι δημοσιογράφοι που καλύπταμε την εκστρατεία του Σημίτη τον ακολουθήσαμε αυθημερόν στη Χίο....

Απονομιμοποίηση

Όποιος μαλώνει με ανθρώπους που έχασαν παιδί μόνο χάνει. Όποιος έχει ζήσει στην οικογένειά του την απόλυτη ανατροπή της...

Η Επανάσταση του 1821 ήταν με τη σωστή πλευρά της Ιστορίας;

«Ήμασταν πάντα στη σωστή πλευρά της Ιστορίας και αυτό κάνουμε και τώρα» είχε πει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης την...

Το νόημα της ελευθερίας και τα άνευρα μηνύματα

Τα μηνύματα των πολιτικών κομμάτων και των ηγετών τους για την επέτειο της Εθνεγερσίας μας του 1821 ήταν άλλη...